TomTom registreren – productregistratie

TomTom registreren

Heb je een nieuw TomTom navigatiesysteem aangekocht en je zou deze willen aansluiten om eventuele updates binnen te halen of kaarten aan te kopen? Dan moet je steeds je je navigatietoestel registreren bij TomTom via een eigen account.  Maar hoe doen we dat?

Uw eerste apparaat aansluiten op TomTom software (TomTom Home of Mydrive)

Laten we als voorbeeld een TomTom Start 20 gebruiken. Het is één van de goedkoopste navigatiesystemen van TT. Dit type navigatiesysteem gebruikt de gratis software Mydrive om updates uit te voeren. Het is daarom belangrijk dat je eerst de software installeert op je pc.
Die informatie vind je op onze website in het hoofdmenu.

TomTom account aanmaken

Eenmaal de installatie uitgevoerd, moet je een tomtom account aanmaken. Gebruik hiervoor een recent e-mailadres en nieuw wachtwoord.

Mydrive account aanmaken

Na de registratie krijg je een bevestigingsmail van TT dat de registratie gelukt is en dan nog een mailtje met reclame boodschappen.

Op de website van TT vind je een link waar nogmaals uitgebreide info staat, hoe je een ‘TomTom Start 20’ registreert en activeert in je account voor gebruik. Onmiddellijk na registratie worden al mogelijke updates voorgeschoteld die je kan installeren.

Een nieuw apparaat vervangt het oude apparaat

TomTom Home naar Mydrive

Wanneer we reeds een ouder apparaat geregistreerd hebben dan is er wel eens discussie of dat wel of niet kan via hetzelfde e-mail adres waarbij we het eerste apparaat mee geregistreerd hebben. Nu in beide gevallen klopt het. Ik had namelijk een oude TomTom one die functioneerde op TomTom Home. Ik heb een nieuw apparaat gekocht een TomTom Start 20 maar deze gebruikte Mydrive connect. In dit geval was het geen enkel probleem om onder het zelfde e-mail adres een nieuw toestel te registeren en te gebruiken. Ook het updaten was geen enkel probleem.

TomTom Home naar TomTom Home

In dit geval is het een andere zaak. Want je kan namelijk geen 2 dezelfde systemen koppelen aan eenzelfde e-mail adres. Dus er zijn hier enkele oplossingen die je kan proberen:

1. Je maakt een volledig nieuw account aan waarvoor je een ‘nieuw’ e-mail adres nodig hebt. Eenmaal geregistreerd kan je dit account gebruiken voor je nieuw navigatietoestel.
2. Je logt in op je oude TomTom account. Je verandert daar het origineel e-mail adres dat je wenst te gebruiken door 1 letter. Je verzint dus met andere woorden een ander e-mail adres. Je slaagt je gegevens op.

In een tweede stap maak je nu een nieuw account aan in TomTom. Hier geef je het origineel of oude e-mail adres op die je wenst te gebruiken in de toekomst. Doordat jij je e-mail veranderd hebt in het vorige account, wordt deze nu wel aanvaard in het nieuwe account. In dit nieuwe account kan je het nieuwe navigatietoestel registreren en toch je oude e-mail adres gebruiken.

Opgelet! Deze methode is alleen bruikbaar indien je maar 1 GPS toestel wenst te gebruiken. Wens je in de toekomst beide toestellen te gebruiken dan moet je effectief 2 e-mail accounts aanmaken!

Denk er aan door dat je een nep e-mailadres hebt opgegeven, ontvang je voor je oude toestel dus geen meldingen meer. Of liever, iemand anders ontvangt wel TomTom notificaties wanneer het fake e-mailadres toch blijkt te bestaan :). Succes!

Meer informatie ( omtrent tomtom registreren) vind je op de website van TT zelf: TOMTOM account aanmaken

Raphaella on Blogger
Raphaella
Zaakvoerder bij www.outspoken.be
Ik ben een schrijver in hart en nieren. Wetenschapper, auteur, websitebeheerder, vastgoedbediende, Herborist in de maak. Teksten nodig voor een website of magazine, dan kan je mij altijd contacteren.

"Glimlach naar je probleem dan laat het zich van de andere kant zien."