Nieuwe flitspalen flitsen langs beiden straatkanten

Wat is een flitspaal
 Een flitspaal is een apparaat dat de snelheid van een motorvoertuig meet. De flitspaal werkt met het Dopplerradar principe. Daarbij zit er nog een camera bij die de foto van het voertuig neemt. Op deze foto kan het kenteken duidelijk herkend worden. Flitspalen moeten regelmatig geijkt worden. Op een boete voor een snelheidsovertreding moet duidelijk vermeld staan wanneer de camera voor het laatst geijkt was. Zon iet is de bekeuring ongeldig.

We kennen verschillende soorten flitspalen:

  • Roodlichtcamera
flitspaal
Verkeersbord geeft flitscontrole weer

Deze camera meet zowel uw snelheid en het feit of u al dan niet door het rode licht rijdt. Dit kan gemeten worden door sensoren die zich onder de stopstreep bevinden. Rijdt u er over wanneer u door het rode licht rijdt, wordt dit opgemeten. Rijdt u te snel over de 2 stopstrepen ( eerste en tweede stoplicht) dan kan bepaald worden of u te hard reed.

  • Snelheidscamera

Bepaalt enkel of u een snelheidsovertreding gemaakt heeft.

  • Gecombineerd

Flitspalen

Ik kan het u nu even vertellen maar het is beter dat u het ook weer snel vergeet. Vroeger was er de mogelijkheid om de flitspalen te ontwijken door even snel op het andere rijvak te rijden. Dit gedrag noemen we ‘ontwijkgedrag’. Dit is een zeer gevaarlijke rijstijl die niet aan te raden is. Toch zijn er heel veel voertuigbestuurders die even snel in het tegenliggend verkeer inrijden om toch een boete te ontlopen.
Dat is nu gedaan. Op plaatsen waar ontwijkgedrag wordt vastgesteld, worden er nieuwe flitspalen geplaatst. Deze flitsers kunnen opnames maken langs beiden rijrichtingen. U bent er dus gegarandeerd bij wanneer u een snelheidsovertreding maakt. Wanneer u betrapt wordt voor het overschrijden van een witte lijn, krijgt u er nog eens een boete van 150 euro bovenop. Die kost is vermoedelijk al de helft van uw autoverzekering.

Raphaella on Blogger
Raphaella
Zaakvoerder bij www.outspoken.be
Ik ben een schrijver in hart en nieren. Wetenschapper, auteur, websitebeheerder, vastgoedbediende, Herborist in de maak. Teksten nodig voor een website of magazine, dan kan je mij altijd contacteren.

"Glimlach naar je probleem dan laat het zich van de andere kant zien."