Site pictogram Navigatie update

TomTom updaten gratis

TomTom update gratis uitvoeren

TomTom gratis updaten? Het updaten van je TomTom kost helemaal niets, het kost alleen een paar minuten van je tijd. Hierdoor voorkom je dat je onderweg de verkeerde afslag neemt of bijvoorbeeld in een file verstrikt raakt. Zorg daarom dat je TomTom altijd up-to-date is!

Tomtom updaten gratis

Via twee soorten Tom tom software, waarbij het afhankelijk is welk model navigatie je hebt, kun je je TomTom gratis van een update voorzien. Hierbij worden alle geïnstalleerde kaarten op je TomTom bijgewerkt. Alle aangepaste en nieuwe wegen zijn dan opgeslagen op je navigatiesysteem. Mocht je gebruik maken van een applicatie binnen de TomTom software om bijvoorbeeld realtime files en flitspalen in kaart te brengen, dan worden deze onderdelen ook geüpdatet. We hebben deze software al regelmatig aangehaald. Je kan TomTom updates gratis laten uitvoeren via de programma’s:

Deze software is gratis te downloaden op deze site of op de officiële site van TomTom zelf. Natuurlijk heb je wel een account nodig zodanig dat je kan inloggen en connectie kan maken met het internet. Via de site van TomTom worden de updates dan gratis uitgevoerd. Hiervoor dien je de code in te geven die je bij de aankoop van je navigatie gekregen hebt. Elke 3 maanden komt er een nieuwe kaart op de markt zullen we maar zeggen. Je kan dus minimaal 4 maal per jaar een update uitvoeren.

TomTom updaten gratis – Waar je wel moet op letten is dat je voor je toestel de juiste kaart download. Heb je problemen met het uploaden van nieuwe TomTom kaarten, ligt het mogelijk aan de verkeerde versie. Bij problemen kan je altijd de helpdesk van TomTom zelf contacteren of gebruik maken van ons splinternieuw forum.

Opgelet! De Free lifetime map packs is alleen voor diegene die een recent toestel gekocht heeft. De activeringscode zit mee in de doos van het toestel. Heb je een oudere versie, dien je de mappen of kaarten nieuw aan te kopen. In onderstaande figuur een voorbeeld van de Free Lifetime Maps Claim Form die u moet gebruiken om uw activeringscode in te vullen.

vul activeringscode in

Zorg dus dat je alle gegevens bij de hand hebt. Gebruik de gegevens van je inlogaccount.
Tomtom updaten gratis

Er zijn nog heel wat mensen die geen recht hebben op gratis kaartupdates omdat ze werken met een verouderd TT toestel. Tomtom updaten gratis is dus niet voor iedereen. Ik ben er bijna zeker van dat iedereen al wel eens op het internet gekeken heeft naar gratis TomTom updates. Buiten de officiële verdeler kom je dan websites tegen die tegen een goedkopere prijs updates aanbieden. En vele van ons durven dan wel eens zo’n update aankopen, omdat het goedkoop is en omdat ze hun GPS systemen maar zelden gebruiken.

Toch moeten we de klanten van TT teleurstellen want er bestaat niet zo iets als ‘gratis kaartupdates’. Op de een of de andere manier zijn deze updates betalend. Er zijn 2 grote leveranciers nl. Navteq en TeleAtlas. Zijn hebben enorm veel mensen aangesteld om er voor te zorgen dat de kaarten bijgewerkt worden. Tegenwoordig is het niet zelden meer dat je een zo’n driver/wagen wel eens tegenkomt die continue nieuwe opnames maakt van wegen die aangepast zijn. Dan spreken we nog niet over de nieuwe POI punten die regelmatig bijgewerkt worden.

Waarom zijn kaartupdates zo duur?

Enkele jaren geleden heeft TomTom geprobeerd om TeleAtlas over te kopen. Dat is niet gelukt om dat de andere gigant Garmin een rechtszaak tegen de anti-monopoly van TT doorgevoerd heeft. Daaruit blijft dat kaartupdates de keystone zijn in Satnav. Zowel Garmin als TomTom geven niet gauw gratis updates weg.

De enige gratis update is een gestolen update

Dus omdat kaartupdates zo duur zijn, zijn er nog altijd mensen die toch het internet afschuiven naar goedkopere of zelfs gratis TomTom updates. Niemand bestempeld zichzelf als dief maar het kopiëren van CD’s of het gratis downloaden op illegale sites is een grijze zone. Want er zijn wel degelijk dieven die kaarten kraken, kopiëren en verspreiden op het internet. Doe jij dat via een torrentsite bijvoorbeeld, dan zal je in bepaalde mate deze kaarten ook weer verder verspreiden en gratis verdelen op het internet en dit is namelijk strafbaar.

De gevolgen van het illegaal downloaden van gratis kaarten

De gevolgen kunnen hard aankomen. Dan spreken we niet alleen over de strafrechtelijke gevolgen maar eveneens de gevolgen die het kan hebben voor je navigatiesysteem wanneer je een illegale kopie gebruikt. Aangezien het gekraakte versies zijn van originele kaarten, kunnen

deze mappen fouten bevatten en gewoon je hele systeem overhoop gooien. Ik krijg heel vaak vragen omtrent updates die vastlopen en systemen die niet meer werken. JE krijgt dan een zwart scherm op je GPS. Heb je dan geen backup gemaakt, dan kan je gewoon alles kwijt zijn. Je systeem met een gehackte kaart opnieuw aansluiten op je TT account is volgens mijn mening dan ook geen goed plan. TomTom heeft namelijk een systeem ontwikkeld dat illegaal gedownloade kaarten herkend en automatisch een swip van je hele systeem doorvoert. Met andere woorden, gebruik je een gehackte versie, dan kan je eindigen met een lege doos waar je zelfs geen fabrieksherstel meer kan uitvoeren. Geld terugvragen van een site die illegaal kopieën verspreid, is eveneens een ‘no go’. Veel geluk met dat.

Het illegaal downloaden van kaarten is complex en tijdrovend met vele gevaren

Tomtom updaten gratis? Om je een idee te geven hoe gevaarlijk het is om een illegaal kopie van een gekraakte kaart de zoeken, te downloaden en te installeren, geven we hier een voorbeeld zodat mensen een indruk krijgen waarom je beter GEEN gekraakte versies van kaarten gebruikt. OPGELET, dit is geen handleiding tot illegaal downloaden van gratis updates!!

TomTom gratis updaten met gehackte TomTom kaarten.

1. Ga online en vind een populaire piratenwebsite. Download het volgende: een recente Navcore, een recente kaart en een illegaal activatorprogramma. Dit is moeilijker dan het lijkt en je kan al snel eindigen met torrents (waar je zelf illegale kopieën gaat verspreiden), virussen en allerlei problemen met piratensites.

2. Heb je eenmaal gevonden wat je zocht, download de bestanden en open ze op uw computer – pak ze uit. Op dit punt hoop je maar dat er geen spyware of Trojaanse paarden (keyloggers, bestandsdelen, enz.) in deze files zitten. Is dat wel het geval, kan gewoon je hele computer om zeep zijn als je geen deftig antivirussysteem op je computer hebt staan. Kopieer vervolgens de Navcore naar je tomtom (je hebt zojuist je garantie geannuleerd) en reset. Op dit punt is je TomTom niet meer de TomTom die je ooit had. Kopieer de gehackte kaart en hoop dat deze werkt met de Navcore die u net hebt gebruikt.

3. In 90% van de gevallen zal je merken dat je moet zoeken naar een andere Navcore of kaart aangezien beide compatibel moeten zijn. Zijn ze niet compatibel, dat loopt je TomTom vast, kan je hem niet meer uitschakelen of inschakelen, resetten is niet meer mogelijk! Eindelijk kunt u de Activator (die moet worden uitgevoerd op uw pc – opnieuw software van een bekende criminele en illegale hacker) gebruiken.

4. Als je klaar bent, schakel je hem aan en hoop je dat het illegaal gebruik van de nieuwe gratis kaart werkt. Vaak vind je het bericht “deze kaart heeft ongeldige attributen en kan niet worden gebruikt op dit apparaat” – dus terug naar het begin (punt 1) om je TT proberen te herstellen. Ondertussen heb je dus geen werkende TomTom meer, geen kans meer om je oude kaart opnieuw te installeren, geen garantie meer op je toestel en geen gemoedsrust meer. 
Zijn we nu niet te dramatisch?

Je kan je afvragen van, zijn we nu niet over dramatisch aan het doen? Nu dat is wel wat hackers je willen wijsmaken wanneer je kaarten van TomTom gratis wil downloaden. Op korte termijn zou het mogelijk in je voordeel kunnen spelen. Maar op het einde, als iedereen illegale software begint te downloaden, zullen er geen inkomsten meer zijn voor kwalitatieve updates te leveren en krijg je een slecht kwalitatief GPS systeem waar niemand nog boodschap aan heeft.

Daarbij eindig je dus met een TomTom toestel die totaal geen garantie meer heeft, mogelijk virussen bevat en mappen die toch niet helemaal up-to-date zijn want, vertrouw jij een hacker? Denk dan maar 2 keer na wanneer je illegaal Tomtom updaten gratis wil uitvoeren. Het is niet de eerste keer dat mensen een map aanschaffen op een illegale website en nooit zelfs een product krijgen toegestuurd. Onze raad is: Begin er niet aan! voor een kwalitatief product dien je altijd te betalen.

Mobiele versie afsluiten