gratis tomtom updates
TomTom update gratis uitvoeren

TomTom gratis updaten? Het updaten van je TomTom kost helemaal niets, het kost alleen een paar minuten van je tijd. Hierdoor voorkom je dat je onderweg de verkeerde afslag neemt of bijvoorbeeld in een file verstrikt raakt. Zorg daarom dat je TomTom altijd up-to-date is!

Tomtom updaten gratis

Via twee soorten Tom tom software, waarbij het afhankelijk is welk model navigatie je hebt, kun je je TomTom gratis van een update voorzien. Hierbij worden alle geïnstalleerde kaarten op je TomTom bijgewerkt. Alle aangepaste en nieuwe wegen zijn dan opgeslagen op je navigatiesysteem. Mocht je gebruik maken van een applicatie binnen de TomTom software om bijvoorbeeld realtime files en flitspalen in kaart te brengen, dan worden deze onderdelen ook geüpdatet. We hebben deze software al regelmatig aangehaald. Je kan TomTom updates gratis laten uitvoeren via de programma’s:

Deze software is gratis te downloaden op deze site of op de officiële site van TomTom zelf. Natuurlijk heb je wel een account nodig zodanig dat je kan inloggen en connectie kan maken met het internet. Via de site van TomTom worden de updates dan gratis uitgevoerd. Hiervoor dien je de code in te geven die je bij de aankoop van je navigatie gekregen hebt. Elke 3 maanden komt er een nieuwe kaart op de markt zullen we maar zeggen. Je kan dus minimaal 4 maal per jaar een update uitvoeren.

TomTom updaten gratis – Waar je wel moet op letten is dat je voor je toestel de juiste kaart download. Heb je problemen met het uploaden van nieuwe TomTom kaarten, ligt het mogelijk aan de verkeerde versie. Bij problemen kan je altijd de helpdesk van TomTom zelf contacteren of gebruik maken van ons splinternieuw forum.

Opgelet! De Free lifetime map packs is alleen voor diegene die een recent toestel gekocht heeft. De activeringscode zit mee in de doos van het toestel. Heb je een oudere versie, dien je de mappen of kaarten nieuw aan te kopen. In onderstaande figuur een voorbeeld van de Free Lifetime Maps Claim Form die u moet gebruiken om uw activeringscode in te vullen.

Gratis kaart updates
vul activeringscode in

Zorg dus dat je alle gegevens bij de hand hebt. Gebruik de gegevens van je inlogaccount.
Tomtom updaten gratis

Er zijn nog heel wat mensen die geen recht hebben op gratis kaartupdates omdat ze werken met een verouderd TT toestel. Tomtom updaten gratis is dus niet voor iedereen. Ik ben er bijna zeker van dat iedereen al wel eens op het internet gekeken heeft naar gratis TomTom updates. Buiten de officiële verdeler kom je dan websites tegen die tegen een goedkopere prijs updates aanbieden. En vele van ons durven dan wel eens zo’n update aankopen, omdat het goedkoop is en omdat ze hun GPS systemen maar zelden gebruiken.

Toch moeten we de klanten van TT teleurstellen want er bestaat niet zo iets als ‘gratis kaartupdates’. Op de een of de andere manier zijn deze updates betalend. Er zijn 2 grote leveranciers nl. Navteq en TeleAtlas. Zijn hebben enorm veel mensen aangesteld om er voor te zorgen dat de kaarten bijgewerkt worden. Tegenwoordig is het niet zelden meer dat je een zo’n driver/wagen wel eens tegenkomt die continue nieuwe opnames maakt van wegen die aangepast zijn. Dan spreken we nog niet over de nieuwe POI punten die regelmatig bijgewerkt worden.

Waarom zijn kaartupdates zo duur?

Enkele jaren geleden heeft TomTom geprobeerd om TeleAtlas over te kopen. Dat is niet gelukt om dat de andere gigant Garmin een rechtszaak tegen de anti-monopoly van TT doorgevoerd heeft. Daaruit blijft dat kaartupdates de keystone zijn in Satnav. Zowel Garmin als TomTom geven niet gauw gratis updates weg.

De enige gratis update is een gestolen update

Dus omdat kaartupdates zo duur zijn, zijn er nog altijd mensen die toch het internet afschuiven naar goedkopere of zelfs gratis TomTom updates. Niemand bestempeld zichzelf als dief maar het kopiëren van CD’s of het gratis downloaden op illegale sites is een grijze zone. Want er zijn wel degelijk dieven die kaarten kraken, kopiëren en verspreiden op het internet. Doe jij dat via een torrentsite bijvoorbeeld, dan zal je in bepaalde mate deze kaarten ook weer verder verspreiden en gratis verdelen op het internet en dit is namelijk strafbaar.

De gevolgen van het illegaal downloaden van gratis kaarten

De gevolgen kunnen hard aankomen. Dan spreken we niet alleen over de strafrechtelijke gevolgen maar eveneens de gevolgen die het kan hebben voor je navigatiesysteem wanneer je een illegale kopie gebruikt. Aangezien het gekraakte versies zijn van originele kaarten, kunnen

deze mappen fouten bevatten en gewoon je hele systeem overhoop gooien. Ik krijg heel vaak vragen omtrent updates die vastlopen en systemen die niet meer werken. JE krijgt dan een zwart scherm op je GPS. Heb je dan geen backup gemaakt, dan kan je gewoon alles kwijt zijn. Je systeem met een gehackte kaart opnieuw aansluiten op je TT account is volgens mijn mening dan ook geen goed plan. TomTom heeft namelijk een systeem ontwikkeld dat illegaal gedownloade kaarten herkend en automatisch een swip van je hele systeem doorvoert. Met andere woorden, gebruik je een gehackte versie, dan kan je eindigen met een lege doos waar je zelfs geen fabrieksherstel meer kan uitvoeren. Geld terugvragen van een site die illegaal kopieën verspreid, is eveneens een ‘no go’. Veel geluk met dat.

Het illegaal downloaden van kaarten is complex en tijdrovend met vele gevaren

Tomtom updaten gratis? Om je een idee te geven hoe gevaarlijk het is om een illegaal kopie van een gekraakte kaart de zoeken, te downloaden en te installeren, geven we hier een voorbeeld zodat mensen een indruk krijgen waarom je beter GEEN gekraakte versies van kaarten gebruikt. OPGELET, dit is geen handleiding tot illegaal downloaden van gratis updates!!

tomtom updaten gratis van gehackte kaarten
TomTom gratis updaten met gehackte TomTom kaarten.

1. Ga online en vind een populaire piratenwebsite. Download het volgende: een recente Navcore, een recente kaart en een illegaal activatorprogramma. Dit is moeilijker dan het lijkt en je kan al snel eindigen met torrents (waar je zelf illegale kopieën gaat verspreiden), virussen en allerlei problemen met piratensites.

2. Heb je eenmaal gevonden wat je zocht, download de bestanden en open ze op uw computer – pak ze uit. Op dit punt hoop je maar dat er geen spyware of Trojaanse paarden (keyloggers, bestandsdelen, enz.) in deze files zitten. Is dat wel het geval, kan gewoon je hele computer om zeep zijn als je geen deftig antivirussysteem op je computer hebt staan. Kopieer vervolgens de Navcore naar je tomtom (je hebt zojuist je garantie geannuleerd) en reset. Op dit punt is je TomTom niet meer de TomTom die je ooit had. Kopieer de gehackte kaart en hoop dat deze werkt met de Navcore die u net hebt gebruikt.

3. In 90% van de gevallen zal je merken dat je moet zoeken naar een andere Navcore of kaart aangezien beide compatibel moeten zijn. Zijn ze niet compatibel, dat loopt je TomTom vast, kan je hem niet meer uitschakelen of inschakelen, resetten is niet meer mogelijk! Eindelijk kunt u de Activator (die moet worden uitgevoerd op uw pc – opnieuw software van een bekende criminele en illegale hacker) gebruiken.

4. Als je klaar bent, schakel je hem aan en hoop je dat het illegaal gebruik van de nieuwe gratis kaart werkt. Vaak vind je het bericht “deze kaart heeft ongeldige attributen en kan niet worden gebruikt op dit apparaat” – dus terug naar het begin (punt 1) om je TT proberen te herstellen. Ondertussen heb je dus geen werkende TomTom meer, geen kans meer om je oude kaart opnieuw te installeren, geen garantie meer op je toestel en geen gemoedsrust meer. 
Zijn we nu niet te dramatisch?

Je kan je afvragen van, zijn we nu niet over dramatisch aan het doen? Nu dat is wel wat hackers je willen wijsmaken wanneer je kaarten van TomTom gratis wil downloaden. Op korte termijn zou het mogelijk in je voordeel kunnen spelen. Maar op het einde, als iedereen illegale software begint te downloaden, zullen er geen inkomsten meer zijn voor kwalitatieve updates te leveren en krijg je een slecht kwalitatief GPS systeem waar niemand nog boodschap aan heeft.

Daarbij eindig je dus met een TomTom toestel die totaal geen garantie meer heeft, mogelijk virussen bevat en mappen die toch niet helemaal up-to-date zijn want, vertrouw jij een hacker? Denk dan maar 2 keer na wanneer je illegaal Tomtom updaten gratis wil uitvoeren. Het is niet de eerste keer dat mensen een map aanschaffen op een illegale website en nooit zelfs een product krijgen toegestuurd. Onze raad is: Begin er niet aan! voor een kwalitatief product dien je altijd te betalen.

One thought on “TomTom updaten gratis

 1. Beste
  verleden jaar heb ik voor mijn tomtom one xl europe een bedrag betaald voor 4 kaartupdates. Het updaten lukt helemaal niet en wordt ook niet uitgelegd in het programma. Binnen 8 dagen verloopt deze periode en ik heb nog steeds de oude versie van de kaart. Het wordt wel eenvoudig gemaakt om een nieuwe kaartversie ‘aan te kopen’, maar nergens hulp om verder gebruik te maken van de update waar ik nog 8 dagen recht heb. Ik heb zo’n vermoeden dat het gaat over een commerciële trukendoos. Als u mij hierin niet kan verder helpen ben ik van plan om dit aan te kaarten bij Testaankoop. Hopende op een gunstig antwoord…

 2. Ik heb een TOM TOM ONE , hoe kan ik nu zien of het een en ander is geïnstalleerd op mijn Tom Tom One…? ( ik ben maar een amateur!!)

 3. ik krijg via mail dat ik mijn nieuwe kaart kan updaten , maar ik krijg geen verbinding, het enige wat ik kan is nog eens mydrive connect downloaden en dan nog niks. ik snap niks meer van die sitees van tomtom, vroeger logde je in en klaar was kees ( nou ja na enge minuten)

 4. Hoi JE kan je navigatietoestel aansluiten op de pc en de mappen op je GPS doorlopen. De versie van kaarten bijvoorbeeld, geven aan of de installatie nu al of niet is doorgevoerd. Op je navigatietoestel zelf, kun je ook de versies opzoeken. Niet erg gedetailleerd maar ik weet niet goed waar je naar op zoek bent.

 5. Sorry voor het late antwoord maar ik krijg dagelijks massa’s vragen binnen. Het grote probleem bij TomTom is dat je niets kan updaten als je niet de juiste software versie hebt en die veranderd ongelofelijk dikwijls. Voor elk type en elke serienummer moet je nagaan of je GPS toestel wel compatibel is. Dat is voor vele gebruikers een groot probleem.
  Een tweede probleem is dat bij elke kaartupdate het geheugen op de SD kaart verkleind. Dus op een gegeven moment lukt het updaten niet meer omdat er niet genoeg geheugen meer is. Daar sta je dan, je downloadt maar software en dergelijk en toch wilt het niet lukken. Voor zover ik weet krijg je geen foutmelding bij een tekort aan geheugen maar lukt het gewoon niet na uren wachten of verbreekt de verbinding, blijft hij hangen tijdens het downloaden enz. TT is daar zeker van op de hoogte maar in hoeverre er iets aan gedaan wordt?
  Je kan proberen om TT zelf te contacteren via het Belgisch/Nederlands telefoonnummer. Reken er wel op dat je enkele euro’s kwijt bent gewoon om er binnen te geraken. Probeer TomTom te contacteren in de daluren (11u00 en 15u00). U kan hen telefonisch contacteren van 9u00 tot 18u30.

  TomTom-helpdesk Storingen België: 078250156
  TomTom-helpdesk Storingen Nederland: 0207535818

 6. Ik ben in het bezit van 2 TT, beide een GO. Duur betaald, omdat ik nooit het goedkoopste koop. Maar waarom moet ik elk jaar een update kopen ? Elk jaar 2 updates voor dik geld ? De nieuwste TT zijn aanzienlijk goedkoper en krijgen ook nog eens Lifetime updates ? Wanneer krijg ik na al die jaren van TT spekken eens gratis updates? Misschien beter een ander merk kopen want de service van TT is eigenlijk waardeloos. Je krijgt toch geen antwoord.

 7. Dag Hans,

  Ik begrijp de frustraties. Mijn TomTom koste 400 euro en is een van de eerste modellen. Gelukkig werkt hij nog steeds maar ik moet toegeven dat ik hem nog steeds niet heb ge-update want dat kost namelijk veel geld. Je kan dus inderdaad beter een nieuwe kopen en dan krijg je gratis updates. Maar ook dat heb ik nog niet gedaan aangezien ik vind dat mijn kaarten nog goed genoeg zijn. Ik geraak toch altijd op bestemming. Maar dat is zowat de trend overal. GSM kapot, laptop kapot beter niet laten maken want het kost evenveel als een nieuwe.

  Maar dan nog, de kans is zelfs groot als je een update koopt dat hij op een gegeven moment niet meer op je TT past of incompatibel blijkt ze zijn. Dan koop je dus een kaartupdate voor veel geld en je bent er dan uiteindelijk niets mee. Dus zeker voorzichtig mee zijn. Kaarten ook altijd aankopen via TomTom Home of Mydrive en best niet op andere sites. Je kan wel eens bedrogen uitkomen.

  Maar ik vrees er voor dat het bij de andere merken ook wel gelijkaardig aan toe gaat. Bijvoorbeeld een oude MIO (met aankoop kaartupdates) ten op zichten van een nieuw model? Dat is dus ook al even duur. Koop je 2 kaartupdates dan heb je een nieuwe MIO.

  Zelfs bij Garmin is het zo dacht ik dat ze de Algemene voorwaarden voor kaartupdates gewijzigd hebben. Als je niet regelmatig update, dan vervalt het recht op gratis updates. Dat moet ik wel nog even nakijken maar daar was sprake van. Miss dat een lezer die Garmin gebruikt hier kan op antwoorden?

  En ja hoe groter de bedrijven, hoe moeilijker ze bereikbaar worden. Geen excuus natuurlijk maar het is zo. Je kan ze ook eens proberen telefonisch te contacteren. Telefoonnummer kan je terugvinden op https://navigatieupdate.com/storingen/ onderaan.

 8. Ik heb van TomTom in een mail de mogelijkheid gekregen om een gratis update uit te voeren, dit om het toestel sneller te maken. Echter de link-knop brengt me alleen op een algemene pagina…
  Toestel bevalt goed, maar de begeleiding van de techneuten slecht!
  Overigens herken ik mij ook bij de boven omschreven klachten. Jammer!

 9. Dag Steijn,

  Normaal gezien dien je het zelfde te doen als bij alle update zoals op de homepage beschreven staat: https://navigatieupdate.com/
  Via TomTom Home of Mydrive connecteren met de PC/ GPS en kijken waar de update tussen staat. Deze aanvinken en de update uitvoeren.

  Maar ik begrijp de frustraties. Dat heb ik zelf ook al ondervonden. Daarom deze blog om mensen wat wegwijs te maken. Dus vragen altijd welkom.

 10. Hoe kom ik aan updates op mijn tomtom als hij maar blijft zoeken naar de verbinding op de computer?

 11. Jaren geleden een TT gekocht. Verassing: upgraden geheugen te klein. Nieuwe kaart TT 29.95.
  Nu TT 50 gekocht met levenslange updates!!! Maaaarrr kan geen verbinding maken via my drive etc. Wel opnieuw geinstalleerd. Oude w.w. schijnt in de weg te zitten. Geen verbinding met computer. Moet maar nieuw E-mail adres aanmaken. Dit is van de gekke. Aankoop augustus 2015 nu mrt 2016 is nieuwe software ook niet te laden. Nw. wachtwoorden aanvragen, resetten niets helpt. Wat een flut apparaat of anders gezegd belachelijk dat je een nieuw E-mail adres moet aanmaken. Hiervan staat niets in de te downloaden gebruiksaanwijzing. TT reageert nergens op. Synchroniseren van w.w. lukt totaal niet. Daardoor onbruikbaar. Ook de nieuwe software via E-mail aangeboden is niet te installeren Probleem W.W. en E-mail adres. Volgende apparaat toch maar weer een MIO!!!!!

 12. Hallo,

  Ik heb nog geen reacties ontvangen van aansluitingsproblemen. Ik zou het volgende doen:
  *controleren of er iets mis is met de kabel die je gebruikt,
  *gebruik je een oude PC dan kan het mogelijk problemen geven met de installatie van de software. Heb je de mogelijkheid, probeer het dan op een andere pc. Als het op een andere PC werkt, dan ligt het niet aan je TOMTOM apparaat. Je hebt minstens het volgende nodig.:
  Windows 7
  Windows 8 / 8.1*
  Windows 10
  Mac OS 10.7 **
  Mac OS 10.8 **
  Mac OS 10.9 **
  Mac OS 10.10 **
  *Welke TOMTOM heb je nu? Het is best mogelijk dat je Nu TOMTOM HOME nodig hebt ipv MyDrive. controleer dit.
  http://nl.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/15327/locale/nl_BE
  * Gebruik geen wifi maar een vaste internetverbinding. Soms krijgt men geen verbinding door het hoge internetverkeer via MyDrive. Probeer het dan ook buiten de piekuren.
  * Ledig je browsercache met ctrl + F5. Opgelet. Mogelijk wordt je op bepaalde sites uitgelogd en moet je opnieuw ID en paswoorden ingeven.

  Ik hoop dat het geholpen heeft. Als niets helpt dan is het terug naar de winkel. Mogelijk is er iets mis met je navigatiesysteem.

 13. Vraag:
  Waarom kunnen alleen recenter aangekochte modellen gratis kaarten updaten?
  Onze tomtom, inmiddels 4 jaar oud, heeft ook ongeveer hetzelfde bedrag gekost maar wij moeten steeds kaarten kopen .
  We willen GRATIS updaten, hoe doen we dat?

 14. Dag Anna,

  Die vraag dien je te stellen aan TOMTOM zelf. Op de legale manier is dit niet mogelijk vrees ik. Of je dient een nieuw toestel te kopen. Tegenwoordig de informatie die TT ontvangt, komt van de gebruiker zelf. Mogelijk bezaten de vroegere GPS die functie niet.

 15. Waar kunnen wij de code vinden van de tomtom? staat die bijvoorbeeld op de kassabon of is het bijvoorbeeld een kaartje die in de doos zat?

  met vriendelijke groet,

  Rachelle Broeren

 16. Beste,

  Dat zit in de doos van het TOMTOM toestel. Wel binnen de 90 dagen activeren. Dat was vroeger zo. Anders kan je de code niet meer gebruiken.

 17. wegen veranderen steeds waarom kent mijn kaart deze veranderingen niet ik heb een tomtom go 6100
  hij zit naast de weg, of n het weiland u naderd een rotonde terwijl hij er niet is, op het gegeven moment
  is hij gewoon de weg kwijt. ik heb kaart europa met gebouwen versie V970.7464 ik wil gewoon dat die
  kaarten goed werken, en het juiste doet wat er op de weg gebeurt. is er een oplossing voor

  arjan

 18. We raden je aan altijd de meest recente versie van de TomTom-software op je navigatiesysteem te installeren. Zo beschik je altijd over de meest recente functies en verbeteringen voor je navigatiesysteem. Voor meer informatie raadpleeg je

 19. ik heb TT one gratis update, op mijn TT staat europa west daar zit Krotatie (voormalig yougoslavie) niet bij waar kan ik dat vinden om het te downloaden.

 20. Ik heb een ingebouwde TomTom Carminat in mijn Renault. Toen ik de auto kocht zat er een beneluxkaartje in. Een paar jaar later heb ik er toen toch een Europakaartje voor gekocht en gedownload. Nu wil ik weer een nieuwe versie kopen. Ik heb opnieuw TomTom Home geinstalleerd (ik heb inmiddels nieuwe PC), maar die herkent de kaart niet (onherstelbare fout zegt TomTomHome. En nu doet het kaartje het ook niet meer als ik hem in de auto stop.
  Wat nu?

 21. Mensen…ik heb een andere optie…ik heb onlangs op mijn iPhone het ( gratis app ) Waze geïnstalleerd .
  Dit is een geweldige navigatie app die continu word geüpdatet ,rekend zeer snel geeft aan waar er opstoppingen zijn en met een druk op de knop lijd hij je direct om.
  Alle kaarten van de wereld zijn er er dus je kunt het overal gebruiken.
  Kom je ergens waar de navigatie toch de weg niet kent dan maakt hij die weg aan die jij dus hebt gemaakt,je zult dan vanuit Waze een berichtje krijgen waarom je in dat weiland reed of in de sloot (lol) en dan geef jij aan dat het een nieuwe weg is en word de kaart aangepast.
  Let op!
  Hij werkt volgens zeggen het best op de iPhone ,en gebruikt veel batterij spanning dus op de lader gebruiken.

  Succes iedereen .

 22. Vraag:
  Heb een iets oudere tomtom.
  Heb hem geüpdatet, en het programma geeft ook aan dat de tomtom succesvol geüpdatet is.
  Zodra ik de tomtom opstart, geeft de tomtom een melding aan met hierin dat de tomtom mappen heeft die ouder zijn dan 47 maanden… ?!?!?!
  Iemand enig idee hoe kan dit aangezien ik de tomtom dan zojuist een update gegeven heb?

  Ik hoor het graag!

  mvg

 23. zijn ook duur en als ik lees dat ze niet altijd werken, kan ik dan niet beter een nieuwe tomtom kopen???
  Vr. groet J. Hendriks

 24. Tja, Gelukkig ven ik geen verkoper van TomTom :). Maar recent heb ik zelf een nieuwe TT 20 aangeschaft voor 100 euro thuis geleverd. Dat is minder dan de kost voor het laten maken van mijn TT. Hoewel ik wel vind dat mijn Oude TomTom one veel robuuster is. Deze gaat ondertussen al 15 jaar mee en nog geen updates laten uitvoeren. Voor mij is dit niet expliciet nodig en geraak ik altijd op mijn bestemming. Maar updates uitvoeren gaat niet altijd van een leien dakje, zeker niet met die oude toestellen omdat de software niet meer compatibel is. De nieuwe TomTom gebruik ik als back-up of op vakantie en daar kan ik wel gratis updates laten uitvoeren omdat het een nieuw toestel is.

 25. Hoi, Als je een nieuwe of recente TomTom hebt, kan je de updates gratis downloaden. Gewoon connecteren met TT HOME of My Drive Connect en de updates die klaar staan, downloaden. Wel altijd eerst een back-up nemen voor je updates uitvoert.

 26. Alvorens op vakantie te gaan was er geen update nodig,
  De grens over en …….er is een update voor de kaart.
  Thuis gekomen, update uitgevoerd. (Op vakantie lukt dat niet als je geen wifi hebt en je bent uren ermee bezig en kunt dus ook geen navigatie gebruiken).
  Update heeft uren geduurd (kaart West Europa). Vervolgens moet ik een kaart kiezen ……die ge download moet worden. Kost ook weer uren!!!!
  Kortom: hoezo updaten om vervolgens de kaart opnieuw te moeten downloaden? Dan update je iets toch niet en laat je een mobiel uren iets doen om vervolgens niets te hebben!!!

  Is dit niet heel erg dubbel?

  Tomtom go……..er gaat nogal eens wat mis. De tweede zomer met problemen.

 27. Voor onze vereniging heb ik een tweedehands bestelbus gekocht van het merk Renault, type Traffic met een ingebouwde TT Carimat uit 2011. Ik bestelde een update van Live maar die bleek niet meer te kunnen werken omdat de SIM kaart verlopen was. Geld werd wel terug gestort. Nu al dagen bezig om antwoordt te krijgen op de vraag of ik wel een nieuwe kaart voor West-Europa kan kopen met de garantie dat die wel werkt. Zelfs de vraag of ze misschien een nieuwere versie van de Carimat hebben die ik kan laten inbouwen. Ik krijg gewoon geen antwoord ! De service van TT is ronduit slecht als het om wat oudere producten gaat. Misschien dat iemand hier mijn vragen kan beantwoorden?

 28. Wij hebben een Tom Tom Go 720 en willen updaten, wij bekomen steeds op het scherm GEEN KAARTEN GEVONDEN, zelfs wanneer wij op Tom Tom Support op zoek gaan komen wij niet verder. Men geeft een ganse beschrijving door, maar wij komen hier niet mee verder en blijven geblokkeerd met GEEN KAARTEN GEVONDEN.
  Wat kunnen wij doen om onze Tom Tom terug te activeren.
  Kortgeleden hebben wij West Europa voor 54,95 € en Speed cameras Europa voor 29,95 € aangekocht en kunnen het niet activeren.
  Gelieve ons verder te helpen.
  met vriendelijke groet
  Peter S

 29. Ik heb net met mijn Tom contact gemaakt op de site My drive Connect.
  Ik heb de Tomtom Live.

  Op het scherm stond dat hij ging updaten.
  Nu ben ik mijn Nederlandse stemmen kwijt!!
  Wat een drama!!

  Wat kan ik doen??

 30. Ik heb voor 50 euro Tom Tom geüpdatet maar niet geholpen.
  Geeft nog steeds aan dat er 72 maanden verlopen zijn.
  De nieuwe A4 kent ie nog steeds niet.
  Dag 50 euro
  Als ik Tom Tom probeer te bellen sta ik rustig 10 minuten in de wacht.
  Heb toen zelf maar de verbinding verbroken.
  Ik baal hier vreselijk van

 31. Ik heb enkele jaren geleden een Tm Tom Go 600 gekocht er werd mij gezegd dat de Updates gratis waren maar nu weet ik niet wat ik moet doen!

 32. Hallo,
  Ik heb een TT XL Live, enkele jaren geleden voor veel geld gekocht.
  De kaart loopt achter, blijkens ritten naar Spanje, Frankrijk.
  Ik wilde daarom de TT uploaden, maar wat blijkt…….
  Dit is niet meer mogelijk vanwege de ouderdom. Vreemd nietwaar.
  Je koopt een duur apparaat en kan het in feite weggooien?
  Nog erger.
  Er staat een totale lijst op de site van TT met de toestellen, die niet meer ge upload kunnen worden.
  Dit blijken zowat alle toestellen te zijn! Schandalig!
  Of zit ik ernaast misschien? Of dwingen ze bij TT dan toch om illegaal te downloaden…met allle gevolgen van dien….crashen etc…
  Tot slot bieden ze een inruil korting op het oude toestel. Dit is een sigaar uit eigen doos…je kunt slechts uit twee modellen kiezen.
  Dit is geen manier van zaken doen. Zorg dat je handelswaar ook blijvend goed kan funktioneren!
  Dit lijkt op bedriegerij en vraagt om grechtelijke vevolging, hetgeen ik dan ook ga activeren!
  Hartelijk dnak voor uw ractie.
  Alexander.

 33. Beste, wij verkopen niets van TomTom. U dient een officiële klacht rechtstreeks bij hen in te dienen in plaats van een bericht te sturen als reactie op een artikel.

  Bedankt alvast.

 34. Lectori salutem,
  Ik ben sinds 2012 in het nog steeds gelukkige bezit van een Tomtom 1005/1015 navigatiesysteem.
  Reeds een zevental weken lukt het mij niet (meer) om de door Tomtom naar mij per email aangemelde updates te downloaden en te installeren. Zo ook met deze nieuwste/jongste/laatste kaartupdate (abonnement), waarvan ik twee maanden geleden werd verwittigd.
  Alles was en is in orde, zoals het bijwerken van de nieuwste versie van “MyDriveConnect”.
  Dit is mij in de vele jaren Tomtom-gebruik nog niet eerder overkomen en aan mijn hardware- en softwareconfiguratie is helemaal niets gewijzigd.
  Kunt u mij helpen ?
  Ik dank u bij voorbaat voor uw moeite !
  Vriendelijke groeten, J.E. van der Kooi.

 35. Ik ben geschrokken van hoe moeilijk wordt gemaakt om de TT uploaden.
  En deze mensen worden niet als dieven gezien of ze zijn niet strafbaar. Hoe is dat mogelijk?

 36. hoi,
  sinds 6 april werkt mijn gps niet meer en iedere keer zegt tomtom dat ik de update moet uitvoeren maar er is geen update beschikbaar
  als ik mydrive opstart staat er dat er geen update beschikbaar is.
  ik werk met de laatste versie van mydrive

  weet iemand een oplossing???

 37. Beste TT-ers

  sinds een drietal jaar heb ik een 5100 en die is makkelijk en gratis te updaten.

  Daarvoor had ik een OneXL met SD-kaart sleuf. Voor dergelijke apparaten (dus met geheugenkaart) kun je nog kaarten downloaden via het forum jouwtomtom.nl Het vereist wel wat geduld en goed lees- en speurwerk. Mij is het in het verleden altijd gelukt een goede recente werkende kaart te krijgen.
  Succes!

 38. ik heb enkele jaren geleden een Garmin gekocht, die kan ik 4 keer per gratis updaten.
  Voor mij geen tom tom meer.

 39. Ik heb een blue en me TomTom met live service en veel problemen met de ontvangst alles staat aan wat het programma vraagt als ik hem opstart gaat hij zoeken maar krijg geen verbinding. Wie kan mij vertellen wat ik kan doen. Resetten en fabriek instellingen resetten helpt niet.

 40. Go live 825 met Live services voor verlenging met 2 jaar genomen.
  Het werkt alleen niet!
  Klantenservice? Waar, Hoe. Ja via Tomtom en dan wordt het hele riedeltje gevraagd, type , nummer enz. En vervolgens kun je je vraag op het forum zetten.
  Bar slecht. Voor wie dit leest. Nooit meer een product van Tom tom kopen.

 41. ik heb op mijn TT een update willen doen. gevolg ,,,zwart scherm . valt dit nog te herstellen ? Wel al een oud modelletje Go 720.
  mvg

 42. Ik heb een start 60/via 620 (2012), al weken probeer ik een kaartupdate te doen en er komt altijd : Onze servers hebben het momenteel er druk probeer het later opnieuw.

 43. Dus ik ben een dief, crimineel oid als ik probeer mijn eerlijk, ooit nieuw gekochte TomTom een recente kaart te geven?

  Stel, je koopt een Volkswagen maar na 9 jaar zegt VW, wij doen niks meer aan jouw auto.

  Wie is hier dan een dief?
  Het is dus gewoon legaal voor de fabricant om te zeggen, koop maar lekker een nieuwe. Je gaat toch geen apparaat weggooien die het perfect doet? Deed eigenlijk want TT geeft mij geen update meer. Legale diefstal dus van TomTom. Waar hebben ze dat geregeld? Een paar lobbyisten in Brussel ofzo? Waarom mag ik geen gebruik maken van een toestel dat het prima doet. Waarom wordt ik gedwongen een nieuw apparaat te kopen? In het kader van duurzaamheid, waar TomTom toch heel wat over te zeggen heeft op haar site kan het niet liggen lijkt me. Want het lijkt me niet echt duurzaam om een werkend apparaat weg te gooien alleen maar omdat TT wil dat het nu wel eens tijd wordt om mijn portemonnee te trekken en een nieuwe te kopen?

  Als Volkswagen dit zou flikken, of welke andere autofabrikant ook, dan zouden de media volstaan met kritiek op dergelijk beleid. Waarom geldt dit niet voor TomTom. Een nieuwe kaart kopen? Ok. Dat snap ik. Als mijn oude wegenatlas uit elkaar valt vanwege intensief gebruik dan koop ik ook een nieuwe. Maar het gaat hier niet om de kaart. Het gaat hier om het toestel zelf.

  Sinds wanneer kan een fabrikant van een fysiek toestel mij dwingen een nieuwe te kopen?
  Wat een walgelijk bedrijf is tomtom. Toendertijd was ik er trots op een hi-tech Nederlands product te kopen. Helaas is TT er niet trots op dat ik dat deed. Dus gewoon lekker je klanten blijven naaien en er nog mee weg komen ook. Voor mij, nooit meer een TOMTOM.

Geef een reactie