Storingen en technische problemen?

Storingen tom tom oplossen: Op deze pagina kunnen mensen die gebruik maken van de Tomtom versie hun problemen of bepaalde storingen posten die ze ondervinden met updates of nieuwe installaties. Opgelet. Deze site is geen onderdeel van het merk TomTom. Vragen omtrent dit product, dient u rechtstreeks te richten naar Tomtom FAQ en support. Vragen kan je altijd stellen op het Tomtom forum of ga naar je lokale Tomtom handelaar.

Wij hebben zelf recentelijk een forum opgestart waar u vragen van andere kunt bekijken en beantwoorden.
Zijn uw Problemen met bovenstaande adviezen nog steeds niet opgelost? Dan kan u de TomTom helpdesk contacteren. Dat kan via email maar de snelle weg is bellen. Opgelet de lijnen zijn dikwijls bezet. Probeer TomTom te contacteren in de daluren (11u00 en 15u00). U kan hen telefonisch contacteren van 9u00 tot 18u30.

België: 078250156

Nederland: 020 753 5818

U kan ook onderaan een reactie posten. Wij proberen alle reacties zo snel mogelijk te beantwoorden.

Zaakvoerder bij www.outspoken.be
Ik ben een schrijver in hart en nieren. Wetenschapper, auteur, websitebeheerder, vastgoedbediende, Herborist in de maak. Teksten nodig voor een website of magazine, dan kan je mij altijd contacteren.

"Glimlach naar je probleem dan laat het zich van de andere kant zien."

82 reacties op “Storingen en technische problemen?”

 1. Ls ik heb een TomTom 6000 en iedere keer komt er een melding dat ik voor windows men Os moet downloden daardoor kan ik mijn update niet binnen halen mijn serie nummer is QQ6423G01024 kunt u mij svp helpen vr groet Johan

 2. Beste, ik heb een update code ontvangen, doch als ik probeer te updaten krijg ik constant de foutcode 2152398861. gaarne verneem ik hoe ik mijn kaarten kan updaten met mijn persoonlijke activeringscode. bvd voor een snelle reactie.

 3. Maurice Gemmeke

  Ik heb mijn abonnement op tomtom live services verlengd, maar ik kan de live service niet op mijn tomtom installeren.

  Ik krijg als foutmelding dat ik live services voor een ander apparaat zou hebben gekocht. Hoe kan dat?

 4. U moet steeds kijken welke versie van Live services u aankoopt. Kijk goed dat deze nog compatibel is met uw navigatietoestel. Het lijkt me erop dat de melding dit wil aangeven: incompatibiliteitsprobleem.

 5. TomTom De meest waardeloze navigatiesysteem die u kunt kopen. Als u er toch al een heeft aangeschaft NOOIT kaart kaartupdates doen want het werk voor geen meter. Werkelijk een waardeloos product. U wordt belazerd. Het beste is zo snel mogelijk naar de verkoper gaan en een ander navigatiesysteem aanschaffen. ik heb me nog nooit zo mateloos geïrriteerd aan iets dan TomTom. Werkelijk waarloos. Je kunt het na aanschaf direct in de prullenbak gooien.

 6. Ik heb een TomTom 825. Hoe komt het dat ik telkens als ik de computer opstart de mededeling krijg dat er 2 nieuwe updates zijn.Als ik de update volgens de regels uitvoer ,krijg ik de mededeling dat mijn ToMTom is bijgewerkt.Ik kan me niet voorstellen dat er elke dag 2 of meer updates zijn.Wat is er aan de hand?

 7. Opgelet. Voor productspecifieke vragen dient u zich te wenden aan de leverancier zelf. Wij kunnen geen aanpassingen doorvoeren. Foutcodes bij updates hebben meestal te maken met het feit dat uw software van TomTom zelf out of date is. Eerst deze updaten, dan pas nieuwe kaartversies installeren of updaten.
  Op de site van TomTom kan je nagaan of jouw navigatietoestel wel geschikt is voor verdere updates.

 8. ghislaine borkelmans

  hoi ik heb een tom tom start,free lifetimemaps,staat er boven op de doos,ik wil die graag up daten,heb al van alles geprobeerd,ze zeggen serienummer invullen,vind er nergens geen,hoe moet ik dit oplossen aub

 9. Beste,

  Normaal gezien krijg je en code in de doos toegevoegd. Daarmee kan je de lifetime maps activeren. Wel niet te lang wachten anders is de code niet meer geldig.

 10. Update van mijn Tomtom one kan niet meer omdat de geheugencapaciteit kleiner is dan het benodigde geheugen. Ik wil een geheugenkaart bijplaatsen, doch ik weet niet hoe ik dit moet doen. Hebben jullie daar een hendleiding voor ? Gaarne hulp hoe ik dit moet uitvoeren.

  Bvd
  H Vonken

 11. Dag Hubert.
  Een back-up maken doe je via Mydrive of TOMTOM HOME. Het hangt er dus vanaf welk systeem je hebt. Ik was ooit aan een artikel begonnen maar ik zie dat het nog niet af is. De ideale moment om het artikel aan te vullen.
  https://navigatieupdate.com/tomtom-back-up/
  Maar simpel gezegd moet je de GPS aansluiten op je computer en dan Mydrive of HOME opstarten. In de menu opties zie je de mogelijkheid om een back-up te maken of terug te zetten. Deze knop moet je kiezen en vervolgens wordt er een back-up gemaakt van jouw systeem op een plaats op je computer die je zelf kan kiezen.

  Vervolgens installeer je de nieuwe geheugenkaart en zet je de back-up van de pc over naar je nieuwe geheugenkaart. Is er iets mis gegaan, kan je nog altijd je oude kaart terug in de GPS steken. Wel de gegevens op deze kaart niet wissen. Anders lukt het natuurlijk niet meer om hem achteraf nog te gebruiken.

  Als het niet lukt, laat je het maar weten.

 12. Jan Pannekeet

  Beste mensen
  Woensdag j.l. 9 maart heb ik een kaart van western europe besteld en betaald online
  Ordernummer 401497184
  Ik heb wel betaald via de rabobank maar geen kaart ontvangen. Kunt U dit voor mij recht zetten?
  Ik heb euro 54,95 betaald.
  E mail: panne2011@hotmail.com
  Met vr. Gr.

 13. Dag Jan
  Opgelet, je moet daarvoor bij TOMTOM zelf zijn of waar dat je het aangekocht hebt.
  Voor TOMTOM zelf: https://nl.support.tomtom.com/app/contact
  Ik verkoop geen producten. Ik heb deze site opgestart om mensen te helpen met technische problemen.
  Als je de verkopers contacteert, stuur dan ook even de verkoopgegevens mee zodat ze je order snel kunnen terug vinden. Kijk ook nog even in je Spambox van je e-mail en dergelijke of je geen e-mail hebt ontvangen en of de betaling effectief is doorgegaan.

 14. naar het update van mijn tom tom live kan ik hem niet meet uit zetten wat moet ik doen

 15. Albert Waterfort

  Hoe kan ik Tom Tom Home installeren op pc/laptop met Linux-Ubuntu als besturingsysteem.

 16. U zou eventueel https://www.winehq.org/ kunnen proberen. Een andere oplossing is Virtualbox image op te halen op Modern.ie.
  Ik heb het nog niet geprobeerd maar dit wordt aangeraden. Als andere hier ervaring mee hebben? Graag comments

 17. Heb een Tomtom go 5100 maar al weken is er geen update mogelijk. Is totaal geblokkeerd
  Krijg op het scherm nieuwe kaarten kopen terwijl het life time updaten is.
  Ben zeer ontevreden. Dit is mijn 4 e Tom tom nooit problemen gehad maar als het nog even duurt de laatste.

 18. Heb je de code tijdig geactiveerd voor gratis updates? Ik dacht na 90 dagen is het niet meer mogelijk.

 19. willem willigenburg

  Hallo ik heb een tomtom 700 go 10 jaar oud, hij doet het nog prima echter 1 mankement hij laadt niet meer op in de sigaretten aansteker. Nieuw kabeltje gekocht, haalt niets uit.
  Wat kan het zijn?

 20. mijn tomtom laad niet meer bij en valt dan weg,nieuwe accu geplaatst en de zelfde storing..

 21. Mijn update TomTom Home2 mislukt met de volgende foutmelding; graag een oplossing hiervoor. Tot de update werkte het programma gewoon, nu niet meer.
  ERROR: 411/#https://community.tomtom.com/shop/getAccountLicensedContent: Error from server: null
  null
  Error code: 411
  URL: https://community.tomtom.com/shop/getAccountLicensedContent
  Additional information: info = [object]
  info.func = [string] shop/getAccountLicensedContent
  info.args = [object]
  info.args.deviceCapabilities = [string] CarSymbol Caymann DangerZonesCameras Documents Durham HomeBackup InternalFlash Itinerary Leeway LinkVolumeToSpeed MapOverlays MapShare MultipleMaps Newyork NotAutomotiveEmbedded PermanentMapCfg PlusEphemeris PlusFuelPrices PlusOrRDSTMCTraffic PlusSafetyCamerasStatic RDSTMC RichPOI SDK SettingsOverride StartupImage SuspendImage Traffic USBAccessories VoiceBrowser WarningSounds screensize=480×272
  info.args.deviceParameters = [string] {“ApplicationVersion”:”1234792.2″,”ApplicationVersionVersionNumber”:”9510″,”VehicleBrand”:””,”VehicleModel”:””}
  info.args.deviceCode = [string] AKXYABAC4S
  info.args.deviceSerial = [string] RW1270B09750
  info.args.deviceModel = [string] xxl2009_plus_2048_black
  info.args.deviceNavcoreVersion = [string] 9.510
  info.args.deviceNavcoreBuild = [string] 1234792.2
  info.args.publicBeta = [boolean] false

  info.method = [string] GET
  info.useCache = [string] false
  info.dryRun = [string] false
  info.xmluploadbody = [object] empty

  Severity: 1103
  Stack:
  0. chrome://tthome/content/logic/comm.js:468
  xmluploadbody: this.xmluploadbody
  1. chrome://tthome/content/logic/comm.js:430
  this._doneCallbacks();
  2. chrome://tthome/content/logic/comm.js:277
  this.request.onload = function() { me._done(true); }

  Time: Fri, 11 Nov 2016 17:22:20 GMT

 22. Is dat wanneer je de update hebt aangekocht? Dat verwijst naar een error die optreedt wanneer er iets in je shopping cart steekt die niet overeenkomt met de content op de website.
  Maar het kan ook gewoon zijn dat het aan TomTom home ligt. Verwijder het programma en herinstalleer het gratis via onze website.

 23. Mogelijk ligt het aan de connector van je TT, dus waar je de kabel insteekt. Kijk even of de pinnetjes verbogen zijn en of de connector niet los zit. Mogelijk moet je daar de TT voor openen schroeven om te kijken of er solderingen zijn losgekomen. Doe dat wel niet als je nog garantie hebt. Doe hem dan binnen in de winkel.
  Het kan ook aan de kabel zelf liggen waar je mee oplaadt. Maar het is wel degelijk een connectieprobleem.

 24. Mijn abonnement op TOTTOM HD Verkeerd informatie op mijn Tomtom go live 1005 is zag ik tot mijn verbazing per 18 nov 2016 afgelopen. Ik heb geen bericht gehad dat het afgelopen is. ik kan nergens vinden hoe ik het kan verlengen. ben al een aantal dagen mee bezig. Niet niets hierover in mijn MyDrive Connect. op mijn tomtom zelf wordt ik ook niet wijzer daar geeft hij bij Tomtom service een bericht dat hij geen draad loze verbinding kan maken
  hoe nu verder??

 25. mijn Tom Tom laten vallen glas stuk ,dus werkt de toets scrien niet meer goed,.wil een nieuw glas.
  in laten zetten ,maar waar kan ik zelf dat glas bestellen ?. Tom Tom 5100 .

 26. dan geen garantie meer op het toestel word me mee gedeeld! tja dat is me ook wat?
  heb hem nu maar opgestuurd. inc kost dat E 105,00 VERDER niets. 10 dagen .

 27. Voor een nieuw touchscreen kan je een mail sturen naar TomTom zelf. Zij kunnen zeggen waar je best een nieuw touchscreen aanschaft. Je kan je TOMTOM ook goedkoop laten repareren bij verschillende elektrohandelaars. Meestal aan een voordeligere prijs dan bij TT maar dat kan je best even vergelijken. Op Amazone en ebay vind je vaak ook nieuwe schermen aan een voordelige prijs.
  een voorbeeld is: http://www.ebay.co.uk/bhp/tomtom-screen
  Opgelet. Heb je er zelf aan gewerkt en is er toch iets anders stuk, heb je geen recht meer op garantie. Let er dus voor op.

 28. Ik krijg een mail van TomTom dat ik de nieuwste kaart kan downloaden. Vervolgens blijkt dat ik de nieuwste versie van TomTom moet downloaden. Als ik dit doe krijg ik steeds de meldingen:
  “RunScript aangeroepen terwijl deze niet is gemarkeerd om te worden uitgevoerd” en “InstallFinalize aangeroepen terwijl geen installatie werd uitgevoerd”.
  Ik heb Windows 10 en tot op dit moment heb ik geen problemen met downloaden van nieuwe kaarten gehad. Wat kan ik doen om deze voor mij onbegrijpelijke meldingen teniet te doen en de kaart te downloaden. Ik heb geen idee wat deze meldingen inhouden, laat staan dat ik weet hoe ik dit moet oplossen..
  met vriendelijke groeten,
  Jan Willem Boon

 29. Beste,

  Mogelijk is de nieuwe versie van TT niet goed geïnstalleerd wanneer je dat hebt proberen te doen. Verwijder de oude versie van de software op de pc (zorg dat alles van TT weg is; via ‘programma verwijderen’ in ‘configuratieinstellingen’; kijk of alle mappen van TT verwijderd zijn) en installeer via onze website of de website van TT de nieuwe software op je pc.
  https://navigatieupdate.com/tomtom-home/
  https://navigatieupdate.com/mydrive/

  Zorg hierbij dat je virusscanner af staat of dat het virusprogramma het toelaat dat je de software download. Met updates van een virusscanner kan dat wel eens gewijzigd worden.
  Na die installatie connecteer je de GPS opnieuw met je pc en start je TT software op. Het zou nu moeten werken.
  Het heeft in ieder geval te maken met de nieuwe software die niet goed is geïnstalleerd. Als dat niet in orde is ga je geen updates kunnen uitvoeren.

 30. Jan Houtenbos

  Na enkele minuten rijden in mijn camper verliest mijn TomTom Live en Go de gps verbinding. Hij blijft maar zoeken.
  Sta ik weer stil, dan werkt de navigatie weer prima.
  Wat zou de storing kunnen veroorzaken?
  Graag uw reactie.

 31. mijn tomtom XXL wordt niet meer herkend door tomtom mydrive en tomtom home, terwijl de tomtom aangeeft aan verbonden te zijn met de pc. de tomtom is van december 2009. weet iemand hier een oplossing voor??????

 32. Heb je de nieuwe versie van de software al eens geprobeerd? Dat kan je best regelmatig doen. Mogelijk heeft het toestel zelf ook een update nodig. Je kan nagaan op de website van TomTom zelf of dit mogelijk is voor je toestel door alle gegevens van je toestel daar in te geven.

 33. Ik heb een tomtom go live 1005. Als ik een adres in type en 5 minuten weer een adres wil intypen dan is
  functie start niet meer mogelijk. Licht niet meer op. Het belangrijkste wat het doen moet doet het dan gewoon niet.
  Hoe kan dit

 34. Geachte heer en/of mevrouw,
  Ik ben in het bezit van een TomTom Go 600.
  Via MyDrive had ik een route gepland voor mijn vakantie. Tijdens de reis stuurde de TomTom me zomaar van de snelweg af, en heeft de route totaal veranderd in een route langs de snelweg ipv over de snelweg zoals ik had gepland. Op de terug weg deed de TomTom dit ongeveer na elke stop. Hij veranderde de route in een route binnendoor ipv de door mij uitgestippelde route over de snelweg. De aankomst tijd ging hierdoor van 15.50 uur naar 00.50 uur! Gelukkig hadden we het op tijd in de gaten. Ik heb de instellingen in mijn systeem gecheckt en die staan niet op “vermijd snelwegen”. Hoe kan ik er voor zorgen dat als ik een route inplan, mijn TomTom deze route ook aanhoud?
  Alvast bedankt voor uw reactie.

 35. Zou het mogelijk zijn dat je de insteltijd zelf veranderd hebt? Dat wordt gevraagd als je een route ingeeft wat de gewenste aankomsttijd is.

 36. roel wijmenga

  Hallo, wij hebben voor onze vrachtwagen(paardenwagen/camper, voor hobbymatig gebruik op concoursen) een tom-tom-vrachtwagen pro7150, serie nr LJ3371K01118. We willen graag een kaart-update voor NL, Belgie en Duitsland. Hoe werkt dat ?

 37. Beste,

  Je hebt hier in ieder geval de MyDrive software voor nodig. Kijk op https://navigatieupdate.com/mydrive/
  voor verdere informatie. In bepaalde gevallen moet je ook de navcore updaten. Hoe je dat kan doen, vind je terug op : https://en.discussions.tomtom.com/tomtom-traffic-live-and-other-services-47/tomtom-pro-7150-map-upgrade-280137
  Of deze al of niet een upgrade nodig heeft, kan je terugvinden op de website van TT zelf.

  Voor deze landen kan je een volledige map update uitvoeren (Europa – West Europa). Heb je een nieuwe TT toestel, dan zijn de updates mogelijk gratis. Zo niet dien je ze aan te schaffen.

 38. Heb een GO5100 met ingebouwde SIM. Merk al een tijdje dat de Live Services niet of slechts af en toe werkt omdat de GPRS verbinding wegvalt en niet meer tot stand komt. Heb enkele s/w updates afgewacht, maar helaas geen verbetering. Na de meest recente software update (17.200.0011.311 (0) 25-06-2017) en ook na het uitvoeren van een reset gaf geen verbetering van het resultaat.
  Vanwege dit euvel is het aanmelden voor de services ook niet meer mogelijk.

  Zie in het Info menu telkens GPRS status “Geen verbinding (20416,0,0,13,1) GPRS model 16.00.152.
  Wat kan ik nog meer doen? Alvast dank.

 39. Edward Jansen

  Beste HD, ik krijg mijn tom tom start 50 niet geupdated.
  Mijn drive geeft op de tom tom een kruis en zegt dat deze steeds niet beschikbaar is.
  Info :
  tom tom start 50
  serienr : VJ2484A01157 (0)
  applicatie versie : 16.201.2572.311 (0) ( 27-05-2016)
  geinstalleerde kaarten : europe v976.7830 ( uitgegeven op 08 2016 )
  laatste verbinding met mijn connect : 16 07 2017
  beschikbare ruimte : 1.52 intern geheugen , 31.04 gb geheugenkaart

  Ik heb de laatste versie opnieuw gedownload en de andere eerst compleet verwijderd. Een ander pad voor installatie ook opgegeven. Ook opnieuw de tom tom verwijderd uit het systeem op de pc maar helaas word de tom tom dus met mijn drive niet gezien.

  Ook een usb kabel al vervangen en dat werkt ook niet. Alle usb poorten al getracht ook.

  kortom ik ben het even helemaal kwijt, heb alles al gedaan.
  cookies worden gewoon geaccepteerd.
  ik heb norman antivirus helemaal compleet en ik heb ook hitman pro geinstalleerd staan en die laat het ook toe. Kortom.. wat nu nog te doen.

  mobiel nummer XXXX. ik werk van 7 u – 15:30 u. Ik ben om 16:30 u thuis.

  ik ben uit de oplossingen zelf en zoek al via jullie faq site.. maar helaas komt dit nog niet voor.
  er zou voldoende ruimte moeten zijn binnen de tom tom.. maar goed.. wat gaat er mis ?
  wat moet ik dan verwijderen op de tom tom zelf ?
  ik heb al enigszins e.e.a. aangepast door heel veel landen te verwijderen..

  of moet ik de tom tom gaan opsturen.. via de winkel waar ik deze officieel heb gekocht en ik de bon nog van heb.. dat is dus de aankoop bon.. en dit is sinds 2015.. ik hoor graag…

  Gr, dhr Jansen

 40. Ik heb een tomtom go 520 en wil er routes op zetten via my drive, maar de synchrisatie mislukt steeds. Wie helpt?

 41. hALLO wij hebben tom tom go 3 x gekocht voor 3 telefoons x 19,95. Niet 1 van de versies doet het goed. Als je menu intoets en zoek en alleen een plaats dan op de blauwe pijl van navigeren drukt gebeurt er niets. Hij laat wel zien op de kaart waar je bent. De route krijg je niet te zien of geeft hij aan.

  Wat doen we fout??

 42. Ik wil de tomtom software updaten van mijn Renault clie en volg de instructive van de Renault website.

  Maar na de installatie van de software blijft hij aangeven om de naviagatie aan te sluiten of de SD kaart in de kaartlezer te stoppen, maar de software herkent de SD kaart niet. Windows herkent de SD kaart wel.

  Enig idee hoe dit op te lossen?

 43. Ik heb een nieuwe SDHC kaart gekocht voor ons carminat systeem, daar heb ik de bestaande kaart Benelux opgezet. Deze werkt. Nu heb ik de kaart West Europa gekocht en die staat op de SDHC kaart, maar hij wordt in de auto niet getoond. Enig idee wat er fout gaat?

 44. Catherine Grosjean

  1. Batterij TomTom GO 500 laadt niet meer op, noch in de auto noch via netstroom. Valt na 5 minuten gewoon helemaal uit en is dan zo dood als een pier.
  2. In de gebruiksaanwijzing staat dat de batterij ‘niet door de gebruiker kan worden vervangen’ (gebruiksvriendelijkheid staat bij TomTom niet hoog in het vaandel) maar dat ‘contact moet worden opgenomen met de klantenservice van TomTom.
  3. Telefonisch houden ze me letterlijk aan het lijntje, ik kom gewoon niet aan de beurt en na een half uur (de laatste 20 minuten ongeduldig) wachten, wordt de verbinding gewoon verbroken.
  4. Via ‘mijn TomTom’ kom ik wel op mijn pagina, maar als ik durf proberen verder te gaan (ik heb het hele riedeltje ingevuld, type en al, gekozen voor batterij…), wordt nogmaals mail en wachtwoord gevraagd, en dan kennen ze me plots niet meer.

  Dit is echt van de pot gerukt!!!

 45. Ik zou dan even naar een elektrowinkel gaan of een winkel gespecialiseerd in GPS apparatuur. Deze mensen zullen je kunnen verder helpen.

 46. Hoi ik heb een tomtom xxl met een oude kaart erop. Kan ik gratis een nieuwe vesie van de kaart updaten of moet je daarvoor betalen?

  grt

 47. Goedemiddag, middels een groen lampje zou ik moeten kunnen zien dat de TomTom volgeladen is, echter ondanks het urenlang laden brand het niet. Ik vraag me af of de accu stuk kan zijn daar ik het toestel hooguit 5x in het jaar benut. Als ik de connector achterin het toestel stop geeft die heel even aan dat het aan het opladen is. Kan ik bij Mediamark waar ik het toestel gekocht heb de accu laten testen?

 48. Hallo,
  Ik heb een Tomtom start 60 met Europakaart, extra geheugenkaart en lifetime-maps. Ik kan diverse adressen van mijn vakantie naar de Azoren niet vinden. De Kaart van de Oost-Atlantische eilanden is volgens Tomtom “Je systeem (serienummer VE………….) is helaas niet compatibel met het geselecteerde item”. Weet iemand wat ik hiermee aan moet? Volgens Tomtom zitten de Azoren gewoon bij de kaart van Europa.

 49. Carl Talitsch

  Goedendag, mijn VIA 135 heeft regelmatig geen GPS-ontvangst ondanks regelmatige GPS-update.
  In de vakantie zelfs 3 dagen geen GPS ook ondanks reset fabrieksinstellingen. Ook constateer ik een enkele keer dat, als de GPS ontvanger 6 of 7 satellieten detecteert de routeplanning toch niet mogelijk is.
  Dit euvel duurt nu ca. 2 jaar. Reparatie of check-up doet men niet. Alleen omruil tegen nieuw toestel met 25% korting. Het apparaat is van 2012. Ik verwacht een langere levensduur
  Wat heeft u voor advies
  Groet, Carl

 50. Vandaag, 16 mei probeer ik updates te downloaden doch na intoetsen wachtwoord krijg ik geen verbinding. Na vele pogingen kreeg ik kort bericht dat server overbelast zou zijn. Ik moet vrijdag met auto tweetal landen in Europa bezoeken dus ik heb updates nodig.
  Is er een storing?

 51. ik heb in april voor een jaar updates betaalt. Ik heb toen 1x geupdated. Als ik nu weer wil updaten (3 maanden later) moet ik weer 49 euro betalen. Wat gaat hier fout? Betreft Renault navigatie

 52. Ik heb in 2013 een Tom Tom GO live 825 free LM gekocht wat blijkt ik kan deze niet meer opdaten en dit al van vorig jaar, ben ondertussen al terug bij de verkoper geweest deze kan mij niet helpen kan toch moeilijk iedere 5 jaar een andere kopen om dat het opdaten niet meer van toe passing is na een bepaalde tijd dan vind ik het veel geld en bedrog voor life Maps ik toen in die tijd €243,99 betaald.
  Graag zou ik een oplossing willen hebben daar deze mij niet meer naar plaatsen brengt en mij door weilanden en dergelijk laat rijden waar al meer dan 2 jaar geleden wegen aangelegd zijn.
  Als er geen oplossingen zijn zie ik mij genoot zaak een andere te kopen maar een Tom Tom ??.
  Vriendelijke groeten
  Jean Vanloffelt

 53. michael van oosten

  tomtom live gekocht en betaald maar staat niet automatisch op mijn tomtom na een week!

 54. Hallo, ik heb een Tom Tom Go Live 825
  Deze werkt niet meer na een update van de kaart.
  D.w.z. hij gaat wel aan, en na moeizaam de satelieten zoeken gaat hij om de haverklap uit en start hij
  vanzelf weer op. Ik heb de kaart weer opnieuw geinstalleerd, en weder hetzelfde. Ik heb go live opnieuw geinstalleerd en nog steeds hetzelfde probleem. na een proefritje van 25 km. wel 15 keer aan en uit gegaan
  dus daar heb ik zo niets meer aan. en iedere keer maar weer dat rond draaiende cirkeltje rechts in beeld.
  een oplossing ??
  of weggooien en een nieuwe kopen

 55. ik heb op 28 nov 2018 een update gekocht voor LIVE services Europa.
  Ik krijg deze niet geinstalleerd.

 56. Hans van der Leden

  Goedendag , ik gebruik sinds kort TomTom Mobile á 20 euro per jaar en vraag me af waarom ik geen routes van mijn bestaande mydrive kan gebruiken?

 57. Net een TomTom Essential aangeschaft.
  Bij een nieuwe route hoor ik wel de aankomsttijd maar tijdens het rijden is er geen spraakbegeleiding. Geluid staat wel aan.

 58. Beste,
  We hebben in onze Alfa Romeo een Tom tom blue and me (2011).
  Wanneer we de Tomtom aanzetten, maakt hij 3 seconden connectie en dan krijgen we een geel scherm met een batterij en een uitroepteken in een gele gevarendriehoek.
  Vervolgens valt hij uit.
  Ik kan nergens vinden wat de reden is, kunnen jullie me helpen?
  Ik verneem het graag.
  Vriendelijke groeten
  Johan

 59. Hallo,
  Mijn Tomtom Live Go1000 start op, maar na enkele minuten gaat hij weer uit en start weer automatisch op, dit blijft zo doorgaan, het euvel lijkt veel op een storing die door ene Wim in november 2018 geplaatst werd. Daar stond geen antwoord bij, misschien loopt de service wat achter dus post ik (waarschijnlijk) hetzelfde probleem nog maar een keer.
  Met vriendelijke groet, Wim V, (andere Wim)

 60. Hallo,

  Ik heb een TomTom Go basic en ik koppel hem met een iPhone Xr via WiFi (bluetooth werkt nooit). Deze functie werkte tot voor kort, nog steeds is de TomTom verbonden met de iPhone, maar er komt géén verkeersinformatie door?
  Mvrgr
  André

 61. kun je tomtom updaten met een chromebook?
  Kan hier niets over vinden.
  Wacht met belangstelling op u reactie
  Met vriendelijke groet,

 62. ik probeer al twee dagen mijn Tomtom Via 130 te updaten, maar krijg dag en nacht de melding “onze servers zijn momenteel erg druk”. Dat schiet niet op.

 63. Tomtom home downloaden op mijn nieuwe Macbook binnen het programma Catalina van Apple via Safari lukt niet. Komt steeds melding “neem contact op met ” Tomtom, in dit geval dus….) Tomtom heeft zeer wsch z’n sofware niet aangepast, zo begrijp ik uit diverse boze reviews….Ongelooflijk voor zo’n groot bedrijf…
  Ik heb nog recht op 1 download van de meest recente kaarten. Gaat zo niet lukken. Voor die ene download is dit dat niet eens zo’n ramp, maar wel voor anderen die het in het geheel niet lukt een aankoop binnen te halen…
  Vanaf het begin van aankoop van vier updates trouwens al problemen met de downloads van Tomtom op m’n sd card te zetten. Met kuinst en vliegwerk lukte het mij uiteindelijk. nu dus niert meer. Als ik de opmerkingen op internet lees ben ik niet de enige…Ik snap dit werkelijk waar niet van Tomtom…

 64. Goedendag,

  Ik bezit een wat oudere TomTom XL (serie GJ)

  Een paar maanden geleden heb ik een update doorgevoerd, maar zie nu dat dit niet meer wordt ondersteund voor mijn apparaat, dus twijfel ik wel of dat echt is gebeurd.

  Wat wel is gebeurd: Ik krijg nu vaak totaal verkeerde informatie.
  Ik woon in Frankrijk en ben onlangs naar Nederland gereisd. Een adres in Nijmegen dat altijd al in het adressenbestand zat, kon het apparaat niet meer vinden.
  Ik moest zijn bij de Muldersweg en altijd stuurde hij me via de A73 naar het juiste adres, omdat dit het dichtst bij deze snelweg ligt. Nooit problemen mee gehad.
  Ik kwam uit de richting Rotterdam en werd nu helemaal om Nijmegen heen geleid en moest nu via Lent over de Waalbrug de stad in. Eenmaal in het centrum liet hij mij in kringetjes ronddraaien en wist het adres niet te vinden.
  Toen ik uiteindelijk bij de Muldersweg aankwam, wilde hij me nog altijd terug het centrum in sturen en tot mijn verbazing zag ik een deel van die wijk op het scherm, waarop ook de Muldersweg te zien was, maar nog steeds werd ik daar weggestuurd. Ik had de straat gewoon in beeld, maar hij wilde mij daar gewoon weg hebben.

  In Friesland kwam ik op een T-kruising, waar het apparaatje mij rechtdoor wilde sturen over een niet bestaande weg door weilanden. Er is daar nooit een weg geweest, dus wat het ding bezielt, ik weet het niet.

  Het is gewoon erg jammer dat er voornamelijk wordt geprobeerd om een nieuw apparaat te verkopen en je gewoon niet zomaar een vraag kunt stellen.

  Dus wat is er gebeurd na die zogenaamde update…..? Ik vertrouw dit gewoonweg niet.

  Contact op nemen met de ‘help’desk is een crime als je een wat ouder apparaat hebt. Het komt er dan op neer dat je het zelf maar uit moet zoeken en bij de veelgestelde vragen moet kijken…. Als daar geen antwoord op je vraag bij staat, dan kom ik niet verder, helaas…

  Met vriendelijke groet,

  Ben Verbon
  St.Mesmin
  Frankrijk

 65. Ik heb een nieuwe versie voor europa aangekocht.
  Echter bij installeren hiervan, blijkt dat de pc de app niet kan installeren.
  Informeer bij software leverancier of er een andere versie is……….
  Geen contact per telefoon mogelijk. Wat irritant de engels ratelende dame.
  Wij wonen in Nederland!
  Geld weg, geen update op navigatiesysteem.
  Hoe wordt dit opgelost?

 66. Beste,
  Wij hebben een Tom Tom Carminat met kaart Europa versie 10.15 (aanschaf juni 2019)
  Bij input SD card op de pc krijgen we volgende melding :
  Grote update van TomTom applicatie beschikbaar.
  Momenteel geïnstalleerde versie (2.9.8.3722) kan niet meer worden gebruikt.
  Klik op link om de nieuwste versie te downloaden (=>versie 2.11.9.702)
  Tegelijkertijd wordt er eindeloos gezocht naar kaartupdates
  Ondanks dat ik alle info omtrent update oplossingen in jullie community heb gevolgd raken we bij de installatie steeds in een voortdurende ‘lus’.
  Kan u mij helpen aub

 67. Beste,
  Onlangs heb ik een update geïnstalleerd op mijn tomtom GO60. Daar er niet genoeg plaats was heb ik de kaart van europa verwijderd en deze van europa-zuid geïnstalleerd. Dit is perfect gelukt. Nu wil de tomtom na de update niet meer normaal opstarten. Het tromgeroffel duurt nu ongeveer 20 seconden en is op verschillende toonhoogtes te horen. Daarna krijg ik een map te zien en kan je niets meer doen of hij toont dat hij niet met de computer is verbonden. Ik heb al een paar keer geprobeerd met een hard reset maar niets helpt. Wat kan ik doen om deze terug normaal aan de gang te krijgen? Mvg bart

 68. Heeft tomtom go 5000 een batterij nodig wanneer hij continu aangesloten is in de wagen? batterij is stuk en tomtom wil maar even opstarten en valt dan na enkele seconden uit.

 69. Als ik My Drive Connect opstart, krijg ik een melding dat er een vereiste update geïnstalleerd moet worden voor de Tomtom Start 50. Als ik dat probeer komt de foutmelding 0xc000007b.
  Wat kan ik doen?

 70. Als ik mijn Tom Tom go 600 wil update valt hij ieder keer uit wat is dat hij logt goed in en wordt ook herkend de verbinding is goed Heb ook problemen bij het gewoon opstarten van de tom tom bij het normale gebruik voor de weg te zoeken meestal moet ik hem 2 keer opstarten Ik heb mijn Tom Tom al ge reset maar veranderd niks.
  Wat kan ik doen.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Mobiele versie afsluiten