Onze servers zijn momenteel erg druk - melding oplossen

Onze servers zijn momenteel erg druk

Een melding waar iedereen al eens mee geconfronteerd wordt: “Onze servers zijn momenteel erg druk“. Waarom krijgen we deze melding en hoe kan het opgelost worden?

Ontstaan melding: Onze servers zijn momenteel erg druk

Misschien herken je het? Je wil een update uitvoeren van je navigatiesysteem maar er komt een melding: Onze servers zijn momenteel erg druk. Bij herhaaldelijk proberen blijven deze meldingen op het scherm verschijnen. De reden waarom je deze melding ontvangt kan zeer verschillende zijn:

 • Er is daadwerkelijk een storing bij TomTom. Hoe kan je dat te weten komen? Ik ga dan naar de website: Storingen.nl en kijk of er zich een storing gemeld heeft bij TT. Dan is het afwachten tot deze storing voorbij is.
Storingen tom tom
 • Het zou kunnen dat een slechte internetverbinding roet in het eten kan gooien. Door de beperkte dataoverdracht kan je TT toestel dit zien als een slechte connectie met de servers. Dat kan voorvallen wanneer je tt update via wi-fi.
 • Mogelijk is de software verouderd en wordt er geen connectie gemaakt met tom tom home of Mydrive connect. Verwijder eerst de oude software volledig (heel belangrijk) en dan download de laatste nieuwe software en probeer opnieuw de updates uit te voeren. Om zeker te zijn dat je een goede internetverbinding hebt, voer je de updates thuis vanaf je pc uit. Ook de navigatiesoftware heeft mogelijk een update nodig. check eerst of jouw toestel in aanmerking komt voor een software-update.
 • Je kan er eventueel voor kiezen om een HARDE RESET uit te voeren. Opgelet. Je bent dan wel alle instellingen, favorieten etc verloren. Maar je GPS is dan volledig teruggezet naar zijn oorspronkelijke instellingen zonder fouten normaal gezien. Voer dan eerst de nodige software-updates uit, de nieuwe versie van TT home en Mydrive en probeer opnieuw de mappen te updaten via pc-verbinding.
 • Een ander veel voorkomende oorzaak is dat jouw antivirussysteem de updates tegenhoudt. Er ontstaat geen connectie waardoor je navigatietoestel denkt dat de server bezet is. Dus het antivirusprogramma met zijn firewalls, pop-upblokkades verhinderen de verbinding. Deze moet je dan zo instellen dat je toestel toegang krijgt tot Mydrive en Home. Wanneer je dus op je werk probeert je navigatie up te daten, kan het zijn dat dit verhinderd wordt door het internetbeleid dat er heerst en worden alle downloads die niets met het werk te maken hebben, geblokkeerd. Om toch toegang verleend te krijgen, kan je Mydrive connect instellen zodat de downloads wel kunnen uitgevoerde worden.

=> MyDrive instellingen aanpassen: klik hier.

Raphaella on Blogger
Raphaella
Zaakvoerder bij www.outspoken.be
Ik ben een schrijver in hart en nieren. Wetenschapper, auteur, websitebeheerder, vastgoedbediende, Herborist in de maak. Teksten nodig voor een website of magazine, dan kan je mij altijd contacteren.

"Glimlach naar je probleem dan laat het zich van de andere kant zien."

24 reacties op “Onze servers zijn momenteel erg druk”

 1. Beste medewerker van TomTom, de nieuwe update’s lukken niet, omdat ik steeds de melding krijg: Onze servers zijn momenteel erg druk. Heeft u wellicht een oplossing? Groet van Henk Jongeneel.

 2. Geachte lezer,
  Ben nu nog steeds bezig om verbinding te maken met my drive connect om te uppen, ben mijn oude kaart al kwijt en de nieuwe krijg ik maar niet binnen steeds foutmelding met geen kaart gevonden..

 3. Aangezien u niet aangeeft dat u iets geprobeerd heeft uit het artikel, raad ik aan eerst het artikel te lezen en door te nemen: Onze servers zijn momenteel erg druk en laat me dan weten wat er niet lukt.

 4. Hallo, ik heb na een update van mijn TomTom U Connect nav een stilstaand scherm . Dat wil zeggen dat het autosymbool is te zien op het scherm,maar het scherm staat stil.Dus verdwijnt het autosymbool uit het scherm tijdens het rijden. Bij een ingegeven route werkt het scherm wel normaal.Wat te doen? Ingebouwde TomTom met U Connect navigatie in Alfa Romeo Mito.

 5. Sinds kort kan ik mijn start20 niet meer updaten. Krijg telkens de melding Onze servers zijn momenteel erg druk. Op dit scherm gekeken wat er kan zijn. Niets vreemds gevonden. Blijkbaar ligt het toch buiten mijn huis. En ik kan me niet voorstellen dat de servers van Tomtom werkelijk het de druk hebben.

  Er is geen storing bij tomtom
  Mijn verbinding is niet slechter dan anders
  Laatste versie van Myconnect is geïnstalleerd; en ja de navigatiesoftware moet geüpdatet worden, maar dat lukt dus juist niet.
  harde reset lijkt me niet aan de orde.
  En thuis nooit eerder problemen gehad met de instellingen
  Volgens de website van tomtom wordt mijn start20 nog volledig ondersteund.

 6. Beste medewerker van TomTom, de nieuwe update’s lukken niet, omdat ik steeds de melding krijg: Onze servers zijn momenteel erg druk. Heeft u wellicht een oplossing

 7. Mijn TomTom start 60 heeft een levenslange update garantie bij aankoop.
  Nu sinds een hele week krijg ik de melding “onze servers zijn momenteel erg druk”
  Dit kan toch niet gedurende een hele week!! Dit is niet geloofwaardig.
  Ik kan me niet onttrekken aan het idee, dat dit gewoon een commerciële list is van TomTom om op een slinkse manier gebruikers toch maar een nieuwe TomTom aan te laten schaffen, ondanks hun levenslange garantie update.
  Ik vind het een schandalig slechte service!!

 8. Hebben jullie een Commodore64 als server ingezet?
  Mijn twee TomToms Start 25, zgn. volledig ondersteund, hebben ieder 2 updates nodig.

  “Onze servers zijn momenteel erg druk
  Klik een aantal keer op Opnieuw tot je bent verbonden. Als dit niet werkt, sluit je MyDrive Connect en start je het opnieuw.”

  Een aantal keer op Opnieuw???? Merkwaardig. Eén keer lijkt me genoeg en is op deze computer genoeg. Talloze keren geprobeerd om te updaten, niet gelukt.

  Ben benieuwd waar het aan ligt. De vorige keer lukte het updaten wèl.

 9. Jan van der Wal

  Ik ben twee dagen bezig geweest om mijn Start 25 te updaten. Iedere keer kreeg ik de melding: “Onze servers zijn momenteel erg druk” Of het nu vroeg in de ochtend of laat in de nacht was, iedere keer dezelfde melding.
  Tot ik op een forum las van iemand die zijn MyDrive Connect verwijderd had en een nieuwe installatie van die software deed. Ik heb dat nu ook maar gedaan en de update gaat weer zoals altijd!!!!
  TomTom heb ik ook vervloekt net als meer mensen op dit forum, maar dat roepen ze ook over zichzelf af met die mededeling over hun servers!

 10. het is nu 30 oktober … mijn start60 heeft een quickfix update nodig. Helaas nog steeds de “onze servers zijn druk”melding.
  Niet echt goede reclame dit. Mijn volgende navigatiesysteem word op zeker geen TomTom

 11. Verwijder MyDrive Connect van de computer en download en installeer de software opnieuw. Dan gaat het udaten weer als vanouds.

 12. Ik had de melding ook steeds. Bij mij hielp het om het programma Tomtom Connect te verwijderen van mijn pc (incl. reeds gedownloade updates) en opnieuw te installeren.

 13. Muylaert Franky

  wie kan mij helpen , voor mijne wifi te verbinden aan mijne GO BASIC ????
  Mvg Muylaert Franky

 14. Servers zijn druk, wat een onzin, ze zijn niet druk als je een nieuw systeem zou willen kopen.
  Voor mij geen TT meer,…
  Waardeloos….

 15. Bedankt voor de tip: “My Drive Connect verwijderen en opnieuw installeren”. Probleem is nu inderdaad opgelost!

 16. Ben al 4 weken aan het proberen om te updaten maar krijg continu de melding dat jullie server het druk heeft, Wat is dit nu word het eindelijk eens opgelost?????????????

 17. Mu drive connect geheel verwijderd en de laatste versie opnieuw geinstalleerd en …………….. de updates rollen meteen binnen. Gouden tip. !!

Reacties zijn uitgeschakeld.