BMW navigatie update download

BMW MAP navigatie update uitvoeren

Hoe een BMW navigatie update uitvoeren van uw mappen / kaarten? Die vraag krijg ik al wel eens nu en dan. Wel … Hieronder zo wat kort samengevat hoe je dat kan doen. Nu, Op de website van BMW vind je zelf voldoende informatie hoe je de navigatie van BMW kan updaten.

Zoals andere merken van luxeauto’s voorziet BMW zijn wagens van een ingebouwd GPS-systeem.  Dit is wel het minste wat u als consument mag verwachten. Net zoals bij los aangekochte navigatiesystemen, is het noodzakelijk dat u de software van deze digitale wegwijzers op gezette tijden updatet. Ook hier heeft BMW als degelijk Duits merk aan gedacht. Deze gevestigde naam heeft immers zijn goede reputatie hoog te houden. Dit merkt u bijgevolg ook aan de service die de Duitse fabrikant aan zijn klanten biedt. Wie een auto van dit merkt koopt, mag erop rekenen dat hij of zij maar liefst 12 jaar lang de mogelijkheid krijgt om de software van het eigen GPS-systeem te updaten. Dit geldt niet alleen voor de wagens die dit jaar van de band rollen, maar ook voor de oudere modellen. BMW biedt updates aan voor navigatiesystemen in drie vormen.

Voor de oudere series kunt u gebruikmaken van een DVD. De updates voor nieuwere modellen zijn beschikbaar op een usb-stick. U kunt desgewenst de updates laten uitvoeren bij de dealer waar u uw wagen kocht. De updates komen 4 maal per jaar uit. Wie een BMW bezit die na 2015 is gebouwd kan de update laten uitvoeren door middel van een mobiele dataverbinding.

USB stick voor BMW updates

Wat kost BMW navigatie update van uw kaarten?

De service van de Duitse autogigant lijkt perfect aan te sluiten op de hedendaagse situatie en houdt rekening met de verschillende wensen van BMW-rijders. Wie een nieuwe auto koopt, krijgt gedurende 3 jaar de GPS-updates zonder kosten. Daarna blijft kaarten updaten mogelijk, maar hangt er wel een prijskaartje aan. Updates worden na de eerste onbetaalde periode verzorgd door middel van het Connected-Drive abonnement van BMW. Het goedkoopste abonnement kost jaarlijks € 139. Wilt u liever niet gebonden zijn aan een abonnement, dan kunt u kiezen om update per update aan te kopen.

Het goedkoopste abonnement voor updates BMW kost 140 EUR

Is een ingebouwd GPS-systeem up-to-date houden?

Wie een nieuwe auto aanschaft, is er wellicht van overtuigd dat de navigatie up-to-date is. Dit is niet altijd het geval. We raden u aan altijd zelf te controleren of de laatste versie van de software is geïnstalleerd.

=> update uw navigatie software van BMW

Is dit niet het geval, dan voert u of laat u best een update uitvoeren. Pas wanneer u zeker bent dat alles overeenkomt met de reële situatie op de weg, kunt u vertrouwen op uw navigatiesysteem. Hierbij dient u ook rekening te houden met het feit dat de weg van uw keuze niet altijd de enige mogelijkheid is om op uw bestemming te komen. Wij geven u dan ook de raad de diverse mogelijkheden met elkaar te vergelijken en in de praktijk uit te proberen. Zo haalt u het beste uit uw BMW-navigatiesysteem.

BMW-navigatie software via onafhankelijke aanbieders

Uw BMW dealer zal u met grote waarschijnlijkheid vertellen dat enkel de software die u op de officiële BMW-site terugvindt geschikt is voor uw ingebouwde GPS-systeem. Toch loont het de moeite om websites die niet merkafhankelijk zijn te bezoeken. De prijzen voor de updates liggen er merkelijk lager. Toch is het noodzakelijk dat u altijd zelf de aangeboden producten met elkaar vergelijkt. Of het nu over de BMW-site gaat of over een voordelige merkloze aanbieder maakt niet veel uit. In beide gevallen kan het voorvallen dat de laatste nieuwe update toch nog kaarten bevat die niet zijn aangepast aan de huidige reële situatie op de weg.

Hoe BMW update?

Hoe het BMW kaarten updaten?

Benodigde tijd: 1 uur en 30 minuten.

Het staat u vrij om zelf het de kaarten van uw GPS-systeem te updaten. Volg hiervoor dit stappenplan voor de update van BMW kaarten:

 1. Plug de USB-stick in de daarvoor voorziene aansluiting op uw dashboard. Dat kan onder de armleuning zijn om in het handschoenenkastje. Het beeldscherm van uw GPS treedt meteen in werking en toont het updatemenu. BMW is voorzien van een iDrive Controller.
  USB poort navigatie onder armleuning

 2. Met de Controller kiest u voor ‘Update starten’.
  Ingebouwde navigatie update BMW

 3. Zonder abonnement hebt u een activatiecode nodig om aan de nieuwste wegenkaarten te geraken. Deze code telt 20 cijfers die u in de Controller invoert. U herkent een geldige code aan het feit dat nooit de nul of de één worden gebruikt. Zo kan er geen verwarring ontstaan met de letters o en l.
  activeringscode BMW navigatie ingeven

 4. Kies vervolgens voor OK. De update start en gaat verder terwijl u aan het rijden bent. Het is dus niet nodig om de updates in een garage of op een parkeerplaats uit te voeren. U kunt uw GPS gewoon gebruiken. Let wel dat u de USB-stick niet uit het slot haalt tijdens het updaten.
  BMW kaart update

 5. Na een 30 minuten tot anderhalf uur is de update klaar met installeren. Op dat moment start het systeem automatisch terug op en nadien is de update helemaal klaar voor gebruik!
  BMW kaart update geslaagd

Welke wegenkaarten maken deel uit van de updates bij BMW?

BMW navigatie update met de juiste wegenkaarten: Bij BMW kunt u gebruikmaken van kaarten voor zowel West- als voor Oost-Europa. U moet er wel rekening mee houden dat de updates van deze kaarten niet in één pakket verkrijgbaar zijn. De updates voor deze wegenkaarten staan immer op twee verschillende USB-sticks. Dit kan in eerste instantie als een nadeel overkomen, maar dit hoeft in de praktijk niet het geval te zijn.

Wie bijna nooit Oost-Europa aandoet met de wagen, heeft weinig boodschap aan het volledige wegenbestand van het voormalige Oostblok. Vice versa geldt natuurlijk hetzelfde. Wie regelmatig voor welke reden dan ook naar Oost-Europa rijdt, doet er goed aan om beide USB-sticks aan te kopen. Wie twijfelt of hij of zij de updates voor een bepaald gedeelte van Europa nodig heeft, kan het gerust op één pakket houden. Bovenop de volledige wegenkaarten voor West-Europa krijgt u een overzicht van de hoofdwegen in Oost-Europa. Dit geldt omgekeerd ook. Wie kiest voor het Oost-Europese pakket, krijgt ook een overzicht van de West-Europese hoofdwegen mee. Bestuurders die vaak reizen tussen Oost en West moeten er rekening mee houden dat zij vooraleer zij zich in een ander gedeelte van het content begeven, de wegenkaarten voor het desbetreffende gedeelte downloaden vooraleer zij de streek binnenrijden.

Hoeveel kost een DVD met een BMW navigatie update?

Wie een professionele GPS van BMW wil updaten door middel van een DVD, betaalt hiervoor 84 euro in de webshop van BMW. Deze prijs is geldig voor de versie van 2019 voor de DVD High update. Let wel dat deze DVD niet gebruikt kan worden om een GPS-systeem met een harde schijf te updaten. Om dit te kunnen doen, neemt u het best contact op met de klantendienst van BMW.

Steek DVD in DVD-speler navigatie

De DVD High update biedt u de meest recente wegenkaarten aan van de volgende landen: Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Gibraltar, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, San Marino, Slovakije, Spanje, Zweden, Zwitserland, Tsjechië en Vaticaanstad.

Voor Oost-Europa bestaat de update uit de wegenkaarten van de landen: Kroatië, Polen, Rusland, Slovenië en Hongarije. Voor de overige Oost-Europese landen is de update beperkt tot de hoofdwegen. N.B.: ook Kroatië wordt slechts gedeeltelijk in kaart gebracht.

BMW raadt aan om de updates 2x per jaar uit te voeren.

Welke BMW-modellen kunnen geüpdatet worden met een DVD?

 • E39/E46 vanaf bouwdatum september 2002
 • E53 vanaf constructiedatum oktober 2002
 • E65/E66 vanaf constructiedatum maart 2003
 • E83 vanaf fabricagedatum september 2003
 • E85/E86 vanaf fabricagedatum december 2002

Deze modellen behoren tot de BMW serie 5.

Voor het jaar 2002 bracht BMW geen wagens met ingebouwd autonavigatiesysteem uit.

BMW serie 5 wagens voor 2002

BMW navigatie update voor welke toestellen? De hierboven opgesomde modellen behoren allemaal tot de BMW 5 – series. Is uw BMW ouder dan 2002? Dan hoeft u zich niet ongerust te maken over updates voor ingebouwde GPS-systemen. Voor het jaar 2002 bracht BMW immers geen wagens met ingebouwd autonavigatiesysteem uit. Uiteraard dient u dan wel uw los GPS-systeem te updaten. Hiervoor kunt u terecht op de sites van het merk van het autonavigatiesysteem dat u gebruikt.

Bron: BMW

Raphaella on Blogger
Raphaella
Zaakvoerder bij www.outspoken.be
Ik ben een schrijver in hart en nieren. Wetenschapper, auteur, websitebeheerder, vastgoedbediende, Herborist in de maak. Teksten nodig voor een website of magazine, dan kan je mij altijd contacteren.

"Glimlach naar je probleem dan laat het zich van de andere kant zien."

8 reacties op “BMW MAP navigatie update uitvoeren”

 1. Ik heb juist een bmw actieve tourer uit 2016 gekocht welke geimporteerd is uit DLD . Volgens de website heb ik recht op 3 jaar gratis navigatie kaart updates. In mijn systeem en bij BMW connectdrive staat dit geboekt tot december 2019. dit nav het VIN nr van de auto.Ik kan echter nergens de update binnenhalen. Ik heb een code nodig en die heb ik niet. Wat te doen of hoe krijg ik de update van 2019.

  Meter groeten Hans van Aalten

 2. Je dient de BMW Update code te ontvangen van de BMW dealer waar je de auto gekocht hebt.
  Is dat niet mogelijk, dan maak je met behulp van het chassisnummer van die auto een nieuw account aan. Dat doe je op volgende website: https://www.bmw-connecteddrive.be/app/index.html#/portal?language=nl
  Eenmaal een BMW tomtom account kan je nagaan op welke BMW navigatie updates dat je nog recht hebt gedurende de resterende tijd. Ga naar het pictogram ‘kaartupdates’. Klink op handmatig kaartupdates uitvoeren. Kies welke computer dat je hebt. De BMW-downloadmanager wordt dan op de je pc gezet en geïnstalleerd. Log in op het programma en gebruik een stick van minstens 32GB om daarop de kaartupdate uit te voeren. Als dat gedaan is, stick uit pc nemen en in BMW USB gleuf steken. Dan de kaart update uitvoeren via de stick.

  Je kan de update ook laten uitvoeren bij de onderhoud van je BMW wagen. Dat kost natuurlijk wel extra.

 3. Kan ik de kaartupdate van OostEuropa en WestEuropa combineren op mijn BMW gps?
  Momenteel is de kaartupdate van WestEuropa geïnstalleerd. Als ik daarna de update voor OostEuropa installeer, is daardoor de versie van WestEuropa gewist, of kan ik daarna rekenen op gedetailleerde kaartinfo, dus meer dan hoofdwegen alleen, van zowel West- als Oost-Europa?

 4. Beste, Voor zover dat ik weet is het niet mogelijk om kaarten op TomTom toestellen te combineren. Je zal dus telkens van kaart moeten wisselen wanneer je geen kaart hebt van Gans Europa.

 5. Hoi, ik heb in Dld een 225xe active tourer aangeschaft van sept. 2016. Omdat ik in de veronderstelling was dat er 3 jaar geupdate zou zijn, daar tijdens de proefrit niet naar gekeken. Inmiddels blijkt versie 2016-01 west europa geïnstalleerd te zijn. Waarschijnlijk dus nooit geupdate of software helemaal teruggezet (kan dat überhaupt?). Er zat bij de map wel een papier met een update code bijgesloten.
  Zou er een manier zijn om nog de update(s) te realiseren waar het voertuig in principe recht op zou hebben? En waar haal ik dan de updatebestanden vandaan? Hij zou tot sept 2019 (3 jaar na levering in sept 2016) moeten kunnen worden geupdate. Tenzij het apparaat nooit is aangemeld, maar hoe kom ik daar achter? De dealer geeft aan dat hij niet weet of de auto ooit geupdate is en dat hij hem niet op niveau 2019 meer kan krijgen.

 6. Jan van DINGSTEE

  Ik heb net een update aangeschaft voor een 535D (F10) uit 2015. Eerst voor €59 via downloadmanager update aangeschaft. Daarna bij dealer een USB stick besteld voor €45. Best aan de prijs voor een “update”. Via de USB stick upload succesvol uitgevoerd. Het eerste wat mij opvalt is dat de aangegeven max snelheden erg slordig zijn. Ik woon in Frankrijk en daar is de max snelheid op de departementale wegen al ruim twee jaar geleden aangepast van 90 naar 80km/uur. Ik rijd graag gericht op deze snelheidsaanduidingen om speedtickets te voorkomen en zie tot mijn verbazing dat er op de meeste stukken weg nog steeds 90km wordt aangegeven als max ipv 80km/u! Op sommige stukjes ineens 50km ipv 80km (..). Onbetrouwbaar dus €105 nagenoeg weggegooid geld of heb ik iets over het hoofd gezien? Heeft het systeem “tijd nodig” om zich aan te passen? Lijkt me toch niet?

 7. Wat hierboven staat klopt niet. Ik heb een x5 e53 van 2000 en die heeft af fabriek een navigatiesysteem professional. Ook volgende de optie lijst. Welke kaarten heb ik hier voor nodig??

Reacties zijn uitgeschakeld.