loopdir en home images

TomTom sd kaart niet herkend

Regelmatig krijg ik al wel eens de vraag hoe het komt dat TomTom de SD kaart niet herkent, ook niet bij het manueel opstarten van TomTom Home of Mydrive.

Bij de aankoop van een nieuwe SD kaart moet mogelijk de SD kaart eerst geformateerd worden afhankelijk van de gebruikte software

Hierop zijn verschillende mogelijkheden maar de kans is eveneens realistisch dat delen van de SD kaart beschadigd zijn waardoor het onmogelijk wordt je navigatietoestel nog te gebruiken, noch dat het toestel beschikbaar is om updates of herstelprocedures te starten.

De beste optie is natuurlijk een back-up van je SD kaart te herinstalleren. Aangezien velen onder ons dat niet hebben, zijn nog volgende opties mogelijk:

 • ‘Home images’ map vervangen
 • ‘Loopdir’ verwijderen

Deze methode werkt zo goed als bij alle navigatie toestellen van TomTom. Zowel ingebouwde als losse toestellen.

Home images herstellen

Er kan een probleem zijn met de folder ‘Home images’ die in de mainfolder staat van je SD kaart.

Zorg er eerst voor dat je de laatste nieuwe versie van TomTom Home in huis haalt.

Download de folder van  
rel=”nofollow”>http://www.tomtom.com/updates/home_images.zip
. Wanneer deze gedownload wordt als ‘home_images’, verander de naam dan naar ‘home images’.

Kopieer de folder naar je SD kaart zodat de oude folder vervangen wordt door de nieuwe folder. De naam moet dus overeenkomen want anders wordt deze niet overschreven. Start TT home. Deze zou nu je GPS moeten kunnen herkennen.Loopdir verwijderen

Loopdir is een map waar al je favorieten en Home gegevens in bewaard worden. De file mapsettings.cfg is de boosdoener van heel wat problemen. Het verwijderen van de volledige map is geen probleem voor de werking van je GPS. Wel ben je natuurlijke al je instellingen kwijt en moet je deze opnieuw ingeven. De folder wordt automatisch opnieuw aangemaakt bij het volgende gebruik.

Het is voldoende de SD kaart in je PC of kaartlezer te steken en via ‘mijn computer’ naar de map Loopdir te gaan. Verwijderd deze van je SD kaart. Steek vervolgens de SD kaart terug in je GPS toestel om de kaart opnieuw te herinstalleren. Wacht tot de bewerking voltooid is en sluit vervolgens de GPS aan op je PC. Normaal gezien zou deze nu herkent moeten worden door de TT software.

 

 

 

Raphaella on Blogger
Raphaella
Zaakvoerder bij www.outspoken.be
Ik ben een schrijver in hart en nieren. Wetenschapper, auteur, websitebeheerder, vastgoedbediende, Herborist in de maak. Teksten nodig voor een website of magazine, dan kan je mij altijd contacteren.

"Glimlach naar je probleem dan laat het zich van de andere kant zien."

4 reacties op “TomTom sd kaart niet herkend”

 1. Bart Schelstraete

  Beste,

  Recent heb ik een extern geheugenkaart van 64GB gekocht bij Vandenborre Lier. Bij aankoop werd mij geholpen om de kaart op de juiste plaats te integreren in het Tomtom 510-systeem dat ik gebruik. Later blijkt dat mijn geheugenkaart niet herkend wordt door MyDrive wanneer alles correct geconnecteerd is met mijn profiel.

  Dinsdag 29 augustus ben ik langs het verkooppunt gegaan, nadat ik maandag 28 augustus eerder telefonisch contact had genomen en mijn probleem toelichtte. De Vandenborre-medewerker heeft mijn kaart toen geformatteerd. Helaas merk ik op dat ik nog steeds met hetzelfde probleem geconfronteerd word.

  Wat is er aan de hand? Waarom blijft de externe geheugenkaart buiten alle herkenning?

  Graag verduidelijking.

 2. Ik heb een 550 rider gekocht die ik in mijn cabrio ga gebruiken.
  De TomTom is in verticale positie (portrait) langs de middenconsole gemonteerd.
  Bij het intikken van het gewenste adres wordt het qwerty-toetsenbord gekanteld door zijn verticale positie en verschijnen daardoor de in te toetsen karakters in een onlogische positie/volgorde.
  Is dit virtuele toetsenbordje anders in te stellen ?

 3. Waarom is TomTom Basic 52 wel gemakkelijk om over wegen te navigeren, maar de website over hoe een SD kaart te installeren niet?

Reacties zijn uitgeschakeld.