Site pictogram Navigatie update

Kaart update service

Aangezien jaarlijks 15% van het totale wegennetwerk veranderd, is het belangrijk dat de kaart van je TomTom navigatiesysteem altijd up-to-date is. Zeker als je op vakantie gaat of een lange reis voor de boeg hebt. Het zou namelijk vervelend zijn als je verdwaald raakt of te lang met de rit bezig bent waardoor je tijd voor andere dingen tekort komt.

Kaart update service

Daarom heeft TomTom een nieuwe dienst gelanceerd, namelijk kaart update service.
Via deze dienst update je navigatiesysteem geheel automatisch de meest recente versie van de geïnstalleerde kaart op je navigatiesysteem. Op deze manier kan je altijd zeker en gerust de weg op.

Abonnementsdienst

De kaart update service van TomTom is beschikbaar in de vorm van een abonnementsdienst.
Voor de prijs van 74,95 euro per jaar ontvang je 4x een automatische kaartupdate van TomTom op je navigatiesysteem. Deze kaart updates zijn over het jaar verspreidt, dat wil zeggen dat je elk kwartaal een automatische kaartupdate krijgt van TomTom.
Registreren voor kaart update service

Om je te registreren voor deze abonnementsdienst kun je op de kaart update service pagina van TomTom het serienummer en het model van je navigatiesysteem invullen. Aan de hand van deze gegevens weet TomTom welke kaarten ze nodig hebben om je te voorzien van de automatische updates. Door het hierna volgende stappenplan te volgen kan je je registratie voor deze abonnementsdienst vastleggen en bevestigen.

Free lifetime maps

Free lifetime maps zijn er enkel voor die mensen die een nieuw navigatiesysteem gekocht hebben of die de nieuwste app van TomTom op hun iPhone of smartphone in huis gehaald hebben. Het is dan mogelijk jaarlijks 4 of meer gratis updates voor je kaart te downloaden. Je ontvangt dan updates voor het volledige wegennet, handige adressen en nog veel meer. Je dient je zelf wel aan te melden om gebruik te kunnen maken van deze gratis TomTom Updates.

Activeer de gratis lifetime maps door je GPS aan te sluiten op je pc. Zorg dat je een TomTom account hebt zodat je kan inloggen. Heb je problemen met het updaten van een bepaalde kaart, is het mogelijk dat een een grotere geheugenkaart dient aan te schaffen. Elke TomTom update zorgt ervoor dat je iets minder geheugen hebt. Daarom bestaan er ook zonemappen of kaartzones. Zo kan je bepaalde gebieden updaten zonder de hele map te moeten updaten.
De gratis lifetime map code zit inclusief in de aankoop doos. Die code heb je nodig om je te registreren voor de Free lifetime maps. De activeringscode voor de Kaartupdateservice is geldig gedurende een periode van negentig dagen na het eerste gebruik van je navigatiesysteem. Gebruik vervolgens TomTom My Drive of TomTom Home afhankelijk van het type navigatiesysteem dat je hebt.

Weten hoe je updates moet uitvoeren? Lees meer op onze homepage.

Mobiele versie afsluiten