Hoe verbind ik TomTom met PC

Het mag misschien raar klinken, maar er zijn toch mensen die aan ons vragen hoe je TomTom navigatie verbindt met een eigen pc.
Laten we er van uitgaan dat we een TomTom one hebben. De vraag is: hoe kan ik deze verbinden met mijn PC zodat ik eventueel kaarten kan update, software installeren, navigatie personaliseren en veel meer.

TomTom One verbinden met PC

De TomTom one is een klein navigatie apparaat. Je verbindt deze GPS met de bijgeleverde USB kabel. Er zijn verschillende type USB kabels op de markt. Maar meestal is het de middelgrote USB connector dat we gebruiken voor TomTom apparaten.

USB kabel navigatie

USB connectie TOMTOM

 

Bij het inpluggen, zorg je er voor dat je de connector niet forceert. Ik heb een TomTom one waarvan de connector binnen in het navigatietoestel helemaal verbogen zit. Als dat gebeurt zal na verloop van tijd de aansluiting niet goed meer werken en dien je het apparaat binnen te doen voor herstel of de connector zelf te herstellen.

Klik hier voor connector herstellen
Het andere uiteinde van de kabel, steek je in de PC of laptop.

USB kabel aansluiten PC

 

Wanneer je oude kabel verloren is gegaan of de USB kabel werkt niet meer, dan kan je dezelfde kabel aankopen in elke elektronica winkel. Soms verkopen ze deze USB kabels ook in de grotere supermarkten.

Downloaden TomTom Home

Wanneer je de kabel aangesloten hebt, kan je overgaan tot het downloaden van bijvoorbeeld TomTom Home of Mydrive, afhankelijk van het apparaat dat je hebt.

download TomTom HOME

 Klik hier om TomTom Home te downloaden

Maak een account aan en log in.

Via je TomTom navigatietoestel kan je aangeven of je wil verbinden met de PC -> klik ja.

navigatie verbinden met PC

Je Navigatietoestel is nu verbonden met de TomTom software op PC.

TomTom navigatie wordt niet herkend

Het is mogelijk dat je hebt aangegeven dat je het navigatietoestel wilt verbinden met je PC maar er gebeurt niets. Dat kan verschillende redenen hebben:

  • De USB kabel is stuk
  • Je gebruikt een USB3 i.p.v. USB2
  • De connector van je TomTom is stuk door veelvuldig gebruik (zwart scherm)
  • Via Firewall of antivirus heb je aangegeven dat deze verbinding niet tot stand mag komen
  • Je runt het programma niet als ‘administrator’

1. Om dat te controleren ga je naar je desktop en klik onderaan op de ‘start‘ knop. Kies voor configuratiescherm -> Apparaten en printers -> kijk of TomTom herkend wordt. Wanneer je ziet dat TomTom tussen de andere apparaten staat, klik dan op rechtermuisknop en selecteer ‘problemen oplossen‘. Je PC zal in mogelijke gevallen aangeven dat TomTom ‘disabled’ is. Hiervoor wordt een oplossing geboden. Klik op -> probleem oplossen.  Wanneer alles goed gaat, zal je op de website van Tom2 nu het bericht krijgen dat je navigatie toestel wordt herkend.

2. Blijft het probleem zich voordoen? Schakel dan eerst je antivirusprogramma uit en probeer opnieuw. Is het probleem hiermee opgelost, dan dien je in je antivirussoftware aan te geven dat dit om een veilige verbinding gaat. Vergeet je antivirus niet opnieuw op te zetten na de aanpassingen.

3. Is het probleem nog steeds niet opgelost, kan je proberen het programma te runnen als administrator. Ja naar je desktop waar de shortcut staat van de TomTom software. Klik rechtermuisknop -> als administrator uitvoeren en kijk wat er gebeurd.

4. Een laatste optie is om de TT software te verwijderen en terug te herinstalleren op je PC. Op het einde van de installatie, kies je voor -> Start TomTom HOME wanneer ik mijn navigatie aansluit.herinstallatie tomtom home

Na herinstallatie verbindt je het navigatietoestel met je PC.

Raphaella on Blogger
Raphaella
Zaakvoerder bij www.outspoken.be
Ik ben een schrijver in hart en nieren. Wetenschapper, auteur, websitebeheerder, vastgoedbediende, Herborist in de maak. Teksten nodig voor een website of magazine, dan kan je mij altijd contacteren.

"Glimlach naar je probleem dan laat het zich van de andere kant zien."