Een TomTom update (mappen, kaarten, live traffic, …) kan enkel uitgevoerd worden na het installeren van de benodigde software: TomTom Home en MyDrive. Beiden programma’s zijn volledig gratis te downloaden en te gebruiken. Wil je deze software downloaden en installeren? Kijk dan even verder in dit artikel. 

Inhoudsopgave: Navigatie update TomTom

 1. Update software navigatietoestel: waarom?
 2. Welke software heb ik nodig voor een TomTom navigatietoestel?
 3. Voorbeeld: Hoe TomTom XL update uitvoeren
 4. Tips voor goedkope map-updates
 5. Wanneer kan je best een TomTom update uitvoeren?

Update software navigatietoestel: waarom?

De wegen in Europa veranderen voortdurend en natuurlijk verdient TT geld met kaartupdates te verkopen. Toch hangt het er vanaf waarvoor je je navigatie toestel gebruikt. Gebruik je het slechts enkele malen op een jaar, dan is het niet onmiddellijk noodzakelijk om een kaartupdate aan te schaffen. Gebruik je het GPS toestel op regelmatige basis zoals voor je werk, dan is het wel aan te raden op regelmatige tijdstippen updates van je kaarten door te voeren. Vergeet niet, de mindset van de mensen is zo veranderd dat we geneigd zijn mee te gaan met de laatste technologieën en nieuwigheden. Het is niet omdat een wegenatlas 5 jaar is dat we hem moeten wegsmijten. Het grotendeel van de wegen is nog hetzelfde gebleven. Dat geldt dus ook voor je Satnav toestel.

Het is raadzaam altijd de nieuwste softwareversie van TomTom op uw navigatiesysteem te hebben. Ze noemen dit ook wel eens een navcore update uitvoeren. Doe je dat niet dan kan je problemen krijgen met de TomTom Update.

Daarbij heb je altijd de meest recente functies en verbeteringen voor je navigatiesysteem in je bezit. Als je jouw navigatie regelmatig aansluit op je computer om te zoeken naar nieuwere versies van software en mappen, voorkom je dat je navigatiesysteem ‘out-of-date’ raakt. Hierdoor loop je geen risico dat je bijvoorbeeld voor verrassingen komt te staan als je onderweg bent naar een opgegeven locatie. Hoe vervelend zou het namelijk zijn als je navigatiesysteem je een weg opstuurt die niet (meer) bestaat of waar wegwerkzaamheden zijn?

Beschikbare navigatie updates na aansluiting tomtom toestel met pc
Beschikbare navigatie updates na aansluiting tomtom toestel met pc

Het updaten van je navigatie is geheel gratis, erg makkelijk en kost slechts enkele minuten tijd. Het updaten kan de eerste keer lastig zijn, zeker wanneer je een nieuwe versie van TomTom home of Mydrive (MyTomTom) dient te installeren. Op deze website zie je stapsgewijs wat je moet doen om je navigatiesysteem te updaten.

Welke software heb ik nodig voor een TomTom update?

Voor het updaten van je navigatietoestel heb je de juiste software nodig. Die installeer je op je PC. TomTom navigatiesystemen zijn compatibel met ofwel MyDrive of TomTom Home. Dit zijn twee verschillende soorten programma’s om je mappen, kaarten, software en services bij te werken. Klik op één van de onderstaande links om de handleiding van jouw navigatiesysteem te bekijken.

MyDrive
MyDrive updaten
Home
Home updaten

U wordt automatisch doorgestuurd naar de de website van Tom2 officiële verdeler. Daar gelden de gebruikersvoorwaarden zoals beschreven.

De navigatie-apparaten die je aansluit op MyDrive, zullen door je computer niet aanzien worden als een massa-opslag apparaat. Dat is wel het geval bij TomTom Home en worden weliswaar herkend als een Adapter netwerk.

compatibiliteit software

TT Home kan je enkel gebruiken voor de volgende toestellen: GO, XL, XXL, ONE, START, CARMINAT, Rider en Navigator 7. Heb je dus een ander toestel, dan zal TT Home storingen geven tijdens de update. Schakel dan over naar MyDrive. MyDrive is compatibel met de toestellen van GO 1000 Series, VIA apparaten, Start 20 – 60 en alle nieuwe Go series (zie figuur hierboven). 

TomTom Software en mappen updaten

 kaartupdates

Hoe je de software op je navigatiesysteem moet bijwerken, is afhankelijk van je navigatiesysteem en de software die op je navigatiesysteem gebruikt wordt. Alvorens je update, is het handig om te weten welk model van navigatie je hebt en welke software erop draait.

TomTom XL update uitvoeren

Als voorbeeld leggen we in het kort uit hoe we een TomTom XL update uitvoeren. Als we kijken in bovenstaande voorbeelden, valt de TomTom XL onder de TomTom Home software. Die moeten we dan ook gebruiken voor het updaten van ons navigatietoestel.

1. Is het al een tijdje geleden dat je een update uitgevoerd hebt, verwijder dan de verouderde versie van TT Home op je PC en installeer de nieuwe versie via de bovenstaande link.

2. Als dat gebeurd is, verbind je het navigatietoestel met de PC. Dat kan via de bijgeleverde USB kabel.

3. Je navigatietoestel vraagt of het verbinding kan maken met je PC. Klik op ‘ja’. Er wordt nu automatisch verbinding gemaakt met TomTom Home op je PC.

4. Gebruik het juiste account op in te loggen.

5. Er wordt automatisch gezocht naar nieuwe updates. Is dat niet het geval, ga dan naar ‘zoek naar updates’. Er verschijnt nu een lijst met mogelijke updates voor je TomTom XL. Vink aan welke updates je wil installeren en klik op ‘download updates’.

selecteer updates tomtom

6. Na het uitvoeren van de updates dien je via TomTom Home je apparaat veilig te ontkoppelen.

Update tomtom beëindigd

7. TomTom XL is nu volledig ge-update.

Dit was de verkorte handleiding voor een TomTom update. Voor meer uitleg ga je naar TT home of Mydrive pagina.

Naast al die updates kan je via deze software je eigen navigatietoestel helemaal personaliseren. Je kan bijvoorbeeld de stemmen aanpassen, andere kleurcombinaties kiezen, waarschuwingsgeluiden en leuke afbeeldingen kiezen.

Voor meer informatie lees: TomTom XL update

Opgelet. TomTom streeft ernaar om toestellen op de markt te brengen die functioneren op de My Drive software of via een rechtstreekse Wi-Fi update vanuit het toestel. De oudere toestellen die functioneren op TomTom Home zullen stilaan van de markt verdwijnen.

Tips voor goedkope map-updates

Er zijn twee manieren om op de hoogte te worden gesteld van promoties en acties. Schrijf je in op de nieuwsbrief van TT en krijg geregeld meldingen van nieuwe producten en kortingen. Zorg er eveneens voor dat je in je TT account het volgende aangevinkt hebt: allows them to send emails of offers and discounts to email. 

Of je gaat zelf kijken op de website van TT en zoekt naar mogelijke promoties en kortingen bij kaartupdates.

Wanneer worden er kortingen voor updates gegeven?

De meeste acties lopen in de lente- en zomerperiode. Dan worden ook de meeste aankopen gedaan.

Bekijk ook de nieuwsbrief. In 2020 was deze actie bij de inschrijving van de TomTom Nieuwsbrief.

Acties van TomTom - inschrijving op de nieuwsbrief
Acties van TomTom – inschrijving op de nieuwsbrief

Wanneer kan je best een TomTom update uitvoeren?

update tomtom uitvoeren

Wij raden onze lezers aan om om de 2 jaar een update uit te voeren. Het is ook niet logisch dat meer dan 10% van de wegen in ons land elk jaar veranderen. Als er veranderingen worden doorgevoerd, dan is het dikwijls de introductie van nieuwe ronde punten, autosnelwegen, of nieuwe wijken.

Daarbij kan het soms enkele jaren duren vooraleer een kaart effectief wordt aangepast wanneer een particulier zelf een kaartcorrectie doorgeeft.

De beste manier om te beslissen wanneer je TomTom toestel een update nodig heeft, is door zelf je gebruikerservaring te beoordelen: kom je vaak op plaatsen waar de kaart niet meer klopt of waar je problemen hebt met navigeren? Is dat op de zelfde plaats of op verschillende plaatsen? Als je antwoord ja is, dan is het tijd om de kaart te updaten. Is het antwoord misschien of nee, geen problemen, dan zou ik aanraden om nog even te wachten met het updaten of ten minste te profiteren van een korting wanneer deze zich voordoet.

Meer informatie

Wilt u meer weten omtrent de kostprijs van TomTom update >> ga naar TomTom kaartupdate service. U heeft zowel betalende kaartupdates als de free lifetime maps, enkel voor nieuwe GPS toestellen. Storingen tijdens uw TomTom update >> ga dan naar onze pagina omtrent storingen.

FAQ: Veel gestelde vragen

Welke manieren zijn er om mijn TomTom navigatie te updaten?

Voor de oudere toestellen heb je software nodig die je gratis kan downloaden op je PC. De serienummer van je TomTom navigatietoestel bepaald welke software je nodig hebt. Dit is ofwel TomTom Home of TomTom Mydrive. Nieuwere toestellen kunnen gratis een update krijgen via een gratis Wi-Fi verbinding of via een verbinding met je Smartphone. In dat laatste geval kan een update wel geld kosten aangezien je de Wi-Fi verbinding van je Gsm gebruikt. Wanneer je de maximale bruikbare data van je abonnement overschrijdt betaal je extra.

Kan ik een update uitvoeren via Windows en Mac?

Ja. Een TomTom update kan je zowel uitvoeren op een Windows als Mac

Kunnen alle oude navigatietoestellen van TomTom worden geupdate?

Nee, updates (software en kaarten) van bepaalde oude navigatietoestellen worden niet meer ondersteund. Voor welke toestellen dit geldt, kan je nagaan op de website van TomTom. Het betreft volgende modellen:
20(AO), 25(BK), 45(GT), 55(GU), 60(WM). Om zeker te zijn dient men het serienummer op te zoeken. De reden hiervoor is dat er niet genoeg geheugen beschikbaar is om de nieuwe updates te ondersteunen.

Wat betekent: Levenslange kaartupdates?

De naam ‘Lifetime’ is verwarrend. Het betekent niet dat je levenslang kaartupdates zult krijgen. Wat men er wel mee bedoelt is dat je kaartupdates kunt krijgen zolang TomTom het navigatiesysteem blijft ondersteunen. Je weet dus nooit hoelang je kaartupdates kan blijven ontvangen.

Mijn navigatietoestel is stuk. Waar kan ik deze laten repareren?

Er zijn bepaalde speciaalzaken waar je een TomTom navigatiesysteem kan laten repareren. Je kan je navigatietoestel ook opsturen naar TomTom voor reparatie. Voor inbouwnavigatie ga je best langs bij je autodealer.

Waar kan ik ondersteuning vragen voor mijn TomTom navigatie toestel?

Op de website van TomTom zelf heb je verschillende mogelijkheden om ondersteuning te vragen voor uw update:
Ga naar het forum en zoek in de onderwerpen of het thema al aan bod gekomen is. Vraag raad aan medegebruikers van TomTom.
Doorzoek de veel gestelde vragen of FAQ op de website van TomTom.
Via je eigen account kan je de dealer een e-mail sturen.
Je kan hun telefonisch contacteren via het nummer: 027007270

Waar vind ik een handleiding van mijn TomTom toestel?

Op de website van TomTom zijn alle handleiding vrij te verkrijgen: Klik hier.

Ik heb een TomTom toestel gekocht. Wat nu?

Proficiat met uw aankoop. Klik hier voor meer informatie over hoe u uw navigatietoestel moet gebruiken.

Ik heb geen GPS signaal, wat moet ik doen?

Wanneer je na een uur nog altijd geen ontvangst hebt, dan is je toestel misschien getroffen door de GPS Week Number Rollover.

Waar kan ik terecht voor meer informatie omtrent problemen met mijn navigatietoestel?

Onze website hebben wij een aantal artikels gepubliceerd met de meest voorkomende problemen:
Navigatie start niet op: Zwart scherm
Melding: Onze servers zijn momenteel erg druk
Problemen met de batterij: Laadt niet meer op
Hoe een backup maken van je navigatietoestel
Hoe batterij vervangen?

One thought on “TomTom update of opwaarderen?

 1. Om je TomTom te updaten is toch een drama!! Nieuwe software en een beschrijving waar je niet uitkomt. Gewoon aansluiten en updaten dat moet toch kunnen en elke keer een gevecht om het te snappen. Kortom: Waardeloos en wat moet ik met een waardebepaling van een auto Hou ermee op

 2. Klopt Ben, je moet al met heel veel dingen rekening houden om er voor te zorgen dat de update goed loopt:

  versie GPS compatibel is met nieuwe versie TOMTOM HOME of Mydrive -> downloaden nieuwe versie TT home of Mydrive/ opwaarderen GPS
  versie GPS compatibel met software update die je wil uitvoeren -> opwaarderen GPS
  en of je voldoende ruimte hebt om die update uit te voeren -> nieuwe SD kaart / mappen verwijderen

  Maar bij andere navigatietoestellen is het niet altijd beter. Zie reactie forums.

 3. Sinds de update van Mydrive is het programma onhandelbaar. Al een keer opnieuw geinstalleerd, geen effect. Start goed maar loopt gedurende de sessie vast.

 4. Ik heb sinds juni 2015 en abonnement voor 1 jaar bij jullie genomen voor het bedrage van ruim € 70,–. Ik heb echter nog NOOIT een update kunnen downloaden. Elke keer moeten er moeilijk handelingen worden uitgevoerd. Het is volslagen rampzalig en voel ik mij door TomTom zwaar belazerd.

 5. Dag Tina

  Deze blog staat volledig los van TOMTOM zelf. Ik heb deze blog opgericht om mensen te helpen met hun navigatiesysteem omdat er inderdaad al wel eens moeilijkheden optreden. Maar je uitleg is te algemeen om te weten waar het probleem ligt. Kan je kort omschrijven waar het misloopt met de updates? Dan kan ik je misshcien helpen.

 6. Goedemiddag,

  Ik wil een account openen, maar heb niet (meer) de vereiste gegevens. Graag uw advies over hoe ik een nieuwe account kan openen.

  Met vriendelijke groet,
  Peter Wieringa

 7. beste

  ik heb via internet BIJ TOM TOM voor 60euro mijn GPS laten upwaarderen. ik kom vandaag tot de conclusie dat heel veel landen er gewoon niet meer instaan!!!
  Ik moest naar Dusseldorf AIRPORT en het land Duitsland staat er niet in!!

  Wat een oplichterij is me dat, gelukkig heeft een nichtje haar GSM kunnen gebruiken en me zo kunnen loodsen naar Duitsland!

  Wat moet ik hiermee doen, vind het echt niet grappig! Als ik dat wist had ik gewoon een nieuwe GPS gekost! Ik heb een TOM TOM XXL

  En deze website werkt ook niet,
  Habiba

 8. Beste,
  Wanneer u een update aankoopt staat er altijd bij welke landen in het pakket zitten. Als u Europa kiest, zit Duitsland er gewoon bij.Ik kan hier geen oplossing voor geven aangezien ik niet weet wat u aangekocht heeft.

  Ik begrijp niet wat je bedoelt met ‘deze website werkt niet’. Met deze blog help ik mensen hun probleem op te lossen met TOMTOM toestellen.Voor klantgerichte vragen of mankementen moet u TOMTOM zelf contacteren.

 9. TomTom XL updaten met TTHome, niet te doen. Onbegrijpelijk ingewikkeld en loopt alleen maar vast. Wat een gebruiksonvriendelijk programma. Tomtom is er zeker op uit dat als het updaten niet lukt, ik toch wel een nieuwe koop. Voor mij geen TomTom meer!!

 10. Hopeloos gedoe met tomtom updaten voor de zoveelste keer blijft het op 3% hangen
  Cache leeg gemaakt ge reset. Niets helpt
  Wordt nu toch wel moedeloos van TomTom
  Heb de 5100 Go live software windows 8.1 en Windows 10

 11. Wanneer een update onderbroken wordt dan kan je gegevens verliezen. Als hij niet meer functioneert, de backup terug herinstalleren.
  Het blijven hangen kan te wijten zijn aan te weinig geheugen op je SD kaart

 12. Sinds ik mijn TomTom via 125 Europa heb geüpdatet (kaart + gps) , blijft hij naar sateliten zoeken. Kan wel een kwartier duren. Voorheen was hij veel sneller. Ra ra hoe kan dit?

 13. Ja. Dat is moeilijk te achterhalen. Mogelijk neemt de update meer geheugen in beslag waardoor dat het langer duurt om het signaal te verwerken of een compatibiliteitsprobleem. Maar in die gevallen treden er nog andere problemen op.
  Zelfs warmtewerende voorruiten blokkeren een GPS signaal. Ook het slechtere weer van tegenwoordig zorgt er voor dat het vinden van een goed GPS signaal langer duurt.
  Heb je een back-up gemaakt, dan kan je de vorige instelling terug zetten en opnieuw een update uitvoeren. Miss zat er een fout in de update zelf.

 14. Hallo,

  Ik heb een TomTom xl, maar wat ik ook probeer (home en drive) ik blijf de melding krijgen dat er geen kaarten zijn geïnstalleerd. kan ik hier iets aan doen..?

 15. Weet iemand of je een sd kaart van Europa 2012 kunt updaten? of moet je dan een hele nieuwe kaart kopen.
  Ik heb een ingebouwde navigatie in mn auto. Een Mazda CX5…..
  Ik hoop op een reactie.
  Mvg, Dolores

 16. Voor alle zekerheid kan je de kaartupdates laten uitvoeren door een Mazda dealer. Zij gaan er ook voor zorgen dat je navigatiesysteem zijn nieuwe software krijgt zodat je geupdate kaarten ook functioneren op je toestel.
  Je kan het natuurlijk ook zelf doen. Neem eens een kijkje op de website van Mazda.

 17. Dat wil zeggen dat de kaart niet herkend wordt.
  Dat kan eventueel door:
  De kaart via de gratis applicatie (Home of Mydrive) je kaart die je ooit hebt aangekocht terug te herinstalleren. Dat kan enkel binnen de 12 maanden dat je de kaart hebt aangekocht of je hebt ook nog een garantieperiode van 30 of 90 dagen. Kijk dit even na.
  Als dat niet lukt, dien je de back-up opnieuw te herinstalleren op je toestel.

 18. Ik heb al enige jaren een Tom Tom Via 125 met de kaart van West Europa.
  Via MyDriveConect krijg ik regelmatig meldingen van Updates. Aansluiten op de pc en na 5 min is alles netjes geïnstalleerd.
  Vervang om de 2 jaar de kaart wanneer deze door Tom Tom wordt aangeboden met korting.
  Zorg wel dat alles passende is voor jou navigatiesysteem.

 19. Dat klopt volledig Albert. Dikwijls is het probleem dat inderdaad niet alles passend is en dan beginnen de problemen op te duiken.

 20. Al bijna 4 uur de tomtom via aan de pc bij mydrive en is nog steeds op het systeem aan het wachten. Wat nu…..?

 21. Het systeem is vastgelopen. Als je een update aan het uitvoeren bent, is mogelijk je geheugen op je SD kaart te klein of slechte internetverbinding. Hopelijk heb je ergens een back-up staan.

 22. Ik heb mijn wagen gekocht met gps ingebouwd.Hierin bevind zich een sd kaart (Europe Map version 8.85).
  Een update is nodig. Hoe werkt dit ? Ben hier niet zo handig in.

 23. Mijn auto is een Mazda cx5. Als ik mijn kaartje uit de auto haal en een update uitvoer dan zijn al mijn wijzigingen die ik heb aangebracht terug weg. Hiermee wil ik zeggen als ik bv een straat waar er nog geen snelheid vermeld staat zoals 50 dat ik dat alles terug mag instellen nadat ik die update gedaan heb.
  Wat is er mis a.u.b.?

 24. Deze Albert heeft een VIA 135 en het updaten is een ramp. Tot vandaag altijd met veel kunst en vliegwerk toch gelukt, maar vandaag tig keer opnieuw geinstalleerd, ondertussen 4 accounts aangemaakt en het eindresultaat is dat de VIA geen kaarten kan vinden en mijn computer braaf blijft zeggen dat alle updates geïnstalleerd zijn. Website is erg onduidelijk. Ben er helemaal klaar mee. Ik snap niet dat een bedrijf dat zulke goede navigatiesoftware kan maken hun updates niet fatsoenlijk kan regelen. Tijd voor een Garmin!

 25. Na een map update te hebben geïnstalleerd zegt mijn tomtom via 125 “geen kaarten gevonden”.
  Nogmaals geprobeerd maar had niet genoeg ruimte meer op intern TT. (heeft geen SD)
  Vervolgens ruimte vrijmaken dus, oude map europa gewist nieuwe erop maar gaat niet want hij maakt geen ruimte vrij.
  Zelfs als ik alles wis wordt er geen ruimte vrijgegeven?

 26. Bij herhaald proberen om mij start 42 te updaten, wordt mijn wachtwoord niet herkent. Terwijl ik daar mee een account heb aangemaakt. zeer lastig.

 27. ik heb een tomtom 25 start
  leuk ding maar updaten drama
  maar ja wat kun je er aan doen,
  geld uit geven dat kunnen we allemaal , maar ja tomtom doet er niks mee.

 28. Als je niet uitlegt wat het probleem is, kan ook niemand helpen. Ik heb nog net een TT 20 start ge-update. Geen enkel probleem mee.

 29. via de computer lukt het me niet om mijn Tom Tom op te waarderen graag hulp

 30. Goede middag ik hoop dat u mij kunt helpen, mijn tomtom start25 geeft aan dat ik de kaart moet updaten.
  Ik hen mij tomtom na de koop geregistreerd, Kreeg van tomtom een email Je kaart of dienst is geactiveerd.
  ik heb Mydrive connect geinstaleerd,heb mijn tomtom aangesloten aan mijn pc, mydrive connect begint met downloaden maar gaat niet verder dan 73 % ik heb 3 uur gewacht, ik heb op de site van tomtom gekeken wat kan ik doen maar er staat daar niets over dit probleem,mischien dat u mij kunt helpen
  Bijvoorbaat dank.

 31. Allereerst: respect voor degene die deze website in de lucht houdt! Grote dank dat ik in ieder geval nu ergens mijn verhaal kwijt kan en heel fijn om te lezen dat ik niet de ‘enige eikel’ ben, die zo’n update niet voor elkaar krijgt. In die zin heeft deze site -voor mij toch- een prettig ondersteunende en troostende functie.
  In oktober 2016 en ook nu weer… heel fijn zo’n update, maar zoals gezegd: ik krijg ’t niet voor elkaar.
  Lukte het in oktober op de een of andere miraculeuze wijze uiteindelijk toch, nu strand ik steeds weer bij de melding ‘Geen kaarten gevonden’. Dus in plaats van een mogelijk niet actuele kaart heb ik nu helemaal GEEN kaart meer in het apparaat.
  Ben twee avonden bezig geweest, en dan bedoel ik echt de hele avond.
  Gisterenavond heb ik me moeten inhouden om TomTom Start 60 en Mac niet integraal het raam uit te gooien.
  Mijn mail met klacht en vraag naar TomTom komt terug, want op dat adres is het bedrijf niet mailbaar. Link naar contactformulier werkt niet.
  Jammer, jammer en heel heel frustrerend.
  Hoe ik a.s. vrijdag in Utrecht m’n weg ga vinden… geen idee.
  Op enig moment deze week nog eens diep ademhalen en opnieuw een poging wagen, vrees ik.
  Oprechte dank aan de beheerder van deze website, voor het ‘luisteren’ 🙂

 32. Als ik mijn Go 620 via wifi update zie ik 2 knoppen aan de rechterkant van het scherm. Wat betekenen die. Staat nergens omschreven of uitgelegd !

 33. Hallo.
  Ik koop een tweedehands TT Rider 5 met Lifetime kaarten. Kan ik hier gewoon een account voor maken of moet het op het account van de vorige eigenaar? En kan ik de BENELUX kaarten omzetten naar West Europa?
  Alvast bedankt!

 34. Ik heb van Tomtom een mail ontvangen om de nieuwste QuickGPS Fix-update op mijn start 25 te downloaden. Maar als ik dit probeer gebeurt er niets.
  Mijn start 25 is ongeveer 4 jaar oud, en 2 jaar geleden voor het laatst geupdated.
  Kan ook niet meer inloggen op mijn account, maar dat zou voor een gratis update toch niet moeten.

 35. inloggen op je account gaat altijd. Dan is er iets mis met de inloggegevens. Vraag je paswoord opnieuw aan zodat je kan inloggen. Vervolgens zal de software je vertellen welke updates klaar staan voor je om binnen te halen.

 36. ik heb een tomtomxxl heel europa en een ingebouwde carminat renault benelux ik wil ze dit jaar weer bijwerken maar het lukt niet foutmeldig OX8075000c en geeft aan dat er niet genoeg plaats is op de harde schijf , nog 400 gb over?

 37. Ik heb West Europa ge installeert op start 20 maar sinds dien heb ik geen goede gps ont vangst het lijk wel of ik een knipperlicht relatie heb met de gps. Waar kan dit aan liggen zo ga ik niet naar het buitenland.
  Graag een reactie!

  Met vriendelijke groet,

  Wolter van Andel.

 38. mijn tom tom, een start40, is aangesloten op de computer en beaambt dit en zegt “gebruik MYDrive Connect om je navigatiesysteem en kaarten te beheren.
  My Drive hekent de tomm tom echter niet, en weet kennelijk niet dat de start 40 bestaat, wel 60 etc.
  wat nu? tom tom home kent hem ook niet.
  toch heb ik life time maps.

 39. jeetje wat ontzettend frussstrerrend!! ben nu al ruim een uur bezig en kan niks van gratis update vinden, moet van alles instaleren waar ik niet eens behoefte aan heb! denk niet dat het volgende navigatie systeem met ”gratis” update een tomtom wordt! # en bedankt he!

 40. Heb sinds een anderhalf jaar een Tomtom XL,nooit geen problemen met updaten.Als ik de XL aansluit op mijn laptop en mij inlog bij Tomtom,blijkt alles soepel te verlopen.Tot ik een kopie naar mijn laptop wil overbrengen,of een opdate wil installeren op mijn XL.Dan loopt de XL vast tijdens een kopie maken,moet de XL dan resetten om het weer te kunnen gebruiken.Heb de fabrieksinstellingen ook al gedaan,maar niets helpt.Na het resetten/fabrieksinstelling kan ik de XL gewoon weer gebruiken,maar de XL geeft zelf aan om update te doen.

 41. Gedurende de update (Naar aanleiding van uw web-page) va mijn XXl. Het volgende probleem.
  Na het maken van de back-up en download van de postcode.
  de mededeling dat een file van het device niet deleted kon worden. einde programma.
  Lare de mdeling problemen met f:\Zip\nederland .postal.

  Bij starten nu van de XXL mdedeling geen kaart infoormatie.
  Ook bij aansluiting op de PC de text er is een probleem met de schijf. scan ( in mijn geval F: )

  Graag uw oplossing.

  Mijn dank H. Nolthenius

 42. Het kan zijn dat de SD kaart vol is geraakt. Dan loopt de update vast. Kan je daar eens naar kijken.

 43. Heb zojuist 69,95 euro betaald voor een upgrade van Europa op GO 910 van mijn vrouw.
  Het downloaden lukt gewoon niet.
  100 keer voor upgraden gekozen, back-up is klaar, maar het downloaden van Europa lukt niet.
  Ben ik nou mijn geld kwijt een de hele tweede pinksterdag, omdat het met Tom Tom zo’n onmogelijke toestand is?
  Ik werk in mij auto met Garmin en dat geeft geen seconde pijn.
  Hoe kan ik dit (eventueel juridisch) oplossen?
  Dit is echte drama

  Ton Kock

 44. ik heb een nieuw mailadres hoe kan ik dit wijzigen
  oud mailadres werkt niet meer, dus ik kan niet inloggen
  graag hoor ik hoe dit verholpen word

 45. Ik heb te weinig inzicht in wat er fout gegaan is. Ik ben zelf geen TT verdeler. Kijk zeker al eens naar de Algemene voorwaarden wat betreft de terugvordering binnen een bepaalde termijn. Je moet dus bij TT zelf zijn.
  Als je me iets meer informatie kan geven, dan kan ik je misschien helpen.

 46. Hallo, mooi dat je met je blog probeert mensen te helpen met TomTom problemen!
  Hopelijk kan je mij ook helpen. Ik wilde een nieuwe kaart installeren op mij GO500/510, maar moest een SD kopen, aangezien deze te groot was. Ik heb alles van de TomTom verwijderd, een factory reset gedaan. Ik weet dat de SD kaart er pas in moet als er om wordt gevraagd, maar krijg daarna steeds “server is te druk”…
  Dan geprobeerd om de verplichte updates eerst alleen te installeren, dan staat op het scherm “systeem wordt bijgewerkt” en daar blijft het bij…. Hele nachten PC aan laten staan, verder geen resultaat… Bij deze melding blijft het hangen. Ik heb de afgelopen weken van alles geprobeerd, maar kom er niet doorheen.
  Heb jij nog tips?

 47. Ik probeer al maanden een update te maken voor TOMTOM GO en HOME. Ik heb gratis lifetime updates.
  Ik vroeg een nieuw wachtwoord aan en krijg een link. Nadat ik de link heb geopend vul ik mijn wachtwoord 2 X in en probeer te activeren. Mijn muisaanwijzer verandert van een pijltje in een handje en krijg de knop om te activeren niet ingedrukt. HELP HELP. Wat is hier aan te doen?

 48. ik wil mijn tomtom opwaarderen .hoe moet ik doen model is tart model 1 ex00
  art.nr. 4ex 000113n 1644 bvd nelly

 49. In het kort gezegd, eerst backup maken en liefst 2 keer. Via de website TT kan je nagaan of je apparaat geschikt is voor een upgrade. Deze uitvoeren via de laatste nieuwe versie van TomTom Home of MyDrive. Volg de instructies op https://navigatieupdate.com.

 50. Activeren van nieuw paswoord TomTom

  1. Mogelijk is het geen goed paswoord en dien je het aan te passen.
  2. Klik op enter na het invullen van het paswoord in plaats van op de knop te duwen.
  3. Als de pagina niet laadt, internet afsluiten of de refresh knop gebruiken en opnieuw proberen het paswoord in te geven.

  Het lijkt me eerder een pc probleem dan een TT probleem in ieder geval.

 51. Ik heb een tomtom 25
  Nu ongeveer twee jaar.
  Ging eigenlijk alles goed.
  Kon ook alles opladen.
  Ben nu op vacantie met mijn Camper.
  Ongeveer drie maanden.
  Eerste dag geen probleem met mijn
  totmtom.
  Dan begon de elende,
  Kreeg er geen sateliet meer in.
  Apparaat geeft aan dat die satelieten
  gesperrt zijn.
  En dat ik een program in de Computer moet opladen.
  Tomtom heeft nu 50%
  Ik ben onderweg, hoe zal ik dan mijn tomtom
  opladen?
  Ik heb geen PC in mijn camper.
  Hoe kan nu zoiets gebeuren?
  Graag antwoord op dit probleem!
  Groeten,
  Edward Rosenboom

 52. Ik heb min of meer hier al ergens een antwoord op gegeven. Probeer om het te verhelpen de laatste versie van quickGPS fix te downloaden en te installeren. Dat is voor uw satellieten te kunnen traceren.

  Heb je thermowerende voorruiten bijvoorbeeld? Daar kan het ook aan liggen. Leg hem buiten de camper en kijk of hij het nog steeds niet doet. Hoe weet je dan eigenlijk dat je software moet uploaden? Dat komt toch niet op die GPS te staan?

 53. Dag Yves, wat heb je juist verwijderd van de TOMTOM? Het klinkt alsof dat software beschadigd is of dat de kaart nog altijd niet voldoende groot is. Heb je een back-up bij de hand? Installeer deze even op de nieuwe kaart en probeer dan de updates uit te voeren. Lukt het nog niet, laat dan maar een berichtje.

 54. Beste Admin,

  ik heb een Epad.
  Daarom heb ik ook internet.
  En daar heb ik tomtom
  nagekeken.
  Ook heb ik mijn emails doorgelezen.
  Daar heeft tomtom mij geschreven.
  dat ik maar 50% heb, en ik moet opladen.
  Maar dat gaat niet, omdat ik al drie weken
  onderweg ben.
  Beter zou het geweest zijn, alsi ik over het
  navi apparaat zou kunnen opladen.
  Moet misschien toch een modernere navi kopen.
  Groet,

  Edward

 55. Een update prima hoor, op mijn computer… maar op de tomtom XL blijf ik nog steeds door Badhoevedorp A9 rijden… dus ik ben bang dat er niets van de update is overgekomen, hoewel de TomTom XL beweerd dat die weer geheel ge-update is… (wat de mist)?
  Groets,???

 56. Goedemorgen,

  Allereerst wil ik even kwijt dat ik 13 minuten moet wachten om iemand aan de lijn te krijgen……..beste mensen, we leven in 2017…..dit kan echt niet!

  Nu mijn vraag:
  Ik heb o.a. de tomtom start 20 en als ik wil updaten krijg ik al dagen achter elkaar in beeld dat de server druk bezet is. Ik heb meerdere tomtoms, alle andere tomtoms kan ik wel gewoon updaten. Wat is de reden dat de tomtom start 20 niet kan updaten en deze melding geeft?

 57. Nogmaals mijn reactie. Rare site maar. Om het kort te maken. Gisteren nieuwe kaart gekocht, kom er achter gaat helemaal niet op Start 20. Waarom geen melding? Tracht te bellen, 9 minuten wachten, na 15 minuten maar opgehangen, wordt een dure aangeledenheid. Is er überhaupt wel iemand aan de andere kant van de lijn. Ik wil mijn kaart retourneren, maar staat nergens waar dat kan???? Zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer ontevreden over de klantenservice. Ga het kantoor in Eindhoven maar eens bellen, wie weet helpt dat .

 58. Ik heb een tomtom go 1000
  De live services werken niet meer, hoe kan dat ?
  Lijkt me een simpele handeling voor tomtom om dit te activeren.
  Is erg makkelijk die file info, wie weet er meer ?

 59. @ Harry:

  Is er al een oplossing voor de verbindingsproblemen van de TomTom start 20. Ik krijg namelijk ook al meer dan een week de melding dat de servers te druk zijn. Kan dus mijn Tomtom niet updaten.

  Gr Marc

  harry
  14 juli 2017 om 10:28

  Nu mijn vraag:
  Ik heb o.a. de tomtom start 20 en als ik wil updaten krijg ik al dagen achter elkaar in beeld dat de server druk bezet is. Ik heb meerdere tomtoms, alle andere tomtoms kan ik wel gewoon updaten. Wat is de reden dat de tomtom start 20 niet kan updaten en deze melding geeft?

 60. Ik heb een GO 50. Krijg mail dat een gratis Benelux update klaarstaat (abonnement). Maar via MyDrive Connect kom ik alleen uit bij updates die € 49,75 kosten.
  Wat is de route naar de gratis update? Of wordt het bedrag in feite gewoon niet in rekening gebracht als je de nieuwe kaart hebt opgeladen?

  Bij voorbaat veel dank,
  Willem

 61. Beste,

  Staat er dan in de e-mail geen link waar je kan op klikken?
  Het kan ook gewoon een nieuwsbrief zijn waarbij de nieuwe modellen inderdaad gratis updates krijgen.

 62. Er is een gratis update (heb abonnement) voor mijn Tom Tom Start 42 beschikbaar.
  Ik krijg hem met geen mogelijkheid geïnstalleerd en uit eerdere reacties begrijp ik dat ik niet de enige sukkel ben.
  Wie kan mij helpen of mij een telefoonnummer geven hetwelk ik kan bellen voor hulp.
  Dank

 63. Beste admin,
  Ik heb tom tom go life 6000.
  Bij de eerste update heb ik geheugen tekort.
  Volgens een video instructie kun je geheugen vrijmaken door kaarten te verplaatsen naar je account.
  Ik heb alleen europa kaart. Als ik die aanklik gaat hij niet naar links naar mijn account maar verdwijnt hij gewoon. Volg helemaal het instructie filmpje My connect is goed geïnstalleerd .Kleinere updates kon ik installeren. Beetje jammer dat het geheugen nu al te weinig is
  Toch maar een geheugenkaart erbij? Kan dat in de Tom tom go 6000?

 64. vanaf het moment dat je de sdkaart in de auto hebt ingebracht en terug naar de computer gaat,loopt het mis,de tt start wel vanzelf op maar kopieert slechts drie items waaronder de stem,al de andere staan in het rood,dan schrijf je ga naar tools >use latest map guarantee,om de nieuwste kaarten te downloaden,maar waar vind ik die tools enz,die staan hier nergens,en ook niet in het nederlands
  willy

 65. Evelyne,

  jouw mail van tt 6000 staat net boven je vraag,maar die is van 11/9 gepost ,dus Admin das voor jou

 66. Het is jammer dat er hier voorbij wordt gegaan aan de grote problemen die kleven aan het updaten van de software op elke Tom Tom. Dit updaten is lastig, ik werk al sinds 1979 met computers en updaten behoort voor mij geen probleem te zijn. Echter de Tom Tom is een heel ander verhaal. Tal van schijnbaar nutteloze handelingen moeten worden verricht om een update te krijgen.
  Ik ben in het bezit van een Tom Tom die levenslang gratis updates op de software behoort te krijgen en nu is het niet meer mogelijk om updates te krijgen omdat de map groter is dan het interne geheugen van de navigator. Een vuile rotstreek. En dit is al de tweede keer dat Tom Tom mij dit flikt, bij de vorige Tom Tom was dit ook het probleem.

 67. Ik heb al van dag 1 problemen met het updaten van mijn ASUS, nieuwe pc. Blijft steken bij 100%. Fabrieksinstellingen is enkel mogelijk. Dus het zijn wel zeker meerdere zaken die blijven steken.

  Je kan het geheugen uitbreiden met een SD kaart. Dan is er niets aan de hand. Heb ik ook gedaan.

 68. Dag Willy, Ik begrijp het probleem niet zo heel goed. Waarom ga je naar de auto en dan terug naar de PC. En welke tools bedoel je…

 69. Ik heb mij op 21-10-2017 door een korting van 50% laten verleiden een kaart update van Europa te kopen.
  Ik heb een toestel van het XL type. Het lukte mij na 3 pogingen en na ongeveer 13 uur om foutloos een kaart zone voor Zuid Europa te laden. Bij mijn keuze voor Zuid Europa was volgens TOM TOM ook de data van de wegen in Nederland en Belgie beschikbaar. Ik vermoed dat de kaart informatie voor de andere zones ook verkeerd is. TomTom schijnt dit zich allemaal te kunnen permitteren. Ik bestudeer of ik via de PayPal aankoop-verzekering mijn geld terug kan krijgen. Liefst wil ik mijn oude kaarten weer laden en bij een andere leverancier een nieuw toestel kopen.

 70. Hallo ,
  Ik heb een vraag ik heb kortgeleden een tomtom start 25 gekocht met levenslang kaart update.
  Ik kan tt home niet gebruiken, want dat werkt niet met start 25 dat zei klantenservice tegen mij.
  Dus nu gebruik ik My Drive Connect maar hoe moet ik daarmee een back-up maken.
  Kunt u mij daarmee helpen.
  Tomtom home geeft elke keer aan van Geen navigatie aangesloten.
  Met vriendelijke groet,
  Joop

 71. Beste lezer,
  Ik ben in het bezit van een TomTom XL live IQ Routes met 2GB ingebouwd geheugen en ik heb een ingebouwde Carminat in een Renault Megane 2012. Nu koop ik zo af en toe een update voor die Carminat maar kan ik die updates ook toepassen voor die losse XL Live. Of moet ik daar dan weer een nieuwe update voor aanschaffen? Via TomTom home heb ik de Live XL gekoppeld en via MyDrive de Carminat. Graag hoor ik van u.
  Groet Erik

 72. Let op bij go 6100 dat je update met een kabel die rechtstreeks op de go aansluit ipv via de houder. Na een avond uitgebreid onderzoek kwam ik daar achter

 73. Heb je het al geprobeerd om de losse kaart over te zetten op de losse XL live? Ik vermoed van niet dus heb je voor elk toestel een ander account en hier is het probleem. Vanaf het moment dat een kaart aangekocht wordt, wordt er een certificaat aangemaakt dat vasthangt aan jouw toestel. Ik heb wel gelezen dat je dan aan TT zelf kunt vragen de kaart terug vrij te geven zodat je er een ander toestel kunt aan koppelen. Maar dat kan niet via deze website.

  Vervolgens geeft TT ook nog de volgende informatie mee:
  Tip: je kunt maximaal 10 navigatiesystemen aan één TomTom-account koppelen. De kaarten en services die je koopt worden toegewezen aan het serienummer van het navigatiesysteem waarvoor je deze koopt. Op de volgende link vind je terug hoe je dat moet doen: http://nl.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/10090

  Wat ik wel kan zeggen is dat in het .cfg bestand de landkaart informatie zit. Ook de recente bestemmingen en favorieten dacht ik.

  Veel succes.

 74. Vanmorgen heb ik met uw bedrijf gebeld. Het contact was teleurstellend. Uw medewerkster die ik aan de lijn had, was stug en gaf me zeker niet het gevoel dat ze moeite wilde doen om ons probleem op te lossen. Uiteindelijk gaf ze me waarschijnlijk foutieve informatie. Althans informatie die ik op Uw site niet kan vinden.
  Ons probleem: We hebben op 26 -8-2015 tbv de Iphone bij U tom tom gekocht. Ik wil U de factuur graag sturen. bestelid: MH1VH6038D docnr|: 193106704583. Wij willen graag op de Iphone van mijn vrouw ( 0646305759 ) de tom tom go installeren. de updates zijn de eerste 3 jaar gratis. Nu kunnen we ons account niet meer vinden. Ook geen ww. Bij U schijnen onze email adressen: prietje@ziggo.nl en /of peterfree@ziggo.nl niet in het account te staan. We zijn dus radeloos en weten niet hoe nu verder. Kunt U aub aan de hand van de gegevens die ik U nu stuur: aub onze accountgegevens die bij U te boek staan, doormailen?

  dank U zeer

 75. Beste,

  Dat zal niet mogelijk zijn aangezien deze website niet verbonden is met TomTom. Wij verkopen geen producten. Wij proberen mensen te helpen met problemen rond dit merk. Persoonlijke vragen en dergelijke dient u bij TT zelf te richten.

 76. Beste. ik heb een tt XXL 50/51
  en wil alles u daten maar de pc kan geen verbinding maken met tt of anders om er staat een kruis tussen de verbinding heb net de aller nieuwste versie gedownload en verschillende usb poorten geprobeerd
  helaas zonder succes
  alvast bedankt

 77. Beste ik heb een tomtom 5000.
  Er gaat iets mis bij het updaten naar het apparaat.

  Er is verbinding met het app. en de updates zijn geladen op de pc.
  Ik krijg de gebruikelijke mededeling “wacht op uw apparaat” en daar blijft het proces blijft dan steken.

  Ik heb verschillende pc’s geprobeerd; de laatste software gedownload.

  Graag uw advies.

 78. Beste,
  ‘mydrive connect’ raakt maar niet geïnstalleerd. Na de installatie wordt ‘mydrive connect’ gestart en een login scherm verschijnt. Dit login scherm verdwijn na 5 sec en wordt onmiddellijk vervangen door een nieuw venster waarin een verplichte update van ‘mydrive connect’ wordt aangekondigd. Na installatie van deze update wordt ‘md connect’ opniew gestart en dan is er enkel nog een wit scherm te zien.
  Wat kan ik doen ?
  Ik gebruik Windows7, IE11,
  Bedank bij voorbaat

 79. Ik ben 70 jaar en heb al meerdere malen gevraagd, om mijn TomTom te voorzien van nieuwe up-dates, maar krijg van de firma TomTom totaal geen berichtje ook niet op brieven.
  Slechte service.
  Ik weet niet hoe ik dit kan doen en heb dus tevens om hulp gevraagd, ook hier op geen reactie, dus helaas moet ik nu de telefoon van mijn vrouw mee nemen al s ik buiten de stad ergens heen ga en ligt de TomTom in de kast weg te rotten.
  Jammer, daar ik altijd goed tevreden was over de tomtom,maar helaas na de aankoop kan je de service wel vergeten.
  Th.van den Heuvel

 80. Ben mijn activeringscode kwijt. Hoe kan ik nu mijn TomTom gratis updaten. TomTom gekocht in 2015

 81. Goedemiddag,
  Ik vind het werkelijk stuitend dat anno 2018 blijkbaar niemand instaat is een gebruikersvriendelijke
  manier te vinden om een update te installeren.
  Het zou zo moeten zijn, dat als ik de tomtom met een usb-kabel verbind alles automatisch moet gaan.
  En niet mensen het bos insturen.
  Je kunt nou eenmaal niet verwachten dat iedereen is afgestudeerd in de ICT en snapt waar het over gaat.
  Een zeer teleurgestelde tomtom gebruiker.

 82. Ik heb Tomtom Go Live 820 of 800 maar ze wil op nieuwe update en het is te moeilik

 83. Ik heb mijn tomtom Via net geupdate. Nu kan ik alleen maar zoeken op postcode IPV plaats. Hoe kan ik dit weer anders krijgen?

 84. hallo ik wil heel graag mijn navigatiesysteem updaten.
  tom tom via 110 gratis.
  deze is nu ruim 80 maanden oud en ik wil heel graag een nieuwe map van tom tom via 110 versie op zetten maar krijg dit niet voor elkaar.groetjes dhr teeuwen

 85. hallo
  ik heb een Renault scinic gekocht 2007 en daar zit een navigatie in van carminate. nu is carminate samen gegaan met tomtom. en er worden geen update meer gemaakt voor de carminate navigatie.
  mijn vraag is kan ik hem updaten met de nieuwe versie van tomtom? of moet ik de navigatie eruit slopen en weg gooien. want toen ik de auto kocht hebben ze hem wel geüpdatet maar met de oude laatste versie. en als ik hem gebruikt dan rij ik op vele plaatsen in een weiland. dus kan ik hem omzetten naar tomtom versie of is dat niet mogelijk. moet met cd werken geen andere mogelijkheid.
  groet cor

 86. Goedendag ,

  Ik heb een verouderde TomTom XL , deze deed het altijd perfect.
  Alleen valt hij regelmatig uit en krijg als ik hem weer aanzet geen route meer.
  Heb hem net gereset , dus hoop dat het beter is.
  Alleen kan er een nieuwe batterij in of kan ik dan beter een neiuwe kopen.
  Als ik hem constant onder stroom heb moet hij het ook blijven doen , denk ik.

 87. Het blijft toch wel heel teleurstellend dat na al die jaren er nog steeds geen goede updateservice voor Tomtom is. Ik ben toch echt geen digibeet, maar mijn “Start”Tomtom opdaten via Mydrive connect is een drama. Vo;lgens het scherm wordt de update dan weer gedownload, dan weerwordt mijn systeem bijgewerkt. Resultaat: nihil.
  Echt slecht!

 88. ik heb een TomTom Via, maar elke keer updaten duurt gemiddeld één uur.
  wordt wel vaak aangemerkt dat de kaart dan te vol kan zijn.
  ik weet niet hoe je een kaart “veillig”leeg kan maken, zodat het evt weer snel geladen wordt. (ingebouwde kaart heb ik.)
  Ook mijn toestel heeft het probleem dat het zoeken van de gps signalen mijn inziens te lang duurt. Vaak ben je al ongeveer tien minuten onderweg, Ik probeer wel de TomTom thuis al aan te zetten, maar dat geeft nog niet veel tijdwinst. Ook niet in de zomer bij heldere weer.
  Weet u nog wat ik kan doen om het sneller te laten bijwerken, en om de gps signalen sneller, makkelijker binnen te krijgen.
  Met een vriendelijke groet.

 89. Ik heb dus een nieuwe kaart gekocht, wat voor navigatie”vrachtwagen” nog aangeklikt.
  Nu wil ik de kaart installeren tomtom aan de computer gehangen kan dus in mydrive geen nieuwe kaart vinden. als ik op de link in de mail klik krijg ik stemmen te zien.

  Updaten lukt ook niet ding hangt al uren aan de computer ( die hem ook ziet ) gebeurt niets wat een KUT systeem dik betalen en daarna bakken ellende van niets. NOOIT GEEN TOMTOM WEER

 90. Vraag: ik kan van een kennis een start 42 overnemen. Het serienr begint met xt. Volgens hem zit er life time op. Wat ik kan zien dat deze tomtom wel het nieuwe menu gebruikt.
  Kan ik deze idd live time updaten?
  Heb hem alleen nodig voor nd ivm nieuwe baan.

 91. Goede middag, ik heb enige dagen geleden een mailtje ontvangen dat voor 7 april er een update gedaan moet worden anders raakt het systeem in de war. Klopt dat? Ik heb zelf een lifetime-update , dus geen probleem. Mijn dochter heeft echter geen lifetime-update. Hoe kan zij haat TomTom updaten?

 92. Ik ben al de hele dag bezig om mijn tomtom te updaten. Wat een klotesysteem. Voor mij nooit meer tomtom!

 93. Mijn Tom Tom werk niet meer ,de ONE XL T Europe
  De satelliet steem GPS – WORT NIET VAST GEHOUDEN
  wat moet ik doen HEB TOG BETAALT voor levenslang
  voor deze tom tom one xl no’ L14357KO18 4S00.000
  8

 94. Ik wil graag mijn Tom Tom start 25 EU 23 up daten, omdat hij geen gps meer kan vinden.
  Via welke weg kan ik dit doen? Op de webbsite staan enkel Tom Tom XL’s en afbeeldingen van ingebouwde Tom Tom’s.
  Met dank,
  J.F. van Waning

 95. Goedendag, bij het updaten van mijn tomtom go 40 kwam ik deze week tot de conclusie dat er niet voldoende ruimte meer was om europa te installeren, ook uitgeklede versies zonder gebouwen namen meer dan 6500mb ruimte in beslag, meer dan mijn tomtom vrij heeft. Bij het installeren van mijn sd kaart liep vervolgens de update, die extreem traag verliep meerdere keren vast. Op mijn tomtom was mijn oude kaart verwijderd maar op de sd kaart stond een halve versie van mijn nieuwe kaart waarbij ook de herstelknop tot vastlopen van updateproces leidde. Ik bedacht me dat formateren van de sdkaart en een nieuwe update uitvoeren de beste oplossing was. Maar toen onstond mijn huidige kwaal: ik kan mijn sd kaart niet door mijn tomtom laten herkennen, mijn tomtom blijft de boodschap tonen dat er geen kaart is geinstalleerd. Met andere woorden, ik heb een tomtom zonder kaart die me geen update van een kaart op sd laat uitvoeren, want hij weigert de sdkaart te installeren. Zijn hier oplossingen voor? Mvg rene

 96. Hallo,
  Kan er iemand me vertellen hoe ik een update kan installeren in een Mercedes B-Klasse. De aanwezige navigatie is van 2014/2015 (V2.1) Europe. Deze is vervallen eind 2018. Wat zijn de kosten hiervoor.

 97. Hallo,
  Wanneer komt nieuwe versie van TomTom Home uit voor macOs Catalina 64bit?

 98. Helaas vind ik zelf TomTom nog steeds het beste navigatie systeem om me te werken. Echter het bedrijf heeft een behoorlijke middelvinger voor haar klanten. Diverse forums geven betere antwoorden. Met een klein programma “fastactivate. exe” kun je van alles, ook de ephemerische data updaten(de GPS nauwkeurigheid) waardoor je weer GPS ontvangst krijgt op het apparaat. Kan ook via TThome update(als het werkt).
  En nieuwe SD kaart moet zijn geformatteerd als fat32. SDHC kaartjes worden niet door alle apparaten herkend. Door recente ervaring kwam ik erachter dat er een map met een “kaart” en een map “bin”+ de files:settings.dat én ttgo.bif én ttsystem op moeten staan. Bij mij staan er ook nog de mappen: ephem, itn, en statdata op. Statdata is denk ik zelf aangemaakt door het apparaat.
  Succes met jullie strijd om het ding aan de praat te houden.
  Blackvette

 99. Hoe bereik je in Balricum Rode Beukplein 10??!!!
  Op de Floris V dreef sla je links af de hynckeslaan in, dan direct rechtsaf en parallel aan de Floris V dreef tot je op het Rode Beukplein aankomt, daar staat een appartementencomplex met de nummers 2-20.
  Elke andere route komt fout uit, in de meeste gevallen kom je op het Beukpleinuit.
  Graag nu eindelijk eens een goed routehulp
  Dank u

 100. Ik heb gratis life time maps bij mijn Tom Tom VIA 52. Mijn kaart van Europa is verouderd (wordt ook gemeld), maar ik weet niet hoe ik hem kan updaten. Er staat alleen nieuwe software klaar voor een update. En bij nieuwe kaarten staat dat ik die moet kopen.
  Vr.gr.
  Marion

Geef een reactie