Hoe pak je een navigatie update van Garmin aan?

Iedere GPS heeft op bepaalde tijdstippen nood aan een navigatie update. Garmin is daar niet anders in. Het merk biedt hiervoor de software Garmin Express aan. Hierna leggen we je alle stappen uit die nodig zijn voor zulke navigatie update. Garmin maakt de informatie die je nodig hebt, heel aanschouwelijk. Zo kun je alles goed volgen! Maak nu kennis met de twee fasen die je nodig hebt voor een navigatie update. Garmin houdt alles overzichtelijk.

Navigatie update Garmin: Algemene werkwijze

Voor we uitleggen hoe je je navigatietoestel van Garmin kan updaten, vatten we kort samen wat de verschillende stappen zijn in het updateproces:

 • Sluit je Garmin toestel aan op de pc door middel van een USB-kabel
 • Download en installeer Garmin Express
 • Toevoegen van uw Garmin navigatietoestel in Garmin Express
 • Registreer uw Toestel om toekomstige meldingen van updates te ontvangen
 • Download en installeer de Garmin updates op je navigatietoestel
 • Herstart je navigatietoestel voor gebruik
Hoe update ik mijn Garmin navigatie?
Hoe update ik mijn Garmin navigatie?

Fase 1: de installatie van Garmin Express op je pc.

 • Garmin Express is noodzakelijk voor je navigatie update. Garmin stelt deze software ter beschikking in de vorm van een installatiebestand. Je kunt de Garmin Express software downloaden voor zowel Windows als voor een Mac (Apple computer). Kies wel voor het juiste besturingssysteem!
Download Garmin Express voor windows of Mac
Download Garmin Express voor windows of Mac
 • Eens je het juist besturingssysteem hebt gekozen, start de download vanzelf. Hoe dit precies in zijn werk gaat, is afhankelijk van je browser. Microsoft Internet Explorer is anders dan Edge, Chrome of Firefox. Belangrijk is dat je weet waar het bestand wordt bewaard. Soms is het duidelijk waar een download terechtkomt. In andere gevallen moet je eerst de download binnenhalen en dan dubbelklikken op de bestandsnaam. Mocht het installatiebestand niet direct opstarten, dan kun je dit eenvoudig doen door het te openen.
 • Aanvaard de Algemene voorwaarden en klik om te beginnen met de installatie
 • Klik op Start om verder te gaan

Fase 2: Navigatie update: Garmin.

 • Kies vervolgens voor ‘Aan de slag’.
Aan de slag met Garmin Express
Aan de slag met Garmin Express
 • Sluit nadien je GPS-toestel aan op je pc, mocht dit nog niet het geval zijn.
Garmin aansluiten op PC
 • Garmin Express merkt nu dat het apparaat gekoppeld is. Kies nu voor ‘Toestel toevoegen’.
 • Vervolgens registreer je je Garmin navigatietoestel. Hierbij vul je je e-mailadres in. Zo blijf je op de hoogte van de recentste updates van zowel de kaarten als de software. Mocht je dit niet willen, dan kies je uiteraard voor de optie: ‘Nee, liever niet’. Je kunt dan nog altijd je toestel updaten wanneer jij dit zelf wil beginnen aan een navigatie update. Garmin verplicht je tot niets.
Garmin navigatietoestel herkent - Registratie
Garmin navigatietoestel herkent – Registratie
 • Garmin Express geeft aan, op basis van jouw GPS, wat je nodig hebt qua navigatie update. Garmin maakt dit op een handige manier duidelijk. Er bestaan updates voor zowel kaarten als software. Er bestaat een optie om alles te installeren, maar je kunt ook stap voor stap werken. Zo kun je alles stap voor stap bekijken. Om dat te doen kies je voor ‘Details weergeven’. Eens je keuze gemaakt kun je beginnen met je feitelijke navigatie update. Garmin vermeldt erbij hoelang dit alles duurt.
Automatische check updates Garmin
Automatische check updates Garmin
 • Aanvaard de voorwaarden en kies daarna voor ‘Doorgaan’. Nadien start de download en de installatie van de navigatie update. Garmin is erg gebruiksvriendelijk!
 • Na de installatie van de update is een herstart van je GPS toestel nodig. Je pc weet evenwel niet meteen dat het over jouw GPS-apparaat gaat. Garmin Express meldt je dat je het apparaat moet aansluiten. Geduld is hier de boodschap. Na de herstart is de navigatie update (Garmin) compleet. Je krijgt de volgende boodschap: ‘Alle updates zijn met succes voltooid’.

Back-up maken Garmin toestel

Is je Garmin navigatietoestel is geupdated? Maak dan onmiddellijk een back-up. Bewaar deze back-up op een veilige plaats. Herhaal de back-up zeker om de 6 maanden zodat je steeds je favoriete instellingen van je toestel bewaard hebt.

Maak back-up Garmin na installatie en update
Maak back-up Garmin na installatie en update

Problemen met navigatie update Garmin?

Problemen met een Garmin navigatie update? Garmin heeft een klantendienst en die helpt je graag verder. Je kunt ook terecht op het gebruikersforum!

Zorg dat je bij elke update voldoende geheugen hebt om de kaarten er op te plaatsen. Breid daarom je Garmin navigatietoestel tijdig uit met een SD kaart.

Garmin uitbreiden met SD kaart
Garmin uitbreiden met SD kaart

FAQ

Ik heb te weinig ruimte voor mijn Garmin update, wat doe ik?

Je kan het geheugen van je Garmin uitbreiden met een SD kaart. Vergeet niet een back-up van je Garmin navigatie te nemen vooraleer je een update uitvoert.

Problemen tijdens het installeren van Garmin Express en updates

* Uw pc heeft niet voldoende geheugen om de mappen te downloaden.
* De internetverbinding voldoet niet aan de systeemvereisten van Garmin Express
* Controleer of uw browser of internetprovider geen databeperking heeft op draadloos internet.
* De datum, tijd en tijdzonde dienen op de PC correct te zijn ingesteld.
* Gebruik geen openbare Wi-Fi verbindingen maar thuisinternet.
* Zorg er voor dat draadloos internet niet wordt onderbroken tijdens het proces van installeren en downloaden.
* Herstart de PC en probeer opnieuw.
* Zorg dat je steeds de laatste versie hebt van Garmin Express.

Problemen updates uitvoeren via Wi-Fi netwerk

* Er is nog geen satellietverbinding gemaakt waardoor de update niet kan uitgevoerd worden.
* Zorg dat Garmin is aangesloten op een troombron tijdens de updates.
* Reset de Wi-Fi router en probeer opnieuw.
* Verwijder het Wi-Fi netwerk en voeg opnieuw toe.

Hoelang duurt een update?

Updates kunnen soms wel uren in beslag nemen. Daarom is het belangrijk dat zowel het toestel als PC op een stroombron zijn aangesloten en dat er voldoende lang internet aanwezig is. Voor de updates uit enkele dagen voor men op reis vertrekt.

Foutmelding tijdens het installeren van software op het toestel met een Mac

Tijdens het installeren van Garmin Express kan er een foutmelding ontstaan. Dit wordt veroorzaakt door onjuiste machtigingsinstellingen of corruptie van de software op de schijf van het toestel. Je kan fouten op de schijf herstellen met Disk Utilityom. Vermijd het gebruik van een USB-hub.