Hoe de batterij van One XL vervangen

TomTom one XL batterij

De batterijen van TomTom gaan niet altijd even lang mee. Daarbij heb ik een TomTom One XL die slechts een paar uur opgeladen blijft wanneer ik de energie-toevoer naar het navigatieapparaat afsluit. Het wordt dus tijd om de batterij van mijn TomTom One XL te vervangen. Je kan eventueel naar een dichtstbijzijnde elektronica winkel gaan. Ofwel proberen zij uw One XL zelf te repareren (minst kans) ofwel wordt uw apparaat ter reparatie opgestuurd naar het bedrijf van TomTom. De vervanging van uw batterij kan enkele weken op zich laten wachten. Daarbij kost het nog stukken van mensen om die kosten te betalen. Reken daarbij op een 100 tot 150 euro. Toch is het helemaal geen probleem om zelf de batterij van je TomTom te vervangen. In principe is de werkmethode voor elke GPS hetzelfde. Maar we geven enkele richtlijnen hoe u best de batterij kan vervangen.Ben je niet zeker welk model je hebt? Kijk dan hier op onze site.

Benodigdheden vervangen batterij

Eerst en vooral heb je natuurlijke een nieuwe batterij One XL nodig. Die kan je aankopen in een navigatieverdeelcentrum of in je elektrowinkel in de buurt. Waarschijnlijk laat de levering van de batterij enkele dagen op zich wachten. Je kan de batterij ook online bestellen. Vervolgens heb je nog een kleine schroevendraaier en een klein technisch lepeltje/spateltje nodig. Eventueel kan je ook gebruik maken van dubbelzijdige plakband om de nieuwe batterij op zijn plaats te houden.

Deze benodigdheden kan je ook als kit bestellen. Dit pakket kost niet veel meer dan de batterij apart en kost ongeveer 20 – 30 euro, afhankelijk bij welke verdeler je besteld.

Vervangen TomTom One XL batterij

 • De batterij vervangen is vrij simpel. Volg exact het stappenplan:
 • Leg de achterkant van uw navigatietoestel omhoog en maak de schroeven los.
 • Gebruik het spateltje om de achterkant van uw One XL los te maken. Je kan hier ook een mes voor gebruiken maar dan is de kans groot dat je de GPS beschadigd.
 • Maak het apparaat voorzichtig open. De batterij zit op de achterkant van de klep die u er net afgehaald heeft en is nog steeds met draden verbonden aan uw apparaat.
 • Maak de batterijkabel die verbonden is met het apparaat los.
 • Verwijder de originele batterij met het spateltje.
 • Plak dubbelzijdige plakband op de plaats waar de originele batterij gezeten heeft.
 • Plaats de nieuwe batterij op dezelfde plaats waar de originele batterij zat.
 • Connecteer de batterijkabel van de nieuwe batterij met het apparaat.
 • Sluit de klep opnieuw tot deze in elkaar klikt. Zorg ervoor dat de GPS goed gesloten is.
 • Wanneer alle goed in elkaar zit, schroef je de 4 kleine schroeven er terug netjes in.
 • Laad de batterij minstens 2 uur op voor gebruik.

Zo makkelijk was dat. Heb je bijkomende vragen? Stel ze dan op ons forum. Maak eerst een account aan om in te loggen.

Raphaella on Blogger
Raphaella
Zaakvoerder bij www.outspoken.be
Ik ben een schrijver in hart en nieren. Wetenschapper, auteur, websitebeheerder, vastgoedbediende, Herborist in de maak. Teksten nodig voor een website of magazine, dan kan je mij altijd contacteren.

"Glimlach naar je probleem dan laat het zich van de andere kant zien."