Site pictogram Navigatie update

Hoe Tomtom xl update uitvoeren

Hoe tomtom xl update uitvoeren? Ook de oude TOMTOM XL GPS toestellen kan je makkelijk updaten met de software van TOMTOM HOME. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk?

Om je TOMTOM XL te kunnen updaten heb je wel de vereiste software nodig. Die kan je downloaden op onze website. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je de download uitvoert en TOMTOM HOME op je computer kan installeren. Stoot je toch nog op een aantal problemen? Dan je je ons steeds een reactie sturen onderaan deze pagina of neem een kijkje op: problemen en oplossingen.

TomTom XL update in 3 stappen

1. Sluit TOMTOM XL aan op de PC

(Bron:http://www.cnet.com)

Start je computer op. Wanneer je de standaardinstellingen gebruikt van TOMTOM HOME, zal deze software automatisch mee opstarten. Gebruik de meegeleverde USB kabel om je TOMTOM XL navigatiesysteem aan te koppelen op de pc. Je navigatietoestel zal onmiddellijk herkend worden door de geïnstalleerde software.

2. Op zoek naar updates voor je TOM TOM XL navigatiesysteem

Hoofdmenu

In het hoofdmenu van TOMTOM home kan je kiezen voor ‘update mijn apparaat’. Klik hier op. De software gaat nu weergeven welke updates er allemaal voor je navigatietoestel beschikbaar zijn.  Sommige updates zijn gratis, andere zullen betalend zijn. Voor je XL toestel zal je waarschijnlijk een betaalde update kunnen installeren. Deze updates worden je dan ook onmiddellijk getoond, samen de de mogelijkheid om de update aan te kopen.

3. Installatie van de XL updates

Voor je een update kan uitvoeren, moet je altijd eerst inloggen via een persoonlijk account op TOMTOM HOME. Pas daarna kan je de aankoop afronden en de update uitvoeren. Start de update. Via de software wordt aangegeven hoelang de update in beslag zal nemen. Het is zeer belangrijk dat je de computer niet afsluit, noch je XL ontkoppelt van je pc. Doe je dat wel, kunnen kostbare data en software beschadigd zijn. Het is daarom belangrijk altijd een back-up te nemen voor je updates of installaties uitvoert.

“Opgelet! Niet elke update is geschikt voor elk toestel. Ga eerst na of je toestel compatibel is met je gewenste aankoop! Let er ook op, updates kosten meer geheugen. Kijk het geheugen van je SD kaart na.”

Vergeet zeker ook niet flitscamera’s up tot date te houden.

Zijn de updates uitgevoerd, dan kan je het toestel terug ontkoppelen van je PC. Ga naar ‘Device’ links boven in het menuscherm en selecteer op ‘ontkoppel of disconnect’.

Proficiat! Je hebt je TOMTOM XL bijgewerkt.

Sommige XL toestellen kunnen niet meer ge-update worden?

Is het niet meer mogelijk om je TomTom XL nog te updaten. Kijk dan naar de lijst van verouderde TomTom apparaten en zoek of jouw apparaat er ergens tussen staat: lijst TomTom

Mobiele versie afsluiten