TOMTOM LIVE XL
TOMTOM LIVE XL

De Tomtom XL LIVE een TOMTOM navigatiesysteem, heeft een kaartendekking van 42 Europese landen en een 4.3 inch scherm. 
De kaartendatabank van de TOMTOM XL live werkt via Tele Atlas. Het toestel weegt slechts 185 gram en heeft de volgende afmetingen:12,30 x 8,20 x 2,70 centimeter. Het heeft een breedbeeldtouchscreen van 320 x 240 pixels, geïntegreerde bluetooth functies. Spraakbesturing heeft de XL live niet maar wel flitspaalverklikker en rijbaanbegeleiding.  Het navigatiesysteem heeft 2 GB intern Flash geheugen en bij aankoop 12 maanden Live Services.

Op zoek naar een handleiding van de TOMTOM XL LIVE?

Handleiding XL LIVE

TomTom XL LIVE IQ Routes

De XL LIVE is voorzien van IQ routes. Dit is een realtime systeem dat voor jouw uitrekent hoe je het snelst op jouw bestemming geraakt afhankelijk van de huidige situatie in het verkeer. Het systeem houdt rekening met verkeer, ongelukken, rotondes, files op aangegeven uren, aantal rode lichten, afstanden en veel meer.

Heb je zelf iets te melden? Dan kan dat met MapShare online.

Review TomTom XL LIVE

Het toestel wordt niet meer nieuw verkocht. Tweedehands is het zeker nog te verkrijgen aan een degelijke prijs. De toestellen hebben een lange levensduur dus een tweedehands toestel is zeker de moeite waard. Tweedehands toestellen worden verkocht vanaf 20 euro tot 120 euro.

In het kort even de reviews die over het toestel gegeven worden:

Positief

 • Het navigatietoestel is makkelijk in gebruik.
 • Snelle opstart en GPS signaal.
 • Up to date kaarten.

Negatief

 • EasyPort (houder) van de XL LIVE is niet zo stevig. Maar daar staat TOMTOM voor bekend.
 • De HD traffic mocht van betere kwaliteit zijn.
 • Diverse reboots nodig wat wil zeggen dat de Navcore niet altijd zo stabiel is.

TOMTOM XL Live update?

Wil je er achter komen hoe je je XL update? Ga dan naar onze website: TOMTOM XL UPDATE
 

One thought on “Tomtom XL LIVE review

 1. Wat een verschrikkelijke grote ramp is deze site, zit ik dan 8 uur voor vertrek. Kaartupdate van m’n TomTom is gewoon onmogelijke maar ook onbegrijpelijke. Op het moment dat je wil afrekenen is de verbinding met Tomtom website verbroken omdat er weer iets fout gaat (al de vijfde keer). Dit ding heet DomDom, wat een ongeloofelijk ramp deze website echt meer dat verschrikkelijk. ben zindend!!!! Nooit meer een TomTom voor mij !!! Zeer boos

 2. Beste, een verbinding verbreekt niet zomaar tenzij u Wi-Fi gebruikt. Gebruik een vaste lijn. Zorg er ook voor dat uw firewall de download niet tegenhoudt. Zorg dat er zowel voldoende geheugen op uw toestel als op uw SD kaart staat. Allemaal zaken die er voor kunnen zorgen dat de update niet doorgaat.

 3. Heb mijn tom tom xlive back up gemaakt, hersteld, gezocht achter fouten en geupdate, alles liep vlekkeloos, wil hem aanleggen vraagt hij taal dan km, rechtshandig dan klok, als ik mij klok instel blokkeer hij even dan begin hij weer van begin af aan met taal, km enz, ieder keer dat ik da doe blokkeer hij altijd bij tijd en moet ik weer terug beginnen, wat moet ik nu doen ?

 4. Als je reeds een backup geïnstalleerd hebt, vermoed ik dat er een fout in de software is gekropen. Je zou eventueel een fabrieksherstelling kunnen uitvoeren maar dan ben je alle instellingen kwijt + gekochte kaarten. Die laatste kan je wel downloaden via je account als je daar toegang tot hebt. Dat is even werk maar de beste oplossing als niets meer helpt.

 5. Beste Tom Tom
  Er wordt mij mede gedeeld dat mijn abonnement binnenkort verloopt. Verlengen wil ik wel omdat nu de Live Service weer met het actuele weerbericht is uitgevoerd.
  Mijn vraag aan u is er een nieuwe tom-tom 4,3 inch of een maatje groter met ook zoals ik nu heb XL LIVE IQ routes. Mijn huidige toestel is al wat ouder en werkt mijn inziens
  steeds trager. (batterij snel leeg en het opstarten o.a )
  Wil u mij berichten over de mogelijkheden en de kosten?
  Met vriendelijke groet
  Wim Roskamp

 6. Wanneer word de weg aangepast bij Muiden Almere.
  Die is inmiddels een half jaar in gebruik. Rij tegenwoordig via Google Map deze is uptodate, kan ik niet zeggen van TomTom live

 7. Ik heb nog een TT XL Live (XL IQR LIVE R1******. Deze heb overgedaan naar mijn dochter. Ik weet dat er geen updates meer voor zijn. Ik heb de laatste versie van TT Home geïnstalleerd, maar kan nu bij de verbinding met de TT de optie bedien mijn XL niet (meer) gebruiken. Ik wil namelijk de naam van het apparaat wijzigen. Heeft iemand een oplossing???

 8. Tomtom xl live in Griekenland waardeloos.
  Ik huur een auto zonder navigatie en neem mijn Tomtom xl live mee naar Griekenland.
  Werkelijk niet een normale route te plannen zelfs Kalamata Airport heeft ie nog nooit van gehoord. Dis mensen die naar Griekenland willen in mijn geval Peloponnesos neem niet je Tomtom mee want die werkt niet.

Geef een reactie