Site pictogram Navigatie update

TomTom verkeer: verkeersinformatie opzoeken

Verkeersinformatie: TomTom file

Nog maar enkele jaren geleden had iedereen een TomTom, maar werd u altijd rechtstreeks de file in gewezen omdat dit de snelste of kortste route was die Tom Tom aangaf. Tegenwoordig heeft TomTom zogeheten Live Traffic, oftewel verkeersinformatie. Deze live traffic geeft live aan waar de files staan of waar het erg druk is en er filevorming kan ontstaan. Hierdoor kunt u rekening houden met de drukte op de weg en een eventuele aangepaste route nemen om zo de files te vermijden. Niet alleen geeft de TT verkeersinformatie aan waar er file staat, maar houdt het ook rekening met eventuele geplande drukte op de weg door bijvoorbeeld wegwerkzaamheden of door evenementen die gepland staan voor dat moment. Hierdoor hoeft u niet meer te reageren op het feit dat er vertraging is, maar kunt u anticiperen op het feit dat er wellicht vertraging of file kan ontstaan.
Hoe verkeersinformatie opzoeken?

Via autonavigatie

De nieuwere  autonavigaties hebben een satelliet verbinding met de TomTom satellieten om zo op ieder moment van de dag te kunnen zien waar de files staan of waar het erg druk is op de weg. Zo hoeft u nooit meer te wachten op de verkeersinformatie op de radio, wat veelal te laat binnenkomt en u pas hoort dat er een file is op de route die u neemt wanneer u in de file staat. Met de Tomt verkeersinformatie is dit verleden tijd! Waar we ‘vroeger’ allemaal een aparte autonavigatie hadden om ons de route te laten vertellen, gebruiken we nu vaak de gratis autonavigatie die op onze mobiele telefoon zit. Gelukkig is TTT met zijn tijd meegegaan en zijn er voor de mobiele apparaten twee manieren om toch gebruik te kunnen maken van de Live Traffic functie.

Website online

Zo kunt u allereerst gewoon naar de website van TomTom gaan, door middel van de GPS die in uw telefoon zit maakt de satelliet van TomTom verbinding met uw telefoon en wordt er zo gekeken waar u zich op dat moment bevindt en wordt er op die manier gekeken waar in uw omgeving allemaal file staat of waar er een ongeval is gebeurd. Ook geeft de verkeersinformatie weer waar er wegwerkzaamheden zijn die uw reis kunnen beïnvloeden. Zo weet u altijd wat u staat te wachten en kunt u zelf bepalen of u de extra reistijd voor lief neemt of dat u een alternatieve route gaat zoeken om zo in ieder geval door te kunnen rijden en de file of wegwerkzaamheden te ontwijken.

TomTom iPhone

Daarnaast heeft TomTom een iPhone applicatie ontwikkeld die op een gemakkelijke en gebruikersvriendelijke manier u precies laat zien waar in uw omgeving op dat moment er files of vertraging zijn. Ook hier wordt er weer gebruik gemaakt van de GPS in uw iPhone die uw exacte locatie doorgeeft aan de TomTom satelliet om er zo voor te zorgen dat TomTom de juiste informaitie kan doorgeven aan u. U hoeft natuurlijk niet te weten dat er file is in Middelburg wanneer u in Groningen bent.Gratis verkeersinformatie

Het allerbelangrijkste van de TomTom verkeersinformatie is dat deze dienst van TomTom gratis is! Hierdoor kunt u gebruik maken van de beste verkeersinformatie software ter wereld, maar hoeft u niet meer een dure applicatie te downloaden of persé een dure nieuwe autonavigatie te kopen. Naast het zien waar er onophoudingen zijn in het verkeer op de plaats waar u zich op dat moment bevindt, kunt u ook de reis die u gaat maken invullen en al van te voren zien waar er op de route die u gaat rijden vertraging is.

Zaakvoerder bij www.outspoken.be
Ik ben een schrijver in hart en nieren. Wetenschapper, auteur, websitebeheerder, vastgoedbediende, Herborist in de maak. Teksten nodig voor een website of magazine, dan kan je mij altijd contacteren.

"Glimlach naar je probleem dan laat het zich van de andere kant zien."
Mobiele versie afsluiten