TomTom Home downloaden: Bepaalde navigatietoestellen kunnen enkel via de software van TT home geupdate worden. Via het artikel: Wel model van navigatietoestel heb ik, kan je nagaan of jouw toestel geschikt is voor onderstaande software.

Inhoudsopgave

 1. TomTom Home downloaden
 2. TomTom Home installeren
 3. Updaten via TomTom Home

Hoe TomTom Home downloaden?

Via TomTom HOME kun je altijd aan de meest recente versie van je Tom Tom-applicatie komen. Daarnaast is het makkelijk om via deze software je GPS te personaliseren. Je kunt nieuwe stemmen downloaden, verkeersinformatie updaten, achtergrond kleuren aanpassen en veel meer. Als TT HOME nog niet op je computer is geïnstalleerd, kun je TOMTOM HOME via de onderstaande links downloaden. Dit is steeds de meest recente versie.

Wanneer men lange tijd geen update heeft doorgevoerd, kan u best niet de meegeleverde installatie CD gebruiken. Anders installeert men een oudere versie!

Tomtome HOME download – Windows Tomtom HOME download – MAC
Tomtom navigatie modellen: XL, XLL, GO, ONE, START, Rider, Carminat, NAVIGATOR 7 navigatiesystemen XL, XXL, GO, ONE, START, Carminat, RIDER navigatiesystemen
Download Download
 • Om het programma gratis te kunnen downloaden, heb je wel een Tom2 account nodig. Registreer je en log in.
 • Na het aanmelden kan de juiste versie en taal selecteren. Download vervolgens TomTom HOME op de PC.
 • Zorg er voor dat je akkoord gaat met de licentievoorwaarden en klik op volgende

Hoe TomTom Home installeren

 • Kies vervolgens een doelmap waarin TomTom HOME mag geïnstalleerd worden. Meestal wordt er een standaardlocatie opgegeven. Deze is meestal altijd correct. Klik op volgende en de installatie wordt voltooid.
 • In een laatste stap wordt gevraagd om het programma op te starten na downloaden en onmiddellijk na aansluiting van je GPS. Deze opties kan je afvinken indien gewenst.
 • Je kan nu beginnen met updates binnen te halen.

Hoe installeer in updates met TomTom Home?

Ook voor het updaten van kaarten is er een verschil tussen de Windowsversie en de MAC versie.

 1. TOMTOM update via Windows
 2. TOMTOM update via MAC

TomTom home voor WINDOWS

 • Zorg ervoor dat je een back-up van je navigatiesysteem hebt. Zie Maak een back-up van mijn navigatiesysteem voor meer informatie.
 • Sluit je Tom Tom-navigatiesysteem aan op je computer. Wacht tot Tom Tom HOME is gestart.
 • Klik in het menu van HOME op Update mijn navigatiesysteem indien updates niet automatisch worden gecontroleerd.

Let op: als je een applicatie wilt installeren die je eerder hebt gedownload, klik je op Voeg Verkeersinfo, Stemmen, Flitsers enz. toe. > Items op mijn computer.

 • Indien er een nieuwe applicatie beschikbaar is, wordt dat in het onderstaande venster gemeld. 
Updates automatisch ontvangen via TomTom Home
TomTom Home downloaden

Zoals je ziet kunnen dat ook een boel firmware-updates zijn die je telefoonconnectie met je GPS verbinding verbeteren. Klik op update en installeer!

 • Voor de updates krijg je nog de kans om een back-up te maken. Wij raden je aan om dat ook te doen.
back-up maken navigatie
Back up maken voor je een nieuwe update installeert.
 • De geselecteerde items worden vervolgens door HOME op je navigatiesysteem geïnstalleerd. Je krijgt een bericht dat je de GPS tijdens de installatie niet mag ontkoppelen van de PC. Anders is de installatie onvolledig.
loskoppelen GPS
Tijdens het updaten van navigatie via TomTom Home, het navigatietoestel niet loskoppelen

 • Klik op OK.
 • Klik in het HOME-menu op Apparaat > Koppel navigatiesysteem los. Hierna kun je het navigatiesysteem weer veilig loskoppelen van je computer.

     Gefeliciteerd!

Je hebt je Tom Tom navigatiesysteem succesvol geüpdatet!

TomTom Home voor MAC OSX

 1. Zorg er eerst voor dat je de laatste nieuwe versie van TT HOME hebt. die kan je hierboven downloaden. Wanneer de download klaar is, kan je deze terugvinden onder de map downloads.
 1. Klik op het pictogram Finder.  klikt u op Go en kies downloads . Uw de map Downloads wordt nu geopend.
 1. Dubbelklik op TomTomHOME2maclatest.dmg file .
 1. Dubbelklik op MacLatest.pkg . De HOME installer gaat zich nu openen. Klik op Doorgaan .
 1. Er wordt aan de consument gevraagd de gebruikersovereenkomst te lezen en te ondertekenenwww.tomtom.com/legal/?page=eula . Klik op Doorgaan . Ga akkoord met de softwarelicentie-overeenkomst.
 1. Klik op Install .
 1. Voer je beheerderswachtwoord van je computer in.
 1. Klik op Software installeren . Tom Tom HOME is geïnstalleerd op uw computer.
 1. Open HOME en kijk of er updates beschikbaar zijn.
 1. Als er updates beschikbaar zijn, zal het programma dit aangeven.
 1. Selecteer de updates die je wil uitvoeren en klik op ‘update selectie
 2. Home zal nu je updates uitvoeren. Het is belangrijk dat je tijdens de updates de connectie tussen de PC en je navigatietoestel niet onderbreekt! Op het einde kan je aangeven dat jet het toestel wil uitwerpen of disconnecteren. Gebruik deze functie om je toestel veilig te verwijderen.

     Gefeliciteerd!

Je hebt je Tom Tom navigatiesysteem succesvol geüpdatet!

Compatibiliteit systemen: Waarom kan ik TomTom Home niet installeren?

***Opgelet***

Tom Tom home PC en MAC versie
Deze zijn geschikt voor volgende versie: GO, XL, XXL, ONE, START, CARMINAT, Rider en Navigator 7. Ze zijn niet geschikt voor GO 1000, GO 820, de VIA series en de Start 20 series. Wanneer dat het geval is dien je TT MyDrive te installeren.
De volgende navigatie-apparaten maken GEEN verbinding met HOME: GO 800/1000/2000 serie, Start 60, Via-serie, Start 20-serie, Blue & Me Tom Tom 2 LIVE Sony XNV, editie GO LIVE Top Gear, Tom Tom Connect.

ALTIJD updaten met een vaste internetverbinding. Wanneer je updates uitvoert via een Wi-Fi verbindingen en de verbinding valt weg door slechte connectie, kan dit serieus wat problemen opleveren om je navigatiesysteem opnieuw deftig te kunnen opstarten.

One thought on “TomTom Home downloaden, installeren en updaten

 1. heb mijn laatste up date uitgevoerd die jullie mij hebben toegestuurd, maar ben nu alles kwijt. heb nu nog juist een toestel waar ik niets meer mee kan doen,
  denk niet dat dit jullie bedoeling was.

 2. ik wilde een update gaan uitvoeren van mijn tom tom one, maar nu ben ik alles kwijt. ik heb geen kaart meer, helemaal niets. Ook de gemaakte back-up is niet terug te zetten. Graag hoor ik of dit op te lossen is want ik kan mij geen nieuwe tom tom veroorloven

 3. Heb je de back-up via Mydrive of TomTom home aangemaakt? Maak dan opnieuw verbinding en via de pc en kies voor back-up installeren. Als dat niet help, kijk even op je pc of je daar de back-up vindt en zet alles op een SD kaart.

 4. ik krijg een fout wanneer ik tom tom home wil installeren…. enig idee?

  iets met fout met installeren van assemblagecomponent

  windows 10 32bit

  mvg

 5. Probeer eens even de firewall/ virusscanner af te zetten? Haal het programma eerst er terug af en probeer het dan opnieuw te installeren. Zorg wel dat je enkel TT home download via onze site of via TT zelf om geen virussen binnen te halen.

 6. Wilde mijn tt updaten. programma maakte een update, downloadde een kaart en loopt vast geeft error f:\data_lim.chk.

 7. Ik zou eerst en vooral een back up maken van wat je nog hebt. Als je een vorige back-up hebt is dat nog beter.
  Controleer eerst of je wel genoeg geheugen hebt om die update te installeren. Dikwijls is dat het probleem. Als je daar zeker van bent, dan herinstalleer je de back up en probeer vervolgens opnieuw de update uit te voeren.
  Als dat niet lukt, kan je mogelijk alles herstellen naar fabrieksinstellingen. Dan ben je alle favorieten en plaatsen en data kwijt. Wel kan je dan opnieuw de update proberen uit te voeren. Als dat niet lukt ligt het aan de compatibiliteit of het geheugen van de kaart.

 8. Beste

  De nieuwst versie van TomTom Homme v2.9.94 kan niet geïnstalleerd worden.

  Foutmelding: Runscript aangeroepen terwijl deze niet is gemarkeerd om te worden uitgevoerd.

  Gelieve mij een correcte link te mailen a.u.b.

 9. hopeloos nooit nog een tom tom de gsm gaat beter en nooit fout , tomtom kan niet meer uptate , omdat ze zeggen dat hij te oud is maar wel veel geld voor gegeven

 10. Dan staan de wegen nog niet op de nieuwe updates veronderstel ik. Miss bij de volgende updates.

 11. heb mijn laatste update uitgevoerd die jullie mij hebben toegestuurd, maar update was allen voor software. Mijn vrag is hoe kan ik mijn maps updaten? Er is niets verandert op mijn tomtom. ik dacht de maps gaat ook geupdate worden, maar helaas is niet gebeurt.

 12. Beste,

  Ik denk niet dat wij u iets hebben toegestuurd. Dat zal van de officiële verdeler komen.

 13. Wanneer ik mijn tomtom aansluit aan mijn Computer krijg ik de mededeling dat de tomtom niet is aangesloten . ik kan dus niet updaten . Verder is de batterij ook al heb ik hem opgeladen altijd leeg thuis.
  Wat te doen ? Onderweg werkt de tomtom prima.

 14. In het bezit van een tomtom, 2e generatie, wil ik ritten rijden die door vrienden zijn uitgezet. Om die programma .itn te kunnen laden moet je gebruik maken van My drive connect en Home. Na het downloaden van Home moet deze eerst worden geïnstalleerd. Tijdens deze actie komt de vraag of de voorgestelde locatie goed is. Ik werk met MAC en stel ik een andere locatie voor dan komt direct het antwoord dat het geïnstalleerde programma op dezelfde locatie moet staan als MAC OCX.
  Wat doe ik verkeerd?

 15. Ik heb een tomtom start 62 gekocht,hoe krijg ik hier alles in het Nederlands op en hoe kan ik met mijn serie nummer update,groetjes martine

 16. ik kan bij mijn tom tom home mijn start en afsluit logo niet wijzigen.
  het programma hangt dan vast en reageert niet mee,
  heb al alles geprobeerd, ook opnieuw installeren niets helpt.
  de laatste nieuwe versie zit er ook op, dus wat kan ik nog meer doen?
  Graag Uw advies

 17. Heb je het op de manier gedaan zoals in het forum aangegeven? en.discussions.tomtom.com/go-x00-x50-series-one-start-ease-xl-xxl-tomtom-home-23/change-start-up-shut-down-screen-on-xl-340-32533

 18. Ik heb TomTom Home geinstalleerd, en voor € 59,99 de kaart voor heel Europa gekocht. Nu wil ik heel Europa op mijn 4GB SD kaart zetten, maar hiervoor is deze laatste kaart versie te groot. Daarom wil TomTom Home dat ik maar een gedeelte van de kaart upload. Probleem is, ik wil van Nederland naar Kroatië rijden. Dan heb ik centraal Europa en zuid Europa nodig, maar ik mag maar één deel van Europa installeren. Dus ik denk, ik heb een grotre kaart nodig. Daarom koop ik een nieuwe 8GB SD-kaart voor 10 euro en nu dacht ik dat ik nu de hele kaart kan installeren op de SD-kaart. Maar dit is niet het geval, ik kan nog steeds enkel een gedeelte van Europa installeren. Kan iemand mij hierbij helpen?

 19. TomTom Home ism Windows 10 Pro werkt plots niet meer, dit met of zonder koppeling van Rider2.
  Geeft steeds melding : Component returned failure code : 0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE) [nsIProperties.get]. TomTom Home volledig van pc verwijderd , probleem blijft steeds bij starten programma.
  Hoe kan dit opgelost worden ?

 20. na verschillende mails van tom tom te hebben ontvangen met het bericht dat er updates beschikbaar zijn,
  hebben wij de gok maar een keer genomen, met alle gevolgen van dien, stom stom deed / doet helemaal niks meer, geen kaarten geen mogelijkheid om terug te gaan naar fabrieksinstellingen, updaten vergeet het maar foutmelding na foutmelding, alles geprobeerd zelfs geprobeerd om contact te krijgen met tom tom,
  niets noppus nada nada, tom tom was/is niet thuis.
  beste mensen, voor het geld wat een tom tom kost kopje ook goede GSM met 4g met google maps werkt perfect, spreek uit ervaring

 21. GPS aansluiten op je account, oude mappen opnieuw installeren op je SD kaart. Dan kan je de oude kaarten nog gebruiken.

  Oude GPS kunnen zelfs niet meer compatibel zijn met de nieuwe update. Ook te kleine SD kaart waardoor de update blokkeert. Dan is de update verkeerd uitgevoerd en werkt de GPS niet meer.

 22. Het lukt mij niet om TomTom te up date ?
  wat doe ik niet goed ? tomtom one,N14644
  PS1289G10554 4EKO.001.01

 23. Geachte ik heb hier een TOM TOM deze heeft het steeds perfect gedaan,echter sinds twee weken geef hij steeds aan GPS signaal zoeken en het gaat niet meer verder.
  Ben bij de Mediamarkt geweest bij de service centrum en daar werd mij verteld dat hij niet meer kan geupdate worden.Dus met andere woorden gooi het maar in de prullebak dit is n=toch niet de bedoeling van TOM TOM,of wel

  Wat is hier nu aan te doen,Ik heb kontact gezocht met TO TOM klanten service helaas geen reactie.
  Wat nu

 24. als ik mijn tom tom wil aanzetten krijg ik op mijn schermpje ronde schijf met daarin een knipend wit kruis .
  wat wil dat zeggen?

 25. Hallo, heb een nieuwe tomtom Go Premium, kan geen account aanmaken! Hoe kan dat? Graag advies hoe te doen.

 26. Hallo, Ik raak niet geregistreerd voor dit forum. De veiligheidsvraag/vragen zijn correct beantwoord en toch blijf ik een foutmelding krijgen. Mijn vraag is de volgende: Kan ik voorkomen dat mijn GPS bij het opstarten vraagt of hij van de laatst gekende locatie moet vertrekken? Wanneer mijn antwoord neen is, duurt het enorm lang voor hij verbinding krijgt met het netwerk. Ik rijd nu eenmaal bepaalde routes zonder GPS, maar dat leidt dan tot vertraging bij vertrek op routes waarbij ik mijn GPS wel nodig heb.
  Alvast bedankt

 27. Mogelijk is er slechte data op de golfhorloge gekomen. Wanneer het mogelijk is, fabrieksinstellingen opnieuw inschakelen. Opgelet, dan bent u alle favorieten en instellingen kwijt. Maar het probleem zou opgelost moeten zijn. Als het niet opgelost is, dan is er effectief een probleem het het toestel zelf en dien je TT te contacteren.

 28. heb enkele dagen geleden een update naar Mac OS Catalina gedaan,
  tomtom drive werkt nog, maar sindsdien werkt tomtom home niet meer en kan hem ook
  niet herinstalleren,
  weet u raad ?
  bedankt, Paul

 29. Tomtom zegt dat ze met een update voor tomtom home voor OS Catalina aankomen:
  Dear Mr Bakker,

  Thank you for contacting TomTom Customer Support, My name is Janet, and I will be assisting you today.

  The reference number for your query is 191024-001767.

  As I understand, you want to know if there will a update on TomTom Home to work on MAC OS Catalina.

  Apologies for the delayed response and the inconvenience caused to you.

  We have received many queries from other customers as well, and our 2nd line team is already working towards it.

  Your case has been escalated to a supervisor for investigation. We hope to have a response for you shortly.

  Please bear with us while we look at the situation. Many apologies for the inconvenience caused.

  Please keep me updated regarding the issue and I will be happy to assist you further.

  With Kind Regards

  Janet

  TomTom Customer Support

 30. Joop Rengers
  Ook ik heb een update naar Mac OS Catalina gedaan.
  Diverse keren tomtom home opnieuw proberen te installeren, maar helaas.
  Hopelijk snel een een goede versie van Tomtom home.
  Bedankt, Joop

 31. ook hier update naar Catalina, en ook hier kan ik niet tomtom home werkend krijgen, gelukkig heb ik nog een windows platform, maar tjonge jonge tomtom, waar blijft de update?
  gr Marc

 32. heb geprobeerd om tom tom home op een win10 pc te installeren en op mn werk op mn mac niks werkt gaat het dan zo slecht met tomtom dat ze niet eens een update netjes kunnen maken pfff

 33. Goede middag,
  Heb enkele weken geleden een update naar Mac OS Catalina gedaan,
  mijn TomTom Carminat kan ik niet meer up-loaden via Tomtom home.
  Dit duurt nu al weken …., waar blijft de beloofde update van TomTom home?
  U weet pas drie jaar dat de conversie naar 64 bit eraan zat te komen waarom geen tijdige actie van TomTom voor uw klanten?
  Graag uw reactie.

 34. Voor veel geld een kaartenupdate gekocht voor m’n auto, blijkt de benodigde app om deze over te zetten niet te werken op MacOS Catalina. Belachelijk! TomTom heeft voor mij echt afgedaan. Ga over op Google Maps of Waze.

 35. Inmiddels is het eind januari 2020 en TomTom schittert in afwezigheid….
  Het programma is niet te installeren op Catalina….

 36. Hallo,
  Ik heb een mail ontvangen dat er een update zou zijn ivm aanpassing maximumsnelheid. TomtomHome opgestart. Melding: Er is een essentiële update beschikbaar, de huidige app kan niet meer worden gebruikt. Tijdens updaten stopt de installatie na enkele ogenblikken. Installatie niet voltooid.
  Hersteld met download van de site(zou de nieuwste versie zijn, maar is blijkbaar niet het geval). Ik start TomtomHome weer op. Krijg weer de melding. En loopt weer vast.
  En nu?

 37. Hieronder informatie van TomTom Community mbt Carminat Update (Renault built-in):

  Hi everyone!
  Nothing happen when I try to update my device. (carminat tomtom (live)
  “loading in progress …” for hours …
  I tried with 2 PC’s and a mac with 4 differents network connections (wired)
  Any suggestions ?

  Welcome to the community!
  This is a known problem with TomTom HOME when updating built-in devices, mostly affecting Carminat.
  The team is collecting some logs to identify the root cause. Could you please report this to our customer service.
  Thank you

 38. Heb zonder problemen TomTom Home v2.20.8 op mijn Windows-10 pc geïnstalleerd. Bedoeling was om mijn oude TomTom XXL te updaten voor het geval dat iemand dat apparaat wil gebruiken. QuickGPSfix was aangegeven als mogelijke update, maar TomTom Home bleef hangen (loopen) in het downloaden en/of bijwerken ervan; gaf ook na een uur zo bezig te zijn geen enkele duiding wat er aan de hand zou (kunnen) zijn. Hetzelfde gebeurde ook na een reset.
  Omdat het geheugen van de XXL nauwelijks nog ruimte biedt voor Mapshare-kaartcorrecties of aanvullingen leek het me goed om wat onnodige zaken Op de XXL te deleten, zoals de stemmen in vreemde talen. Daarna kon TomTom Home QuickGPSfix binnen no-time bijwerken. Erg teleurstellend dat TomTom Home wel de mogelijkheid van update maar niet de behoefte aan ruimte voor de nieuwe versie van QuickGPSfix weet te melden.

 39. If you are still unable to resolve the issue, then get in touch with our experts who will help you resolve the Garmin Express App not Responding Issue. Then you can call us on our toll-free number US/Canada-888-480-0288 & UK/London-800-041-8324. Call us Now!

 40. Wat een gekut allemaal niemand help je en Admin zegt weinig en reageert selectief!

 41. We reageren niet meer op berichten zoals aangegeven op de website. Gelieve uw leverancier te contacteren ofwel uw vraag in het forum te zetten. Bedankt.

Geef een reactie