Site pictogram Navigatie update

MyDrive connect installeren en navigatie updaten

MyDrive installeren

Via de software van MyDrive kun je altijd aan de meest recente versie van de TomTom-applicatie komen. Om updates te installeren via MyDrive connect moet je de onderstaande stappen volgen. Opgelet dit is een algemene instructie handleiding voor Windows XP, Windows 7, Windows 8 en Mac. Tussen deze besturingssystemen kan het installeren van MyDrive iets verschillen. De algemene procedures blijven het zelfde.Niet alle toestellen van TomTom werken op Mydrive. Sommige navigatiesystemen werken enkel op TomTom Home.

TomTom Home <- klik hier

MyDrive is compatibel met de volgende toestellen (zie figuur hieronder).

Wanneer je de software installeert krijg je de hieronder gegeven meldingen:

Zorg ervoor dat de gps ontkoppeld is van de pc. Vervolgens kan je ervoor kiezen om Mydrive automatisch op te starten bij connectie of niet. Deze laat ik aangevinkt. zoniet moet je deze altijd manueel opstarten.

De software Mydrive is nu geïnstalleerd. Wat je nu nog nodig hebt is een account. Hiervoor dien je een e-mailadres op te geven en een wachtwoord.

Ik heb mijn oude gegevens gebruikt van een oudere TomTom die met TomTom Home werkte. Deze werken perfect om in te loggen.

Er wordt nu gevraagd om connectie te maken met de PC en het toestel toe te voegen aan MyDrive Connect.

Jouw Navigatiesysteem wordt automatisch herkend. Vervolgens krijg je een melding op je navigatiesysteem dat je het veilig kan loskoppelen van de pc.

Of je kiest er voor dat Mydrive zoekt naar mogelijke updates. Dat moet je selecteren op de pc.

Update via Mydrive connect

1. Zorg dat je MyDrive Connect heb geïnstalleerd op je pc of mac. Lukt het niet om MyDrive Connect te installeren? Klik dan hier

2. Sluit je TomTom navigatiesysteem via een usb-kabel aan op je computer. Het navigatiesysteem moet tijdens deze handeling aanstaan. 

3. MyDrive wordt automatisch geopend in je webbrowser. Als dit niet het geval is, kan je via het Windows-menu of via het Apple-menu op het pictogram van MyDrive klikken om het programma alsnog in je webbrowser te openen.

4. Heb je nog geen account voor MyDrive Connect? Geen probleem. Je krijgt op deze website de mogelijkheid om een account aan te maken. Gebruikers die al eerder een account hebben aangemaakt kunnen hier ook inloggen.


5. Na het inloggen op MyDrive Connect krijg je een overzicht van updates voor je navigatiesysteem te zien. 

6. klik op View updates. Er gaat een nieuw scherm open met: My updates and new items. Vink aan wat je wil installeren of updaten.

7. Klik op Update selected

Als er updates beschikbaar zijn, zie je die in het beeld verschijnen. Het kan ook zijn dat er geen updates beschikbaar zijn. Mocht dit het geval zijn dan kan je je apparaat zonder problemen loskoppelen van je computer. 

Is er een nieuwe Navcore versie beschikbaar, zorg dan dat je deze eerst installeert vooraleer je overgaat naar het updaten van mappen en andere software

Klik hier voor meer informatie omtrent Navcore.

8. Mogelijk is er niet genoeg ruimte voor al die updates. Dan krijg je de volgende melding: Full map does nog fit on your device.

Ofwel dien je nu ruimte vrij te maken, een andere SD kaart kopen of je maakt een ZONE MAP aan.

a) Met de Zone map ga je dus niet de alle mappen en kaarten updaten maar bepaalde selecties van die kaart. JE kan dus kiezen voor bijvoorbeeld Oost Europa, centraal Europa afhankelijk van wat de selecties aanbiedt. Selecteer een zone. In die zone kan je bepaalde landen selecteren die je graag wil updaten.

b) Het is ook mogelijk om ruimte vrij te maken.

9. MyDrive installeert nu automatisch de beschikbare update op je navigatiesysteem. Tijdens de installatie zie je de voortgang in beeld verschijnen. Koppel jenavigatiesysteem tijdens de installatie niet los! Als de installatie voltooid is krijg je een melding op je navigatiesysteem dat je je navigatiesysteem veilig los kunt koppelen. Eerlijk toegegeven, zo’n update kan lang duren. Mijn update heeft ongeveer een 1,15 uur geduurd. Dus zorg er voor dat je niet dringend wegmoet, je voldoende batterij hebt. Verbreek je toch de verbinding dan kunnen je data beschadigd zijn en werkt het systeem niet meer.

Na het afronden van de installatie wordt het browser scherm met de voortgang van de installatie gesloten, hierna wordt er een nieuw venster geopend van MyDrive. Je krijgt de pagina van ‘Mijn inhoud‘ te zien. Als het goed is, staat er bij status MyDrive Connect met daarachter een icoon met een vinkje. (zie statuspictogram 3 onderaan de pagina)

Gefeliciteerd!

Je hebt je TomTom navigatiesysteem succesvol geüpdatet via Mydrive connect!

Statuspictogrammen

Het is belangrijk dat je de statuspictogrammen van MyDrive in de gaten houdt.
Hieronder staan de belangrijkste statuspictogrammen met daarachter de betekenis van de pictogrammen.

Dit pictogram betekent dat er een update beschikbaar is voor je navigatiesysteem.
Bij belangrijke updates, met betrekking tot het functioneren van je navigatiesysteem, wordt het downloaden automatisch gestart. Klik voor overige updates in MyDrive op Start downloaden.
Als je dit pictogram ziet betekent het dat het downloaden en installeren worden uitgevoerd. Het is belangrijk dat je navigatiesysteem met je computer verbonden blijft.
Er verschijnt een vinkje wanneer het downloaden is voltooid.
Je kunt nu het navigatiesysteem loskoppelen van je computer.

Ondervind problemen met de aansluiting? Kijk dan even of uw browser en browserinstellingen compatibel zijn met MyDrive. >>>> Browser compatibiliteit

OPGELET!

Zorg dat je steeds software installaties en updates uitvoert via een vaste internetverbinding en niet via WI-FI. Wanneer u slechte WI-FI connectie hebt en de verbinding valt weg tijdens een software-installatie, kan je voor grote problemen te komen staan. Bron: https://www.tomtom.com/nl_be/mydrive/

Mobiele versie afsluiten