TomTom app start niet op of blijft hangen

Ik heb al wel eens een bericht ontvangen van TT gebruikers dat de TomTom app na het gebruik niet meer wil heropstarten of gewoon blijft hangen. Dat heeft te maken met een bug die reeds jaren aan de gang is. Maar soms is de app gewoon niet compatibel met je smartphone!

OFFLINE MET GO APP

Het probleem treedt voornamelijk op als je met de app OFFLINE gaat. Toch is er een manier om het probleem te omzeilen.
1. Zorg ervoor dat je de app op je smartphone verwijderd.

2. Maak de cache leeg. Ga daarvoor naar applicatie/ beheer applicaties OFWEL ga naar het tabje ‘MEER’ rechts van boven in de hoek en kies voor SYSTEEM APPLICATIES. Kies voor GOOGLE PLAY SERVICES – GOOGLE PLAY STORE en GOOGLE SERVICES FRAMEWORK.

3. Zet de tijd op AUTOMATISCH

4. HERSTART de smartphone. Dit is echt wel heel belangrijk.

5. Nadat de GSM is heropgestart, zorg ervoor dat je een goede internetverbinding hebt (3G/4G).

6. Download een nieuwe kopie van de app vanuit Google Play Store an herinstalleer deze.

Dat zou het probleem moeten verholpen hebben. Let wel op! Je bent wel alle data kwijt die je in de app hebt gestoken. Je kunt deze data in een andere tab zetten zodat ze niet mee worden verwijderd. Of je gebruikt TT HOME of MYDRIVE om deze te imprteren in MY PLACES.

-> [Hoe behoud ik alle data]

GO APP heeft geen wi-fi connectie

Hetzelfde probleem kan zich voordoen hoewel je wel 3G/4G hebt maar de app vasthangt wanneer je geen echte Wi-Fi connectie hebt. Dan doe je het volgende:

1. Verwijder weer alle cache: Settings > Apps > GO > Clear data

2 Reset je telefoon.

3. Open de app (GO MOBILE) en zet af: de flitscamera’s (TT Services menu).

4. Zet deze weer opnieuw aan.

Sommige gebruikers beweren dat de app niet goed werkt met de laatste nieuwe versies van Android en dat de app prima werkt op iets oudere telefoons. Dat is dan een bug die TT zelf zal moeten oplossen.

Interferentie met iTunes account

Het probleem kan zich blijkbaar ook voordoen wanneer je een iTunes account hebt wat interfereert met de Go app. Dus als hij daar een melding van maakt, moet je eerst zorgen dat je ingelogd bent in het iTunes account en dan pas de TT GO app opstarten.
Beta releases werken niet met Go app

Vergeet daarbij niet dat TT GO APP geen beta releases van Android (zoals iOS 11) ondersteund. Heb je wel zo’n smartphone dan kan je de app niet degelijk gebruiken.

Meer informatie:

GO app crashed bij opstarten

Raphaella on Blogger
Raphaella
Zaakvoerder bij www.outspoken.be
Ik ben een schrijver in hart en nieren. Wetenschapper, auteur, websitebeheerder, vastgoedbediende, Herborist in de maak. Teksten nodig voor een website of magazine, dan kan je mij altijd contacteren.

"Glimlach naar je probleem dan laat het zich van de andere kant zien."

7 reacties op “TomTom app start niet op of blijft hangen”

 1. Mijn TomTom Go Navigatie blijft op de LG G6 hangen in het opstartscherm. Geprobeerd om het stappenplan uit te voeren wat op de site staat om dit probleem op te lossen, maar dit heeft geen effect. Graag een oplossing hiervoor.

 2. Mijn update bleef ook hangen.
  Geprobeerd via stappenplan & zelf kaartje in PC stoppen / kaart verwijderen. (Defecte) Kaart kwam steeds terug. SDcard geprobeerd te formateren, toen dat niet werkte was het duidelijk. SD card kapot…. Na vervanging SD-card werkte alles weer.

 3. Laadscherm opgelost tomtom go!
  Ik heb hetzelfde probleem gehad met het lange laadscherm en niet doorgaan van de app. Na een dag aanmodderen, resetten telefoon en app 5 x opnieuw installeren deed hij het nog niet. Maar toch heb ik hem weer aan de praat gekregen:
  Verwijder de app en leeg cache gegevens op de telefoon. Schakel hem uit. Haal de SD kaart uit de telefoon en start de telefoon weer op. Installeer tomtom en de nieuwe kaart op je telefoon.
  Login in tomtom als je al een account hebt. Tomtom zou weer goed moeten werken!
  Doe je telefoon weer uit, en doe je sd in de telefoon. Start hem weer op en tomtom werkt nog steeds. Gebruik een app (AppMgr III) om je gegevens van je telefoon naar je SD te kopieren. KLAAR

 4. Tomtom start 25 zegt in het openingsscherm : geen kaarten gevonden.
  Kan ook geen verbinding met de computer meer maken.

 5. Fred van der Ven

  TomTom Go Navigatie – Samsung Galaxy S6

  Als ik de app start dan krijg ik het opstart scherm te zien en dan lijkt de app te zijn vastgelopen. Geen beweging in het “laad” cirkeltje en de tekst “app wordt geladen”. Ik wacht en wacht en na bijna 5 minuten komt de kaart tevoorschijn. Je kan dan een bestemming ingeven.
  Als de app is afgesloten en je start hem later weer dan begintg alles weer opnieuw. Bijna 5 minuten wachten tot je kaart in beeld komt.

Reacties zijn uitgeschakeld.