Hoe uw navigatietoestel upgraden of opwaarderen?

Hoe uw navigatietoestel upgraden – U heeft nog een oud navigatietoestel dat nog prima werkt maar u zou graag uw tomtom opwaarderen van Benelux naar heel Europa bijvoorbeeld? Dat is in principe geen probleem. Er zijn twee mogelijkheden waarmee u uw tom tom kunt opwaarderen:

1. Updaten van de bijhorende software en de aanschaf van de Regiokaart die u wenst op een SD kaart.

2. Upgrade CD voor Maps: Carminat

3. Upgrade SD kaart Carminat

Updaten van de bijhorende software en de aanschaf van de Regiokaart op SD kaart

Wanneer u een nieuwe SD kaart met de bijhorende mappen aanschaft, is het belangrijk dat u eerst een tom tom software update uitvoert. Hier is het weer belangrijk dat u weet welk applicatie u hiervoor moet gebruiken en is afhankelijk van het type van navigatietoestel: Home of Mydrive

– Home PC en MAC versie
Deze zijn geschikt voor volgende types: GO, XL, XXL, ONE, START, CARMINAT, Rider en Navigator 7.

– Mydrive PC en MAC versie
Deze zijn geschikt voor volgende types: GO 1000, GO 820, de VIA series en de Start 20 series. 

Bent u er achter gekomen welke versie en type van GPS u heeft, kan u via de juiste applicatie uw software op uw tomtom updaten. Voor je begint is het altijd handig eerst een back-up van je navigatiesysteem te maken. Sluit vervolgens je GPS aan op je PC en kies voor Home of MyDrive. Wacht tot het systeem volledig is opgestart. Klik vervolgens op ‘UPDATE MIJN NAVIGATIESYSTEEM‘. Het kan zijn dat je applicatie onmiddellijk nieuwe updates ontdekt zonder dat u hier moet op klikken. Is er een nieuwe update beschikbaar, klik dan op ‘DOWNLOAD UPDATES‘. Klik vervolgens op OK. In het applicatiemenu kies je voor APPARAAT -> Koppel navigatiesysteem los. U heeft nu de meest recente software op uw navigatietoestel. Dit is nodig om straks de meest recente kaart te kunnen gebruiken. Dit wordt wel eens vergeten door klanten waardoor men uiteindelijk de kaart niet kan installeren of updaten. Het is logische dat nieuwe updates gebonden zijn aan nieuwe software. Update dus niet alleen je kaarten maar ook je navigatiesoftware.
Het werk is nu half geleverd. Wil je een nieuwe kaart installeren, dan dien je deze aan te kopen. Je kan ook een lege SD kaart kopen voor eventuele updates uit te voeren (elke update neemt meer geheugen in beslag) maar dat is niet wat we in dit artikel willen doen. We willen een nieuwe map en nieuwe kaarten installeren. Volgende SD-kaart met mappen zijn beschikbaar voor volgende types van GPS:

– Kaart van Europa, IQ Routes v9.10 (80 euro)

GO 520/620/720/920 GO 530/630/730/930 GO 540/740/940

– Kaart van West-Europa v9.10 (70 euro)

GO 300 GO 510 GO 710
ONE ONE New Edition (v2, v3)

– Kaart van de VS en Canada, IQ Routes v8.80 (70 euro)

GO 1005 GO LIVE 1005 GO LIVE 820
GO LIVE 825 GO LIVE Camper & Caravan Start 20
Start 25 Start 60 Via 110
Via 120 Via 125 Via 130
Via 135 Via LIVE 120 Via LIVE 125
Via LIVE 130 Via LIVE 135

Upgrade via CD voor Maps: Carminat

Dit heeft vooral betrekking op ingebouwde autonavigatiesystemen. Hiervoor gaat u naar de website van uw autoverdeler. Voor Renault bijvoorbeeld kiest u het navigatiesysteem dat in uw bezit is. Afhankelijk van wat u wenst kan u daar de nodige CD bestellen zodat u uw map en kaarten kan updaten of opwaarderen. De prijs voor een nieuwe CD is ongeveer 250 euro.

Upgrade via SD kaart Carminat

Het upgraden van de Carminat navigatie is makkelijk bij nieuwe automodellen. Die autonavigatie loopt niet meer via een CD rom maar via een SD kaart. Die SD kaart kan u in uw PC steken en zo uw mappen online updaten als gewenst. Weer dient u te kiezen tussen Home of Mydrive (gebruik altijd laatste versie). U heeft natuurlijk wel een kaartlezer nodig zodat de pc de SD kaart kan lezen. U kiest dan voor ‘Mijn Carminat TomTom LIVE bijwerken’ en volgt dezelfde procedure als wanneer u een portable apparaat installeert.Willen we ingebouwde autonavigatie opwaarderen, dan dienen we hiervoor een nieuwe SD kaart aan te kopen. Volgende kaarten zijn mogelijk:

*Volledige kaart van Europa voor Carminat TomTom LIVE (120 euro)

Carminat TomTom LIVE

*Volledige kaart van Europa voor Carminat TomTom (120 euro)

Carminat TomTom 

Steek de nieuwe kaart in je TomTom Carminat en zet het toestel aan.

Opgelet! Bij updates en upgrades is er nood aan extra geheugen. Zorg er voor dat je SD kaart voldoende ruimte heeft om alle functionaliteiten te installeren. 

Raphaella on Blogger
Raphaella
Zaakvoerder bij www.outspoken.be
Ik ben een schrijver in hart en nieren. Wetenschapper, auteur, websitebeheerder, vastgoedbediende, Herborist in de maak. Teksten nodig voor een website of magazine, dan kan je mij altijd contacteren.

"Glimlach naar je probleem dan laat het zich van de andere kant zien."