TomTom one upaten is een peace off cake. We vertellen in het kort, welke versies er allemaal van de TomTom one zijn en vervolgens hoe je de oude TomTom one kan update zonder dat je een nieuwe toestel hoeft te kopen.

TomTom One serie

TomTom one updaten
TomTom one series

TomTom one is een van de meest populaire navigatiesystemen die TT uitgebracht heeft. Het is dan ook niet onlogisch dat er verschillende series van deze populaire TomTom one bestaan:

 • One 1ste editie
 • One 2e editie
 • One 3e editie
 • One 30 serie
 • One IQ routes
 • One XL

Het enigste model dat nog in veel shops te verkrijgen is, is de TomTom one XL EUROPE. De andere modellen kan je eventueel nog tweedehands aankopen.Het updaten van je oude TomTom one is ook nog steeds mogelijk. De kaarten voor deze navigatie dienen wel aangekocht te worden.

TomTom one XL

kenmerken TomTom One XL
Kenmerken TomTom one XL

De TomTom one XL is zoals de naam het zegt, groter dan de vorige modellen maar met zijn 4,3 inch scherm (118 x 82 x 25 mm grootte) nog altijd klein genoeg om de GPS makkelijk op te bergen. Met de QuickGPSfix technologie kan je positie snel bepaald worden en is nog nooit zo correct geweest. De kaart die vervat zit in het pakket, denkt 31 Europese landen. 

De kostprijs voor een TomTom one XL komt op ongeveer 280 euro met gratis kaartupdate die binnen de 30 dagen uitkomt.

In de doos zit: TomTom One XL, EasyPort-houder, Usb-autolader, Usb-kabel, Documentatie.

Het factuur goed bijhouden want je krijgt 1 jaar fabrieksgarantie.

Voordelen

Het is een eenvoudig toestel met makkelijke bediening. Het geluid is zeer helder en goed verstaanbaar.

Nadelen

Met dit toestel krijg je geen gratis kaartupdates of live verkeersupdates. Het toestel heeft geen SD slot waardoor de kaarten enkel op het intern geheugen staan. Dat kan het geval zijn bij de oudere modellen.

Hoe TomTom one updaten

Voor de recentere series van TomTom one, is het updaten van je navigatietoestel kinderspel. Hiervoor gebruik je TomTom Home software

Klik hier voor TomTom HOME

Als je echt een oud model hebt van TomTom one, dan is het best mogelijk dat je eerst je navigatietoestel moet opwaarderen. Zo niet is het toestel niet compatibel met de nieuwe TT home software of zelf met de nieuwe kaartupdates.

Voor meer informatie omtrent het opwaarderen/upgraden van je navigatiestoestel klik hier

 1. Verbind de TomTom one met de PC. Wanneer je internetconnectie hebt, hoef je zelfs niets te doen. Je GPS maakt automatisch verbinding met de website van TT. Is dat niet het geval, klik dan even op het icoontje op je desktop of werkbalk. Gebeurt er niets, installeer de software dan even opnieuw. Zo ben je zeker dat je de laatste nieuwe versie hebt.

2. Log in op je TT account.

3. Maak voor alle zekerheid een back-up van je navigatie op de PC of een andere SD kaart.

4. Ben je in de TT HOME software geraakt, klik dan op updates zoeken. De software geeft nu alle mogelijke updates weer die je kan installeren.

>>>Een nieuwe kaart kopen voor je TomTom one kan via de volgende link. Dat kan ook via de TT HOME software.

Tomtom one kaart kopen via TOMTOM HOME
Kaart kopen voor TomTom one

De software geeft ook aan hoeveel ruimte je nog hebt om een update uit te voeren. Opgelet dus wanneer je een nieuwe kaart aanschaft. Meestal nemen deze meer geheugen in beslag dan mogelijk is.

5. Selecteer de updates die je wilt installeren. Je navigatiesysteem wordt nu automatisch bijgewerkt.

6. Je TomTom one updaten is geslaagd. Geef aan dat je de verbinding met je PC wil verbreken en ontkoppel je navigatietoestel.

One thought on “Hoe TomTom one updaten

 1. Ik heb een tomtom van mijn zoon gekregen, maar wil graag deze up-toe date hebben, wat wegen en andere bijzonder heden zijn op de wegen.
  Nu staat er op de doos: totmtom via 120 en dit kan ik nergens terug vinden
  Wil wel graag de GRATIS updates ontvangen,
  Kunt u mij vertellen hoe ik dit moet doen ?
  Vast mijn dank
  Vriendelijke groet,
  Th.van den Heuvel

 2. ik heb een tomtom one de eerste serie
  mijn kleinzoon heeft de sd card stuk gemaakt en nu doet de tomtom helemaal niets meer
  kunt u een nieuwe sturen die ik meteen kan gebruiken en tegen betaling natuurlijk
  met vriendelijke groeten Hr Keune

 3. Dag Hans,

  Die vraag kan je best stellen aan een TT verdeler. Zelf verkoop ik geen TT producten. Enkel problemen worden hier aan het daglicht gebracht. Toch, ik vermoed dat het niet mogelijk is om een kopij van de SD card te krijgen. Die software wordt al lang niet meer ondersteund, noch verkocht. Maar je kan natuurlijk altijd de helpdesk contacteren en vragen wat je kan doen als oplossing. Ik ben geen TT verkoper dus ik kan het zeggen 🙂 Maar de kans is groot dat de bestaande software al niet meer compatibel is met de software om de updates uit te voeren. In dit geval kan ik wel aanraden een nieuw toestel te kopen maar daar kies je zelf voor natuurlijk.

 4. Beste, al verschillende malen heb ik geprobeerd om en update uit te voeren van mijn TomTom ONE IQ Routes maar zonder veel succes.
  Bij iedere poging blijft de update tijdens het “kopiëren” hangen op Atitheft.Bmp. Iedere keer. Ik krijg het dus totaal niet meer in orde. Na de eerste poging is blijkbaar alles om zeep want het toestel start helemaal niet meer op. Ik weet dus niet meer wat doen.

  Mvg
  And

 5. Schakel je GPS terug aan op de pc en ga naar je account. Probeer de kaarten te herstellen die er op stonden. Die tab is zichtbaar wanneer de software herkent dat je kaarten hersteld moeten worden. Als dat niet werkt, dan moet je een back-up herinstalleren die je zelf genomen hebt of fabrieksinstellingen uitvoeren.
  Wat je eventueel daarna kan doen tijdens het updaten, is de afbeeldingen verwijderen maar dan krijg je geen waarschuwing meer bij de antidiefstal message. Je moet trouwens de voorkeuren bij “veiligheidsvoorkeuren” veranderen zodat de GPS de afbeelding niet meer wilt laten zien. Dan is dat geen probleem. Dat is zeer belangrijk.
  Of je wilt er een andere foto van maken: Maak zelf een afbeelding 480 x 272 pixels (ONE XL, GO 510/710/910 and higher)en bewaar de afbeelding als een 24 bit bitmap file met de naam: antitheftw.bmp.3. Vervang de oude bmp file in de root van je tomtom apparaat.
  Zorg er natuurlijk ook voor dat je voldoende geheugen hebt op je SD kaart. Zoniet blijft je GPS gewoon vastlopen op vanalles en nog wat.

 6. Na een update van TomTom laadt de batterij niet meer op. Telkens krijg ik het bericht dat hij naar de spaarstand gaat en valt tie uit. Wat te doen?

 7. Je zou kunnen overwegen om een back-up te herinstalleren of het apparaat terug naar fabrieksinstellingen te brengen (opgelet, alle persoonlijke instellingen en updates ben je kwijt). Als het probleem dan niet opgelost is, is het de batterij zelf of ergens in het oplaadsysteem zelf.

Geef een reactie