Hoe zit het met de koers TomTom (Tom2)?

Koers TomTom – TT ging op 27 mei 2005 naar de beurs. De TomTom aandelen staan genoteerd op de Eurolist van Euronext Amsterdam met code TOM2.  Op 2 maart 2006 werd TT onderdeel van de AEX-index.
In 2010 heeft de Koers TomTom zwaar te lijden gehad. De aandelen waren met 10% gezakt door de bekendmaking van Nokia – in navolging van Google -om met gratis navigatiesoftware te komen.

In onderstaande tabellen, vindt u een overzicht van de financiële cijfers van 2010 tot 2013.

Winst en verlies berekening koers
koers Tom2

 

Het is duidelijk in de bovenstaande tabellen te zien dat Tom2 in 2012 met serieuze verliezen gedraaid heeft hoewel de beurs zich net begint te herstellen. Vanaf dan blijven de winstmarches beperkt toch het aandeel van Tom2 blijft verder stijgen. In 2015 staat de koers momenteel rond de 5,56. We zien in ieder geval een opwaartse trend.
Enkele belangrijke bijdragen die gezorgd hebben voor de koerswijziging in 2015 zijn:

TT ondertekent een contract met Volkswagen

 Rond 6 januari kondigde (Tom2) aan dat ze een overeenkomst getekend hebben met Volkswagen. Tom2 zal in de toekomst mappen leveren voor de in-dash navigatiesysteem van Volkswagen. Dit zal van start gaan vanaf het tweede kwartaal van 2015 met het nieuwe VW multimedia systeem in Noord-Amerika. Het systeem zal over meerdere autolijnen, met inbegrip van de Passat, Jetta en Beetle worden ingevoerd.

I-95 Corridor Coalition kiest voor (Tom2)

De coalitie van Washington DC heeft gekozen voor de TomTom traffic app systeem. Op die manier zou het file probleem aan de Oost kust van Amerika moeten aangepakt worden. 

In november 2014 tekent (Tom2) een contract met Acer

Tom2 heeft als doel de navigatie app Navkit te introduceren op de nieuwe Acer Smarthphones. AcerNAV is een turn-by-turn navigatie applicatie aangedreven door TomTom’s NavKit. De nieuwe app stelt gebruikers in staat om overal in de wereld te navigeren, zonder extra roamingkosten. Men heeft op die manier ook de mogelijkheid om elke map gratis te kunnen downloaden. 

Handelen in TomTom aandelen

Koers TomTom op de voet volgen? Dat kan door de beursnoteringen te volgen op Plus500, een bekende en veilige broker. Bij Plus500 heb je ook een lage instapkost en 25 euro gratis om te starten met handelen. Verder kan je de beurskoers volgen op http://www.iex.be/Aandeel-Koers/208564/TomTom.aspx

Samenwerking Tech Mahindra

TT kondigde eerder aan dat er een samenwerkingscontract is met Tech Mahindra. Tech Mahindra is een Indiaanse Multinational die gespecialiseerd is in IT. Samen zullen ze de Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) verder ontwikkelen. Dinsdag meldt TT dat  de boekingen voor TomTom Automotive voor 2015 reeds boven de EUR250 miljoen staan. De TomTom aandelen doen het dus goed. De TomTom aandelen noteren op dinsdag rond 12u30 bijna 3% hoger op de Euro 9,41.

Verder zal de Lancia Ypsilon Uconnect ™ 5 “Radio Nav LIVE, het infota-inmentsysteem in de Lancia Ypsilon model eveneens terug te vinden zijn wat de aandelen van TomTom nog meer zullen versterken.

Geef een reactie