Hoe tomtom xl update uitvoeren? Ook de oude TOMTOM XL GPS toestellen kan je makkelijk updaten met de software van TOMTOM HOME. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk?

Om je TOMTOM XL te kunnen updaten heb je wel de vereiste software nodig. Die kan je downloaden op onze website. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je de download uitvoert en TOMTOM HOME op je computer kan installeren. Stoot je toch nog op een aantal problemen? Dan je je ons steeds een reactie sturen onderaan deze pagina of neem een kijkje op: problemen en oplossingen.

TomTom XL update in 3 stappen

1. Sluit TOMTOM XL aan op de PC

TOMTOM XL update
(Bron:http://www.cnet.com)

Start je computer op. Wanneer je de standaardinstellingen gebruikt van TOMTOM HOME, zal deze software automatisch mee opstarten. Gebruik de meegeleverde USB kabel om je TOMTOM XL navigatiesysteem aan te koppelen op de pc. Je navigatietoestel zal onmiddellijk herkend worden door de geïnstalleerde software.

2. Op zoek naar updates voor je TOM TOM XL navigatiesysteem

TOMTOM XL UPDATE TOMTOM HOME
Hoofdmenu

In het hoofdmenu van TOMTOM home kan je kiezen voor ‘update mijn apparaat’. Klik hier op. De software gaat nu weergeven welke updates er allemaal voor je navigatietoestel beschikbaar zijn.  Sommige updates zijn gratis, andere zullen betalend zijn. Voor je XL toestel zal je waarschijnlijk een betaalde update kunnen installeren. Deze updates worden je dan ook onmiddellijk getoond, samen de de mogelijkheid om de update aan te kopen.

3. Installatie van de XL updates

Voor je een update kan uitvoeren, moet je altijd eerst inloggen via een persoonlijk account op TOMTOM HOME. Pas daarna kan je de aankoop afronden en de update uitvoeren. Start de update. Via de software wordt aangegeven hoelang de update in beslag zal nemen. Het is zeer belangrijk dat je de computer niet afsluit, noch je XL ontkoppelt van je pc. Doe je dat wel, kunnen kostbare data en software beschadigd zijn. Het is daarom belangrijk altijd een back-up te nemen voor je updates of installaties uitvoert.

“Opgelet! Niet elke update is geschikt voor elk toestel. Ga eerst na of je toestel compatibel is met je gewenste aankoop! Let er ook op, updates kosten meer geheugen. Kijk het geheugen van je SD kaart na.”

Vergeet zeker ook niet flitscamera’s up tot date te houden.

disconnect TOMTOM van pc

Zijn de updates uitgevoerd, dan kan je het toestel terug ontkoppelen van je PC. Ga naar ‘Device’ links boven in het menuscherm en selecteer op ‘ontkoppel of disconnect’.

Proficiat! Je hebt je TOMTOM XL bijgewerkt.

Sommige XL toestellen kunnen niet meer ge-update worden?

Is het niet meer mogelijk om je TomTom XL nog te updaten. Kijk dan naar de lijst van verouderde TomTom apparaten en zoek of jouw apparaat er ergens tussen staat: lijst TomTom

One thought on “Hoe Tomtom xl update uitvoeren

 1. Hoi TomTom
  Ik heb de TomTom van mijn zuster meegenomen omdat ze niet zo computergek zijn dus dacht ik dat doe ik wel ff maar dat valt vies tegen. Het gaat om een TomTom XL Live en ff op jullie site gekeken maar daar lees ik dat dat niet kan. Dat alles er vanaf is of helemaal niets meer doet en dan kan ik een nieuwe kopen voor hun. Dus doe ik het ook niet omdat ik bang ben voor verlies van de gegevens op de TomTom.
  IK ben Jos Schuurs Woon in Wijchen Heilige Stoel 4922 VP Tel: 0246424558
  ik zelf heb een TomTom start 60 gehad dus ik ben bekend bij jullie.

 2. als je niet elk jaar voor 60 euro oid kaarten koopt is het een ramp die tomtom. veel beter af zonder dat ding en gewoon zelf goed opletten. heb al tig keer gehad dat ik het zelf goed had maar toch naar tomtom luisterde en verkeerd ging. Leidt ook enorm af van de weg , zit je bijv midden op de 130 km snelweg roept dat ding ineens; keer om keer om. Of 3meter voor de afslag roept ie : sla af. kortom, ik pak net asl voor deze ‘vooruitgang’mijn oude kaart terug en zoek het zelf wel uit. veeeel relaxter. Hoewel ik de koe die loeit bij een flitspaal wel ga missen;-)

 3. hallo ik wil mijn oude tomtom xl update maar er komt steeds dat hij te oud is hoe kan dat nu dat zal toch niet waar zijn bij tomtom

 4. ik wil mijn navigatie updaten van tom tom xl update hoe gaat dat dank graag ntwoord

 5. Het lukt niet om via jullie site de Tomtom xl live te updaten.
  Graag ontvang ik uitleg hierover.

  Met vriendelijke groet
  Aly

 6. Dag Aly
  Met die informatie weet ik niet wat het probleem is. Ik kan je dan ook niet verder helpen dan de informatie die op onze website terug te vinden is.

 7. Kan ik mijn oude one xl serie nr L 17098A00688 nog
  Up daten?
  Mvgrt Theo Kuiper.

 8. Beste Theo,

  Om te zien of je oude One XL nog te updaten is, ga je eerst naar volgende link. Volg de instructies. Geef daar ook het serienummer in. Op de website van TT zelf kom je erachter of de software nog ondersteund wordt voor updates.

  Wat je kan doen:
  1) Controleer hoeveel vrije ruimte je nog hebt op je SD kaart. Heb je te weinig dan kan je je One XL sowieso niet updaten. Dan heb je een grotere SD kaart nodig. Of update enkel de kaart van de One XL die je gaat gebruiken en dus niet de kaart van heel Europa vb.
  2) Installeer de juiste TT software (Home of Mydrive) op je pc.
  3) Schakel de One XL aan op de pc. Log in op je account en kijk of er voor je toestel updates beschikbaar zijn. Enkel updates uitoveren als je er bent achter gekomen dat het toestel nog compatibel is (via link hierboven). Anders geen updates uitvoeren en toestel zo verder gebruiken.

 9. Ik kreeg een bericht op mij IPad dat ik nog voor 1 keer een update kreeg. Die heb ik geïnstalleerd . Kreeg bericht dat installatie was gelukt! Het gevolg is dat als ik hem aanzet ik een knipperde rood kruis krijg. Er is geen beweging meer in ter krijgen.

 10. IK krijg geen gps ontvangst meer op mijn tom tom one xl ook na deze geupdate te hebben..
  Iemand een idee, hoe ik dit kan oplossen..

 11. Ik zal graag nieuwe tom tom willen kopen maar er is op geen ene nieuwe de favorieten beschikbaar dus de sterren die ik op mijn kaart kan zien want ik heb een koerier dienst die elke dag tussen 60 en 90 adressen moeten leveren in belgie en op oude tom toms heb ik allemaal favorieten staan en als ik favorieten in geef dan kan ik ze allemaal op de kaart zien en ieder keer diecht bij zijnde adres per buirt gaan leveren nu op nieuwste tom toms is het niet zo en ik kan ook geen updates geven op mijn oude tom toms wat zal de oplossing hier voor zijn mijn nr is 04844329XX

 12. I had TomTom one and now I take over tomtom XL IQ Routes from my father. After I installed tomtom Home instead of my Drive in my PC. I checked & updated the MAP still do not have NEW UMC address in TOMTOM map. Why ?
  What should I do to update the map inside of my TomTom XL IQ routes? pay?

 13. zo juist heb ik na 2 jaar mijn tomtom XL Classic met 4GB geheugen aan de computer aangesloten met de bedoeling deze te updaten. Wij hebben een nieuwe laptop dus moesten eerst (de nieuwste versie van) TomTom Home downloaden en installeren. Zogezegd. Toen updates gedownload en nu is de TomTom volledig onbruikbaar. Nu krijgen we de melding ‘je kunt deze kaart niet gebruiken op dit navigatiesysteem: Westers_Europe-101767’ en nu….ik heb geen back up gemaakt want ik update mijn tomtom al járen. Kan de Tom Tom nu weg?

 14. Update tom tom via iPad?
  Het updaten van tom tom zou enkel kunnen voor de tomtom app vb. Maar ook daar zijn problemen ontstaan: zie de link naar TomTom

  Maar ik vermoed dat je bedoelt een los navigatietoestel? Dat zou kunnen als je een USB slot zou hebben en compatibel is met de volgende besturingssystemen:

  COMPATIBILITEIT BESTURINGSSYSTEEM VOOR MYDRIVE CONNECT
  Windows 7
  Windows 8 / 8.1 *
  Windows 10
  macOS 10.7 **
  macOS 10.8 **
  macOS 10.9 **
  macOS 10.10 **
  macOS 10.11 **
  macOS 10.12 **
  macOS 10.13 **
  macOS 10.14 **

  * Behalve Windows RT
  ** Alleen op Intel®-gebaseerde Macs
  Belangrijk:: als je Windows Vista, Windows XP of Mac OS 10.6 gebruikt, lees dan de informatie in de volgende opmerkingen.

  Opmerking: MyDrive Connect kan ook op Windows Vista en MAC OS 10.6 worden geïnstalleerd, maar er kan sprake zijn van prestatieproblemen. Voor Windows XP, zie onze Veelgestelde vragen.

  Opmerking: als je Windows Vista of XP gebruikt en een navigatiesysteem hebt dat compatibel is met onze nieuwste softwareversie 16.6, moet je, nadat je de software-update hebt voltooid, enkele aanvullende stappen uitvoeren zodat je navigatiesysteem weer wordt herkend door de computer.

  NETWERK
  Firewalls, antivirusscanners en pop-upblokkering kunnen MyDrive Connect ook verhinderen. Mogelijk moet je de firewall en router configureren zodat MyDrive Connect volledig toegang heeft tot internet.

  Als je MyDrive Connect op een bedrijfsnetwerk gebruikt, bijvoorbeeld op je werk, moet je er rekening mee houden dat je bedrijf een toegangsbeleid en andere beperkingen kan hebben waardoor een verbinding met onze servers misschien niet mogelijk is. Als je een openbaar netwerk gebruikt, kan de netwerkverbinding bovendien instabiel zijn, waardoor het downloaden of installeren kan mislukken.

  Blijkbaar zou het ook kunnen met een besturingssysteem van Arduino. Maar dat heb ik nog niet geprobeerd.

 15. Ik leen & gebruik tijdelijk tomtom xxl (uit 2007, dacht ik) met een vaste autolader. Hoe maak ik met deze een update, want aansluiren op pc behoort met deze kabel niet tot de mogelijkheden. Hoe wel?

Geef een reactie