Voordelen ingebouwde autonavigatie

Inbouwnavigatie

Er zijn wel degelijk verschillen tussen een apart navigatietoestel dat verplaatsbaar is en een ingebouwd autonavigatiemodel. Meestal is een inbouwmodel een stuk duurder hoewel de kosten tegenwoordig enorm gedaald zijn. De optie voor een ingebouwde autonavigatie is minder duur geworden dan 5 jaar geleden. Hierdoor wordt het door veel mensen nu als standaard optie genomen bij de aankoop van een nieuwe wagen.

Gyroscoop en speed pulse

Een ingebouwd navigatiesysteem beschikt eveneens over extra mogelijkheden die een portable GPS toestel niet beschikt. Zo gebruikt een ingebouwd navigatietoestel een gyroscoop en speed pulse waardoor de GPS de route blijft calculeren onder een brug bijvoorbeeld wanneer er geen GPS ontvangst is? Deze software zorgt ervoor dat er een rechtstreekse verbinding is tussen het ingebouwde navigatiesysteem en de snelheidsmeter. Op die manier berekent het navigatiesysteem de route en de afstand die u aflegt.Bluetooth op een navigatiesysteem

Bluetooth is er eigenlijk gekomen doordat men een connectie wilde tussen een GMS en andere apparatuur. Hierdoor is er ook de mogelijkheid ontstaan om via je ingebouwde autonavigatie systeem Handsfree te bellen.

TomTom Camera Video interface 

Voor enkele ingebouwde toestellen, hebt u ook parkeerassistentie in de vorm van een camera video interface. Dat heb je bv. bij Renault en Opel. De prijs hiervan in ongeveer 300 euro.

Ingebouwde autonavigatie en audo/video connecties

Inbouwnavigatiesystemen beschikken meestal over een CD of een DVD speler. Zo kan je bijvoorbeeld ook naar TV kijken wanneer je in het bezit bent van een Tuner. Een digitale TV tuner is dan wel noodzakelijk.

Tegenwoordig bestaan er reeds heel wat applicaties die toelaten om bijvoorbeeld eigen muziek of video’s op je autonavigatie af te spelen. We hebben deze reeds besproken in het artikel:

Films en muziek afspelen met TomTom GPS: TomPlayer

In de nieuwste systemen, zitten deze applicaties reeds geïntegreerd.
Ingebouwde met navigatiesystemen met TomTom-navigatie

We sommen hier een lijst van ingebouwde autonavigatie systemen op:

  • Uconnect™ 5″ Radio Nav-systeem
  • Blue&Me TomTom 2 LIVE
  • Renault R-Link
  • Carminat TomTom
  • Carminat TomTom LIVE
  • Lexus CT MoveOn Navi
  • Mazda Navigation System (NB1)
  • Mazda NVA-SD8110 EU LIVE
  • Toyota Aygo Connect Multimedia-systeem

Koop je een nieuwe wagen, dan kan je als optie de TomTom autonavigatie erbij nemen. Koop je een tweedehandswagen, kan je nog altijd opteren om achter een navigatiesysteem te laten plaatsen. De installatiekost bedraagt ongeveer 150 euro.

Raphaella on Blogger
Raphaella
Zaakvoerder bij www.outspoken.be
Ik ben een schrijver in hart en nieren. Wetenschapper, auteur, websitebeheerder, vastgoedbediende, Herborist in de maak. Teksten nodig voor een website of magazine, dan kan je mij altijd contacteren.

"Glimlach naar je probleem dan laat het zich van de andere kant zien."