problemen navigatie oplossen

Meest voorkomende problemen TomTom

Vele van de problemen die gebruikers van TT navigatiesystemen hebben, kunnen keer op keer herleid worden naar onderstaande oorzaken. Voor u TOMTOM contacteert, kan je even nakijken of onderstaand probleem niet voor u van toepassing is.

 

Veel voorkomende oorzaken van UPDATE problemen

Een heel deel van de gemelde storingen zijn gelinkt aan het incompatibiliteitsprobleem van de updatesoftware met de pc (min. Vista of hoger) of mac (min. Mac os 10.5.8 of hoger) of huidige huidige browser, de firewall pop-up blokkering of de cookieblokkering die de toegang tot de TomTom site blokkeren. Gelieve dus eerst na te gaan of alle vereisten voldaan zijn voor u een vraag uitstuurt.

veel voorkomende problemenHoud er rekening mee wanneer u de download via het werk wilt installeren, dat dit voor problemen kan zorgen. Bedrijven volgen een bedrijfsbeleid waarbij downloaden van ongekende software niet wordt toegestaan.

Wanneer je de oude software gebruikt voor TomTom Home of Mydrive, installeer dan eerst de laatste nieuwe versie (wij bieden altijd de recente versie aan) en probeer het downloaden opnieuw.

In het gedeelte Verbindingsstatus op de TomTom HOME-systeeminformatiepagina kun je nagaan of TomTom HOME verbinding heeft met de TomTom-servers. Updates nemen veel dataverkeer in beslag. Zorg voor een breedbandverbinding. Downloads via Wi-Fi kunnen problemen opleveren.

De nieuwe kaartupdates nemen een pak meer geheugen in als de oudere versies. De hele kaart wordt dan ook gedownload. Hebt u bovenstaande acties allemaal doorlopen? Mogelijk is uw geheugenkaart te klein zodat de download niet kan uitgevoerd worden. Koop ofwel een nieuwe geheugenkaart of voer de volgende actie uit: Ga naar TomTom Home – Klik, beheer mijn navigatiesysteem – open items op pc – klik op de kaart van Europa – (u krijgt melding te weinig geheugen) – klik op, ga door – selecteer de kaartzone die je wil updaten – klik, ga door.

Komt uw TomTom apparaat tijdens een update vast te lopen of reageert het niet meer? Probeer het navigatie systeem te resetten (30 sec. induwen). Het enige aan gegevens die u kwijt bent, is de tijdszone instelling en de klok. Als dat niet helpt en de software of je GPS systeem komt in een ‘loop’ te zitten, dan is de software mogelijk beschadigd door de onderbroken update.

1. In dat geval dien je in te loggen in Mydrive of TT HOME en kiezen voor de optie ‘kaart herstellen’. Als dat gebeurt is (kan een tijdje in beslag nemen) kan je opnieuw kiezen voor een kaartupdate.

2. Werkt dat niet, dan kan je eventueel opteren voor een fabrieksinstelling uit te voeren of een back-up te herinstalleren. In beide gevallen ben je wel alle instellingen en aangekochte kaarten kwijt. Die kan je dan opnieuw downloaden via TT.

NEEM ALTIJD EEN BACK-UP VAN UW APPARAAT!

Wanneer je kaart niet in de lijst van nieuwe updates staat, heb je vermoedelijk ingelogd met een verkeerd email of heb je de nieuwste versie van TomTom Home – Mydrive nog niet geïnstalleerd. Ontvang je nog steeds geen update? Dan heb een een kaart aangekocht die niet compatibel is met je TomTom apparaat. Contacteer dan de TomTom helpdesk maar houd alles gegevens bij de hand.

U krijgt de foutmelding: kaart niet leesbaar. De download is beschadigd of onvolledig. U kan de kaart opnieuw downloaden wanneer deze nog onder de garantie valt of via een back-up die u gemaakt heeft, de kaart opnieuw installeren. Maak dus steeds een update van uw kaart op uw pc of Flashdriver.

Mogelijk kan je navigatie systeem gewoon stuk zijn. Bijvoorbeeld wanneer u GPS niet aangaat, u heeft geen GPS signaal meer of u ziet een wit of rood kruis staan wanneer u het apparaat aan schakelt. Uw GPS laten maken kost ongeveer 105 euro en neemt 10 – 20 werkdagen in beslag. Opgelet. U moet hiervoor uw aankoopbewijs kunnen voorleggen wanneer u het apparaat gratis en onder garantie wilt laten repareren. Heeft u dat niet meer, dient u het herstelbedrag te betalen.

Probleem niet opgelost?

Is je probleem nog altijd niet opgelost? Bel dan even naar TomTom de officiële verdeler (tussen de kantooruren) of stel de vraag aan onze lezers op het forum.

 

Andere interessante artikels omtrent problemen

Raphaella on Blogger
Raphaella
Zaakvoerder bij www.outspoken.be
Ik ben een schrijver in hart en nieren. Wetenschapper, auteur, websitebeheerder, vastgoedbediende, Herborist in de maak. Teksten nodig voor een website of magazine, dan kan je mij altijd contacteren.

"Glimlach naar je probleem dan laat het zich van de andere kant zien."

327 reacties op “Meest voorkomende problemen TomTom”

 1. Beste, mijn tomtom ( GO 2535, 4GB, MyDrive Connect ) krijgt geen gps-signaal meer. Heb natuurlijk ge restart en ook via de computer geupdate, maar er komt geen verandering. kunt u mij helpen?

 2. Hallo,
  Als het probleem nog altijd niet opgelost is, dan kan het best wel eens zijn dat je GPS stuk is spijtig genoeg. Probeer eventueel nog een hard reset: https://navigatieupdate.com/navigatie-resetten-soft-of-hard/. Een laatste alternatief kan zijn om de gps terug naar de fabrieksinstellingen te brengen. Opgelet. Je bent dan wel alle data kwijt (updates, routeplanners etc.). Hij komt dus terug in de originele toestand zoals je hem gekocht hebt. Als ook dat niet lukt is er in de hardware iets stuk. Dat is een vanafprijs van 100 euro als de garantie niet meer van toepassing is.

 3. Het certificaat van TomTom is volgens Kaspersky niet meer up to date, deze is verlopen, dus werkt Home en my drive niet meer.

 4. diane verhaegen

  mijn gps is geblokkeerd !!!!! help mij wat moet ik doen !!! ik heb alles volgens plan gedaan en het systeem zegt mislukt !!!! en gps blokkeerd!!!!!

 5. Dag Diana, Ik weet niet juist wat je gedaan hebt. Als het internet wegvalt of er is te weinig geheugen op je kaart of intern geheugen kan je problemen hebben. Heb je een back-up gemaakt? Wat is de foutmelding?

 6. Marcel Tempelman

  Het lukt maar niet een nieuw wachtwoord in te stellen. Email geopend op link geklikt, nieuw ww 2x ingevoerd, geklikt op resetknop. Geen communicatie, er gebeurt niets.
  Wat gaat er mis???

  Marcel Tempelman

 7. Dag Marcel,

  Op welk account is dat? TomTom Home of online op de TOMTOM website?
  Als het enkel TOMTOM home is waar je problemen ondervindt, bekijk dan zeker de internetinstellingen. Mogelijk wordt de toegang tot het programma geweigerd. Zorg er voor dat TOMTOM HOME ten alle tijde toegang krijgt op het internet.

 8. Sinds kort ben ik al mijn flits functies kwijt en werkt er geen een meer.
  Diverse malen een update gedaan maar geen resultaat.
  Gaarne een oplossing daar ik voor een abbonnement betaal.

  Mvg,
  Peter Hofman

 9. Goedemorgen,

  Zojuist kreeg ik een melding dat er weer een belangrijke update klaarstaat. Helaas geeft mijn pc aan, dat er te weinig pc ruimte vrij is om de update te downloaden.
  Ik heb al meerdere programma’s van mijn pc verwijderd zonder resultaat. Weet iemand een oplossing?

  Met vriendelijke groet,
  Jessica

 10. Hallo,
  Ik heb een nieuwe computer en ik krijg tomtom home niet geïnstalleerd en een foutmelding ; “De handtekeningvan TOMTOMHome2 winlast.exe is beschadigd of ongeldig” wat kan ik doen om de home versie wel te kunnen downloaden?

 11. Dag Jessica. Ben je zeker dat op je PC te weinig geheugen is? Met de recente computers lijkt me dat onlogisch. Maar voor een update heb je zeker voldoende geheugen nodig op je SD kaart van TT. Dat is een van de meest voorkomende problemen.
  Wat je ook doet, eerst een back-up maken via TT Home of MyDrive.

  Daarbij zijn het vaak niet de programma’s die veel geheugen innemen maar films of muziek wel.
  gr

 12. Beste,

  Dan kan u best even TT zelf contacteren. Normaal kan u deze functie instellen op het toestel zelf. Dus u wilt zeggen dat de knop niet meer werkt of het staat aan maar u ontvangt geen notificaties? Als dat het geval is kan er iets mis zijn met het toestel zelf. De beste oplossing die ik zie, is een backup herinstalleren en kijken wat het voor effect heeft. Vervolgens gewoon de updates opnieuw installeren.

 13. Geachte heer / mevrouw,

  Ik ga op vakantie naar Canada en de Verenigde Staten, nou zou ik graag mijn eigen TOMTOM willen meenemen. TOMTOM XL Europe 31 ( serienummer S/N: RC2198J08678 8EG0.002.00 ). kan ik deze update met een kaart voor de USA en Canada.

  Alvast bedankt,

 14. Geachte Heer/Mevrouw,
  Op 11 juni jl. heb ik een verlenging van abonnement gekocht van de Benelux. Mijn huidige abonnement verliep op 4 juli jl. Tot op de dag van vandaag was het niet mogelijk om de gekochte kaart op mijn TomTom te downloaden. Ook op het geheugenkaartje kan ik geen check doen. Kunt u me zeggen hoe dit kan en wat ik eventueel moet doen om het voor elkaar te krijgen. Ik heb nu wel betaald wel enkele betaalbevestigingen gekregen maar kan dus geen kaart downloaden..
  Bijvoorbaat dank voor de hulp.

 15. Ik heb in mijn TOM TOM GO 630 een nieuwe geheugenkaart van 8 GB, die bij u is gekocht.
  Nu ik via TOM TOM Home de nieuwste update automatisch heb geinstalleerd.
  Kan ik de TOM TOM niet meer uitzetten en wordt op de computer gemeld: geen apparaat aanwezig

 16. Beste, ik wil graag een nieuwe kaart van West-Europa kopen en vervangen op mijn Mazda NB1 navigatie. Echter lijkt geen enkele kaart in de shop geschikt voor dit systeem. Welke kaart is wel geschikt voor dit systeem? Ik heb in het 1e jaar wel een kaartupdate kunnen downloaden via Tom Tom.

 17. Kijk even op https://www.tomtom.com/nl_be/drive/maps-services/shop/live-services/mazda/
  Als deze er niet tussen staat, wordt de service niet meer ondersteund.

  Het kan ook zijn dat de software van de navigatie out of date is en dus niet meer compatibel met de nieuwe kaarten die je wil downloaden. Eerst backup maken (best 2) en dan de software van de navigatie eerst updaten. Doe dit via de gratis software TT Home (https://navigatieupdate.com/tomtom-home/) of Mydrive.

  Dan kijken welke kaarten geschikt zijn.

 18. Beste,
  U heeft deze bij de officiële verdeler gekocht.
  Ik heb niet echt een zicht op wat u juist gedaan hebt. Kan u wat meer uitleg geven? Hebt u alles op de kaart geïnstalleerd?

 19. U schrijft op 17 juni j.l. : “Wat je ook doet, eerst een back-up maken via TT home of MyDrive.
  Maar hoe maak je via Mydrive een back-up. Dit staat nergens beschreven

 20. Ons adres Boterdiep WZ 13, 9781EH in Bedum is onvindbaar via het tom tom naviagie systeem of stuurt mensen naar Zuidwolde. Graag aanpassen want dit zorgt voor veel overlast

 21. Hallo, mijn tomtom go 5100 gaat ineens niet meer aan. Gisterochtend nog gebruikt maar gistermiddag ging hij ineens niet meer aan en blijf ik een zwart scherm houden. Hij lijkt ook niet op te laden en als ik hem aansluit op de pc dan ziet hij hem niet. Wat zou er kunnen zijn?

 22. ik kan kaart die ik gekocht heb niet op xl installeren te weinig ruimte .Wat moet ik doen .
  En mijn adres klopt niet op de tom tom ,

 23. caroline kerkkamp

  we hebben een tomtom met serienr begint met ap, nu willen we graag een update doen voor Australia is dat mogelijk ? we hebben een 16 gb memory card gekocht. kunt u mij zeggen hoe ik Australia op mijn tom tom krijg ? hartelijk dank voor uw reactie.

 24. mijn tomtomxl live is de spraak in het nederlands de tekst is in een voormij totaal onbekende taal hoe los ik dit op

 25. Goedendag, ik heb een TOMTOM Go 720. Nu wil ik deze updaten. Als je dat via TomTom Home doet, kun je West Europa krijgen voor EUR 64,95 (dat is dan versie 975.7685). Doe je het via de site dan is er een aanbieding voor EUR 32,95. Hoe kom ik er achter dat update via de site compatibel is met mijn TomTom?

  Een andere vraag: als je een clean install wilt doen (dat het apparaat weer snel werkt e.d.) is het dan handig om een reset uit te voeren? Of is dat vragen om problemen?

  Graag verneem ik van u. Gr. Peter

 26. vraag ik heb een andere iPhone en nu doet mijn handsfree het niet meer
  als ik mijn telefoon wil koppelen zegt hij steeds dat er geen Blue toot apparaten gevonden zijn

 27. Beste,

  Dat heeft volgens mij met de instellingen te maken. Zet de optie stereo uit en gebruik ‘to Auxiliary’ of
  Mijn bluetooth handsfree kit heeft een functie die elke Bluetooth-apparaat dat het A2DP-functie heeft, stereo muziek kan spelen naar mijn speakers. Deze optie werd geactiveerd op mijn handsfree-kit, maar niet ingeschakeld (enabled). Dit betekende dat ik een A2DP-verbinding had, maar omdat ik deze niet heb ingeschakeld, ik geen geluid kreeg doorheen mijn speakers. Op het moment dat ik het enabled heb, ging het wel. Ofwel deactiveer je de functie. Dan gaat het ook.

 28. Die vragen kan je zelf aan TomTom stellen maar er zal wel degelijk een verschil zijn in beide mappen. Kijk even of alle landen er wel degelijk inzitten. Miss krijg je bij de ene map extra’s maar bij de andere aankoop niet. Zorg er wel degelijk voor dat je Bij TOMTOM zelf aankoopt. Er durven wel sites op het web verschijnen die zogenaamd kaarten verkopen maar dat is dan niet zo.

  Dat van die reset begrijp ik niet goed. Wat je ook doet, altijd eerst een back up nemen. Dan kan je die back up altijd terug plaatsen wanneer het nodig is. Je apparaat regelatig updaten zorgt er ook voor dat de GPS vlot werkt.

 29. Beste,
  Als je alles op die kaart wil zetten, neem je een back up van je oude kaart en installeer deze back up op je nieuwe kaart. Dat gaat ook via de gratis software van TomTom home bijvoorbeeld.
  Ga na of je TomTom wel compatibel is met de nieuwe kaart die je wil aankopen. Dat kan je doen via de website van TomTom zelf. Als deze compatibel is, zorg er dan voor dat je de laatste nieuwe versie hebt van TomTom home of Mydrive hebt geïnstalleerd. Als er nog andere updates beschikbaar zijn voor je toestel, kan je deze best installeren. Vervolgens kan je de kaart aankopen van Australië en deze op je nieuwe kaart toevoegen via de gratis software.

 30. Gelijkaardig wat ik Caroline verteld heb. Wel natuurlijk een SD aankopen met groter geheugen.
  Wat bedoel je met adres? Verkeerde GPS tracks kan je doorgeven aan TT zelf.

 31. Tomtom 6100 in maart gekocht en hij heeft het nog nooit gedaan. Behalve toen ie net uit de doos kwam. Na 80 mails en diverse telefoontjes met TT support team, zijn we er eindelijk achter, tenminste zij, dat de combinatie van deze TomTom met mijn Imac niet werkt. Zodra ik de Tomtom wil bijwerken via My Drive doet ie dat goed. Maar, eenmaal van de computer af en in de auto, bevriest het beeld en start ie constant opnieuw op. Volgens de support mensen ligt dit aan de USB ingang. Die heeft te veel stroom?? Hebben jullie dit ooit eerder gehoord?

 32. Heb Tom Tom One geupdate maar nu heb ik Duitsland niet meer. de Updating kostte 22,48 euro. en is gebeurd op 10 oktomer 2016
  Wat heb ik niet goed gedaan?

 33. Heb Tom Tom One geupdate maar nu heb ik Duitsland niet meer. de Updating kostte 22,48 euro. en is gebeurd op 10 oktober 2016
  Wat heb ik niet goed gedaan?

 34. Mijn TomTom XXL maakt contact met mijn AirBook en vice versa, maar er gebeurt niets als ik het apparaat als nieuw apparaat wil aanmelden. De nieuwste versie is geïnstalleerd en de TomTom heeft een reset gehad. Wat nu? Zeer irritant.

 35. Mogelijk staat er niet genoeg geheugen op de kaart. Lees de andere commentaren voor oplossingen. Dit probleem is reeds vermeld. Veel succes.

 36. Heb probleem met R Link van mijn Espace van juli 2016, Ik rijd via tolwegen door Frankrijk naar de Costa del Sol. Het navigatiesysteem wil me steeds weer van de tolweg hebben. Bij elke afslag wordt de route her berekend. Zeer irritant. Het helpt niet als ik bij instellingen betalingen per keer .Hoe kan ik voorkomen dat ik elke keer weer van de tolweg af moet.

 37. Teveel stroom heb ik nog niet gehoord nee. Tenzij je natuurlijk de verkeerde adapter gebruikt voor je navigatietoestel. Ik zie niet direct in wat het met de USB ingang zelf te maken heeft.

 38. Dat is moeilijk te zeggen. 22 euro vind ik nu ook weinig voor een kaartupdate. Heb je die update uitgevoerd via de website van TT zelf? Als je nog een backup hebt, kan je deze gewoon opnieuw installeren via TT home en dan de update nog eens uitvoeren.

 39. Spoed kwestie!!!
  Op 23 december de Tomtom Start geupdate. Deze blijkt na de update niet meer te werken. De software loopt vast als ik naar een locatie wil navigeren.
  Plan route (reageert langzaam)
  Adres (doet na aanklikken niets meer)

  Geprobeerde remedie:
  Terugzetten backup dd.23-12. Echter bleek deze niet goed te zijn.
  Ik wil hiervoor een oplossing.

  Tomtom home geeft volgende informatie:
  2 applicaties:
  – 9.053 : 23.0 MB
  – 9.057 : 24,3 MB
  Moet ik wellicht een van deze applicaties verwijderen?

  Geef mij eventueel een link waar ik een WERKEND systeem vanaf kan kopieren!

  vriendelijke groet,
  E. Slee

 40. Hallo.
  Gisteren mijn GO 5000 geüpdatet. Nu geeft ie de te rijden route niet meer aan. Ook bij alternatieve route geeft ie wel onder in het scherm de kleuren aan, maar geen routes.

  Met vriendelijke groet.

  John

 41. Ik heb een een losse Tom tom in mn bezit en een op een sd kaartje (Renault). Ik kan wel een update voor elkaar krijgen op het lese toestel maar niet op het SD kaartje?
  Gekochte update Order nummer: 404541148

 42. Onlangs schafte ik mij een tomtom 5200 aan.
  Mijn vorig toestel was een tomtom one en is nog in mijn bezit.
  Nu zijn al mijn gegevens kaart west-europa flitsers en dergelijk meer.
  In 2016 had ik een 4 x update betaald en ontvangen voor de tomtom one.
  Via de backup van mijn mac probeerde ik mijn tomtom one weer de kaarten op te vragen
  maar helaas……. het bericht op mijn mac ( tom tom home ) zijn niet meer beschikbaar te updaten maar moet er weer kaarten aankopen.
  Wat een service ! ! ! !

 43. wifi Tom tom 5200 > authenticatie probleem verschijnt op tom tom 5200 wanneer via my drive ik life time abonnement een update wil maken.
  Even gebeld naar de Tom Tom diensten in Belgie > maar doorverbonden naar Nederland met een wachttijd van circa 10 minuten kostprijs ……
  Wat een gedoe…….

 44. Hallo, Ik heb een TT blue&me. Nieuwe downloads krijg ik via Connect niet op de TT. Melding: Er is iets fout gegaan. TT heeft 4gb geheugen. Reset gedaan, software vernieuwd. TT is verbonden en alles doet het verder prima, ik kan alleen er niets meer opzetten. Help!

 45. Gertjan Scherphof

  Geachte,

  Ik heb vorige week een nieuwe kaart bij u gekocht (ordernr: 404577976).
  Helaas heb ik tot op heden geen activeringscode mogen ontvangen.
  Ik zie deze code graag p.o. tegemoet.

  Mvrgr,

  G.J. Scherphof

 46. Ik heb ontiegelijk veel problemen met het uploaden van mijn TomTom. Ik moet ook zeggen dat het palletje of hoe je het ook noemt wat je in de TomTom zelf moet steken van ontstellende slechte (design) kwaliteit is. Het is zo gammel als ik weet niet wat. Waarom in godsnaam geen USB naar USB verbinding?

  Ik heb al een nieuwe upload kit gekocht en volgens het lampje krijgt hij stroom, maar de TomTom zelf geeft alleen zeer af en toe aan dat hij bezig is met uploaden waarna vaak hij zichzelf weer uitzet door energie gebrek.

 47. dag
  ik wil mijn tomtom go 500 updaten via mydrive maar dit lukt niet. tomtom zegt aangesloten te zijn op de computer maar mydrive zegt niet aangesloten.
  Wifi afgeloten en internet vaste lijn; werkt ook niet
  graag correcte en verstaanbare hulp
  dank

 48. Walter Serbruyns

  Geachte
  ik probeer mijn tom tom te uploaden
  Helaas op het einde geeft het een fout melding.
  Gevolg de gps start op een meld dat er geen kaarten zijn, meer krijg ik er ook niet uit.
  Vriendelijke groeten Walter Serbruyns

 49. ik ben in het bezit van Carminat TomTom. De geheugenkaart biedt alleen ruimte voor Benelux. Voor Europa heb ik een 8gb geheugenkaart gekocht bij TomTom. Bij pogingen tot installeren werd steeds vermeld dat er geen contact is met geheugenkaart. Er is wel contact mogelijk met de oude geheugenkaart.
  Wat is er aan de hand?

 50. Op https://navigatieupdate.com/geheugenkaarten-voor-gps vind je meer info over geheugenkaarten.
  Heb je specifiek een SD-kaart voor Carminat TomTom aangeschaft of een algemene? Want het is die geheugenkaart die je moet aanschaffen. Zie voor deze info op: http://nl.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/11046

  Of er zit een copieerbeveiliging op, die moeilijk dan wel niet te omzeilen is. Of het is de volumeID (je moet een kaart gebruiken met dezelfde hoeveelheid geheugen)

 51. Heb Tom Tom pro5150 traffic live service doet het niet probleem met server geeft hij aan wat nu??

 52. Dat kan te maken hebben met te weinig geheugen op de kaart. Als hij nu een foutmelding geeft, kan je alleen nog maar de backup er terug op plaatsen. Dat kan via een backup die je gemaakt hebt op je pc of via een backup in je TomTom home of MyDrive.

 53. of de fabrieksinstellingen maar alle data die je ooit hebt ingezet zoals favorieten, updates, places zijn dan wel allemaal weg.

 54. Op 27-11-2016 kocht ik bij Bol.com een nieuwe TomTom Via 52. Voor zover ik me herinner heb ik een uitgebreid formulier ingevuld voor de levensduurlange kaartupdates. Ik kan echter helemaal niet zien of dat proces geslaagd is. Op de MyDrive connect zie ik alleen dat ik een gratis 6 maanden kaartupdateservice kan ontvangen als ik voor 31/3 beslis. Wilt u voor mij kijken of het aanmelden met een code goed verlopen is?

  Met vriendelijke groet,

  J.E.Oomkes

 55. Dankjewel voor je bericht maar ik kan niet het systeem van TT. Je zult met hen zelf contact moeten opnemen.
  Heb je dan geen kopij van dat formulier ontvangen? Zoniet is het moeilijk te bevestigen wat je nu juist ondertekend hebt. Ofwel vraagt u het formulier bij Bol.com op. Dat kan best online via de klantenservice.

 56. Ik heb een nieuwe tom tom gekocht een start 62. De updates zouden voor het leven zijn. Ik heb mij een account aangemaakt en nu zie ik dat het maar voor 6 maanden is. Kunt u mij zeggen hoe dat komt?

 57. Ik heb sinds kort een nieuwe tom tom start 62 gekocht. Hierbij werd vermeld dat de updates van de kaarten voor de levensduur van het product zijn. Als ik het toestel update staat erbij dat het maar voor 6 maanden is? Hoe komt dat?

 58. goedemorgen ik heb een tomtom die ik wil updaten maar hij is al jaren oud nu is mijn vraag kan ik hem nog wel updaten zoja hoe ik heb geen serienummer kunnen vinden dus weet echt niet hoe nu verder.

 59. Ik kan de laatste update van tomtom home niet installeren. Krijg telkens de melding dat er al een installatie gaande is, maar dat is 100% zeker niet het geval. Wat zijn de stappen die ik moet nemen?

 60. Ik heb een tom tom start 20 systeem, die het na het aanzetten heel even doet. En dan komt er een scherm met daarin twee iconen. Op de een staat een geel driekhoekje met een uitroepteken erin, op de andere staat een verbodsbord met daarin een mannetje met een zak op zijn rug. Het lijkt erop alsof het een waarschuwing is dat de tomtom gehackt is. Maar hoe kan dat?
  En hoe krijg ik hem weer aan de praat?

 61. goede morgen ik wil mijn tomtom update (one) maar de betaaling loopt niet door
  als ik mijn gegevens heb ik gevoerd loopt hij niet veder HEB op twee pc geprobeerd
  maar geen van tweeen werkt
  graag reactie via mail

 62. Elzelien Hartman

  Beste Mensen,
  Gisteren heb ik de nieuwe versie van My Connect geinstalleerd en daarna mijn Start 40/4 geupdate met de nieuwe kaart van Europa, v. 9.85. Vandaag merkte ik in Frankrijk dat hij als route steeds de D wegen aangeeft, terwijl ik gekozen heb voor de snelste route en de opties om snelwegen en tolwegen te vermijden niet heb geactiveerd. Waar zou dit aan kunnen liggen ? Ik hoor graag. Dank alvast voor uw antwoord.
  Met vriendelijke groet, Elzelien Hartman

 63. Hoi ik gebruik tomtom home om mijn kaarten te updaten maar nu blijft de software zeggen dat er een nieuwe versievp van home beschikbaat ismijn versie is2.9.93.312. En de nieuwe is 2.10.1.350. Na het updaten blijft hij zeggen dat er een nieuwe versie is. Wat moet ik doen?

 64. Beste heer/mevrouw,

  Graag wil ik interesse tonen in uw website. U weet wellicht dat u deze links kunt ruilen om de vindbaarheid te verbeteren in Google. Ik zou graag een link op uw partnerpagina plaatsen, in ruil hiervoor kunt u op een site die ik in beheer heb een link terug plaatsen. Ook sta ik open voor een artikelen ruil.

  Staat u open voor een ruil? Ik hoor het graag.

  Met vriendelijke groet, Lotte

 65. Na update nieuwste kaart West Europa werkt de verkeersinformatie niet meer. Ook aankoop herstellen ed werkt niet. Probleem duurt al enige dagen … Hoe krijg ik de verkeersinformatie (waarvoor betaald is) weer aan de praat … ?

 66. Ik heb per ongeluk mijn interne geheugen geformatteerd. Wat nu? Ik heb al met een recovery programma alles terug te krijgen, helaas. de Tomtom komt niet verder dan het scherm met daarop de afbeelding van de tomtom en rechtsonderin een schijfje of zoiets. ik heb een tomtom go 730

 67. Ik heb een nieuwe kaart gedownload en geinstalleerd. Het blijkt een verkeerde te zijn en heeft geen Nederlandse stem. Hoe kan ik deze omruilen voor iets van dezelfde prijs?

 68. Hiervoor moet je de website contacteren waarbij je deze kaartupdate gekocht hebt. Ik veronderstel dat het bij TomTom zelf is.

 69. Verwijder de software volledig van de pc en installeer dan de nieuwe versie van TomTom Home. Zorg er voor dat het antivirus programma het toelaat dat je de software kan installeren.

 70. Mogelijk zijn cookies of pop-ups op je computer geblokkeerd. Dan kan je niet verder. Zet deze tijdelijk aan tot dat je de betaling doorgevoerd hebt.

 71. Hugo Van Doorsselaere

  Ik heb een Carminat TomTom Europe kaart. Die werkt goed, maar TomTom Home op mijn laptop kan ik opstarten en dan komt er een melding voor een update. Ik klik ok en dan krijg ik een popupmelding: “Error reading stup initialization file. Ik heb via het TomTomHome bestand een nieuwe install gedaan maar het resultaat blijft hetzelfde.

 72. Hugo Van Doorsselaere

  Ik heb een Carminat TomTom kaart deze werkt goed. De TomTom Hume versie op mijn laptop start op en er komt een melding voor een nieuwe versie. Als ik er op klik krijg ik een foutmelding “error reading setup initialization file”. Ik heb via het bestand TomTom de setup opnieuw gedaan maar blijf dezelfde melding hebben. Als ik op deze melding ok klik sluit tomtomhome af. Zo kan ik geen updates meer installeren. Wat moet ik doen ?

 73. Ik gebruik Tomtom op mijn telefoon, en daarbij heb ik een jaarabonnement voor verkeersinfo van 19,99 euro. Deze liep gisteren af en dus heb ik weer betaald (” ge-updated” ), maar omdat leek dat de betaling niet lukte (verwarrende info, zelfde informatie op het scherm als voor de betaling ook te zien was) heb ik dat nogmaals gedaan. Blijkt het nu achteraf na de eerste keer wel degelijk te zijn gelukt (ik moest de info dus gewoon wegklikken) en dat ik dus tweemaal voor 1 abonnement heb betaald. Hoe kan ik mijn tweede betaling ongedaan maken en het geld terugontvangen?

 74. Tonnie Goesten

  Ik heb sinds vorig jaar een TomTom rider 410 en ben daar tot nog toe heel tevreden over. Sinds een paar dagen echter worden de vroege instructies niet meer voorgelezen. Wel de aankomsttijd. Ik heb alles al geprobeerd, maar krijg het probleem niet opgelost. Het geluid staat op vol volume en bij het onderdeel “stemmen” staat de knop voor “lees vroege instructies voor” op aan. Wat kan ik doen?

 75. tomtom doet het niet meer, het beeld is zwart, soms doet hij het bij het begin dan houdt hij ermee op.

  groetl.janssen

 76. Als ik me tomtom home aan mijn pc doe en hem wil updaten enz, zegt de tom tom app dat er onvoldoende schijfruimte op mijn pc is …. nogal raar al heb ik nog meer dan 1T over op mijn schijf. de app doet verders niets meer en blijft deze melding geven

 77. Ik heb mijn TomTom go 1005 verbonden met de computer om een nieuwe kaart Europa te installeren.
  Ik had hiervoor enige malen ge update maar er leek nog al eens weinig te veranderen, nieuwe wegen niet zichtbaar en een wat haperende verbinding met satellieten . Op advies maar eens een nieuwe Europa kaart gekocht maar nu kan ik deze dus niet installeren omdat er geen verbinding tot stand komt.
  Misschien iets met snoertje ?? Hoe vind ik dat uit ??? Maakt bij aankoppelen wel een geluidje dat hoort bij aansluiten maar direct daarop het geluidje dat hoort bij loskoppelen. Helaas blijkt mijn huidige Europa kaart nog gewoon geldig tot 20-8 ook lekker zo. Op scherm TomTom staat steeds ga simpelweg naar TomTom.com/getstarted, maar ik heb allang me drive connectie waar de nieuwe kaart en updates voor QuickGPSfix, stemupdates en Navcore met de nieuwe europakaart klaarstaan.
  In de auto werkt TomTom wel met hetzelfde snoertje.
  Hellep.

 78. Dag Jerrold. Ben je er absoluut zeker van dat dat het geheugen is van de pc en niet van je SD kaart van je TT navigatietoestel? Kan je dat ook eens nakijken? Het andere lijkt me inderdaad niet logisch. Installeer eventueel de software voor PC nog eens opnieuw en probeer opnieuw te downloaden als het niet opgelost geraakt.

 79. Dag Tonnie,

  Probeer eens de updates die beschikbaar zijn uit te voeren. Als dat niet helpt, zou ik een harde reset aanbevelen. Opgelet, neem eerst een back-up voor dat je de reset uitvoert. Zo kan je deze altijd terugzetten. Alle favorieten, instellingen en kaartupdates worden hierbij wel gewist. Maar normaal gezien is het probleem van de ‘stemmen’ wel opgelost.

 80. Marion Beuken

  Hallo, ik heb een wat oudere tomtom, die het altijd prima heeft gedaan. Ineens kan ik nu niets meer intikken. Hij gaat aan en de tijd klopt, maakt ook contact met gps, maar ik kan niets meer doen.
  Met vriendelijke groet, Marion.

 81. Mijn TomTom go 50/51 start wel op, maar het scherm blijft onduidelijk en vaag leesbaar. Tekst bovenaan scherm duidelijk, beneden onleesbaar en dat geldt ook voor de kaart. Wat zou er aan de hand kunnen zijn en is dat te herstellen? Dank bij voorbaat voor reacties!

 82. Geachte,
  Mijn tomtom 5000 werkt rechtstreeks aan de voedingskabel wel goed maar op het dashboard standaard gaat het Elke 5 seconden aan en uit. Met de Tekst. De voedingskabel is losgekoppeld en sluit over 9 seconden? En vervolgens start hij weer etc etc. de navigatie blijft wel werken .
  Aan de Kabel ligt het dus niet. Kan het aan de dashboard standaard liggen?
  Vr.gr.
  G. Bomert

 83. Goededag

  ik heb tomtom live aangschaft
  2 dagen terug maar heb nog steeds geen download,
  of update ervan gekregen?
  hoe zit dit ?.
  bij aanschaf stond er direct te downloaden,
  intussen ook al 3 keer tomtom gemaild
  maar krijg geen enkele respons
  ik verneem van u

  mvg ferry

 84. R.Sas - Celis Magda

  krijg geen satelliet verbinding wat is er mis tomtom xl europe 31

 85. Probeer om Tomtom XL via TomTomHome op Mac aan te sluiten. Krijg melding dat er een update is van de software TomTomHome. Heb die update al tien keer uitgevoerd en toch blijft de melding komen. Deze melding blokkeert alle verdere gebruik. Kan geen contact krijgen met de software op de Mac.
  Als ik de update-software opnieuw wil installeren, blijkt dat het certificaat vorige maand vervallen is. Dus niet meer betrouwbaar?… En nu???

 86. Kijk even op https://navigatieupdate.com/tomtom-home/

  Verwijder eerst de software volledig. Dit wil zeggen, verwijderen via ‘programma verwijderen’ in configuratiebeheer. En vervolgens gaan nagaan of ook alle mappen verwijderd zijn van TomTom HOME. Die blijven meestal nog staan. Voor extra informatie kijk op http://nl.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/13566/~/home–fout%3A-tijdens-de-installatie-van-tomtom-home. Als je zeker bent dat alles verwijderd is, TT home opnieuw downloaden vanaf onze link. Als hij begint over het certificaat, toch downloaden. OPGELET! Wel niet bij een andere website als onze of TT zelf want die betrouwbaarheid kunnen we niet garanderen. Zorg er ook voor dat de firewall pop-ups toelaat.

 87. GEEN satellietontvangst TomTom
  Wanneer je geen satellietverbinding hebt op je GPS, dan kan je het volgende doen:

  1.Kan je eens kijken hoeveel satellieten jouw GPS ontvangt? Dat moeten er minstens 4 zijn. Kijk dan ook even of de GPS naar satellieten zoekt (zwart-geel pictogram moet draaien) Als je dit checked, doe dit dan ook even buiten de auto (sommige wagens hebben warmtewerend glas wat de ontvangst verhinderd) en liefst niet onder een vol bladerdek of zo.
  Soms kan het zoeken wel even duren als het lang geleden is dat je je navigatie nog gebruikt hebt of als je op een totaal andere locatie bent als voorheen. Dus voor alle zekerheid, wacht max. 45 minuten.
  2. Heb je nog altijd geen ontvangst? Voer dan een update door van de quickGPs fix.
  3. Als dit nog niet helpt, dan kan je de fabrieksinstellingen herstellen. Opgelet, deze gaat dan terug naar de instellingen zoals je hem gekocht hebt. Alle favorieten en places gaan ben je kwijt. Maak eerst een back-up voordat je een hard reset uitvoert!

  Alles alles dit niet geholpen heeft, dan is er iets mis met de GPS ontvanger. Dan moet hij gemaakt worden.

 88. Ik probeer mijn TomTom te updaten maar hij blijft steken op 13 minuten resterend al meer dan een half uur. Wat kan ik eraan doen?

 89. De update van TomTom is goed op mijn comp. overgekomen… Maar op mijn TomTom XL zie ik nog steeds de nieuw aangelegde wegen niet staan… terwijl hij wel beweerd geupdate te zijn???

  Deze vraag had ik al eerder gesteld maar kan hem niet meer terug vinden (ook geen antwoord)
  Groet, e

 90. Ik dacht dat ik hier al op geantwoord had inderdaad. Kijk nog even naar de antwoorden. In ieder geval, nieuwe wegen van enkele maanden oud ga je nog niet terugvinden in de updates. Dat kan soms meer dan een jaar duren.

 91. Hoi,
  Deze vraag heb ik al enkele keren beantwoord. Doe even een zoekactie voor het antwoord. Maar mogelijk is de SD kaart te klein voor de nieuwe update.

 92. Wil graag laatste Home update installeren, dowmloaden schijnt wel te lukken, maar wil niet installeren, dan volgt telkens opnieuw de melding dat er een nieuwe versie van HOME geinstalleerd moet worden. Die melding blokkeert om verder te gaan met het updaten van mijn Carminaat SD card.
  Vevolgens via deze site een nieuwe Home versie gedonwload (MACversie) want ik werk met MAC.
  Dat lukt, maar vervolgens wil het bestand niet openen, want ~MAC herkent het bestand niet het is een fout bestand. Ik kom dit euvel op 3 verschillende MAC tegen. Hebben jullie iets tegen MAC?
  Graag een oplossing
  met vriendelijke groet
  Bronek

 93. Bij het updaten van mijn TomTom Via Live is er iets misgegaan (bleef hangen).
  Daarna bij het opstarten alleen maar het update-plaatje (tandwieltje).
  Bij aansluiten op computer advies te formateren (computer ziet twee externe stations, een grote en een kleintje). Dit gedaan (niet op snelformateren), maar bji aansluiten op computer blijft fout optreden, dat TomTom (op de computer) mijn navigatiesysteem niet herkent.

  Hoe los ik dit op?

 94. Ik krijg een update melding als ik mijn TomTomXXl aansluit op mijn Mac.
  Na de melding dat de update succesvol is geïnstalleerd krijg ik iedere keer opnieuw deze melding:

  ‘Er is een nieuwe versie van HOME beschikbaar: 2.10.1.350.
  Dit is een essentiële update voor de versie die je momenteel gebruikt: 2.9.9.2820’

  Hoe doorbreek ik dit?

 95. Ik heb een TOMTOM wel jaren oud maar heeft altijd perfect gefunctioneert.
  Tot vorige week ik hem wilde inschakelen liet hij het afweten.
  Het trommelend geluid kwam wel, gevolgd met een draaiend tandwiel.
  Het type CE0168 met serienr. LH 1201K02680 kan ik binnen alle TOMTOMS
  niet terug vinden.
  Heeft iemand een oplossing?

 96. Hallo,

  Ik krijg de hele dag al de melding dat MyDrive connect niet beschikbaar is.
  Ik wil de flitsinformatie van mijn Blue&Me verwijderen omdat ik naar Duitsland ga.
  Hoe nu?

 97. Hallo,

  Ik heb net een update gekocht voor west europa. ik beschik over een ingebouwde TOMTOM Go met afstandsbediening en geen touch screen.

  Bij het terugplaatsen van de sd-kaart krijg ik een zzandloper te zien, daarna het juridisch verhaal met het verzoek te akkoorderen. Dat lukt echter niet, want de afstandsbedieing reageert niet meer.
  Als ik eerst de kaart er in plaats komt hij uberhaupt niet voorbij het Renault welkomslogo

  Help? Wat doe ik verkeerd?

 98. Ik heb een renault met ingebouwde navigatie. Ik heb de SD kaart eruit gehaald voor een update.
  Nieuw alle programma’s geinstalleerd en aan de slag.
  Ik krijg nu de melding:

  Foutmelding bij verbinding naar server: unauthorized.

  Wat nu?

 99. ik kan geen account aanmaken, er komt nu meerdere keren account aanmaken mislukt te staan.

 100. Harrold Schoen

  Help! Na een uodate van mijn TomTom Start, start de Tomtom niet meer op. Althans hij gaat aan en schakelt daarna weer uit en blijft in deze cirkel hangen. Ik heb al meerdere malen een reset gedaan maar daar reageert hij ook niet goed op. Zijn er nog tips die ik kan toepassen?

 101. Ik heb een TomTom 52 start gekocht en hem via de computer geüpload en geladen.
  Nu merk ik dat de batterij na een paar dagen al een heel stuk leeg is. En ook onder het rijden heeft hij zich niet opgeladen denk ik, ondanks dat het groene lampje op de kabel brandt.
  Ik neem aan dat dit niet normaal is , aangezien ik mijn oude TomTom heb weg gedaan omdat de batterij niet meer optimaal was.

 102. Indien het geheugen van de tomtom SD-kaart te klein is (2GB), kan ik dan een andere SD kaart gebruiken dat niet van tomtom is?

 103. Ik heb een nieuwe kaart van Europa aangekocht voor mijn TomTom XL.
  Wanneer ik deze wil uploaden via TT Home loopt hij steeds vast op hetzelfde punt. Alles gaat vlot, tot het overzetten op het toestel zelf. Duurt ontzettend lang en geeft dan melding dat TomTom werd losgekoppeld… terwijl hij nog steeds verbonden is. Enig idee hoe ik dit kan verhelpen of via een andere weg de kaart uploaden dan via TT Home? Is anders zonde van het geld…

 104. Ik heb een upgrade gedaan voor mijn TomTom Carminat en nu geeft hij aan dat hij de kaarten niet kan vinden.

 105. Ik heb een Tom Tom Go 500 en hier reageert het scherm niet mee?
  kan iemand mij aan geven hoe ik dit kan verhelpen?
  .

 106. Ik heb hier al eens een artikel over geschreven. Als ik van jou was, zou ik die van TomTom gebruiken. Soms geven andere kaarten problemen.

 107. de gekochte kaart west europa past niet op mijn apparaat. ik heb 69euro betaald eb kan het niet downloaden

 108. Hoi!
  Mijn live services van mijn ingebouwde TomTom in mijn renault maakt geen verbinding meer. Hij blijft maar zoeken naar de live services. Terwijl bij status verbonden staat.
  Wie kan me hierbij helpen?

 109. aangaande, ik heb een tomtom en wilde die updaten omdat ik mijzelf door een weiland zag rijden op de tomtom…tijd voor een update zou je zeggen.
  tomtom aangesloten en de laatste versie van mydrive connect gedownload.
  tomtom aangesloten en alle updates geselecteerd, je ilt natuurlijk je systeem goed in orde hebben.
  updates werden gedownload, duurde een 30 min….. en jawel, tomtom erdt geupdate.
  1 uur en 6 minuutjhes zou het duren, tijd zat.
  scherm op laptop gaf aan “uw systeem wordt herstart” of een kreet die erop leek.
  tomtom ging netjes opstarten zoals het zou moeten…. tot ik de melding op mijn laptop kreeg “sluit uw tomtom aan” ehh….deze was aangesloten…….half uurtje gewacht maar kreet bleef sluit uw tomtom aan….
  tomtom gereset met 30 sec de aan/uitknop ingedrukt houden…tomtom ging uit en weer aan, tomtom start niet meer op dan aaleeen de text te leze op de tomtom “tomtom”met het bolletje met 2 handjes……. word niet meer herkent via usb en start niet meer door…..
  alles gedaan via het boekje… en nu?? meerdere malen gepoogt te herstarten maar resultaat blijf…..
  wat kan ik nu doen om het op te lossen….. tomtom word niet meer herkent dmv USB dus programma blijft uiteraard vragen om de tomtom aan te sluiten….
  graag hulp, gebruik tomtom dagelijkt

 110. Ik wil mijn SD-kaart updaten en (evt nieuwe kopen) maar ik krijg continue de melding: Foutmelding bij verbinding naar server: Er is een time-out opgetreden voor de verbinding met de TomTom-server. Terwijl ik aan het netwerk hang (werk) dus een hele goede snelle verbinding heb, Ook als ik het thuis probeer krijg ik deze melding. Inmiddels loop ik dus al vele updates achter. Hoe kan ik toch nu maar kaart updaten???

 111. Ik merk nu als ik me aanmeld ook dezelfde melding krijg, ook geprobeerd om een nieuw account aan te maken via TomTom Home geeft de foutmelding bij verbinding naar server…

 112. wat zou het een uitkomst zijn als je gewoon je tomtom ergens naar toe kunt brengen . dat iemand anders de tom tom up waardeert ; iemand die er wel verstand van heeft . ik loop al 66 maanden achter . ik zie het niet zitten om überhaupt nog te proberen . ik ben niet handig met computers .
  zo ingewikkeld allemaal . twee keer geprobeerd .
  misschien een idee ?

 113. Mijn Tomtom Via 62 heeft kuren.
  Als hij functioneert, gaat hij na 2 tot 5 uur spontaan uit, of wordt het scherm wit.
  Als ik de stekker eruit haal en even later weer erin stop, gaat hij tijdens het opstarten weer uit of reageert helemaal niet.
  Stroomtoevoer heeft hij wel.

  Wat kan er loos zijn?

 114. hallo,

  Mijn tomtom 950 go vind de route niet meer. Als ik hem aanzet gaat alles goed en vind hij ook waar ik ben. tijdens het rijden volgt hij ook de weg. Maar zo gauw ik een route ingeef loopt hij vast en schakelt uit.

 115. Ik ben in het bezit van een TomTom via125 en deze geeft bij het inschakelen in eens aan dat er geen kaarten gevonden zijn. via http://www.tomtom.com/support geprobeerd om dit probleem te verhelpen, maar dat is helaas niet gelukt. De navigatie wordt wel herkend in “My drive” , maar niet bij “Tomtom home”.
  Beide programma’s zijn bijgewerkt en/of hersteld, maar dit heeft geen verschil gemaakt. De kaarten staan op een geheugenkaart en heeft nog voldoende ruimte over. Hoe kan ik dit probleem verhelpen?

 116. hallo ik heb tomtom one classic (version 2.10)en ik een foutje gemakt de kaarten van mijn tomtom is verwijder hoe kan ik doen de kaaretn terug dawlonden? bedank GR.Mahmoud

 117. Mijn Via 135 schakelt constant van het ene scherm naar het andere. Hij geeft steeds aan: route gewist.
  Heb al hard reset gedaan. Alle updates gedownload en terug gezet maar fabrieksinstellingen
  Iemand enig idee?

 118. Terug herstellen naar fabrieksinstellingen (zie op je TomTom) of via Home je kaart online downloaden/ herstellen via de website van TT zelf.

 119. Mogelijk is de update niet goed bijgewerkt en zit er een fout op de kaart. Beste is via Mydrive dan de kaart te herstellen of een complete backup opnieuw op de kaart te installeren. Een laatste alternatief is om fabrieksinstellingen te gebruiken. Maar dan ben je wel alle instellingen kwijt.

 120. Ik heb een go 520 life gekocht. Er wou een kaart downloaden maar er kwam op dat ik deze moest kopen.
  Dus heb ik dit gedaan maar nu lees ik dat voor alle landen dit gratis is voor dit product. Nu ondertussen lukt het mij om andere landen te downloaden, maar ik heb map al gekocht van usa en canada.
  Is het mogelijk om dit toch nog te annuleren en mijn geld terug te krijgen?

 121. Vandaag heb ik voor de eerste keer mijn tomtom aan mijn MyDrive account proberen te koppelen om de updates te doen. Na herhaaldelijk proberen, inclusief wachtwoord veranderen, lukte het nog steeds niet om in te loggen en kreeg ik de melding dat mijn account vergrendeld is. Enig idee hoe ik deze vergrendeling kan opheffen?

  Alvast bedankt!

  Mvg, Myrthe

 122. Beste, ik had een vraag in belgie kan de renault garage mijn tomtom carminat niet meer update wij moeten dat blijkbaar zelf doen maar het lukt niet. die mail had ik al gekregen Beste klant,

  Hartelijk dank voor het verlengen van je abonnement op LIVE Services**. Als je de betaling wilt voltooien, volg dan onderstaande instructies.

  1). Je hebt TomTom HOME™ al gedownload en ge�nstalleerd met je SD-kaart en je hebt al een MyTomTom-account. Klik in dat geval op onderstaande gepersonaliseerde koppeling om je betaling in HOME™ af te ronden:

  Voltooi mijn betaling

  Als dit niet het geval is, volg dan onderstaande instructies:

  1). Plaats je SD-kaart in de SD-kaartsleuf van je computer. Zorg ervoor dat je een actieve internetverbinding hebt en installeer TomTom HOME™. Je wordt gevraagd om een account in MyTomTom te maken en dit account te koppelen aan de SD-kaart.

  2). Klik nadat TomTom HOME™ is ge�nstalleerd op de onderstaande koppeling:

  Voltooi mijn betaling

  Bedankt,

  Renault en TomTom

  ** Klanten die wonen in Denemarken, Polen en Zweden moeten hun abonnement op LIVE Services verlengen via de plaatselijke RENAULT-dealer. In deze landen kan het abonnement op LIVE Services niet worden verlengd via TomTom HOME.

  dan heb je daar een betalingslink maar die werkt van geen kanten. ik zelf heb de wagen 2dehands gekocht en daar staat nog een acount in van de andere maar heb da wachtwoord niet hoe kan ik nu dit oplossen? vind het heel spijtig dat jullie zo te werk gaan da de garage het niet meer kunnen doen en ons lukt het niet dus moet ik me maar een andere gps systeem aanschaffen van een ander merk dan spijtig voor mijn ingebouwde gps maar ja jullie maken het zo moeilijk. hopend op een passend antwoord met dank nathalie

 123. Bij de TomTom services op m’n TomTom GO-510 staat een verkeerd email adres als account ingevuld als ik connectie wil maken met MyDrive. Dit is een email adres die hoorde bij een account van een vorige TomTom model. Dit oude email adres is inmiddels niet meer ingebruik en het account ook niet.

  Hoe kan het TomTom account emailadres gewijzigd worden bij aanmelden van MyDrive op de GO-510?

 124. 1,5 jaar geleden TomTomGo kado gedaan aan mijn schoonvader. Na een kaartupdate kunnen er geen kaarten meer gevonden worden. De kaarten zijn gedownload en geinstalleerd via MyDrive en die geeft ook aan dat er nog (steeds) twee updates klaar staan. De computer geeft aan dat de update gelukt is. De TomTom geeft aan dat er iets mis is gegaan: “Er is iets mis gegaan… De verbinding met de server is verbroken. Houd je navigatiesysteem aangesloten.” Dan klik je op OK en dan krijg je een rood scherm dat er geen kaarten gevonden zijn. MyDrive software op laptop nieuw geinstalleerd. Windows 10.
  TomTom gereset. 30+ seconden op knop gedrukt totdat er kleine lettertjes verschenen. Daarop kon ik zien dat er 7GB beschikbaar was en de batterij 100%. Er is geen SD kaart geinstalleerd.

  Wat moet ik doen om e.e.a. weer werkend te krijgen?
  Alvast bedankt.
  Guus van Velthuijsen

 125. Ik zou de backup herinstalleren op de TT. Ofwel via Mydrive kiezen om een herstelling van de kaart te laten uitvoeren. Wanneer dat nodig is, wordt dat ook weergegeven in Mydrive. Ik heb een keer 3 uur moeten wachten voor een herstelling van de kaart. Zolang hij bezig is, niet uitschakelen en zorgen dat de pd niet in slaapstand gaat.

 126. JE bedoelt gratis kaartupdates? Kaarten van Canada zal je altijd moeten kopen. Tenzij dit al in je pakket in zat maar er wordt zelden een GPS verkocht met alle landen van de wereld.

 127. De TomTomGo is aangeschaft met gratis updates dus die kosten niets.
  Op het moment dat ik nu MyDrive opstart wordt direct verbinding gemaakt met de TT en wordt “het systeem bijgewerkt”. Ik denk nu dat ik in een lus zit.
  Als hij weer een melding geeft dat hij klaar is zal ik TT loskoppelen en proberen te doen wat jij zegt.
  Ik weet niet van een backup maar misschien weet MyDrive dat wel…

  Ik hou je op de hoogte.

  Thx!
  Groet,
  Guus van Velthuijsen

 128. AY:TomTom Start 20, 8GB + micro-SDHC, MyDrive Connect
  6GB vrij. GPS fix succesvol bijgewerkt.
  Kaarten van West Europa niet.

  In MyDrive zie ik geen mogelijkheid om een backup terug te zetten. Waar kan ik die vinden?

  Bedankt!
  Guus

 129. Dat kan enkel als je die zelf gemaakt hebt. Heb je dat niet dan kan je nog fabrieksherstellingen doen maar dan ben je wel alle gekochte kaarten kwijt, ook je instellingen. Je kan ze dan normaal wel downloaden via Mydrive maar het is veel werk.

  groeten

 130. Hallo,

  Ik heb een TomTom go 730 en heb een update voor kaart Europa gekocht.
  Nu past die volledige update niet meer op mijn navigatiesysteem, en heb ik dus enkel West-Europa op mijn systeem geplaatst en een back-up van gans Europa op mijn computer. Tot zover alles goed.
  Maar hoe krijg ik nu de rest van Europa ook ge-updated? Ik heb ervoor betaald, maar er lijkt geen manier te zijn om dit te doen met kaarten op mijn computer?

  Vriendelijke groet,

  Beno

 131. Op de pc heb ik nog niet geweten dat je de kaart kunt updaten. Wel staan de updates dan altijd tot jouw beschikking in het TT account als je ze nodig hebt. Ofwel koop je een groter kaartje, of breid je de GPS uit met een extra SD kaart. Dan kan je alles installeren.

 132. Mij lukt het niet om de nieuwe versie van TomTom Home succesvol te installeren op de Mac. Het proces lijkt goed te zijn afgerond, maar dan krijg ik toch opnieuw de melding dat er een nieuwe versie is. De afgelopen jaren is het me toch steeds gelukt, dus waarom nu niet?

 133. als ik mijn tomtom een start 20met lifetime maps aansluit op de computer en hij begint met de update en als hij dan op b.v 5% staat dan zegt mydrive ( sluit je systeem aan direct op je computer ) terwijl hij gewoon aangesloten is en als ik hem opnieuw aansluit begint hij weer opnieuw
  maar maakt de update niet af
  maar als ik nu mijn tomtom aandoet doet hij niks meer kan geen kaarten vinden dus ik kan er niks meer mee wat nu ?

 134. Ik heb dit eens gehad omdat er niet genoeg geheugen op mijn SD kaart stond (al bij de eerste update dat ik ooit uitvoerde). Toen heb ik er ook 3 dagen over gedaan. Kijk even via Mydrive wat hij zegt hoeveel geheugen er op uw SD kaart staat. Eventueel een SD kaart toevoegen in het slotje. Via Mydrive een herstelling van uw kaart laten uitvoeren. Vervolgens eventueel een update laten uitvoeren.

 135. Ik zou eerst eens proberen om TT home volledig van uw pc te verwijderen. Dus niet alleen via ‘software verwijderen’ maar dan ook da map TT home op de pc verwijderen. Opgelet dat je back-ups niet verwijderd. Vervolgens TT HOME opnieuw installeren. Gebruik hiervoor de volgende link: https://navigatieupdate.com/tomtom-home/

 136. Ik krijg een mail van TOMTOM om een gratis kaart van europa te downloaden, echter ik heb nog nooite een mail van jullie gehad. Als ik op download klik, kom ik op een niet secure website http://view.s7.exacttarget.com/?qs=014f7f03e23b5e65a49fca52e6f99f7701263fa698f5e780682c8cbc4702ece89de6038806ce7392a7468c12c7eed23207cbea568200472b9fb2ad147cc8b7e6

  Komt dit echt van jullie?

  KAART VAN EUROPA
  HAAL JE NIEUWSTE KAART OP
  Er ligt een gloednieuwe kaart op je te wachten. Deze kun je gratis downloaden omdat je een abonnement hebt. Download vandaag nog gratis de kaart.

  DOWNLOAD

 137. Ik probeer op mijn tomtom 20 een update uit te voeren via my drive connect
  Mijn besturingsprogramma is de Mac 10.12.6

  Dit lukte altijd goed, echter ruim 1 jaar geleden lukte dat niet meer.
  Op een andere computer alles nieuw geinstalleerd en het werkte weer, de updates.
  Ik wilde al een tijdje nieuwe updates en krijg het volgende ”
  “installatieprogramma probeert nieuwe software te installeren
  gebruikersnaam is al ingevuld
  wachtwoord ……………..” ( wanneer ik het wachtwoord invul, gaat het scherm trillen, fout dus
  Ik heb een nieuw wachtwoord aangevraagd, lukt nu ook niet.
  KUNT U MIJ HELPEN ???????????

 138. Bij het downloaden van een nieuwe kaart wordt tijdens dit downloaden TomTom Home afgesloten met de tekst” TomTom Home werk niet meer”. Ik kan dus niet de nieuwste versie downloaden. Ik heb TomTom Home al een aantal keren verwijderd en opnieuw geinstalleerd. Graag zie ik uw oplossing tegemoet.

 139. Bij het updaten van de Europakaart voor de TomTom Via 125 (2011?), zie ik d.m.v. Mydrive Connect, dat er 3 updates beschikbaar zijn.

  De eerste is Navcore, Grootte: 62 MB, Versie: v12.074.2203.74. Er staat bij: Deze verplichte update wordt geïnstalleerd als je de items op je navigatiesysteem bijwerkt of wijzigt. Welke en hoe moet ik de items bijwerken op het navigatiesysteem, zodat de verplichte update wordt geïnstalleerd?

  De tweede is QuickGPSfix, Grootte: 60 kB. Ook hier geldt dezelfde vraag.

  Ik heb nog 307 MB beschikbaar. Is dit genoeg om de updates en de nieuwste kaart van West-Europa te kunnen installeren?

 140. Hallo,

  In feb. 2015 heb ik een Renault Capture gekocht met daar in een Tomtom SD kaart van 2012. Ik probeer steeds die SD kaart geupdated te krijgen maar geloof me het lukt me niet, de garage is laks en nu ben ik zelf op zoek gegaan op internet en hier terecht gekomen. Kunnen jullie me helpen hoe ik te werk moet gaan om ofwel een nieuwe of een geuptadet te bemachtigen want niets is zo vervelend als deze kaarten oud worden. Ik ben er nl erg afhankelijk van.

  Alvast bedankt voor jullie eventuele reactie.

  A.M. Munnink

  PS. In de auto zit het R-link systeem in maar de Tomtom SD kaart zit apart er in, die kan ik er zo uithalen.

 141. Ik wil de kaart van Amerika installeren. Dus geheugen vrijmaken en daarom Europa + alle stemmen (Bram, Eva etc.) de-installeren. Heb ik gedaan. Vervolgens installeren van Amerika en Bram. Ik hou nog net geheugen over, dus kan. Amerika zonder gebouwen trouwens. Vervolgens klik ik op doorgaan. Nu krijg ik een hele lijst met namen te zien (Eva etc.) die ik zojuist heb ge deinstalleerd over het hele beeldscherm. Ik kan verder niks meer. Geen kruisje, geen button niks te zien. Hoe nu verder? Ook de schuifbalken werken niet meer,

 142. Tom tom 52 start nieuw , de nieuwste update erop , en alles werkt volgens de site goed , dus de tom tom geeft aan update gelukt en wat blijkt tijdens rijden dus niet ! , weer systeem aankoppelen en weer zeg pc dat er updates zijn , dezelfde dus weer , dus op een of andere manier pakt de tom tom ze niet , ben hier de hele avond mee bezig geweest en ben schijtzat van deze rotzooi , als je tom tom belt zeggen ze wij hebben niets verkeerd gedaan , nee joh maar help me dan !!

 143. Goede middag,

  Ik heb een probleem met mijn tomtom 60go.
  Ik kreeg van U een mail met daarin een melding mijn tomtom te updaten
  ik dus de tomtom op de computer aangesloten en hij begon te updaten maar op het eind kreeg ik een melding update mislukt probeer een eerdere versie te downloaden en te instaleren.
  maar die kan ik niet vinden dus nu zit ik met een tomtom zonder kaarten erop zou U mij
  instructies kunnen geven over hoe ik weer recente kaarten op de tomtom kan krijgen en ik hem dus weer kan gebruiken?

  Met vriendelijke groet,

  Edgar Schulte

 144. L.S,
  Het updaten van mijn Tomtom 500 ging altijd perfect via wifi, nu sluit ik de Tomtom 500 aan op de laptop en geeft hij gelijk een nieuw adapter instellleng van Ethernet wat helemaal niet aangesloten is.
  Ergo krijg ik geen verbinding met de update
  Deze situatie is zo maar plotseling ontstaan, de laatste versie vam Mcdrive staat op de laptop en hij maatk verbindeing met de laptop maar niet met het internet
  Hoe kan ik deze instelling veranderen??
  Mvgr. F.J. de Kraker

 145. Goedendag

  Ik heb twee problemen met mijn Tom tom Via 13o.

  Het eerste probleem:
  na het opladen via mijn pc loopt de batterij toch snel leeg

  Het tweede probleem:
  Hoewel ik via de uskabel (bij de aankoop van deze Tom tom gekregen) mijn Tom tom verbonden heb,
  kan ik geen updates laten uitvoeren. Het icoontje van Tom tom geeft aan dat het navigatiesysteem niet
  verbinden is met de computer.

  Vriendelijke groeten,

  R. Kooijmans

 146. hallo

  ik heb de tomtom go app op een nieuwe androide tablet geinstalleerd (met gps), zonder simkaart
  geef doel in rij er naar toe zonder probleem, compleet offline
  ter plaatse zet ik de tablet af en later om terug te rijden, start de app niet meer op, blijft de app hangen en opent niet
  zijn het wifi problemen? zet ik wifi af start hij thuis ook niet
  hopende op een oplossing

  m vr gr

 147. Vanuit deze website zal je nooit een e-mail ontvangen om een bepaalde update uit te voeren. Die komen enkel en alleen van de officiële verdeler: TOMTOM. Maar opgelet, er is veel spam op het internet. Wat je kan doen is je GPS aansluiten en inloggen op TT en daar een herstel van je kaart uitvoeren.
  Best nooit klikken in e-mails maar altijd online gaan kijken of het klopt dat er een update beschikbaar is.

 148. mogelijk zijn staten nog niet aangepast. Het kan soms enkele jaren duren eer dat nieuwe wijken etc in TT zijn opgenomen

 149. P. van der Veen

  Bij de installatie van 3 updates is er nu de melding dat mijn systeem wordt bijgewerkt en dat het tot 21% gevorderd is en nog 1 minuut resteert, maar dat duurt nu al ruim een half uur. Betreft een TT 5100 GO.

 150. nieuwe werken duren soms enkele jaren voordat ze zijn opgenomen in de nieuwe updates. Mogelijk zijn ze gewoon nog niet aangepast.

 151. Ik weet niet of ‘net geheugen genoeg’ voldoende is. Als ik van jouw was, alles even herstellen en een je geheugen toch nog vergroten.

 152. Als je je GPS aansluit op je pc via je account, dan zie je direct welke updates uitgevoerd moeten worden en hoeveel geheugen dat je hiervoor nodig hebt. Maar 300 MB lijkt me snel aan de weinige kant. Ik zou er voor zorgen dat je eerst meer geheugen hebt of je hebt achteraf nog meer problemen op je hals gehaald.

 153. Buiten het programma verwijderen moet je ook naar de folder op je pc gaan en daar manueel alles verwijderen van TT home. Anders blijven er resten achter die kunnen zorgen voor een slechte herinstallatie van TT home

 154. Rutger van der Giessen

  Hallo,

  Ik probeer de TomTom Go 60 te updaten met nieuwe kaarten.
  Aangezien er geen extra geheugenkaart is aangebracht heb ik in MyDrive aangegeven oude kaarten te verwijderen en een kaart van Benelux te installeren, zonder gebouwen. Ik zou dan 1 Gb aan ruimte overhouden.
  De TomTom Go60 hangt nu al 2 dagen aan de computer en blijft aangeven dat de kaart geïnstalleerd wordt.
  Dit lijkt me niet goed.
  Wat is de oplossing?

  Gr. Rutger

 155. Het probleem is dat de oude kaarten er nog moeten opstaan. Je doet een update maar geen installatie van een volledig nieuwe kaart. Ik had ooit een probleem bij mijn oude kaarten maar ik kon nooit een update doen, enkel een herstel van mijn oude kaarten. Dus volgens mij moet je de oude kaarten er op zetten en geheugen bijplaatsen om de updates er te kunnen op installeren. Dat was het enigste wat werkte bij mij. Je kan ook wel delen van de kaart updates om geheugen te besparen maar na 1 updates moest ik al geheugen bijsteken. Lang kom je er dus niet mee toe.

 156. Gisteren mijn gps nog gebruikt. Vanmorgen verschijn er op mijn scherm een rode bol met een wit kruis
  middenin. Wat is het probleem?
  Mijn gps is meer ongeveer tien jaar oud. Heel weinig problemen gehad tot nu toe.
  Enkel het probleem van de zones van de kaarten. België en Frankrijk hebben een aparte zone, wat heel
  vervelend is.
  Graag een antwoord aub.
  Alvast bedankt
  Mvg
  Guido Wullaert

 157. ik krijg geen verbinding met mij PC als ik de TomTom aan zet krijg ik een Rood kruis

  Groet Jan Paul Thomas

 158. Als ik mijn tom tom 42 start opstart krijg ik op mijn scherm een afbeelding van een computer met x en een lijntje naar een plaatje met de tom tom. Wat kan ik hieraan doen?

 159. Ik geef een TomTom kado en wil hem meteen updaten en in orde maken. Dan moet ik hem op mijn e-mailadres registreren. Kan de nieuwe eigenaar later op haar eigen computer en mailadres updaten?

 160. De registratie is gelinkt aan e-mailadres. Ofwel maak je een nieuw e-mailadres aan voor die persoon. Maar een eigen zou ik niet gebruiken.

 161. beste
  ik heb een Tom Tom 720 GO en kan het niet opstarten. Heb al meermaals reset gedaan volgens de website ook heb ik het toestel aan de pc gezet en via Tom Tom home update gedaan alles is vlot verlopen en er waren groene vinken dat het up to date is.
  Bij aanzetten van Tom Tom krijg is start scherm met twee rode handjes in witte cirkel ten TOM TOM en daarna komt er groene scherm met afbeelding van een gps en vanonder beweegt een blauwe link zodra het op het einde is, komt er terug opstartscherm met twee handjes en dat blijft aantal keer achtereen doen zonder verder de toestel te kunnen opstarten.
  Het is onmogelijk in menu te komen of een route in te instellen. Tenslotte gaat gsps uit.
  Bij de aanzetten opnieuw juist hetzelfde zoals het boven vermeld is.

  bedankt voor een hulp
  het was nogal dure gps en zou toch leuk zijn moest het nog werken

 162. Bought a START52 – POI “hotel” information, only gives you a fax number and no phone number?? So in my car I am forced to use my old ONE XL which gives me the phone number so I can make a reservation on the way.

 163. Arie Hollander
  24 november 2017 12.58

  Vorige maand heb ik kaartupdates voor mijn GO Home 740 bijgekocht voor een jaar.
  Nu kreeg ik een mail dat er een nieuwe update is maar nu kan ik het niet installeren
  want de HOME 740 kan ik niet meer nieuwe software voor ondersteund.

 164. Mijn Tomtom start telkens volledig op. Voordat hierna de weg zichtbaar wordt duurt vervolgens ook lang. Regelmatig is een nieuwe opstart noodzakelijk. Ik ben al 2-3 km verder op het moment dat hij pas werkt. Hij deed dit altijd veel sneller. Ik ben niet verhuist

 165. Beste,

  Ik heb geprobeerd mijn TomTom XL te updaten met TomTomHOME en dat is een fiasco gebleken.
  Het apparaat werd herkend en updates voorgesteld.
  Ik heb de voorgestelde updates gevolgd en ook toen werd voorgesteld om eerst een backup op mijn computer te maken.
  Die is begonnen en op een bepaald moment vastgelopen om wat voor reden dan ook. Nu wil het programma niet meer verder. Ik heb de indruk dat mijn TomTom volledig leeg is. Ik kan hem niet eens meer uitdoen met het knopje bovenop het apparaat. Nu heb ik hier al eerder mensen over gehoord. Kunnen jullie mij hier mee helpen?

 166. Sinds kort heeft mijn TT Start 60 M heel veel moeite het GPS-singnaal te vinden. Voorheen werkte hij prima.

  Soms lukt het TT het GPS-signaal te vinden maar dan ineens op de route geeft hij aanwijzingen die niet kloppen. Soms lukt het helemaal niet het signaal te vinden. Ook de snelheid van de auto en de aangegeven snelheid wat je mag rijden wisselt heel vaak of verschijnt niet meer. Ik heb de updates altijd bijgehouden. Mijn TT is ca 2 jr oud.

  Wie heeft een oplossing want ben vaak afhankelijk van TT om de weg te vinden en dit maakt onzeker.

 167. TomTom Start 60 werkte enkele jaren prima maar al geruime tijd (ruim een jaar nu) functioneert hij niet meer correct. Telkens weer tijdens de rit springt het scherm terug naar een eerdere scherm, springt naar handleiding of wil plotseling terug naar huis. Niet af en toe maar bijna continue moet je via OK, terug of zo terug naar je navigatiescherm. Is niet meer mee te werken. Uiteraard al enkele malen gereset, kaarten ge-updated enz maar niets helpt.
  Helpdesk TT is steeds weer onbereikbaar. Wie weet wat er aan is te doen.

 168. Mijn TT start 60 brengt mij alleen naar parkeerplaatsen via mijn favorieten, ik kom dus niet tot aan de voordeur. Wat gaat hier niet goed?

 169. Waarschijnlijk is het touchscreen defect, het vervangen van het scherm is het enige wat helpt dan.
  Dit probleem komt relatief veel voor bij de Start 60. Ik heb vervangende schermen liggen stuur maar een mailtje naar jjong.2@hccnet.nl

 170. Tomtomgo 5200. Ik heb de telefoon verbonden, deze werkt goed, geluid is goed, gaat prima handsfree, maar wanneer ik gebeld wordt, neemt hij niet automatisch op.
  Ik zie geen instelling waar ik dit kan veranderen.
  Weet iemand raad?

 171. Als ik op mijn Go 6100 een bestemming invoer dan zie ik een (voor mij bekende) flitser op de geplande route. Als daarna de verbinding wordt gemaakt met Live Services dan verdwijnt de flitser van de route en dan komt er ook geen waarschuwing. Wat kan of moet ik doen (of juist niet) om ervoor te zorgen dat de flitserwaarschuwing wel werkt? Misschien delen van informatie uitzetten en daarmee Live Services. Lijkt me ook niet handig. Is dit een bekend ‘probleem’?

 172. Beste,

  ik heb een tomtom GO5100, maar het updaten van kaarten lukt niet. Met de originele kabel ziet de gps wel dat hij aangesloten is op de pc, maar verder doet die niets. Ook pc blijft zoeken, maar die ziet de aangesloten gps niet. Ik heb de laatste versie software geïnstalleerd, maar dit brengt geen soelaas. Hoe kan dit probleem verholpen worden?

  met vriendelijke groeten,

  Koen

 173. Maak sinds 20 jaar gebruik van TomTom. Nu de eerste keer probleem. Heb een fiat 500L trekking met Uconnect. Vorig jaar kaart erop gezet van 7-2017. Nu bij updaten staat boven “er zijn nieuwe versies van je kaart beschikbaar. Druk ik op : Update mijn Uconnect, zegt hij: Geen items beschikbaar Sofware Uconnect is de laatste nieuwe versie door fiat geïnstalleerd hij laad dus geen nieuwe kaart. Help aub
  Mvg dhr Zimmermann

 174. Op de een of andere manier krijg ik mijn filemeldingen niet meer op mijn TomTom Go520. Heeft het tot voor kort perfect gedaan, maar nu dus niet meer. Hij kan geen verbinding maken met mijn Samsung J5. Waar kan dit aan liggen?

 175. Ik heb last dat mijn Tom Tom 620 Go zo langzaam reageert het duurt zeker 5 seconden voor hij op spraak reageert en ook met het aan raak scherm reageert hij traag .
  wat in het verkeer best gevaarlijk is.
  Moet telkens wachten of kijken of hij wel reageert
  is dit normaal ???
  en heeft U misschien een idee ??
  met vriendelijke groeten

  M v Doorn

 176. “De map voor het downloaden van items bestaat niet” Ik moet een pad naar een bestaande map opgeven. Maar hoe dient die map dan te heten? Als ik naar Intern geheugen of SD kaart ga, zie ik nergens een map met bijvoorbeeld “Downloads” of zo?

 177. Goedemorgen,
  Aangenaam verrast werd ik door de onderstaande actie.
  Een kadootje voor mij als trouw klant leek het.

  De nieuwe Kaart van Europa is klaar voor gebruik
  TomTom Updates
  Vandaag, 06:05

  Download ‘m nu – helemaal gratis

  JE KAARTUPDATE STAAT KLAAR

  Download nu en blijf up-to-date

  DOWNLOAD NU

  Beste klant,

  Wegen veranderen constant en onze kaarten veranderen mee. Je kaart is bijgewerkt en is nu beschikbaar om op je navigatiesysteem te downloaden.

  Je TomTom-systeem:

  Rider v2

  Je abonnement:
  Kaart van Europa
  Begindatum:: 03/08/2016
  Einddatum:: 03/15/2016
  DOWNLOAD

  Helaas het werkt niet, ik moet toch “gewoon” betalen. Foutje..
  Kunt u mij hierin tegemoet komen en deze update vrij geven voor mij?

  Met vriendelijke groet,

  Peter Bentvelzen

 178. MARC DE MEERLEER

  Heb een GO LIVE 1005 en voer regelmatig de nodige updates uit. Vernieuwde mijn abonnement Live Services op 24/11/2017 (ordernr. 406637523) voor anderhalf jaar. Ondanks goede satellietontvangst blijkt toestel problemen te hebben om de real status van verkeer in de statusbalk weer te geven. Kan dan ook bv. niks van weer op bestemming of Mijn Servicezs raadplegen of local search gebruiken enz…. Duurt soms ruim een half uur tot een uur eer Live Services werkt. Dan ben ik al lang ter plaatse. De gewone kaartroutes doen het wel. Ik heb dus in feite betaald voor een dienst die ik niet krijg. Oplossing ?

 179. Ik heb de kaart met europa gedownload en die staat volgens mijn pc ook op de sd-kaart.Als ik de gps opstart dan heb ik nog altijd maar de beneluxlanden.

 180. Inmiddels bleek, dat het te maken heeft met het feit dat de TomTom map na upgraden van het besturingssysteem niet meer op de Hackintosh stond. Ik kreeg na een dag of 10 van TomTom een zip bestand met een mappenstructuur, die ik onder documenten kon invoeren en vervolgens in Home kon aangeven, welke mappen ik daarvoor moest gebruiken. Nu alleen nog een grotere SD kaart, want 4 Gb intern en 4 GB op SD schijnen niet meer genoeg te zijn voor Europa en de VS….

 181. Annet Schekkerman

  Hallo,
  ik heb een start 25 van 5 mnd oud.
  Sinds 3 mnd reageert hij slecht als ik een bocht om ga is hij opeens de weg kwijt of hij rijdt naast de weg.
  Dit is heel vervelend daar ik taxichauffeur ben en dus regelmatig de verkeerde afslag neem of gewoon maar door rijdt met het gevolg dat ik weer moet keren. Ook zegt hij midden op de snelweg dat ik moet keren of moet sfslaan enz enz. heel vervelend!!
  Waar komt dit vandaan? dit hoort een nog bijna nieuwe tomtom toch niet te doen?

 182. Hallo, wij hebben een ingebouwd TomTom-systeem in onze Renault. Ik heb het SD-kaartje uitgehaald om een up-date uit te voeren maar ik krijg deze foutmelding:
  1152, Er is een fout opgetreden bij het uitpakken van TomTom HOME.msi naar de tijdelijke locatie.
  Wat is het probleem en hoe kan dit opgelost worden? Alvast bedankt voor uw goede raad.

 183. Heb een tzee en een half jaar oude GO 5000. Heeft van meet af aan rpoblemen opgeleverd: gesproken aanwijzingen verdwijnen, scherm toont dubbele beelden, opeens twee sprekers door elkaar, alternatieve routes kunnen niet gevonden worden en een accuutje van het jaar nul. Langzamerhand wil hij niet meer van taal veranderen, aanwijzingen zijn steeds vaker te laat, om over de betrouwbaarheid van de kaarten met name in bergebieden of streken met veel fietspaden, nog maar te zwijgen. Buiten temperatuur van 45 °C kan de apparatuur buiten werking stellen. Steeds had Tomtom wel weer één of andere verklaring waarbij het natuurlijk ALTIJD de schuld van de klant is.
  En nu, probeer ik updates binnen te halen en blijkt na ruim 2 en een half uur dat Tomtom alles van het apparaat heeft verwijderd. En toch is mijn tomtom bijgewerkt, volgens “my drive”. Maar op het schermje van het apparaat staat duidelijk’geen kaarten, u moet deze eerst kopen”. Verder geet het apparaat geen sjoechem meer.
  En dat is dan “lifelong”? En waar is de Tomtom service?

 184. De beste oplossing die ik snel kan bedenken is dat er een probleem is met de GPXfix, software van het toestel. Sluit je toestel aan op je pc en voer opnieuw een update uit.
  Je vindt een boel informatie op : https://tweakers.net/nieuws/81062/tomtom-gebruikers-melden-problemen-met-gps-positiebepaling.html7 en op http://nl.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/16097/~/een-gps-signaal-op-je-navigatiesysteem-ontvangen

  Ik zal hier zelf ook nog iets over schrijven op onze website.

 185. Dat heb ik ook voorgehad. Het apparaat was al 5u aan het updaten (de eerste keer) en dan heb ik deze onderbroken. Er stond geen kaart meer op.
  ofwel ga je naar de instellingen (als dat nog kan) en doe je fabrieksinstellingen. Pas op alle aanpassingen zijn dan verloren.
  Ofwel kies je voor de kaart die in mydrive staat waar je recht op hebt (basiskaart) en deze installeer je dan opnieuw. Dat kan weer een paar uur duren tegen dat het in orde is.

  Uiteindelijk het het meer dan overnacht bezig geweest om mijn TT te updaten na de installatie van de oude kaart.

 186. Frederik Gadeyne

  Beste,

  Ik heb mij net een tom tom 5200 met wifi gekocht,
  Ik probeer zoals jullie mij voortonen hoe ik mijn wifi moet koppelen maar er staat helaas niets in de lijst uitgenome : schakel wifi in om netwerken te zien.
  Mijn wifi thuis staat aan, mijn tablets werken momenteel perfect
  Zou dit een productiefout kunnen zijn of doe ik toch iets verkeerd?

  Mvg

 187. Hallo,
  Mijn tomtom go professional 6200 trucknavigatie heeft het volgende probleem
  Toestei ca 1,5 jaar oud.
  Probleem is dat toestel regelmatig vast loopt.
  Meestal al ik een route wil verwijderen of wil instellen.
  Na ca 20 seconden wordt het beeld zwart,en start vanzelf weer op.
  Gebeurt dit tijdens navigeren,dan gaat hij ook vanzelf weer verder.
  Maar gebeurt te vaak op momenten dat je de navigatie nodig bent.
  Wie heeft de oplossing
  Resseten en terug zetten naar fabrieksinstellingen is al gebeurt.
  Mijn vorige tom tom had hier ook al last van.

 188. A. Schilderman

  heb sinds 2 jaar een TomTom start 42. kan geen updates meer downloaden . krijg de melding dat api-ms-crt-runtime etc niet aanwezig is. een aantal maanden geleden lukte het nog wel. wat nu.

 189. Mijn scherm van de TomTom schiet na een paar minuten van 3D naar een beschrijvende tekst wat kan ik hier aan doen

 190. Mijn TomTom gaat steed vanzelf over van 3D kaart naar beschrijvende kaart. Wat moet ik doen om dit te veranderen

 191. Rein Soetendal

  Ik heb vier vergeefse pogingen gedaan om versie 2.11.1.150 te updaten naar 2.11.2.150. Zonder deze update kan ik er niets meer mee.
  Gegevens: TomTome ONE XL, MacBook Pro, OS X El Capitan versie 10.11.6

 192. Gerard Benink

  Ik heb vanmorgen een nieuwe update gedownload op de SD-Kaart. De heleboel geïnstalleerd en nu geeft hij aan geen kaarten beschikbaar.

 193. Maarten Mijer

  Goedemiddag,

  Ik heb al drie jaar een Tom Tom Rider 400, maar er nog niet veel plezier van gehad. Hij geeft namelijk om de paar seconden aan dat ie losgekoppeld is van de voedingsbron en gaat dan uit (slaapstand) om vervolgens na een paar seconden weer aan te gaan. Mijn eerste vermoeden is natuurlijk dat dat aan de voedingsbron ligt, maar de motorzaak waar ik mijn nieuwe motor heb gekocht, kon geen probleem vinden met de Tom Tom houder. Is het mogelijk dat dit aan de Tom Tom zelf ligt en hoe kan ik dit probleem dan verhelpen?

 194. Jan van der Sluijs

  Ik probeer mijn tom tom te updaten op jullie verzoek en heb al 15 keer alles in gevuld en hij zegt 15 keer dat het gelukt is maar moet het steeds weer opnieuw in vullen. als ik de nieuwe versie niet hebt kan ik dus niet updaten

 195. hallo ik heb 7 jaar geleden tomtomlive gekocht en bijna nooit gebruikt.
  ik heb twee weken geleden geupdate maar er zijn nu paar landen verloren gegaan.
  wat heb ik verkeerd gedaan?

 196. Het zou kunnen dat je kaart is opgedeeld in kaartzones. Je moet dan de zone van je gebruikte kaart wijzigen.
  DE ACTIEVE ZONE WIJZIGEN
  Je kunt de actieve kaartzone op je navigatiesysteem altijd wijzigen via TomTom HOME. Ga als volgt te werk om de zone te wijzigen:

  Sluit je navigatiesysteem aan op je computer en start HOME.

  Klik in HOME in het hoofdmenu op Beheer mijn navigatiesysteem.

  Klik op het tabblad Items op het navigatiesysteem.

  Klik naast de kaart die momenteel op je navigatiesysteem is geïnstalleerd op Wijzig kaartzone.

  De huidige zone wordt weergegeven, samen met een lijst met andere zones die beschikbaar zijn voor je kaart.

  Selecteer een kaartzone ter vervanging van de zone die momenteel op je navigatiesysteem is geïnstalleerd en klik op OK.

  Klik op OK.

 197. Hallo,

  Is er een mogelijkheid voor TomTom om de service eens “om te keren”: net als bij telefoon of computer directe systeemherkenning van oudere TomTom’s en een vraag of er een update moet worden uitgevoerd..?? Niet hinderlijk, maar met de mogelijkheid deze melding uit te stellen. Betaling via iDeal of creditcard; directe service.

  ZO hoort dat gewoon in deze tijd.. Leeft TomTom nog in de ninetees van de vorige eeuw..??

  Harry

 198. Kees Vlasblom

  Hallo,

  Kan de stem van Joanna Lumley weer worden toegevoegd? Ik mis haar al jaren en zij is de enige vrouw die mij mag vertellen waar ik heen moet 🙂
  Zie nu wel dat die flauwe stemmen weer beschikbaar gaan, dus bij deze, pleaaaaaassssssse. Give us Joanna, back, Kees

 199. geachte ,

  ik heb verleden weekend een update gedaan van mijn tom tom go 40 . sindsdien heb ik geen geluid meer , eerst waren alle stemmen (uitgezonderd 2 Arabische) verdwenen , dan heb ik een gratis nieuwe nederlandse stem aangeschaft , waarna plots 2 andere stemmen (1 nederlands en 1 vlaams ) erbij kwamen , maar blijkbaar is geen enkele van die stemmen die nog werkt .

  groeten

 200. Na het downloaden van de laatste update (100%) blijft de volgende melding urenlang in beeld staan zonder dat er iets gebeurd: BEZIG MET CONTROLEREN.
  Hoe krijg ik de nieuwe software geinstalleerd? Er is voldoende geheugenruimte beschikbaar.
  Heeft iemand een oplossing hiervoor?

 201. Ik wil een route invoeren naar Slovenie, maar als ik dat gedaan heb zegt het systeem:” niet genoeg locaties voor gps” kan geen route berekenen.
  Wat gaat hier mis.

 202. Willem Blokland

  Hallo TomTom,

  Op 9 juni 2018 heb ik een nieuwe kaart van West Europa gekocht voor mijn Renault TomTom Carminat systeem.
  Vandaag, 29 juli heb ik nieuwe software ge-update en wilde ook mijn kaart updaten, echter het programma zei dat ik deze kaart opnieuw moet kopen.

  Ik dacht dat bij aankoop van een nieuwe kaart deze inclusief 1 jaar updates is?

  Waarom klopt dat niet??

 203. Ik krijg tijdens updaten al uren het bericht Systeem wordt bijgewerkt, de tomtom is verbonden met de pc en my drivce connect. Is dit wel in orde
  Graag antwoord

 204. Beste,
  Dit hangt er van af. Wanneer het lang geleden is dat je een update gedaan hebt, kan het inderdaad lang duren. Ik heb al gehad dat een update een hele nacht kon duren hoewel ik dat zelf alles behalve normaal vind. Loskoppelen mag je niet doen want dan is de update en ook de kaart niet meer functioneel. Dit doe je alleen wanneer het niet anders kan. Je installeert dan de oude kaart via Mydrive opnieuw. Meestal is het geheugen van je SD te klein en geeft het daarom problemen. Check zeker dus het geheugen voor je een nieuwe update doorvoert.

 205. Goedendag,

  ik wil mijn tomtom carminat updaten in de renault scenic , heb Europa v10.15 aangeschaft maar hij ziet een aantal landen niet. o.a. Duitsland en Frankrijk komen niet in beeld.
  Er is genoeg ruimte op de sd kaart en tijdens het downloaden ook geen foutmeldingen.

  Graag uw hulp, wat kan er mis zijn ?

 206. Na de laatste (gratis) update valt signaal van/naar satelite vaak weg wat erg lastig is. Voorheen nooit ondanks dat hij op dezelfde plaats in auto hangt. Systeem gereset, kaart opnieuw er op gezet maar het probleem blijft. Betreft de TomTom GO 60/61

 207. Beste Medewerker,
  Ik ben in het bezit van een TomTom navigatie type VIA/52,
  Het lukt mij niet de batterij thuis op te laden zodat deze als ik hem gebruik in de auto
  elke keer geeft hij aan dat hij op de spaarstand staat aangezien de batterij nagenoeg leeg is.

  Kunt U mij aangeven hoe ik kan realiseren dat de batterij voor een bepaalde tijd is opgeladen?
  Ik hoor graag Uw reactie

 208. Mijn TomTom GO620 is plotseling in de auto uitgevallen !
  Doet niets meer zwart scherm, gisteren wel 2 updates gedaan.
  Kan u mij helpen ?
  Of moet dit naar TomTom ? Toestel is 5 maand oud.

 209. Mijn via 120 herkent nieuwe weg situaties niet.

  Aan de computer krijg ik systeem is up to date.

  Oplossing ???

 210. tijdens update van nieuwe kaart op mijn go 5200 probleem na onvolledige update, Indicatie geen kaart beschikbaar en niet te herstellen via my drive voeg kaart toe reageert ook niete wat nu?

 211. Adriaens Stéphane

  Heb een GO LIVE 1000 en voer regelmatig de nodige updates uit. Ik vernieuwde steeds ruim op tijd mijn abonnement, ook dat van de Live Services ( ook in 2017 ). Mijn GPS werkt prima en de route wordt vlug aangegeven maar hij blijft zoeken om verbinding te maken met LIVE-services. Meestal duurt het minstens een halfuur alvorens hij verbinding heeft met live-services, soms duurt het meer dan een uur (en heb ik tal van antennemasten gepasseerd. Ik heb dit probleem al meer dan een halfjaar. Ondanks goede satellietontvangst ( route wordt vlug berekend) blijkt het toestel problemen hebben om de real status van verkeer in de statusbalk weer te geven. Ik ben regelmatig in het buitenland en het is ENORM vervelend als ik telkens weer in files terecht kom. Het duurt soms ruim een half uur tot een uur eer Live Services werkt. Dan ben ik al lang ter plaatse. Ik heb dus betaald voor een dienst die ik niet krijg. Oplossing ?

 212. Mijn tomtom Go app werkt start niet op op mijn nieuwe telefoon (GalaxyS8), ik heb inmiddels al een nieuwe versie gedownload, maar ook deze start niet op

 213. Ik krijg via de tom tom geen toegang tot TomTom services. Hij geeft volgende melding: Oeps
  Er zijn problemen met de toegang tot TomTOm services. Probeer het later opnieuw.

  Graag jullie oplossing.

 214. ik heb altijd probleemloos nieuwe kaarten kunnen downloaden met de Go 600. Nu lukt het niet meer. De kaarten worden wel op de laptop gezet. Maar dan gaat het mis. Continu wordt op het beeldscherm van de laptop weergegeven dat “het systeem wordt bijgewerkt”, en de weergave “aan het wachten op het systeem”.
  Na een aantal uren nog dezelfde vermelding. De nieuwe kaart wil er niet in!
  DE Go 600 gereset. Geen verandering. de Go een aantal keren uitgezet. Geen verandering. Nog twee keer opnieuw de kaarten gedownload.(wel geduld hebben). Geen verandering. De geheugenuitbreiding (32 Gb omdat er te weinig geheugen was) 3 keer geformateerd. 1 keer met de laptop en 2 keer met de Go 600. Nog steeds de oude kaart ( Europe 1011.9002) in de G0 600 en nog steeds dezelfde vermeldingen. OP internet uren gezocht en geen oplossing hiervoor gevonden.

 215. tom tom go 5200 staan 3 updates klaar, software update 18.202.0024.411, flitsr update, kaarupdate Map shar. software verplicht, of ik nu wel of niet de twee andere updates uitzet, krijg ik de melding dat er iets fout is gegaan, aan en uit zetten geen resultaat. wel elke keer de melding dat de software pas update wanneer je iets anders wijzigt??????

 216. Arno van Lieshout

  Sinds twee dagen blijft MyDrive Connect hangen bij ‘wachten op uw systeem’ als ik wil updaten. Daarvoor werkte het altijd goed.
  Ik heb geprobeerd met twee verschillende USB-kabels en twee USB-poorten. Bij opstarten MDC staat mijn systeem als ‘verbonden’ weergegeven en het PC-icon staat op het scherm van de TT. De beschikbare updates verschijnen ook gewoon, maar als ik ‘Update alles’ aanklik, blijft MDC hangen.
  Ook resetten van de pc en//of de TT helpt niet. De TT geeft wel een paar keer ‘Er wordt gecontroleerd op updates’ weer, maar verder gebeurt er niets, ook niet als de TT uren aangesloten blijft.
  (Windows 7 Ultimate pc).
  Als taxichauffeur ben ik afhankelijk van dit apparaat, dus ik zou graag snel een oplossing hiervoor hebben.

 217. Frank Adriaensen

  Mijn tomtom GO 520 wil ook niet meer updaten via WIFI sinds een paar dagen. Hij geeft steeds de melding “Oeps, er is iets misgegaan. Probeer het opnieuw”.
  Heb het volgende gevonden op het forum van tomtom.com:
  Hello all,
  There are currently 2 issues we are facing. A team is working to get this resolved as soon as we can.
  MyDrive Connect- ‘Waiting for device’ error message / Unable to update or link to an account / connectivity issues.
  TomTom Services- ‘Oops we are having trouble accessing TomTom Services. Please try again later’ – This error mostly when you log in to MyDrive or TomTom Services or updating using WiFi.
  We just published a banner announcement on our support website to inform the same.
  I will let you know once a fix is deployed.
  Thank you for your patience…
  Regards
  Vikram

  De link naar het forum:
  https://en.discussions.tomtom.com/mydrive-connect-474/problems-with-mydrive-connect-and-accessing-tomtom-services-on-the-device-1041706

 218. Het kan eerlijk gezegd aan van alles liggen. Voor TomTom heb je ook de juiste geheugenkaart nodig. Zie het artikel op onze website: https://navigatieupdate.com/geheugenkaarten-voor-gps/
  Ik vermoed wel dat de oude geheugenkaart te klein is geworden. Als deze mappen er nog opstaan, probeer eens een zone alleen te updaten en niet heel Europa vb. Als dat lukt ligt het aan de geheugenkaart die je gebruikt hebt.

 219. Hallo, ik gebruik Tom Tom op IPhone en IPad. Echter de laatste kaart update mislukt iedere keer waardoor ik de applicatie nu helemaal niet meer kan gebruiken. Ik heb de update zowel op IPhone en Ipad meerdere keren heb gepoogd te installeren krijgskunst altijd de melding bij rond 90% update mislukt. Gaarne even spoedig een reactie. Groet Johan de Lange

 220. Mijn TOMTOM VIA 52 laadt niet goed op in de wagen, aan de laptop laadt het wel goed op (via zelfde kabel). Dat geeft meestal weinig problemen, maar is toch een beetje zorgwekkend om telkens te merken dat de batterij bijna op is, terwijl het altijd verbonden is met de kabel aan de auto. En aangezien de tomtom ook nooit helemaal uitvalt, werken alle kabels goed.

 221. Ik veronderstel dat je bij de laptop oplaadt via de USB en dat je bij de auto nog een ander tussenstuk nodig hebt? Dan kan het aan het tussenstuk liggen.
  Of heb je een USB aansluiting in je wagen dan ligt het hoogst waarschijnlijk dat deze geen goed contact meer geeft. Probeer eens iets anders op te laden met dezelfde kabel in de auto en kijk naar het verschil.

 222. Hallo,

  Op mijn nieuwe laptop met Windows 10, heb ik de correctie versies van MyDrive geïnstalleerd. De computer herkent m’n TomTom Start 20 ook, in bijv apparaatbeheer. Wanneer ik de TomTom echter aansluit met de bijbehorende usb-kabel, in verschillende usb-poorten, verbreekt dit direct de internetverbinding van m’n laptop. MyDrive meldt dit dan ook. Als ik de TomTom weer loskoppel van m’n laptop, wordt direct de internetverbinding weer hersteld en start MyDrive automatisch ook weer.
  Ik kwam ergens op internet een persoon met hetzelfde probleem tegen, zij schreef twee jaar terug dat voor haar de toetsen fn en f2 hielpen, maar helaas geldt dat in mijn geval niet.
  Weet u wat ik hier wel aan kan doen?

 223. Vorige week TomTom 5200 ontvangen.
  Sindsdien probeer ik te updaten.
  Ik kan met de TomTom geen verbinding maken met mijn account of MyDrive.
  Dat doe ik als volgt. Instellingen, MyDrive: email-adres en wachtwoord ingevoerd, Op knop “Meld je aan” gedrukt.
  Telkens krijg ik als antwoord: “Oeps Er zijn problemen met de toegang tot TomTom Services. Probeer het later opnieuw.”
  (Instellingen Wifi geeft aan, dat de TomTom verbonden is met mijn modem/router. Overigens kom ik met dat email-adres en wachtwoord wel in mijn persoonlijke TomTom webpagina en daar heb ik me aangemeld bij MyDrive.)

 224. nieuwe TomTom spark na eerste update reageert het horloge nergens meer op. leeg scherm met af en toe een flits van het logo. sportsconnect kan ook geen verbinding meer maken.
  wat te doen?

 225. Patrick De Hondt

  Na laatste update heb ik geen geluid meer men zegt mij dat mijn toestel te oud is. Ik heb een GO 730.

 226. Problemen met MyDrive
  Tijdens wijzigen van een route in MyDrive alle routes ineens verdwenen???
  Gelukkig staan de routes wel nog op mijn TomTOM 6200
  Styres

 227. goedendag,

  Mijn tomtom Go 1005 camper serie nummer st 4473g06918 start niet meer verder op. Hij blijft bij de palmen hangen. Ik heb al geprobeerd om de startknop ingedrukt te houden en dan krijg ik een zwart scherm met witte tekst. Ergens stond dan 3 keer startknop indrukken en dan zou je een wiel krijgen; bij mij gaat ie uit.
  De computer ziet de tomtom niet.
  Verder gaat de tomtom dan uit zichzelf aan of uit.
  Kunt u mij helpen aan een oplossing. NB de accu is vol; ik heb m onlangs geupdated , maar toen ik m gisteren wilde gebruiken startte ie niet verder op en nu nog niet.

 228. Rob van Vliet

  Beste Tomtom,
  Ik heb een nieuw apparaat gekocht tomtom rider 550.
  Ik wil een tomtom account aanmaken maar krijg de melding dat mijn e-mail adres al een accaunt heeft.
  Ik probeer een nieuw wachtwoord aan te maken omdat ik de oude niet weet en verstuur mijn e-mail adres om instructie’s te verkrijgen voor het aanmaken van een nieuw wachtwoord. dit word verzonden, maar ik krijg geen mailtje terug ???
  Hoe kan ik dit oplossen

 229. Dag Theresia,

  Mogelijk is de update niet goed gelukt en is de kaart gebroken. Wt je kan doen is de oude kaarten terug op je toestel plaatsen. Als je GPS toestel niet wordt herkend, kan je de volgende acties uitvoeren die je kan terugvinden op de website van TT: https://nl.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/7377/~/je-navigatiesysteem-wordt-niet-herkend-%28tomtom-home%29

  Zorg dat je geheugenkaart voldoende groot is en update vervolgens naar de nieuwe kaarten. Of selecteer enkel die kaarten voor updates die je nodig hebt. Dat neemt minder geheugen in beslag.

  Ik hoop dat het hiermee opgelost is.

 230. Beste TomTom.
  Recent heb ik bij R-LINK gekocht:
  -een nieuwe versie van kaart Europa V1011
  -een R-soundeffect.
  Daarnaast het ik op een nieuwe SD-kaart (16 GB) de laatste update van het sturingsprogramma gedownload.
  Na activeren in de auto van het sturingsprogramma heb ik de gekochte kaarten proberen te downloaden op de PC naar de SD-kaart.
  Dat lukte niet. Aangegeven werd: ” te weinig schijfruimte”.
  Alles opnieuw geprobeerd met nieuwe SD-kaart van 32 GB.
  Opnieuw “te weinig schrijfruimte”.
  Wat is er fout, wat doe ik verkeerd?

  Ik hoop dat u een oplossing hebt!
  Harrie

 231. Ik krijg mijn TomTom42 niet geupdate. Mydrive komt niet verder dan controleren (inmiddels 100%). Dit is al geruime tijd zo…. (enkele dagen) en op meerdere computers (op de tweede was nog nooit MyDrive geinstalleerd)

 232. Is dit een Via 42 of een Start 42? Van de oude toestellen wordt de software mogelijk niet meer ondersteund. Op de website van TT kan je dat controleren. Zo is het moeilijk te achterhalen wat het probleem is.

 233. Wat een waardeloos systeem , ik probeer al dagen nu de europa kaart te updaten op mijn TomTom rider en het lukt gewoon niet. Als ik hem aan de pc hang met MY drive connect dan download hij de kaart binnen enkele seconden. Dan blijft het wiel op 100% staan en dan staat er bezig met controleren. Ik heb de tomtom nu al meer als 24 uur er aan hangen en dit blijft maar staan.

  Volgens tomtom klanten service moet je je tomtom 3 dagen aan de pc laten hangen!!!! Wat?!? dat slaat toch helemaal nergens op. Heb nu inmiddels 2 dagen er aan gehad nog steeds zegt de tomtom Bezig met controleren. Heb hem er uit getrokken en een harde reset gedaan en nu poging 3 om de updates te installeren. Ik heb er nu al spijt van dat ik geen garmin heb gekocht. Wat een waardeloze software ondersteuning heeft TomTom

 234. Beste Tomtom, mijn GO LIVE 1005 / GO LIVE Camper & Caravan laat sinds kort bij het opstarten 3 tonen horen (piepjes). Kan kan nergens vinden wat dat betekent. Ongeveer sinds dezelfde tijd blijft de kaart soms tijdens het rijden hangen, de routeaanwijzingen gaan wel door. Na een reset (15 sec. aanknop aan) doet hij het dan weer.
  Vriendelijke groet, Bert Hesse

 235. krijg op tomtom 520 elke keer als ik het wachtwoord ingeef wat ik ook doe wachtwoord verkeerd

 236. Leon Van Teulingen

  Ik heb vandaag de update uitgevoerd maar hierbij is duidelijk iets fout gegaan want nu ben ik ook mijn gekochte kaart van Europa kwijt..
  Wel een beetje jammer want dat koste me 59,euro

 237. este lezer(es)

  Zo juist € 59,95 overgemaakt voor een up-date voor mijn Tomtom Start 25, serienummer: BQ4043A91215 en ik krijg een up-date voor mijn oude Tomtom ONE. Waarschijnlijk heb ik ergens iets fout gedaan en ik hoop dat jullie mij alsnog de juiste op-date voor mijn Start 25 willen zenden.
  Bij voorbaat heel hartelijk dank
  A.J. den Boer
  Heinenoord

 238. Ik heb een TomTom live camper/caravan
  Deze heb ik Plm 14 dagen geleden aan de computer aangesloten en het nieuwe programma in laten lezen
  Daarna krijg ik de TomTom niet meer aangesloten op de comp. Windows 10
  De TomTom doet nu niets meer. Gaat aan en uit. Ook de 30 sec doet het niet
  TomTom nr is ST4473G05715
  Wachtende op uw antwoord
  K. Aaldijk

 239. Ronald Van Everbroeck

  Hallo
  ik heb een tomtom rider 550 waar een probleem mee is
  als ik aan het rijden ben dan draait de kaart soms zonder reden en staat ze soms op zijn kop
  als ik dan terug wat trager rijd dan komt de kaart terug in de juiste richting

  weten jullie wat ik eraan kan doen ?

  mvg
  Ronald

 240. Hallo ,

  Na het synchronisren van routes , kan ik niet meer op mijn routes komen op de tom tom (rider 550 )
  Als ik op mijn routes druk dan krijg ik zwart scherm en komt hij later gewoon weer terug op beginscherm.
  Ook komt het voor dat als ik op mijn routes druk dat de TomTom dan uitschakeld en vanzelf weer opnieuw opstart.
  Wat kan er aan de hand zijn ?

 241. Beste Tom Tom,
  Wij hebben enkele TOM TOM pro 7150. Het beeldscherm van een apparaat geeft de letters in het menu weer met schaduw. Ook worden de lijnen en letters van de kaarten niet echt scherp weergegeven.
  Wij hebben meerdere keren het apparaat reset. Zelfs hebben wij nieuwe software op de terminal gezet.
  Wat kunnen wij nu nog doen om het probleem op te lossen?

 242. Wout Oosterhof

  Ik prober mijn TomTomGo50 bij te werken via drive connect. Steeds krijg ik de melding: te weinig ruimte op harde schijf voor het cachegeheugen. Ik heb 11 gb op mijn harde schijf en nog bijna een lege 16gb geugenkaart… wat te doen?

 243. Mark vd Gevel

  Ik heb zojuist een Go Essential aangeschaft. Tijdens het opstarten was een update verplicht. Vervolgens probeert hij een kaartupdate te doen, want er is geen kaart meer aanwezig. Alleen deze update geeft telkens (100-en keren geprobeerd) ”Oeps er is iets misgegaan. Probeer het opnieuw”.

  Updaten via Mydrive connect gaat niet, want deze geeft aan: EENVOUDIG UPDATEN
  Download de nieuwste updates direct op je systeem. Je hebt geen computer nodig!
  Je systeem heeft ingebouwde Wi-Fi, waardoor je heel eenvoudig de nieuwste software en kaarten kunt downloaden.

  Op de website staat dat je wél gebruik kunt maken van Mydrive Connect…. maar dus toch niet.
  Hoe krijg ik mijn tomtom werkend????

 244. Maarten van der Plas

  Het lukt me niet om een nieuwe NAVCORE geinstalleerd te krijgen. TomTom connect herkent mij TT start 42 en geeft aan dat v.12.075.2300.84 geinstalleerd moet worden. Dit item en het Quick Fix iten eronder zijn al aangevinkt. Maar de “vinkjes” en het veld “Update selectie” blijft lichtgrijs. Ik komn dus niet verder.

 245. Peter van Heerebeek

  Vraagje, ik heb 3 tomtoms, een Go510 (nieuw model), Go5100 en Go6200. De laaste twee updaten goed maar de Go510 blijft in een update-loop hangen. Zodra ik hem aansluit op MyDrive Connect vliegt de Connect software naar “Systeem wordt bijgewerkt”, ik krijg geen kans iets anders te doen. Dat bijwerken bestaat uit 8 min lang een update naar de Go510 sturen dan 1 min op 100% staan en weer bij 0% beginnen, dit gaat oneindig door. Firmware is net niet de allerlaatste versie, die wilde ik er op laten zetten, kaart is 1025.
  Als ik de Go510 lostrek en reset werkt hij gewoon maar bij aansluiten op mijn PC of MAC vliegt hij de update in. Ook een factory reset helpt niet, zelfde probleem bij aansluiten op PC of MAC.
  Als ik in windows task manager naar netwerk-activiteit kijk zie ik dat er hoofdzakelijk van de Go510 wordt gelezen met een paar hele korte schrijfpieken, telkens bij hetzelfde update percetage.
  Enig idee wat er aan de hand kan zijn en wat ik er aan kan doen?

 246. Hallo,

  Ik heb meerdere exemplaren van het model Pro 5150 Truck met levensduurlange updates. Wanneer ik een update vraag voert hij niet alles uit. De laatste kaartupdate is v935.5801 van 7-2014. De app is versie 12.105.3134902.101 van 30-11-2018. Hoe kan ik de meest recente updates krijgen?

 247. Tomtom Go 730 heeft geen toegang via stekker en geen WiFI, hoe moet ik deze up-daten, hij staat via een houder in het dashboard van mij Fiat

 248. Heb update gedaan tomtom via 130. Heb nu geen geluid meer.Bedoel er wordt geen geluid afgespeeld.

 249. Rudy Van Zeebroeck

  Ik krijg al 2 dagen de melding dat “onze servers hebben het momenteel erg druk)……..
  Ik heb dit eerder nooit voorgehad
  Bezit 3 TOMTOM start 25 en met geen enkel toestel wil het lukken
  Ook niet op een andere PC
  Mijn PC is met ethernet kabel verbonden
  Ik heb een van de snelste internet verbinding in Vlaanderen (Tlelenet WIGO)
  Geen datalimiet.

 250. Harry Janssen

  Ik probeer al een week mijn TomTom Start 25 te updaten middels MyDrive Connect maar ik krijg steeds de melding:
  Onze servers zijn momenteel erg druk
  Klik een aantal keer op Opnieuw tot je bent verbonden. Als dit niet werkt, sluit je MyDrive Connect en start je het opnieuw.
  Dit helpt allemaal niet.
  Wat is er aan de hand bij jullie?

 251. Hallo Tom Tom! Update!
  Mijn 7 maanden oude Tom Tom GO 6200 Camper (ZA2208I01783) heb ik naar Tom Tom Service gestuurd omdat de ingebouwde Sim niet werkte (DER5812735 – 26-3-2019). Toen ik het apparaat terug kreeg werkte de sim goed maar werkte de WIFI ontvangst niet meer. Weer terug gestuurd voor reparatie (DER5817647 – 4-4-2019). Omdat mijn apparaat niet gerepareerd kon worden kreeg ik een vervangend toestel terug ( ZA3518Y00158). Echter was dit geen camper maar voor personenauto. Dus weer retour die hap (DER5824855 – 11-4-2019). Ik kreeg weer hetzelfde apparaat retour met gewijzigde software. Echter kreeg ik met dit (gemanipuleerde) toestel problemen met de updates. Het apparaat gaf “up to date” aan terwijl de kaarten 12 maanden oud waren (05-2018). Bij de Tom Tom Service hadden ze handmatig een update klaargezet, maar die liet zich heel slecht downloaden. Telkens werd het downloaden onderbroken, en moest ik het apparaat uit en weer aanzetten, dan ging het weer een stukje verder. Omdat het niet god werkte, weer retour gestuurd (DER5848704 – 14-5-2019). Nu werd het apparaat wéér vervangen (ZA3508Y00123). Tot overmaat van ramp was dit ook weer een apparaat voor personenauto. Dus maar weer voor de vijfde keer retour (DER5857140 – 22-5-2019). Weer tot overmaat van ramp kreeg ik hetzelfde toestel retour met gewijzigde software. Het resultaat is niet moeilijk te raden: precies dezelfde problemen als het vorige vervangende apparaat.
  Weer opgebeld, en telkens werd de telefoon door hun botweg opgelegd. Het vervelende is, dat je telkens als je belt iemand anders aan de lijn krijgt. Uiteindelijk werd mij op persisterende wijze opgedrongen dat ik contact moet zoeken met de internetprovider,m en dt het nie3t baan de Tom Tom lag, maar aan mijn internet!
  Ik ben bij meerdere buren, vrienden en familie geweest. Daar met hun internet precies dezelfde problemen.

  Dus ik het nu weer een gemanipuleerde Tom Tom, die ook geen meldingen geeft van updates. En de kaarten zijn zoals vanouds (info) van 5-2018! En het apparaat zegt “Up to Date”.
  Wat moet ik hiermee?
  Hebben jullie nog enige suggesties?

  Gr. Johan.

 252. Aanvulling:
  De situatie is zo erg, dat de leverancier (Conrad Benelux) dit vervangende toestel niet onder garantie wil aanvaarden voor reparatie.
  Dus ze hebben daar bij Tom Tom Nederland ook ook nog eens mijn fabrieksgarantie verkwanselt.

  Gr. Johan.

 253. Jan Zuiderwijk

  Mijn navigatierke tomtom 510 kan de SD kaart niet herkennen ,kan daarom geen kaarten installeren.

 254. Fons Delforterie

  Ik heb een TomTom one die lang niet meer gebruikt is.
  Inmiddels weer geactiveerd, alles werkte maar toen heb ik de kaart ook in het navigatiesysteem van mijn auto (Mazda) geprobeerd voor geplande routes.
  Dat lukte niet, maar nu doet de kaart het ook niet meer in de tomtom one zelf.
  Krijg daar het scherm te zien dat de kaart eruit gehaald moet worden met een rood kruis er door.
  Hoe kan ik de kaart nu weer geactiveerd krijgen?

 255. Heb een tomtom go 520 echter de update software 19.101.0014.411 blijft hangen en wordt niet uitgevoerd
  Hoe los ik dit op?

 256. J.P. van Willegen

  Vorige week heb ik bij de ANWB een Tomtom Go Basic 5 gekocht.
  Ik heb het volgende probleem:
  De instructie-instelling “Lees vroege instructies voor” staan aan.
  Het geluidsniveau staat op 50 %.
  Bij het rijden krijg ik echter (vooraf) geen geluids-instructie door.
  Hoe is dit te verhelpen?

 257. aanraak scherm werkt geeft geen reactie op akkoord en verbinding maken met computer
  go720

 258. Jackie Claeys

  Ik heb een TOMTOM GO 620
  en probeer een nieuwe kaart toe te voegen via WIFI rechtstreeks en WIFI-PC.
  Het lukt me niet via Telenethomespot . Melding : Oeps enz..
  + ook via PC en mijn eigen beschikbaar netwerk Thuis lukt het niet.
  Ik krijg telkens de melding : Telenet-338F7 Authenticatieprobleem !
  Ik heb nog 12,88 GB beschikbare ruimte.

  Wat kan/moet ik doen ?

 259. Jan Doesselaere

  tomtom start 60 geeft geen spraakinstructies meer tijdens rijden.
  Nieuwste update uitgevoerd, nog steeds het zelfde probleem.
  Bij keuze van stem geeft hij wel kort een spraak voorbeeld weer.
  Is er soms nog een andere update nodig voor dit probleem?

 260. Ik heb een Start 42 met Lifetime Maps.
  Na ‘updaten’ via MyDrive Connect (juli 2019), zegt de website dat alles ‘up-to-date’ is. Ik heb echter nog steeds kaart versie 10.20 van vorig jaar. Hoe kan dit?

 261. Ga na bij TT of je toestel nog kan upgedated worden. Je geeft hier het serienummer in.
  Mogelijk was er niet voldoende geheugen op de kaart.
  Of de update was onderbroken.

 262. Ik heb een route gemaakt via tomtommydrive, en op mijn rider 400/410 gezet. Ik ga rijden en waar ik af moet slaan is de straat afgesloten ivm kermis. Ik rij door en dan blijft de tomtom steeds maar weer herhalen, keer om, al rij ik km door, steeds weer keer om.
  Waarom zoekt hij geen alternatieve route ? Want omkeren helpt niet omdat hij je dan weer naar die afgesloten straat stuurt. Hoe lossen we dit op.

 263. Ik probeer al enkele dagen mijn TomTom Start 20 te updaten middels MyDrive Connect maar ik krijg steeds de melding:
  Onze servers zijn momenteel erg druk
  Klik een aantal keer op Opnieuw tot je bent verbonden. Als dit niet werkt, sluit je MyDrive Connect en start je het opnieuw.
  Dit helpt allemaal niet.
  Wat is er aan de hand bij jullie? Dit is niet TomTom-waardig

 264. Goedemorgen,
  Ik heb een tt 130/135 en deze probeert na de nieuwste update v1035.9733 steeds tijdens het rijden contact te maken met de computer. hierbij blijft het scherm steeds wit zodat de routeinformatie niet zichtbaar is. wat kan hiervan de oorzaak zijn?
  Met vriendelijke groet,
  J.G. Veen

 265. Ik probeer al enkele dagen mijn TomTom Start 20 te updaten middels MyDrive Connect maar ik krijg steeds de melding:
  Onze servers zijn momenteel erg druk
  Klik een aantal keer op Opnieuw tot je bent verbonden. Als dit niet werkt, sluit je MyDrive Connect en start je het opnieuw.
  Dit helpt allemaal niet. Wat nu?

 266. kaart beschadigd, kan de kaart niet meer updaten. Herstel alk geprobeerd maar werkt ook niet, krijg vaak de melding server overbelast. Wat is hier aan te doen?

 267. de Tom Tom stem valt na een keer of 3 gebruiken gewoon weg. Na elke reset en elke update. Voorheen viel het hele ding gewoon uit. TomTom wil je gewoon constant upgrades en andere zaken aansmeren. Met de routeplanner op de telefoon rijd je een stuk safer.

 268. Otto S. Knottnerus

  Nu ik deze berichten lees heb ik spijt dat ik vorig jaar een tomtom heb gekocht. De mijne liep bijna vast bij het updaten en is nu erg traag. Speciaal een gekocht met een Europese kaart, maar daar bleek het aparaatje te zwak voor. Ik heb meer aan de routeplanner in mijn mobiel. Kosteloos en zonder ergernis.

 269. Ik heb nu al meer dan 10 keer min Tomtom my drive connect opgestart om mijn navigatie systeem te updaten. Hen my drive connect al nieuwe versie gedownload. Bij starten update zegt hij dat hij verbonden is met het navigatie systeem, maar telkens krijg ik de melding dat de servers overbezet zijn ?!?!?!?!
  ONZIN. dit kan 1 x voorkomen maar niet 10x verspreid over de gehele ochtend.
  Weg is mijn vrije ochtend. Tom Tom BEDANKT!!!! Slechte service

 270. Wat een waardeloos apparaat, ik geloof dat ik slecht twee keer gebruik heb gemaakt van de Tomtom. Het kreng vindt soms de straat niet eens, want hij is nog niet toegevoegd en nu vindt hij mijn wifi dus niet meer. Gereset, opnieuw opgestart, in de kast bij het modem, verbinding verloren. Bij opstarten vindt hij een uistekende verbinding, maar na een minuut kan de router niet bereikt worden. Alle apparaten doen het als een lier, ik heb een 250 mb verbinding en alles loopt behalve mijn waardeloze nieuwe Tomtom die al een keer gerepareerd is. Het is een Go essential en sta op punt hem in de prullenbak te mieteren. Wat een kloten apparaat.

 271. Op mijn TOMTOM GO 6000 lukt de flitser update niet. De melding “oeps er is iets misgegaan” verschijnt steeds.
  Ik heb de Wifi verbinding gecontroleerd (afgemeld en daarna weer aangemeld) maar dat hielp niet.

  Heeft u een antwoord/oplossing?

 272. Weet iemand hoe ik ‘Lees vroege instructies voor ‘ weer aan de praat krijg? ‘Lees aankomsttijd voor’ doet het wel. Ik voel me heel onzeker zonder vroege instructies.
  (IK heb een GO 520)

 273. Ik heb op mijn pas nieuwe 5200 de laatste update geïnstalleerd en nu geeft hij op bepaalde wegen een totaal verkeerde maximum toegelaten snelheid aan.
  bijvoorbeelbeeld op de snelweg tussen Hasselt (België) en Sint-Truiden waar de toegelaten snelheid 120km/uur is geeft hij nu ineens 70km/uur
  Zo zijn er nu ineens nog meer verkeerde snelheden aangegeven.
  Doe hier s.v.p. vlug iets aan want dit is vreselijk vervelend.

 274. De Rouck Marc

  Geachte, ik heb TOM TOM GO 500 en I Mac OS catalina
  Ik wil opgraden naar de laatste kaartversie..
  De download naar mijn Mac is 100 % gelukt, maar het overbrengen van mijn computer naar mijn tom tom lukt niet. Mijn systeem is wel degelijk geconnecteerd, maar het systeem blijft maar “wachten op apparaat aangeven.Loskoppelen, herstarten, niets helpt.
  Wat te doen?

 275. Wat een slechte service, koop ik een update van Europa, blijkt nu ik naar frnkrijk ga dat Frankrijk niet in de update zit. Bij thuiskomst gebeld hierover en snel een nieuwe update gekregen . In deze update zit vervolgens Tsjechie niet meer, weer gebeld en een zeer onvriendelijk persoon aan de lijn gekregen en gevraagd hoe dit op te lossen. koop maar een nieuw update wordt gezegd, ik dring aan op een oplossin, maar deze meneer zegt:”ik moet niks”en gooit de haak op de hoorn. Wat een service

 276. Marielle
  Heb op start 60 en GO 6000 een kaartupdate van 01/2020 gedaan maar kaart is niet ok.
  Plaatsen in FR bijvoorbeeld zijn zoals het moet maar de straat is dan een straat in Finland met postcode van en in een fins dorpje, en alles is toch een adres in FR. Ook kan de straatnaam een wartaal zijn van enkele tekens, maar sommige plaatsen zijn wel juist, kortom het is een hutsepotje, heb hierin weinig vertrouwen.
  Graag wil ik zeer snel een nieuwe correcte kaart ontvangen.
  Bij mijn aankooppunt van mijn TToms hebben ze op hun pc een update gedaan maar het probleem is hetzelfde ????? Rarara wat is er aan de hand?

 277. Updaten lukt niet. Telkens “Oeps. Er is iets…” enzovoort. Wat een klote-apparaat. Ben al dagen aan het proberen.

 278. Ik probeer al dagen mijn TomTom te updaten. Hij is begonnen, maar brak de update af, met als gevolg dat er nu geen enkele kaart meer op staat. En hij zegt als ik een kaart wil installeren alleen maar ‘Oeps. Er is iets misgegaan…’. Wat moet ik doen om weer kaarten op mijn TomTom te krijgen? Echt, ik heb het nu een keer of vijftig geprobeerd, verspreid over een dag of vier. Maar hij doet echt helemaal niets. HELP!

 279. Spijtig te horen dat TT je niet heeft kunnen helpen. Ik weet natuurlijk ook niet wat er allemaal gebeurd is en wat je aangekocht hebt. Er worden verschillende kaarten van Europa aangeboden: https://www.tomtom.com/nl_nl/drive/maps-services/shop/travel-map. Je moet zeer goed opletten dat je de juiste kaart aankoopt. Je kan de situaties uitleggen en zeggen dat je de verkeerde aangekocht hebt om alsnog de juiste te kunnen vastkrijgen? Als er effectief een fout in de update zit: De klacht schriftelijk neerleggen bij TomTom.

 280. Hallo, mijn tomtom 52 springt nadat ik adres ingevoerd heb en begin te rijden van de kaart naar routebeschrijving. Dus in beeld lees ik, rechts afslaan jo gerrislaan 50 m——– rechts afslaan pieter dreeflaan 300 m enz. kaart is dan weg, als ik op pijltje ( terug ) linksboven duw kom ik weer op de kaart zoals het hoort. Niet lang daarna springt ie weer op alleen routebeschrijving. Ben dus tijdens autoreis meerdere keren op terugpijltje aan het duwen. Kan iemand mij aub helpen met de oplossing. Ben nu al dankbaar. Gr Melanie

 281. Goede avond,
  Ik ben in het bezit van een Renault Kangoo 2 uit 2011.
  Deze heeft een navigatie systeem met een afstandbediening die is op het bakje tussen de twee stoelen is bevestigt .
  Ik heb in de zomervakantie een nieuwe update van de carminat (van 2011) gehad en een nieuwe originele sd kaart van Europa gekocht. Op dit moment communiceert de afstand bediening niet meer met mijn scherm zodat ik hier niets meer kan invoeren.
  Het scherm zelf geeft alles aan (staten en snelheid) maar invoeren lukt dus niet 😕 Het blauwe lampje wat in de afstand bediening zit knippert wel en ik heb er nieuwe batterijen in gedaan. iemand een idee ? 😯

  (De temperatuurmeter geeft ook verkeerde waardes aan maar of dit hier mee te maken heeft …)

 282. Ben er achter gekomen dat je VPN (tijdelijk) uit moet schakelen om problemen met eindeloos updaten te voorkomen!

Reacties zijn uitgeschakeld.