Hoe begin je aan een navigatie update voor een Mio toestel? Mio biedt hiervoor aan zijn klanten de MioMore Desktop aan. Hieronder leggen we je verder uit wat te doen bij een navigatie update. Mio legt het eenvoudig en aanschouwelijk uit. De update verloopt in fases. Zo kom je als je de chronologische volgorde volgt, altijd tot een goed resultaat. Mio maakt het je nog gemakkelijker door gebruik te maken van afbeeldingen.

Fase 1 update: Installatie MioMore Desktop op je pc

 • Surf naar de Downloads & FAQ pagina op mio.com.
Navigatie update Mio: Ga naar de website van Mio
Navigatie update Mio: Ga naar de website van Mio
 • Zoek naar in het menu naar ‘Auto Navigatie’ en kies vervolgens het model van jouw GPS.
Zoek Type Mio toestel om de update uit te voeren
Zoek Type Mio toestel om de update uit te voeren
 • Opgepast: Gebruik liever niet de CD of DVD die je kreeg van Mio bij aankoop van je GPS-systeem. Dat is mogelijk niet meer geschikt voor een navigatie update Mio. Mio brengt geregeld nieuwe versies uit van het MioMore Desktop programma. Jouw CD of DVD bevat meestal een verouderde versie. Enkel op de Mio.com website vind je de recentste versie. Voer de download daar uit!
 • Downloaden: om dit te kunnen doen klik je op het installatiebestand. Hierbij kun je ook voor het Nederlands kiezen. Na de download krijg je een nieuw scherm te zien. Hier vind je de gebruikersovereenkomst. Lees deze goed na. Dit is belangrijk bij een navigatie update. Mio vraagt je vervolgens om op volgende te klikken.
Download navigatie update Mio: FAQ
Download navigatie update Mio: FAQ
 • Nu ben je nog niet klaar met de navigatie update. MioMore Desktop heeft misschien een bijkomend programma nodig om te kunnen werken. Indien dit zo is, krijg je een waarschuwing op je scherm te zien. Je kunt deze software vanzelf installeren door op ‘Volgende’ te klikken.
 • Dan is het tijd om te bepalen waar op je pc MioMore Desktop gaat installeren. Meestal krijg je al een map of directory als suggestie. Dit is doorgaans de beste keuze voor de gemiddelde gebruiker die bezig is met een navigatie update. Mio laat je echter de keuze. Zo kun je de map nog wijzigen waar je je kaarten wil hebben. Meestal is het veilig de suggestie gewoon te accepteren. Nu kun je doorgaan naar ‘volgende’. Het programma begint nu met installeren.
MioMore Desktop download
MioMore Desktop download
 • Je zit in het laatste deel van de eerste fase van de installatie update. Mio wil nu de MioMore Desktop opstarten. Dit doe je door te kiezen voor de knop ‘Voltooien’.

Fase 2 update: Navigatie update Mio

 • Nadat je MioMore Desktop hebt opgestart, zie je een startscherm. Dit is trouwens ook de website van Mio. Nu kun je je GPS aansluiten. Vervolgens zie je het scherm ‘Automatisch afspelen’ opspringen. Dit kun je afsluiten met een kruisje. Het is mogelijk dat je meldingen krijgt over je besturingssysteem. Daar moet je niet op ingaan!
 • Is het lang geleden dat je MioMore Desktop hebt gebruikt omdat je wachtte met de navigatie update? Mio herinnert je er dan aan dat je een back-up moet maken. Doe dit ook. Het kost geen moeite, wat deze functie start vanzelf!
Back-up maken Mio
Back-up maken Mio kaart
 • Let op zodat je altijd op de hoogte bent van een nieuwe navigatie update. Mio houdt je daarvan op de hoogte door middel van een melding. Om er zeker geen enkele te missen, klik je op de button ‘Weergave’. Hier zie je een lijst van alle beschikbare updates. Via ‘Mijn Mio’ is een andere weg om deze lijst te zien. Hier kies je voor ‘Apparaat Updates’.
 • Deze lijst geeft alle bruikbare updates weer. Er bestaan diverse soorten van navigatie updates. Mio heeft bijvoorbeeld ook firmware updates. Deze optimaliseren de werking van je GPS-verbinding. Andere updates in de lijst betreffen flitskasten en aanpassingen aan de kaarten. Maak je keuze. Downloads en installatie starten als vanzelf.
Downloading updates Mio
Downloading updates voor Mio
 • Hou er evenwel rekening met de tijdsduur van een navigatie update. Mio werkt eenvoudig, maar wel een beetje langzaam. Onthou vooral dat haast en spoed zelden goed zijn.

Problemen bij het updaten?

Bij problemen contacteer je het best de klantendienst van MioMore Desktop. Er bestaat ook een online forum van Mio gebruikers die je graag verder helpen!

Het updaten van mijn Mio lukt niet. Wie kan ik contacteren?

Je kan een vraag stellen op ons forum of je contacteer de helpdesk van Mio.

Ik kan de update niet uitvoeren omdat er niet voldoende geheugen is op mijn Mio. Wat doe ik?

U kan uw navigatietoestel uitbreiden met een SD kaart of u maakt slechts een selectie van de totale update. Vb. u hoeft niet alle kaarten van EU te updaten, enkel de kaart van een specifiek land waar u naartoe wil reizen. De kaarten updates worden weliswaar altijd groter. Uiteindelijk zal u een uitbreiding dienen aan te kopen.

Hoe kan ik een gratis update uitvoeren voor mijn Mio navigatietoestel?

Wanneer je je Mio aansluit op je PC en je logt in op de MioMore Desktop dan worden de updates automatisch aangeboden. U kan dan zelf kiezen welke update u gratis uitvoert.

Hoeveel updates worden er per jaar uitgegeven?

Er worden minimaal 2 maar meestal 4 updates door Mio per jaar aangeboden.

Wat betekent Lifetime bij Mio?

Volgens Mio is Lifetime een periode van 5 jaar en wordt bepaald door de levensduur van het toestel.

Na de Windows 10 Creators Update wordt mijn Mio niet meer herkent.

Het is een gekend probleem dat de fietsnavigatie van Mio niet meer werkt na de Windows 10 Creators Update. Tenzij er een update hiervoor komt kan men dit probleem alleen oplossen door naar op je PC te zoeken naar een mogelijk herstelpunt voor de Windows 10 update heeft plaatsgevonden. Opgelet. Alle wijzigingen op de PC na de update worden ook verwijderd. Een andere mogelijke oplossing is de MIO reeds te verbinden met de PC voor dat je hem aanschakelt.