Tomtom.com/getstarted: Je hebt dus een TT navigatietoestel aangekocht en je wil weten hoe je je toestel nu kan gebruiken.

Ga aan de slag

Om aan de slag te gaan met een TomTom-navigatiesysteem:

 • Ga je naar de website van TomTom.com
 • Selecteer je het land
 • klik je op het tabblad ‘getstarted’ en volg je de richtlijnen.
 • Maak een account aan.
 • Kies het navigatiemodel dat u heeft aangekocht: TomTom GO, Motornavigatie, Camper & caravan, TomTom Via, Truck, Scooter, Start, TomTom XL/XXL
 • Installeer de nodige software op je pc installeren om je apparaat bij te werken. 
 • U bent klaar om het apparaat te gebruiken wanneer u de software installeert.

TomTom stelt haar klanten in staat om voor elk TomTom-account één navigatiesysteem in te schrijven. Op het moment dat klanten een TomTom-apparaat kopen, moeten ze een online account openen, de software op een computer installeren, verbinding maken en het apparaat bijwerken. Met de computersoftware (Mydrive of Home) kunnen klanten het apparaat bijwerken, de kaarten en andere belangrijke weginformatie. De software waarschuwt klanten ook wanneer er nieuwe updates beschikbaar komen.

Maak een account aan – Getstarted

 1. Ga naar tomtom.com/getstarted webpagina.
 2. Klik rechtsboven op de knop ‘Aanmelden’.
 3. Het zal u omleiden naar de inlogpagina, klik op ‘Account aanmaken’.
 4. Geef uw gegevens in, zoals e-mail, kies een wachtwoord en persoonlijke gegevens.
 5. Vink het vakje aan voor ‘updatemelding’.
 6. Bekijk de ‘Algemene voorwaarden’.
 7. Klik op het tabblad ‘Account maken’ en voltooi het proces.

Waar de nodige software downloaden voor uw navigatietoestel?

Afhankelijk van het type toestel dat u gekocht heeft, dient u ‘Home’ of ‘Mydrive’ op de computer te installeren. Deze heeft u nodig om de software van uw toestel up to date te houden maar ook om de nieuwe kaartupdates binnen te halen.

Download officiële TomTom GPS-updates

Op het internet worden ook niet officiële tomtom updates vrijgegeven maar deze bevatten vaak fouten met alle gevolgen van dien. Toestellen blijven vasthangen tijdens de update en raken beschadigd. Wat je dan eventueel kan doen is een fabrieksherstelling met het verlies van alle ingevoerde instellingen en favorieten.

GPS voor de eerste keer gebruiken in de auto

Voordat je het TomTom-apparaat op de weg gebruikt, houd je het apparaat buiten de auto. Houd het apparaat vast totdat de GPS-satellieten gedetecteerd zijn en uw huidige locatie weergeeft. Het kan volgens TomTom.com wel 45 minuten duren voordat je locatie is bepaald. Dit is enkel bij de eerste ingebruikname. Op het moment dat het TomTom-apparaat je locatie vindt, wordt de huidige navigatie-informatie weergegeven. Deze informatie bevat bijgewerkte kaarten en locaties van flitsers.

Bron: https://nl.support.tomtom.com/app/product_select/locale/nl_NL