Meest voorkomende problemen TomTom

Vele van de problemen die gebruikers van TT navigatiesystemen hebben, kunnen keer op keer herleid worden naar onderstaande oorzaken. Voor u TOMTOM contacteert, kan je even nakijken of onderstaand probleem niet voor u van toepassing is.

 

Veel voorkomende oorzaken van UPDATE problemen

Een heel deel van de gemelde storingen zijn gelinkt aan het incompatibiliteitsprobleem van de updatesoftware met de pc (min. Vista of hoger) of mac (min. Mac os 10.5.8 of hoger) of huidige huidige browser, de firewall pop-up blokkering of de cookieblokkering die de toegang tot de TomTom site blokkeren. Gelieve dus eerst na te gaan of alle vereisten voldaan zijn voor u een vraag uitstuurt.

veel voorkomende problemenHoud er rekening mee wanneer u de download via het werk wilt installeren, dat dit voor problemen kan zorgen. Bedrijven volgen een bedrijfsbeleid waarbij downloaden van ongekende software niet wordt toegestaan.

Wanneer je de oude software gebruikt voor TomTom Home of Mydrive, installeer dan eerst de laatste nieuwe versie (wij bieden altijd de recente versie aan) en probeer het downloaden opnieuw.

In het gedeelte Verbindingsstatus op de TomTom HOME-systeeminformatiepagina kun je nagaan of TomTom HOME verbinding heeft met de TomTom-servers. Updates nemen veel dataverkeer in beslag. Zorg voor een breedbandverbinding. Downloads via Wi-Fi kunnen problemen opleveren.

De nieuwe kaartupdates nemen een pak meer geheugen in als de oudere versies. De hele kaart wordt dan ook gedownload. Hebt u bovenstaande acties allemaal doorlopen? Mogelijk is uw geheugenkaart te klein zodat de download niet kan uitgevoerd worden. Koop ofwel een nieuwe geheugenkaart of voer de volgende actie uit: Ga naar TomTom Home – Klik, beheer mijn navigatiesysteem – open items op pc – klik op de kaart van Europa – (u krijgt melding te weinig geheugen) – klik op, ga door – selecteer de kaartzone die je wil updaten – klik, ga door.

Komt uw TomTom apparaat tijdens een update vast te lopen of reageert het niet meer? Probeer het navigatie systeem te resetten (30 sec. induwen). Het enige aan gegevens die u kwijt bent, is de tijdszone instelling en de klok. Als dat niet helpt en de software of je GPS systeem komt in een ‘loop’ te zitten, dan is de software mogelijk beschadigd door de onderbroken update.

1. In dat geval dien je in te loggen in Mydrive of TT HOME en kiezen voor de optie ‘kaart herstellen’. Als dat gebeurt is (kan een tijdje in beslag nemen) kan je opnieuw kiezen voor een kaartupdate.

2. Werkt dat niet, dan kan je eventueel opteren voor een fabrieksinstelling uit te voeren of een back-up te herinstalleren. In beide gevallen ben je wel alle instellingen en aangekochte kaarten kwijt. Die kan je dan opnieuw downloaden via TT.

NEEM ALTIJD EEN BACK-UP VAN UW APPARAAT!

Wanneer je kaart niet in de lijst van nieuwe updates staat, heb je vermoedelijk ingelogd met een verkeerd email of heb je de nieuwste versie van TomTom Home – Mydrive nog niet geïnstalleerd. Ontvang je nog steeds geen update? Dan heb een een kaart aangekocht die niet compatibel is met je TomTom apparaat. Contacteer dan de TomTom helpdesk maar houd alles gegevens bij de hand.

U krijgt de foutmelding: kaart niet leesbaar. De download is beschadigd of onvolledig. U kan de kaart opnieuw downloaden wanneer deze nog onder de garantie valt of via een back-up die u gemaakt heeft, de kaart opnieuw installeren. Maak dus steeds een update van uw kaart op uw pc of Flashdriver.

Mogelijk kan je navigatie systeem gewoon stuk zijn. Bijvoorbeeld wanneer u GPS niet aangaat, u heeft geen GPS signaal meer of u ziet een wit of rood kruis staan wanneer u het apparaat aan schakelt. Uw GPS laten maken kost ongeveer 105 euro en neemt 10 – 20 werkdagen in beslag. Opgelet. U moet hiervoor uw aankoopbewijs kunnen voorleggen wanneer u het apparaat gratis en onder garantie wilt laten repareren. Heeft u dat niet meer, dient u het herstelbedrag te betalen.

Probleem niet opgelost?

Is je probleem nog altijd niet opgelost? Bel dan even naar TomTom de officiële verdeler (tussen de kantooruren) of stel de vraag aan onze lezers op het forum.

 

Andere interessante artikels omtrent problemen

Raphaella on Blogger
Raphaella
Zaakvoerder bij www.outspoken.be
Ik ben een schrijver in hart en nieren. Wetenschapper, auteur, websitebeheerder, vastgoedbediende, Herborist in de maak. Teksten nodig voor een website of magazine, dan kan je mij altijd contacteren.

"Glimlach naar je probleem dan laat het zich van de andere kant zien."