Tom Tom routeplanner: hoe route plannen?

Routeplanners online genoeg, zoals ik al in een eerder artikel heb aangehaald.

=> lees: Routeplanners voor België en Nederland

In dit artikel willen we kort uitleggen hoe de routeplanner van tomtom werkt.

Een route maken met de tomtom

  1. Waar vind ik de routeplanner van tomtom?

    Online kan je de routeplanner gebruiken via volgende website: http://routes.tomtom.com website routeplanner tom tom

  2. Welke software heb ik nodig voor routes op te slagen?

    Wil je routes aanmaken en opslagen, dan kan je gebruik maken van Mydrive connect. Maak hiervoor een account aan om de routes achteraf te kunnen opslagen en te importeren in je navigatiesysteem.
    mydrive connect voor routes maken en opslagen

  3. Route plannen in Mydrive

    Onder het zoekvak staan 2 pijltjes. Wanneer men daar op drukt, kan men de route gaan ingeven. Men kan kiezen welk vervoersmiddel men neemt: auto, moto, vrachtwagen of camper. In de zoekbalken kan men het vertrekpunt en de eindbestemming ingeven. De routeplanner zoekt automatisch naar de snelste route tussen 2 punten naargelang de verkeersinformatie die ter beschikking is. Toch biedt deze routeplanner nog alternatieven waar je kan uit kiezen. Je kan vb. kiezen om later te vertrekken en het startuur aan te passen. Dat kan heel handig zijn omdat die planner rekening houdt met hoe de verkeersinformatie zich evolueert in de tijd.
    Klik je op rechtsonderaan: Toon routebeschrijving, dan wordt de route in tekst weergegeven. Want handig kan zijn als je de route in detail wil hebben.
    Wil je een tussenstop invoegen, klik dan met je rechtmuisknop op de plaats die je wil invoegen. Klik op: voeg plaats toe.
    In het midden van de routeplanner, helemaal onderaan, kan je de route nog verrijken met plaatsen waar hotels, restaurants en tripadvisor (wat te doen) zijn. Die worden weergegeven in de overeenkomende kleur. Als je op het overeenkomstige icoontje klikt, dan kan je extra informatie lezen over het hotel, restaurant of bezienswaardigheid. Zo kan je ook reviews lezen wat ik zelf persoonlijk interessant vind.

    bestemming ingeven routeplanner

  4. Instellingen van routeplanner wijzigen

    Voor het wijzigen van de instellingen, gaat men naar het tandwiel – instellingen. In de tab kan je wijzigingen aanbrengen wat betreft kaartinstellingen en je account (Mydrive). Wat interessant is, zeker wanneer je op vakantie bent is het vakje: ‘Scenic segments’ aan te vinken. Die routes worden in het groen weergegeven en zijn routes met mogelijke bezienswaardigheden of de moeite waard om te bezoeken.
    instellingen routeplanner tom tom

  5. Geplande routes opslagen

    Om de route die je gemaakt hebt op te slagen, zijn er eigenlijk 2 manieren:
    – ga in het vak staan waar je het vertrek en eindpunt hebt ingegeven en kies voor: Sla op in mijn routes.
    – ga op de route staan op de map en klik hierop. Je kan er nu voor kiezen om de route op te slagen in Mydrive.

    Bij het opslagen van een route, kan je ook een afbeelding toevoegen en daarbij een gepaste titel schrijven.

  6. Route delen in community

    Voor het delen van een route zal je eerst de route moeten aanmaken en best opslagen in Mydrive connect. Hiervoor dien je natuurlijk eerst ingelogd te zijn. Je kan de route delen in de TomTom Road community of onder Road trips indien je dat wil.


    route delen in community

  7. Route delen via social media

    Wanneer je de route enkel met je vrienden wilt delen, dan kan dat door middel van een .gpx-bestand te downloaden en deze handmatig in een e-mail te stoppen vb. Of je deelt de link/ URL via de social media knoppen zoals weergegeven op de afbeelding. Natuurlijk kan je het GPX bestand gebruiken om in je navigatie te zetten zodat je de route onmiddellijk beschikbaar hebt.

    route delen via social media

Raphaella on Blogger
Raphaella
Zaakvoerder bij www.outspoken.be
Ik ben een schrijver in hart en nieren. Wetenschapper, auteur, websitebeheerder, vastgoedbediende, Herborist in de maak. Teksten nodig voor een website of magazine, dan kan je mij altijd contacteren.

"Glimlach naar je probleem dan laat het zich van de andere kant zien."