Site pictogram Navigatie update

Hoe TomTom one updaten

TomTom one upaten is een peace off cake. We vertellen in het kort, welke versies er allemaal van de TomTom one zijn en vervolgens hoe je de oude TomTom one kan update zonder dat je een nieuwe toestel hoeft te kopen.


TomTom One serie

TomTom one series

TomTom one is een van de meest populaire navigatiesystemen die TT uitgebracht heeft. Het is dan ook niet onlogisch dat er verschillende series van deze populaire TomTom one bestaan:

Het enigste model dat nog in veel shops te verkrijgen is, is de TomTom one XL EUROPE. De andere modellen kan je eventueel nog tweedehands aankopen.Het updaten van je oude TomTom one is ook nog steeds mogelijk. De kaarten voor deze navigatie dienen wel aangekocht te worden.

TomTom one XL

Kenmerken TomTom one XL

De TomTom one XL is zoals de naam het zegt, groter dan de vorige modellen maar met zijn 4,3 inch scherm (118 x 82 x 25 mm grootte) nog altijd klein genoeg om de GPS makkelijk op te bergen. Met de QuickGPSfix technologie kan je positie snel bepaald worden en is nog nooit zo correct geweest. De kaart die vervat zit in het pakket, denkt 31 Europese landen. 

De kostprijs voor een TomTom one XL komt op ongeveer 280 euro met gratis kaartupdate die binnen de 30 dagen uitkomt.

In de doos zit: TomTom One XL, EasyPort-houder, Usb-autolader, Usb-kabel, Documentatie.

Het factuur goed bijhouden want je krijgt 1 jaar fabrieksgarantie.

Voordelen

Het is een eenvoudig toestel met makkelijke bediening. Het geluid is zeer helder en goed verstaanbaar.

Nadelen

Met dit toestel krijg je geen gratis kaartupdates of live verkeersupdates. Het toestel heeft geen SD slot waardoor de kaarten enkel op het intern geheugen staan. Dat kan het geval zijn bij de oudere modellen.

Hoe TomTom one updaten

Voor de recentere series van TomTom one, is het updaten van je navigatietoestel kinderspel. Hiervoor gebruik je TomTom Home software

Klik hier voor TomTom HOME

Als je echt een oud model hebt van TomTom one, dan is het best mogelijk dat je eerst je navigatietoestel moet opwaarderen. Zo niet is het toestel niet compatibel met de nieuwe TT home software of zelf met de nieuwe kaartupdates.

Voor meer informatie omtrent het opwaarderen/upgraden van je navigatiestoestel klik hier

 1. Verbind de TomTom one met de PC. Wanneer je internetconnectie hebt, hoef je zelfs niets te doen. Je GPS maakt automatisch verbinding met de website van TT. Is dat niet het geval, klik dan even op het icoontje op je desktop of werkbalk. Gebeurt er niets, installeer de software dan even opnieuw. Zo ben je zeker dat je de laatste nieuwe versie hebt.

2. Log in op je TT account.

3. Maak voor alle zekerheid een back-up van je navigatie op de PC of een andere SD kaart.

4. Ben je in de TT HOME software geraakt, klik dan op updates zoeken. De software geeft nu alle mogelijke updates weer die je kan installeren.

>>>Een nieuwe kaart kopen voor je TomTom one kan via de volgende link. Dat kan ook via de TT HOME software.

Kaart kopen voor TomTom one

De software geeft ook aan hoeveel ruimte je nog hebt om een update uit te voeren. Opgelet dus wanneer je een nieuwe kaart aanschaft. Meestal nemen deze meer geheugen in beslag dan mogelijk is.

5. Selecteer de updates die je wilt installeren. Je navigatiesysteem wordt nu automatisch bijgewerkt.

6. Je TomTom one updaten is geslaagd. Geef aan dat je de verbinding met je PC wil verbreken en ontkoppel je navigatietoestel.

Mobiele versie afsluiten