Aangezien jaarlijks 15% van het totale wegennetwerk veranderd, is het belangrijk dat de kaart van je TomTom navigatiesysteem altijd up-to-date is. Zeker als je op vakantie gaat of een lange reis voor de boeg hebt. Het zou namelijk vervelend zijn als je verdwaald raakt of te lang met de rit bezig bent waardoor je tijd voor andere dingen tekort komt.

Kaart update service

Daarom heeft TomTom een nieuwe dienst gelanceerd, namelijk kaart update service.
Via deze dienst update je navigatiesysteem geheel automatisch de meest recente versie van de geïnstalleerde kaart op je navigatiesysteem. Op deze manier kan je altijd zeker en gerust de weg op.

Abonnementsdienst

De kaart update service van TomTom is beschikbaar in de vorm van een abonnementsdienst.
Voor de prijs van 74,95 euro per jaar ontvang je 4x een automatische kaartupdate van TomTom op je navigatiesysteem. Deze kaart updates zijn over het jaar verspreidt, dat wil zeggen dat je elk kwartaal een automatische kaartupdate krijgt van TomTom.
Registreren voor kaart update service

Om je te registreren voor deze abonnementsdienst kun je op de kaart update service pagina van TomTom het serienummer en het model van je navigatiesysteem invullen. Aan de hand van deze gegevens weet TomTom welke kaarten ze nodig hebben om je te voorzien van de automatische updates. Door het hierna volgende stappenplan te volgen kan je je registratie voor deze abonnementsdienst vastleggen en bevestigen.

Free lifetime maps

Free lifetime maps zijn er enkel voor die mensen die een nieuw navigatiesysteem gekocht hebben of die de nieuwste app van TomTom op hun iPhone of smartphone in huis gehaald hebben. Het is dan mogelijk jaarlijks 4 of meer gratis updates voor je kaart te downloaden. Je ontvangt dan updates voor het volledige wegennet, handige adressen en nog veel meer. Je dient je zelf wel aan te melden om gebruik te kunnen maken van deze gratis TomTom Updates.

Activeer de gratis lifetime maps door je GPS aan te sluiten op je pc. Zorg dat je een TomTom account hebt zodat je kan inloggen. Heb je problemen met het updaten van een bepaalde kaart, is het mogelijk dat een een grotere geheugenkaart dient aan te schaffen. Elke TomTom update zorgt ervoor dat je iets minder geheugen hebt. Daarom bestaan er ook zonemappen of kaartzones. Zo kan je bepaalde gebieden updaten zonder de hele map te moeten updaten.
De gratis lifetime map code zit inclusief in de aankoop doos. Die code heb je nodig om je te registreren voor de Free lifetime maps. De activeringscode voor de Kaartupdateservice is geldig gedurende een periode van negentig dagen na het eerste gebruik van je navigatiesysteem. Gebruik vervolgens TomTom My Drive of TomTom Home afhankelijk van het type navigatiesysteem dat je hebt.

Weten hoe je updates moet uitvoeren? Lees meer op onze homepage.

One thought on “Kaart update service

 1. op de openingssite staat gratis update. ik bezit de XXL classic serienummer GQ4052A03194. Kan ik deze wel of niet gratis update? Gaarne antwoord.

 2. Beste,
  De serienummer kan u checken op de website van Tom2 zelf. U kan altijd gratis updates krijgen wanneer u de code die u bij aankoop ontvangen heeft, tijdig heeft geactiveerd. Dat is bijna zo bij alle nieuwe navigatietoestellen die u aankoopt. Heeft u een ouder toestel, dan is het mogelijk dat u geen code ontvangen heeft en dan dient u te betalen voor updates. Maar opgelet want niet alle software is compatibel met uw toestel. Of u al of niet updates kan doen, dient u naar TomTom te gaan en daar uw serienummer ingeven. Een wizard brengt je naar de uitkomst.

 3. hallo
  ik heb een start2 xm6120 en heb mijn tomtom geupdate maar nu heb ik geen servie meer opstaan,hoe krijg ik deze terug!heb een andere computer dus een backup heb ik niet meet

 4. Ik heb TomTom kaart update service besteld en de eerste update geïnstalleerd. Maar Ik heb de kaarten gewijzigd. Nu is de kaart update verwijderd. Hoe kan ik de nieuwe kaarten updaten? Moet ik 3 maanden wachten voor de nieuwe update?
  Alvast bedankt.

 5. Dag Frans,

  Ofwel heb je een incompatibiliteitsprobleem: Zeker de laatste nieuwe versie van TomTom Home of MyDrive downloaden. Dan ook nog kijken of de nieuwe mappen compatibel zijn met jouw TT versie.
  Een andere mogelijkheid is dat je een andere geheugenkaart zal moeten steken. Kaartupdates vergen meestal meer ruimte op de SD kaart. Als je update vast zit, kan dit een aanwijzing zijn. Voor je dan ook iets doet, altijd een back-up nemen van je SD.
  Meer informatie omtrent storingen, vind je hier >> https://navigatieupdate.com/storingen

 6. Zeker altijd een back-up maken voor dat je enige veranderingen aanbrengt. Stel dat er problemen zijn, dan kan je toestel altijd in de originele staat brengen. Wat je het best kan doen is de kaart die je gedownload had, op je GPS verwijderen (selecteer juiste versie). Verwijder ook de kaart op je PC. Als je dan opnieuw je GPS aansluit op de PC, dan zal de software melden dat er nieuwe updates beschikbaar zijn. Dat komt natuurlijk dat je die map verwijderd hebt. Selecteer vervolgens dat je de kaart wilt updaten. Je navigatietoestel begint dan met het downloaden (Via TomTom Home of Mydrive) van die aangekochte kaart. Als alles goed gaat, staat deze terug geïnstalleerd.

 7. Ik heb een TomTom VIA 125, en heb daarvoor een abonnement op de updateservice.
  Op 9 maart de betalingsbevestiging van het velengen van het abonnement ontvangen. Ordernummer is 401498851. Maar als ik inlog via tomtomconnect staat er vermeld dat mijn abonnement is verlopen.
  Welke actie moet ik ondernemen om alsnog gebruik te kunnen maken van het gekochte abonnement. Of wordt het geld terug gestort. Of is er anders iets fout gegaan. Heb niet echt veel ervaring met computers.
  Graag een reactie.

 8. Dag Herman, waarschijnlijk gaat het geld niet zomaar terug gestort worden. Dat kan je dan een wereldwonder noemen. Dit is de normale procedure om een abonnement te verlengen. Heb je deze gevolgd?:
  Abonnementen op LIVE Services

  Je abonnement op LIVE Services controleren

  Je kunt op elk gewenst moment de status van je abonnementen bekijken. Tik in het Hoofdmenu op Services en vervolgens op Mijn services.

  Je TomTom-navigatiesysteem waarschuwt je ook wanneer de verlengingsdatum voor je abonnement op LIVE Services bijna is bereikt.

  Voor meer informatie over abonnementen op LIVE Services en de betalingsvoorwaarden ga je naar tomtom.com/services.

  Je abonnement op LIVE Services verlengen via je navigatiesysteem

  Tik in het hoofdmenu op Services en vervolgens op Mijn services.
  De huidige status van je LIVE Services wordt weergegeven.

  Tik op de service die je wilt verlengen.
  Je navigatiesysteem bevestigt dat je je abonnement wilt vernieuwen.

  Tik op Ja.
  De verlengingsaanvraag wordt verzonden naar TomTom. Je moet de betaling online voldoen voor de datum die wordt weergegeven op je navigatiesysteem.

  Je abonnement op LIVE Services verlengen via de TomTom-website

  Ga naar tomtom.com/getstarted om MyDrive Connect te installeren indien deze nog niet is geïnstalleerd, en start het gebruik van MyDrive.
  Wanneer je hierom wordt gevraagd, sluit je het navigatiesysteem aan op je computer via de USB-kabel. Schakel je navigatiesysteem vervolgens in.
  Belangrijk: verbind de USB-aansluiting rechtstreeks met de computer en niet met een USB-hub of een USB-poort op het toetsenbord of de monitor.

  Open het gedeelte met LIVE Services.
  Controleer de status van je abonnement en klik op de service die je wilt verlengen.
  Je wordt gevraagd je betalingsgegevens op te geven.

  Geef je betalingsgegevens op en voltooi de transactie.
  Je abonnement is verlengd.

  Wanneer dit nog steeds niet gelukt is, moet je contact opnemen met TOMTOM zelf: Meer info vind je op:https://navigatieupdate.com/storingen-en-technische-problemen/

 9. Beste mensen.
  Hoe verwijder ik de melding ABONNEMENT (op héél Europa) VERLOPEN? Dat voelt toch aan als een waarschuwing en een tekortkoming, terwijl ik het abonnement heel bewust heb gewijzigd in ‘West-Europa’.
  Groet, Robert
  TTLive125
  MyDriveConnect (Update juli’16)

 10. Beste,
  Heb vandaag een mail van TomTom ontvangen met de melding dat ik de nieuwste kaart kan ophalen.
  ik zou namelijk een abonnement bezitten. Met daarin een button .
  Echter bij mijn weten heb ik nooit een abonnement afgesloten. Daarnaast is mijn systeem al wat jaren oud dus heb ik ook volgens mij nergens recht op. Als ik de link kopieer in mijn browser dan kom ik op een pagina met bovenaan een tomtom logo en de tekst “Add to TomTom .
  Met berichten van tegenwoordig over phishing en hostage software vind ik dit een vreemd geval.
  Kunt u aangeven wat dit is en hoe ik dit moet zien?

  Groet,
  M. Aartsen

 11. Beste,
  Pishing kan u doorgeven aan TT zelf. Als u geen abonnement bezit, zou ik zeker aanraden niet op de button te drukken. Mogelijk is het een virus.
  Ga gewoon zelf naar TomTom en log in. Daar zal u zien of er berichten al dan niet klaar staan voor u, zonder dat u nodige risico’s moet nemen.

 12. Ik kreeg vandaag een mail dat er voor mijn XXL Classic een nieuwe update klaarstaat. Ik heb vermoedelijk op meer informatie gedrukt maar weet dat niet meer zeker. Zeker niet op upload want volgens mij staat TOm Tom op mijn PC. Heb totaal geen verstand van dit soort dingen. De melding zat wel in mijn “Junk” map. Kan e.e.a. nu een virus opleveren ?
  Groet, Ruth

 13. Dag Ruth,

  Niet alle mails die in de ‘junk’ folder komen zijn ook effectief spam. Het kan dus goed zijn dat het wel een e-mail is van TomTom. Als je in geen jaren een mail gehad hebt, dan zou ik wel snel kunnen zeggen dat het junk is. Maar om het risico te vermijden, sluit je TOMTOM gewoon aan op je pc via TT HOME of Mydrive. Kijk via het programma of er daadwerkelijk updates zijn. Je hebt hiervoor effectief een TT account voor nodig.
  Ik zou ze ook niet te snel downloaden als ik van jou was wanneer je een oude TOMTOM hebt. Sommige updates zijn niet compatibel met oudere toestellen.

 14. Ik heb r-link in een Renault Captur met een TomTom navigatiesysteem.
  Hoe kan ik deze updaten?

 15. Ik heb r-link in mijn Renault Captur met TomTom navigatie.
  Hoe kan ik dit updaten.

 16. ik wil op mijn android telefoon een kaartupdate doen.
  alleen is de server van jullie niet bereikbaar
  hij zegt dat ik mijn internetverbinding moet controleren terwijl ik gewoon internet heb
  heel veel mensen hebben last van dit probleem.
  wanneer word dit opgelost?

  mvg
  hans

Geef een reactie