navigatie wordt niet meer ondersteund

Welke navigatie niet meer updaten?

Er wordt ons regelmatig de vraag gesteld welke TomTom toestellen nu nog kunnen worden geupdate en welke te oud zijn en waarvan de software niet meer ondersteund wordt. Slaagt je navigatie vast bij het updaten? Of worden er geen updates meer weergegeven om te installeren? Dan is jouw GPS misschien opgenomen in de lijst van toestellen die niet meer ondersteund worden. Je dient dan verder te navigeren met de bestaande huidige kaart op je toestel.

Heel veel klanten van TT zijn in 2018 op de hoogte gesteld dat de software en kaarten van hun toestellen niet meer worden ondersteund. Mensen die een navigatiesysteem hebben aangekocht met ‘life time maps‘ voelen zich bedrogen. Hoewel deze beweren dat dit gewoon doorloopt. Want sommige toestellen kan je simpelweg nog aankopen op het internet. De definitie die hier gebruikt is, een toestel heeft zijn levensduur bereikt wanneer de mappen en kaarten niet meer beschikbaar zijn. TT beslist dus wat de levensduur van je TT toestel bedraagt.

Welke navigatietoestellen worden niet meer van updates voorzien?

Het zijn eigenlijk oude toestellen van TT die moeite hebben met het laden van nieuwe kaarten die ten opzichte van vroeger meer geheugen innemen. De nieuwe kaarten kunnen makkelijk tussen de 5 en 10 GB geheugen in beslag nemen. Vroeger was dat maar tussen de 1 en de 4 GB afhankelijk van de regio die je aankocht. De grootte van de kaarten veroorzaakt in de meeste gevallen de problemen bij het updaten van je navigatietoestel.

Effect op uw navigatietoestel

Wanneer je zo een e-mail ontvangen hebt op je TT account, dan gebeurt het volgende:

 • Geen nieuwe mappen of services
 • Geen nieuwe software updates
 • De navigatiekaarten worden minder secuur

Welk type TomTom modellen worden niet meer ondersteund?

Hieronder vind je een lijst van de website van TT van toestellen waarvoor je geen nieuwe maps/kaarten kunt updaten.

GO 825 (FY)Start 60(WM)Start 20(AO)/25(BK)
ONE XL (L1/L2/L3/L4/L7/L9)ONE 1st Edition (G1/G2)ONE XL HD Traffic Europe (F3)
XL IQ Routes² (GG/GH/GI/GJ/GP)GO 1005 (LIVE) (SF/SB)GO 1000 (LIVE) (TD/TB)
GO 740 LIVE (WR/WL)GO LIVE 1050 / GO LIVE 2050 (SB)ONE IQ Routes (P1/PS/P2/PU)
XL IQ Routes (RU/RS)GO 820 (FT)XL IQ Routes LIVE (R1/R2)
ONE 2nd Edition (E1/E2/Z1/Z2/Z3)GO (B1)ONE 3rd Edition (Y1/Y2/Y3/Y4/Y5/Y7/Y8)
GO 300 (M1)GO 510 (V5)GO 500 (2005) (M3)
GO 520 (M2/M4)GO 540 LIVE (WT)GO 530 (J1/J2)
GO 550 LIVE (W3)GO 710 (V5)
GO 750 (LIVE) (W4/W7/W8)XXL IQ Routes/Classic (RY/RW/RX/GL/GQ)XL 30 Series (RB/RC/RH/RI/RM/RN/RO/RV)
ONE 30 Series (PA/PB/PC/PE/PF/PH/PI/PK/PN/PP/PL/PO/PQ/PV)Start²/Start Classic (XN/XM/XF/XH)Start (XA/XB/XC/XD)
VIA 110(AG)/130/135(AV/AQ)GO 700 (M5)VIA 120 (LIVE) (AN/AU/FM)
GO 630 (JB)GO 730 (J3/J4)GO 720 (M6/M9)

Koop dus zeker geen toestellen meer aan van deze reeks.

Statistieken over updates

Ondertussen gebruiken 90% van de Belgen en Nederlanders een GPS systeem. Toch blijkt dat het net de oudere systemen zijn die minder snel een update krijgen volgens de mobiliteitsclub. Wacht je te lang, dan kan het zijn dat zoals hierboven beschreven, je niet meer in aanmerking komt voor enige update van je toestel. Update dus regelmatig om zo de meest recente kaarten op je systeem te hebben. Ook al wordt later je systeem niet meer ondersteund. Dan ben je zeker dat je het meeste recente kaart hebt die nog van toepassing is voor je navigatietoestel.

Raphaella on Blogger
Raphaella
Zaakvoerder bij www.outspoken.be
Ik ben een schrijver in hart en nieren. Wetenschapper, auteur, websitebeheerder, vastgoedbediende, Herborist in de maak. Teksten nodig voor een website of magazine, dan kan je mij altijd contacteren.

"Glimlach naar je probleem dan laat het zich van de andere kant zien."

12 reacties op “Welke navigatie niet meer updaten?”

 1. Ik heb een type dat daar erg op lijkt: 4EN52 Z1230 en ben gisteravond urenlang bezig geweest met het upladen van alle updates (dat ging zonder enig probleem, via MyDrive Connect), maar ook daarna kon de gps nog altijd geen satellieten vinden. Mijn model TT (TT Start 25; om uw model te achterhalen: zie http://nl.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/9512/kw/serienummer ) behoort niet tot de typen die niet meer ondersteund worden (zie http://navigatieupdate.com/welke-navigatie-niet-meer-updaten/ ). Toch lukte het maar niet om satellieten te vinden, ook niet na resetten (zie http://nl.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/6971 ) en uiteindelijk het herstellen van de fabrieksinstellingen (zie http://nl.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/18737/~/hoe-herstel-ik-de-fabrieksinstellingen-op-mijn-navigatiesysteem%3F ).

  Ook het zoeken naar satellieten via de knop “gps-status” op het apparaat leverde niet veel op: na 3 kwartier was er 1 satelliet gevonden. Maar dat is niet voldoende, had ik intussen gelezen, want een gps-apparaat zal altijd laten weten dat er geen gps-signaal is zolang er niet minstens 4 satellieten zijn gevonden. Als laatste redmiddel heb ik daarom de Tomtom aan mijn pc gekoppeld gelaten, zodat er steeds voldoende stroomvoorziening zou zijn, en deze de hele nacht satellieten laten zoeken, dus via de knop “gps-status”in het menu op het apparaat. Vanochtend had hij 5 à 6 satellieten gevonden! De klok, die nog op 11/9/2009 stond, is nu ook geüpdatet via de satellietverbindingen, en alles lijkt nu volledig in orde te zijn. Ook bij uitschakelen en terug aanschakelen kan het apparaat de satellieten opnieuw vinden en er verbinding mee maken!
  Veel succes gewenst met de update.

 2. Kan ik mijn oude tomtom one xl die niet meer te up-daten is
  inruilen voor een nieuw navigatie model!

 3. in 2018 een GO520 gekocht nu geen ondersteuning meer is dus en Type gefopt waar is TomTom mee bezig?

 4. In 2018 tomtom gekocht bij TomTom wat moet ik nu zonder ondersteuning?

 5. Conclusie tom tom jaagt al zijn klanten weg en geef ze geen andere optie bijvoorbeeld kaart kopen

  Zeer goed voor het miljeeu

 6. Mijn XXL systeem niet meer te openen. Niet alleen software probleem nu ook hardware.
  Dank TomTom; waar blijft oplossing ?

 7. 2 tomtom apparaten gekocht, steeds betaald voor kaartupdates en nu blijk ik 2 waardeloze systemen te hebben, heb ze met het betalen van de kaartupdates beide uiteindelijk dus wel 2 keer betaald en nu geeft tomtom mij een lange neus en kan ik het uitzoeken of met een minimale korting een nieuwe kopen, ze zouden er 2 cadeau moeten geven gezien ik ze allebei al ruim 2 keer heb betaald.
  Eigenlijk heel triest.

 8. greetje arends

  mijn tom tom werd niet meer ondersteund.
  Dus ik kocht op 28 april en betaald een nieuw tom tom.
  Nu heb ik deze nog steeds niet ontvangen.
  Kontakt telefonisch met tom tom is erg niet mogelijk. Vandaar dat ik dit probeer.
  greetje arends

Reacties zijn uitgeschakeld.